En katt berättar

"En sak ska du veta, sade han, att människan mer än någon annan varelse kämpar emot livskraften, rörelsen, och blir därmed slav under den. Hon känner sig maktlös. Och vad händer med någon som känner sig maktlös? Man försöker ta kontroll över tiden, så att man blir herre över rörelsen.
Man njuter inte av livet. Man accepterar det inte."

ur
Zander och tiden
Emelie CajsdotterFredagsskål!

Fredag för ett par veckor sen var det sol och riktigt fruktigt väder.
Idag passar det nästan bättre med en sån här fredagsbild, som det snöar .... ;o)
Och dessutom börjar vasaloppsveckan, och den här skålen använde vi som uppladdning till Vasaloppet ett år.
Inte lika skarp och fin som fredagsfruktskålen, men säkert lockande ändå.

Jag rekommenderar varmt att testa detta!! - antigymnastik, gratis timme

Inbjudan till

”Prova på” Antigymnastik

Hur mår din kropp?

Är du spänd, stel har smärta eller värk?

Om du är nyfiken och intresserad av att prova nått nytt så  har du nu chansen!

Antigymnastiken frigör dina spänningar, du upptäcker dina möjligheter, din verkliga kropp, harmonisk, stabil och självständig.

Antigymnastik är en kraftfull rörelsemetod som bygger på åratal av anatomistudier, noga integrerade och mycket erfarenhet. Antigymnastik är inte en avslappning utan hårt arbete. Med hjälp av oftast små, små rörelser hjälper du kroppen att hitta tillbaka till sin naturliga form. Rörlighet, smidighet, frihet och levande är nyckelord. En kropp som är befriad från sina spänningar, sin stram - och stelhet, ger mindre värk och smärta.

I prova på antigymnastik arbetar vi under en timme. Självklart är detta möte kostnadsfritt.

Om du är intresserad och vill delta, kan du välja mellan följande datum. OBS! Begränsat antal platser.

Måndag 15/3 kl.12.00

Måndag 15/3 kl. 15.00

Onsdag 17/3 kl 15.00

Har du frågor/funderingar så  hör gärna av dig till mig eller besök min hemsida för mer information.

Hälsa Ur Rörelse

Antigymnastik & Hälsopedagogik

Maria Löfdahl, licensierad år 2007 för Thérèse Bertherat

Min hemsida: www.antigymnastik.com

Anmälan: www.mariaull@hotmail.com el. tel: 070 254 20 34

 

från hennes hemsida:

Förmodligen kommer du inte i håg allt, så är det och så fungerar vi, men du förstår kroppen den minns allt. I dina celler lagras det minnen ibland roliga härliga sådana och i bland mindre roliga mindre härliga. Det du inte har tagit hand om och kunna uttryckt/bearbetat det lever kvar i din kropp, i det som är ömt, spännt och ont. Formen på kroppen berättar allt vi behöver veta om oss själva, din sorg och din glädje.

Att inte vara tillsammans med sin kropp att leva i sitt huvud innebär att inte leva som en hel människa. I din kropp rymmer så mycket kärlek och glädje under det som trycker dig.

När vi arbetar med antigymnastik och dess kraftfulla rörelser förundras jag över hur fantastisk våra kroppar är, fantastisk och vackra och där finns en längtan att berätta och läka sig från värk och smärta.

Människan besitter oanada resurser i sin egen process att läka sig själv, detta har jag erfarat i mitt eget arbete både mitt peronliga och tillsammans med mina klienter.

 


Fascinerande fascial resa…

Följ med på en fascinerande fascial resa…
Låt oss börja vid falx cerebri (hjärnhinna i skalltaket) och följa vävnaden till tentorium cerebelli (hjärnhinna i mitten av skallen ut mot öronen) och vidare till interna delen av os occipitale (skallbasen) och foramen (hål i öronbenen) lacerum i temporalbenen. (öronen)

Vid detta anatomiska landmärke fortsätter vi vår resa till a. carotis omslutande hölje som i thorakalen bildar pericardium (hjärtsäcken). Fibrer från pericardium löper vidare genom den respiratoriska diafragman. Från diafragman går fascian vidare och omsluter muskeln psoas. (bäckenet)

Vi kan därefter följa psoas fascia in i hela pelvic (bäcken/höfter) som sedan går ner i övre delen av benet. Från övre delen av benet går sedan fascian rakt ner till botten av foten. Så har vi rest från topp till tå utan att lämna det fasciala systemet.

Samma anatomiska resa kan göras från och till vilken del av kroppen som helst. Eftersom kroppens strukturer är sammanlänkade via det fasciala systemet kan vi använda oss av fascian i den kraniosakrala behandlingen. Kroppen – en enhet som hänger ihop och förklarar varför spänning i en kroppsdel kan påverka en annan kroppsdel, trots att de anatomiskt inte tycks vara relaterat till varandra.

Ser man till kroppens olika fasciala strukturer så är det kanske inte så märkligt att en människa med ”magkatarr” upplever värk även ryggen, eller att personen som intagit en stående ställning i ”boklöv-stil” har huvudvärk.

Fascia kan liknas vid ett spindelnät i kroppen, där den omsluter alla vävnader så som muskler och organ, transversalt, diagonalt och horisontalt i 10-12 olika lager. Med hjälp av den hålls kroppens organ och vävnader på plats. Varje liten struktur i kroppen omsluts av fascia, från minsta nerv till största organ. Ungefär hälften av alla muskelfästen består av fascia. Fascian hindrar t ex tarmarna från att falla ner i bäckenbotten. Med hjälp av dessa olika lager kan kroppens organ glida mot varandra och ger god elasticitet och smidighet.

Olika typer av fascia

Kollagen vävnad
Kollagen vävnad har ingen elasticitet, är mycket slitstark men har dåliga minnesceller samt sämre blodgenomströmning. Om kollagena fibrer blir utsträckta har de svårt att återgå till sitt ursprungsläge. Inom funktionell behandling kan man vanligtvis påverka den kollagena vävnaden, eftersom det är där ledpositionens störning finns, (BLT behandling).

Elastisk vävnad
Elastisk vävnad har mycket stor elasticitet, men är inte lika robust i sin anatomiska sammansättning som den kollagena vävnaden. Minnescellerna i den elastiska vävnaden är vanligtvis goda, vilket gör att kroppen lätt kan korrigera en störning, återgå till sitt normala läge.


”Tissue release”
Tillståndet uppnås då terapeuten efter genomförd funktionell behandling fått en känsla av att vävnaden mjuknat och avspänning inträtt. I behandlingen återställs vävnadens normala rörelser.
Vid funktionell behandling sker följande
· Tonus i vävnaden minskar.
· Vävnadsfibrer ändrar sin elastiska struktur och blir längre.
· Cirkulationssystemet aktiveras.
· Energiaktiviteten tilltar.
· Temperaturskillnad i vävnaden.
· Terapeuten kan uppleva terapeutisk puls, hetta, kyla eller ”wobble”.
· Terapeuten upplever (kanske) en känsla av frånstötande kraft i sin hand när behandlingen slutförts – eller att vävnaden vill återgår till neutralläge.


Terapeutisk puls


Terapeutisk puls, hetta, kyla, ”wobble”
Terapeutisk puls uppstår då kroppen strävar efter självkorrigering och kan återfinnas var som helst i kroppen under behandling. Ibland upplevs det som hjärtats pulsation men är det alltså inte.
Närvaron av terapeutisk puls indikerar att kroppen är i en självläkande process, vilket är mycket bra. Den terapeutiska pulsen kan vara under några få sekunder upp till några minuter. Det är av största vikt att inte ändra behandlingsposition så länge den terapeutiska pulsen är närvarande. Då självkorrigeringen i kroppen är slutförd avtar pulsationen och uteblir till slut helt.

Kraniosakral behandling

Det finns ett amerikanskt uttryck som lyder:
Don´t let your mind distract your hands while they are treating.

En lång fascia från skallbasen ner till diafragman

PRETRACHIAL FASCIA - RELEASE
Pretracialfascian är en djupt, liggande muskelhinna som av olika anledningar kan förlora sin elasticitet.

Den fäster på os occipitale, (skallbas) och passerar därefter framför cervikalkotorna, längs med os hyoideum, (tungbenet) och omsluter thyroidea, (sköldkörteln). Därefter fortsätter fascian innanför sternum, (bröstbenet) anterior thorakalkotorna varefter den omsluter pericardium, (hjärtsäcken) och slutligen fäster på m. diafragma, (andningsmuskeln).


Störningar i denna fascia kan man ju bara börja räkna upp olika energiförluster och hur det kan påverka, andning, tal, halsmuskler, nacke, svalg, nerver, sköldkörtelproduktion (låg), bröstmuskler, axelparti.

Facebook, ett sätt för styrande att hålla koll på oss utan att ens behöva göra jobbet själva

...

"Men för vem var det egentligen som de arbetade och till vilket pris? Helt omärkligt hade innevånarna på ön blivit varandras fångar och fångvaktare på en och samma gång. Deras herrar var så diaboliskt genialiska att de hade utarbetat ett system där slavarna inte bara var slavar, de hade dessutom blivit DUKTIGA slavar."

http://www.sourze.se/Illustration_%C3%B6ver_v%C3%A4rldens_system_10589274.asp

 

Krönika från ST.

 

Vad händer med din Facebooksida när du dör?

Digitala kvarlämningar

En av mina Facebook-vänner har tragiskt gått bort, han lämnade oss i november förra året. En gång i veckan föreslår Facebook med automatik att jag ska återuppta kontakten med honom. Jag hör inte till familjen men har ändå mejlat folket bakom sajten. Jag har dock varken fått svar eller sett att hans sida förändrats.

En anhörig till en av mina vänner gick bort för några år sedan. Då vägrade ägarna till Facebook att ta bort henne - däremot gjorde de om sidan till en minnesvägg - en slags anslagstavla där folk kan skriva minnesord. Detta trots att hennes närstående ville att hennes Facebook-sida helt skulle försvinna.

I dagarna startar ett svenskt bolag som specialiserar sig på att ta hand om vårt digitala liv när vi avlidit: My webwill. Man betalar en avgift och ger företaget sina inloggningsuppgifter. Företaget ser sedan till att konton stängs, görs om eller sparas, beroende på vad man skrivit i sitt e-testamente. Men ska det verkligen behövas? Ska vi behöva betala någon för att vi skall betraktas som döda efter att vi faktiskt har avlidit?

Det är förstås klurigt. Vi läser dagligen om bedragare på nätet som bryter sig in i folks konton för att mejla dessas bekanta och föräldrar och be om pengar. För bedragaren är ett socialt nätverk som Facebook strålande, där är lätt att se tidigare konversationer härma folks sätt att skriva. Och det skulle ju kunna finnas sjuka människor som vill dödförklara någon som lever - vilket förstås inte skulle vara bra för varumärket Facebook eller andra e-tjänster.

I andra delar av livet finns det lagstiftning om vad som händer med en persons tillgångar vid dennes bortgång. Däremot regleras ingenting om vårt "digitala liv". Ändå är det här många, framför allt unga, har stora delar av sitt umgänge och sitt sociala nätverk. Frågan är inte alldeles enkel - för det handlar inte om tillgångar i juridisk bemärkelse.

Samtidigt finns en rad framgångsrika bloggar och webbsajter som är värdefulla, som ägs antingen av det företag som tillhandahåller bloggverktyget eller av privatpersoner. Och själva domännamnet går förmodligen i arv, om det inte är Blogger eller andra tjänster som äger sajten. Vad händer då?

Några av oss kan ge inloggningsuppgifter till någon vi litar på och be dem förvalta våra nätaktiviteter, men de som av en eller annan anledning inte vill, får anlita exempelvis My Webwill eller liknande tjänster som snart lanseras.

Den stora boven i dramat är Facebook där många med mig delar med sig av sitt liv, sina vänner, foton och upplevelser. Det är stört omöjligt att få tag på människorna bakom sajten. Det är som jag tidigare beskrev väldigt svårt att få en avliden anhörigs konto raderat. Facebook skriver i sin policy att de äger det du lägger upp. Så var och en av deras användare får helt enkelt ta ansvar för vad man lägger upp där. Till synes även i livet efter detta.

Stina Morian


Fikonbladet byter plats

”Sexualiteten utgår inte längre från kärlekens källa. Vi lever i en kultur som maskerar den älskande människan. Vi flyttar fikonbladet från könsorganet till ansiktet, skamkänslorna följer med och fyller oss med en djup rädsla för att förlora ansiktet om vi någon gång vågar lätta på masken.

Detta utgör ett hot för många människor. Det skapar ett rop om närhet, ett förtvivlat läge för män och kvinnor som slits mellan sina egna och samhällets förväntningar...

Det är bara den som vågar visa ansiktet som kan utveckla sin förmåga att älska och sin sexualitet.”
(PER ARNE DAHL i boken ”Den stora kärleken”)

Ett ansikte kan man älska – en mask kan bara bedömas.

Vi förlorar inte ansiktet när vi låter masken falla, det som händer är att ansiktet blir synligt. Lite slitet kanske, men levande. Lite trött kanske, men värt att älska. Ett ansikte kan man älska – en mask kan bara bedömas.

Det är bara den som vågar visa ansiktet som kan utveckla sin förmåga att älska och sin sexualitet.”
(PER ARNE DAHL i boken ”Den stora kärleken”)

Därför är hästar och andra djur så lätta att älska, de bär inte mask. /ingela ;-)
Människor måste man ibland påminna sig själv om att låta bli att bedöma masken och se ansiktet bakom, innanför. Det går också =)

Rörelsen startar i korsbenet

The cranial bones cannot attain their optimum motion until the motion of the brain is optimized and the brain is in "right" place in the head.
The brain cannot be in the right place in the head until the heart -  the spiritual or energetic heart - is in the right place in the chest.

And the heart cannot be in the right place if its energetic foundation, the sacrum, which is the home of the energy center known as svadisthana, the root soul, is not in the right place in the pelvic girdle. As the I Ching states, "Keeping the hips still. Making his sacrum stiff. Dangeorus. The heart suffocates."


Lägger in tips sen på att få sacrum att slappna av, jättebra för att sen kunna få bättre kontakt i ridningen genom sitsen =) Har inte lyckats skanna bilden än bara ...

Sätta ord på vansinnet

Forskning visar att den mänskliga hjärnan egentligen inte är anpassad för att leva i samhällen med mer än cirka 150 individer. Idag bor de flesta av oss i städer på flera hundratusen eller miljoner. Inträngda bland betong, metall, avgaser, strålning, neon och ljud bombarderas vi dagligen av intryck.

På arbetsplatser, på stan och i hemmet slår (des)informationen emot oss dygnet runt i form av tidningar, reklam, radio, TV program med mera. Trycket kommer inte bara från kraven som förälder, partner, anställd och kollega, utan även från det konstanta brus och flimmer som ständigt pockar på vår uppmärksamhet och ytterligare stressar våra nervsystem fram till sammanbrottets gräns.

Då är det viktigt att medvetandegöra vad som egentligen pågår och sätta ord på vansinnet, så att vi också får en chans att stanna upp och fundera på hur vi ska återvinna vårt energiflöde, vår hälsa och självkänsla, vilket självfallet vore en mardröm för de verkliga makthavarna på jorden, eftersom en stark, insiktsfull människa med en god självbild är väldigt svår att manipulera och därigenom styra till att fortsätta vara en lydig löneslav.


Samtidigt som man ska vara den perfekta föräldern, perfekta partnern och perfekta vännen, ska man också vara den perfekta anställde och kollegan. Man måste dra på sig stora skulder för att kunna skaffa en gedigen utbildning och ett eget hus, men mest av allt måste man vara en god producent och konsument i samhället och bidra till den allsmäktiga tillväxten, oavsett miljökonsekvenser.

http://www.sourze.se/__10702233.asp


och

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/february/konsten-att-vara-manniska.html

Fascinerande experiment på ett fängelse

Ett fascinerande experiment på ett fängelse i USA bland våldsbrottslingar visade på stora skillnader i beteende och hälsa när de sattes på en diet av mycket fisk, grönsaker och annat nyttigt medan man undvek sockerprodukter och minskade ner på kolhydrater. Undersökningar visade på att många av dem som dömts för upprepad kriminalitet och våldsbrottslighet var personer som tidigt utvecklat ett sockerberoende som sedan fortsatt genom hela livet.

I österländsk medicin talar man om Qi, vilket är ett energiflöde som flödar i kroppen längs så kallade meridianer till de organ som behöver den. Där menar man att sjukdomar kan bero på att flödet av Qi är stört. Om flödet störs av en blockering i en kroppsdel kommer sjukdom att uppträda inte bara i den här kroppsdelen utan eventuellt även andra, något som kan åtgärdas genom att man låter justera sin Qi.

För att frigöra energiflödet inom oss behöver vi avgifta både våra kroppar och hjärnor. Rensa ut de toxiner vi samlat på oss i form av ohälsosam mat och dryck och medvetandegöra både de gamla psykologiska mönster som har en hämmande effekt på våra liv och de som indoktrinerats in i oss via årtionden av propaganda och desinformation.

http://www.sourze.se/__10702233.aspJag har en intelligent bil

Födelsedagar blir inte som man tror, inte den här heller. Efter bion igår kväll passade min bil Räsermyran på att inte vilja starta mer. Intelligent som den är gjorde den det precis utanför verkstan, så där fick den stå över natten. Måste man stanna så måste man och Räsermyrans present till mig var väl att stanna på ett så tacksamt ställe som möjligt.
Intelligent som den är lyckades den alltså också med konststycket att bli den som fick presenter, nytt batteri, tändstift, olja och filter. En nätt liten present ;o)

I somras när den behagade låsa bromsarna - så var stannar den, om inte på precis lämpligt ställe där det finns hjälp och reservbil att låna, istället för mitt ute i skogen där jag nyss hade varit. Tack o lov för det också då. Så här i efterskott.


På verkstan fick jag iallafall en semla som grattis, så här gott var det:
Dagens bild

Har haft Tello helgSnygging

Därför ORKAR jag inte dricka kaffe

Jag blir så himla trött av kaffe! Det är inte så konstigt.

De stora mängder koffein som dagligen intas för att vi ska hålla oss alerta piskar konstant igång binjurarnas stresshormoner och istället för att pendla mellan ett naturligt tillstånd av fysiskt arbete, avslappning och vila blir individen ofta istället så mentalt uppvarvad att hela dagen åtgår till överaktivitet i både kropp och hjärna för att sedan åtföljas av en enorm trötthet. (http://www.sourze.se/__10702233.asp)

Om jag däremot ska springa en tävling på tex 1 mil kan det vara helt ok att sätta igång kroppens stresshormoner för att prestera. Då är det helt ok eftersom kroppen sen får utlopp för den naturliga processen av en rejäl fysisk ansträngning och därmed också gör sig av med stresshormonerna på det sätt som är tänkt. Ingen skada skedd =)

Då kan jag efteråt få en effektiv och naturlig vila, kroppen är nöjd. Om kaffe konstant triggar stressorerna blir nattsömnen inte heller någon effektiv vila och man blir totalt utmattad, om man inte fysiskt på något sätt har arbetat av sig dem.


De faktorer som utlöser stress i våra hjärnor och kroppar kallas för stressorer. Man brukar tala om tre olika stressorer: psykiska, fysiska och sociala. Jämfört med de gamla samhällena så är stressorerna idag mycket mer långvariga. Vi försöker vanligen inte dämpa dem genom att fly eller att slåss då det inte är ett acceptabelt eller gångbart sätt att hantera dem på i så kallade civiliserade samhällen.

Även om de yttre förutsättningarna och orsakerna ser annorlunda ut idag reagerar hjärnan och kroppen alltså på samma sätt som för miljoner år sedan. Utöver kamp-/flyktbeteende finns även en annan reaktion på stress och den visar sig genom uppgivenhet. Det sker när vi upplever situationen som hopplös och vi övergår från att reagera med frustration, irritation, eller aggression till att känna oss uppgivna.


http://www.sourze.se/__10702233.asp

Carlberg
2010-02-09 22:31:00
Sidonotis, i USA lider 30 miljoner människor av fettma. 3 miljoner dör årligen av den. Samtidigt så går 1 miljard människor nu hungriga och uppemot 16 miljoner dör av svält eller svältrelaterad död årligen. Ca 5 miljoner dör som resultat av otjänligt vatten (som i flesta fall förgiftats av företagen).

Intressant i sammanhanget är förstås kaffet / socker konsumtionen som är socialt accepterade psykoaktiva substanser. I Sverige dricker en majoritet av arbetarna mer än 6 koppar kaffe per dag. En av de vanligaste dödsorsakerna är förstås stress och specifikt för män, cancer i nedre delar (vad det nu hette igen.. uhm). Sockerproblematiken är som den här och har förvärrats genom åren; det man sällan diskuterar är att människan blir aggressiv då sockret går ur kroppen. Det hela är förstås socialt accepterat för att industrialismen kräver konstant ökad produktion och vinst. Man kan ju ifrågasätta om vi egentligen inte är annat än vad de slavar va som hjälpte farao att bygga pyramiderna.

Konsten att vara människa!

Såg en jättebra dokumentär idag på em, en repris. Hoppas den går fler gånger, men finns kanske att se på nätet. Mycket tänkvärd. Rekommenderas varmt.

http://svtplay.se/v/1877982/dokumentarfilm/konsten_att_vara_manniska?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1877982/sb,p115254,1,f,-1


Konsten att vara människa

Svensk dokumentärfilm från 2010. Medan vi materiellt får det allt bättre, mår allt fler människor allt sämre. I söndagsdokumentären får vi möta några människor som ger olika svar på frågorna: Är det fel på människorna eller är det fel på samhället? Håller något på att hända, något som vi ännu inte kan se klart?

Från 7/2 i SVT2

 

Mycket intressant om vad vi har för val. Dvs hur stor möjlighet har vi att göra det vi vill, skapa det liv vi vill och som gör att vi bäst utnyttjar våra egna förmågor och kommer alla bäst till nytta på så sätt. En stor del av det vi gör är sådant som vi inte vill göra, säger programledaren, men gör det för att vi måste.

 

Dagens samhälle har blivit så rigid att det finns inga möjligheter att rucka på det och gå sin egen väg. Jovisst, säger man, vi som lever i ett så demokratiskt samhälle, vi får rösta osv. Men verkligheten är inte så enkel. Vi har inte rätten att leva, utan vi måste betala för att få leva. Hur låter det.

 

Egentligen (borde) har vi alla rätt att finnas till på jorden, vi borde alla ha samma rätt att äta näring, ha tak över huvudet och värme (kläder) för att kunna leva. Men för att finnas till måste många av oss kanske ta lån och leva i skuld. Hör hur det låter. Det handlar inte om att leva i överflöd, bara om att ha det som behövs för att överleva, annars har vi ju inte rätten att leva. Utan att bada i skuld (materiellt) och skuldkänslor (emotionellt).

 

Det är klart vi blir sjuka när vi inte får chansen att hålla oss friska?

 

Regler finns till för att vi ska glömma varför och inte längre fundera över moral , etik och eget ansvar...????

 

 


Vätska och dina tankar

En fysiologisk kropp innehåller 65-70 % vätska

Blod innehåller 88-92 % vätska

En viss elastisk fascia innehåller upp till 95 % vätska

Cerebrospinalvätska innehåller huvudsakligen vätska

All vätska vibrerar enligt naturlagarna och är alltså energi

Vätskans förmåga är att BÄRA, FÖRMEDLA och TRANSPORTERA alla våra meddelanden.

Vi har 65 000 tankar per vaket tillstånd. Alla våra tankar är förknippade med en emotionell upplevelse.

De flesta upprepar 95 % av alla sina tankar genom hela livet. Någonstans lagras denna kraft/energi inom oss för alltid. Och alla våra avtryck i kroppen av de intryck vi får vibreras också ut i vår omgivning av oss.

Ändra 1-2 % av dina tankar så skapar du möjligheten till förändring

Ändra 3-5 % för att få en revolutionerande förändring

1% av dina tankar

Om man dagligen ändrar 1 % av sina tankar så kommer det neurologiska, biokemiska och fysiologiska systemet förberedas på en större förändring.

Om man dagligen ändrar 3-5 % av sina tankar såkommer det neurologiska, biokemiska och fysiologiska systemet få en mer permanent förändring.


Idag fyller Because 17 år

Igår hämtade jag några träd i skogen och satte upp åt dem inne i boxarna att tugga på inatt, så det blir första födelsedagspresenten ;o) Det kommer förhoppningsvis flera under dagen =D

Ha en bra dag!


Flytande kristaller

Basen för vårt fysiologiska kommunikationssystem och elektriska nätverk utgörs av bland annat flytande kristaller som fungerar som ledare i vårt helhetssystem.

Fosfolipiderna i cellmembranen, kollagenet i bindväven, myelinskidorna runt nerverna, strukturer i muskulaturen är exempel på flytande kristaller. De genererar elektriska fält när de pressas samman eller töjs.

Om vi på olika sätter utsätter och belastar vår kropp på ett sätt som påverkar dessa frekvenser störs de inre energiflödena och det blir en obalans. Det kan vara alkolhol, tobak, läkemedelsmissbruk men också oro och negativa känslor som frustration och ångest. Långvarig stress är kanske den främsta boven till att människor dräneras på energi, blir nedstämda och orkeslösa.
Elektromagnetisk energi

Varje cell i människans kropp består av miljoner atomer. Kring den positivt laddade atomkärnan kretsar negativt laddade elektroner vilket skapar ett elektromagnetiskt fält. Denna energi kan man avläsa som en vibrationsfrekvens som man kan mäta i antal svängningar per sekund (Hz) Liksom varje cell har sin specifika frekvens, har även varje organ eller vävnad i kroppen sina specifika frekvenser. Kroppen kommunicerar enkelt uttryckt med hjälp av energi.

Alla celler står i kontakt med varandra och patar med varandra. Kroppen är holografiskt organiserad så att alla delar kan kommunicera med varandra samtidigt.

Denna snabba informationsspridning som äger rum i kroppen vid exempelvis upplevd fara, då flera organsystem inom loppet av millisekunder reagerar, går många gånger inte att förstå utifrån vanliga biomekaniska och biokemiska modeller. Livet är för snabbt för att kunna förklaras av långsamma kemiska reaktioner och nervimpulser.

http://becausetrollrik.blogg.se/2009/december/resume-av-filmen-the-living-matrix.html

"Vårt nervsystemet är för slow för att uppfatta och förklara livets finare finesser. Det visar bland annat våra smärtreflexer som kommer i efterhand. Eller hur dansare och skridskoåkare kan göra sina piruetter och konster i flygande fart och exakt koordination. Nervsystemets impulser skulle inte hinna med, om det var de som styrde.

Vi kommer åt detta genom fältet. Det sitter inte på olika platser i hjärnan, som man vill påstå att våra sinnen gör, utan vi hämtar det utifrån."

****

 

Och så fick jag äntligen på senaste kursen i en konkret koppling mellan kraniosakral och resonans, som jag spånat i, i ett tidigare inlägg. ;o)

Många av kroppens strukturer är spiralformade, vilket ger dem elasticitet och bra resonansegenskaper som gör att de lätt kan sättas i svängning. Det har betydelse eftersom energi och information kan utbytas på distans genom resonans!


L A G E N   OM   R E S O N A N S

”Frekvensuniversum lyder under lagen om resonans, som även kan kallas attraktionslagen. Resonans är ett energimässigt fenomen. Det är naturens sätt att utväxla energi på ett ändamålsenligt sätt. Det är en sömlös, otvungen, fullständigt precis och exakt process.

---

Lagen om resonans föregår, överskuggar och lägger under sig de lagar som råder i det grova, fysiska, skenbart solida universum som vi tycks leva i och tvingas försöka förstå. Den är en härskande lag.

Resonans är det som kopplar samman den inre och den yttre verkligheten. .....
http://becausetrollrik.blogg.se/2009/october/resonans-i-synkronicitet-med-en-bok.html


Sant

Vi lever utifrån en sanning att vi tror vi ser sanningen, när vi i själva verket ser en beskrivning av sanningen.


Info-seminarie Kranio Sakral Terapi Häst och Hund


Kranio Sakral Terapi är en mycket effektiv och väl beprövad manuell terapi utomlands,som kan ge läkning på djupet även i svåra fall. En mjuk och otvingande behandlingsform, vars effekt går mycket djupare in i kroppen
än andra mer kända manuella tekniker.
Ett utmärkt och särskiljande komplement  för terapeuter,tränare,ägare häst-och hund-
intresserade som vill kunna åtgärda svåra såväl som lätta problem.

 

Sundsvall 5/3


Plats: Björkbackegårds ridhus
www.bjorkbackegard.se


Tid: 18.00-21.00

Vi bjuder på fika.

Anmälan till Maja Göransson på tel:076-8282112, sms eller på mail:maja.goransson@telia.com

 

www.kshasthund.net

 


Annan nosstudie, kanske kul observation för de med mindre hästvana?
En del som inte är så hästerfarna och hälsar på i stallet tycker att hästar är stora och man vet inte var man har dem och tror att de vet inte var de har oss och allt blir lite läskigt. För oss som är vana att röra oss med hästarna är det mer självklarhet att veta var man har varandra så att säga, även om det inte alltid är så till 100%. Men hur man är i förhållande till varandra är svårt att förklara för de med mindre vana, och här skulle jag bara vilja passa på att visa ett litet exempel på "kontaktbevis" ;o)
Att "kontakten" finns där även om det vid första anblicken säger något annat också.

Är man helt ovan så tänker man inte alls på att hästen t ex har öronen riktad mot det de är uppmärksamma mot. Så om öronen är riktade bakåt så tror de kanske bara att den tex är arg? I nästa läge har man bekantat sig med öronen och vet att det kan betyda flera saker.
Jag tror också att hästar har simultanförmåga - annars skulle de inte överleva ? =) Åtminstone i ett normalläge, tills det eventuellt bara är "flykt som gäller" ;o)

Nu till bilden! Här ser vi Because som ser intresserad ut av någonting framför sig, som kameran ;o)
Ett tydligt bevis på att han samtidigt är fullt medveten om att Linda står bredvid och håller handen på hans hals är den lilla dragningen i nosen/mungipan. Överläppen är lite bredare och plattare på den sidan =D
Och nu handlar det inte om nån osymmetrisk mule ;o)

Bara som ett litet exempel på vad man som mer eller mindre ovan kan studera när man får chansen.
Med en speciell hälsning till dig A  hihihihi gnäggDetta visste jag inte om fisk

Om du vill äta kött så ät det så färskt som möjligt. Många vill göra gällande att fisk är ett bättre val än  det röda köttet. Fisk är mer lättsmält och kräver alltså mindre energi av kroppen att  smälta. Fisk ruttnar dock tyvärr mycket fortare i tarmen då den innehåller en högre koncentration av förruttnelsebakterier. Ägg och skaldjur är ännu värre!

"Intet förorenar i högre grad människokroppen än den vanliga kött-, fisk-, och äggdieten med sina förruttnelsebaciller, sina stora mängder salt, skarpa kryddor och apokryfiska såser. All köttföda utgör »död föda» – en näring, varifrån livet flytt, till skillnad från »levande föda» i form av frukter och grönsaker.

Härtill kommer att från och med det ögonblick djuret dödades, så började de allestädes närvarande
förruttnelsebacillerna sitt förvandlingsarbete.

Så innehåller t. ex. ett enda gram biffstek 1.500.000
förruttnelsebaciller, ett gram svinkött 2.900.000, ett gram oxlever 31.000.000, ett gram hamburgerstek 75.000.000 och ett gram svinlever 94.500.000 förruttnelsebaciller.
Värre ännu är det beställt med det lösa och vida lättare förruttnande fiskköttet, som per gram innehåller 120.000.000 förruttnelsebaciller. Men värst av allt är gamla ägg
och när äro icke ägg gamla? - som så snart hönan lämnat dem infekteras av biljoner hungriga förruttnelsebaciller, vilka just på grund av den rikedom av äggvita och närande beståndsdelar, som äggets vita och gula innehåller, rusa till, genomtränga det porösa skalet och föröka sig vilt, så ett några dagar gammalt ägg kan innehålla från 150 till 220 miljoner  förruttnelsebaciller per gram. Intet bidrager därför i högre grad till kroppens hemfallenhet åt förkylningar och invasionen av sjukdomsalstrande mikrober än just kött-, fisk- och äggkosten. Förkylningsbaciller och förruttnelsebaciller trivas utmärkt väl samman." (Are Waerland i boken
"Våra förkylningssjukdomar")


Fisken är ett rovdjur vilket placerar den högre upp i näringskedjan än våra grisar, kycklingar och nötkreatur. Detta gör att den samlar på sig mer gifter och tungmetaller.  Något som vissa sjuklingar måste tänka på
t ex de som lider av elallergi, kvicksilverförgiftning eller någon annan förgiftningssjukdom. John Robbins skriver i boken "Hälsans hemligheter": "Mycket av dagens fisk innehåller tyvärr metylkvicksilver. Det är ett allvarligt problem eftersom metylkvicksilver angriper hjärnan och hela nervsystemet."

http://www.rubenshalsa.se/moderjord.htm

 
RSS 2.0