Självbehandling

Utvecklingen av alternativa och komplementära behandlingsmetoder (för att återbalansera energiflöden och kommunikation mellan rna/dna t ex) är inte i sig ett självändamål. De är språngbrädor till insikten att vi kan använda vårt medvetande för att hela oss själva. (Att identifiera sig med en polaritet)
 
Det stycket som fastnade bäst hos mig när jag läste boken RESAN, var också följande som jag citerar nedan.
 
Detta beskriver bra vad man kan uppleva i t ex kraniosakral behandling. Liksom säkert många andra vägar och metoder.
När det riktigt händer saker i sig själv kommer alla de där känslorna upp i olika faser och sköljs ut. Och att göra det i en "neutral" situation, dvs inte i den verkliga händelsen, utan i en trygg miljö och med distans till det som skapat ev fysisk eller psykisk smärta, är det som kan läka traumat. Att "känna ur" sig, de känslor man hade, låta dem bearbetas på fast mark.
 
Allt man har upplevt i livet minns man ju inte (från det att man blivit till börjar första resan som morula, embryo och fosterstadiet och förlossningen, är nog inte lite man varit med om på den vägen), men de sitter där i kroppen ändå, och syns kanske när vi blir äldre. Förlossningstraumat tex är ju något som vi alla bär med oss, och får man vara med om det kan det klargöra åtminstone en (liten?) del av det vi är idag.
 
Så därför kan man uppleva saker i behandling (av sig själv eller med en terapeut) som man inte riktigt förstår, vad som händer, vad man känner eller varför. Är man också intresserad av fler dimensioner än så, så finns nog ett ändlöst djup att gräva i. Det är det som är så spännande, vad ska man hamna i härnöst, vad vill kroppen föra upp till ytan.
Ofta är man euforisk efteråt, känner sig drogad eller full, glad eller fnissig, och den jobbiga pärsen innan med "blod, svett och tårar" känns värt.
Jag tycker det är häftigt när kroppen sätter igång sitt artilleri. Så fast jag ligger där och kanske svettas, krampar (det kan göra väldigt ont på en massa ställen, fast man egentligen inte har nåt fel där vad man vet om iaf), gråter, skriker, skrattar (vanligtvis slutligen ;-), så står jag ändå bredvid samtidigt och njuter och säger yes yes yes ;o) och även vill vara medveten om de ledtrådar jag kan få till vad det handlar om så att jag kommer ihåg det efteråt.
 
I texten nedan lyckas hon vara så närvarande att hon tar sig igenom en djup pärs på egen hand i det initiala skedet åtminstone, sen fortsätter berättelsen med mera.
 

Ur boken Resan, av Brandon Bays


"När jag gick ut i vardagsrummet var det som om hela världen, sådan jag kände den, störtade samman runt mig. Inget var vad det föreföll att vara. Inget var längre säkert eller verkligt. Allt jag betraktat som mitt liv hade skalats bort, och det fanns inget att klamra sig fast vid, ingenstans att vända sig. Det kändes som fritt fall - ner i ingenting. Inga väggar att ta tag i och ingenstans att landa.
Tumören, branden (de förlorade sitt hus), skattemyndigheten, mannen som ger sig av, Kelley (dottern ville ta avstånd) borta. Det var precis som i Indien, när jag kände att mitt ego krossats. Min identitet i världen sådan jag kände den, hade skalats bort.

Med en känsla av att vara extremt närvarande gick jag uppför trappan till köket för att ta ett glas vatten. När jag passerade kylskåpsdörren fastnade blicken på ett citat. Orden hejdade mig. "Vet att allt som kommer till dig oväntat är en gåva av gud, vilken säkert kommer att vara dig till nytta om du använder den till fullo."

Än en gång talade Nådens tecken till mig tydligt och klart mitt i katastrofen. Tiden stod still. Allt blev tyst, och ett insiktsfullt beslut steg upp inom mig, att känna tillit till vad som hände. Att gåvan med tiden skulle avslöjas. Med detta beslut kom fullständig kapitulation. Och en kärlek fyllde rummet och genomsyrade allt.
Källan hade undervisat mig så grundligt, använt livet som mitt klassrum. Med tumören: du är inte din kropp. Med branden: du är inte dina materiella ägodelar. Med Kelley: du är inte dina relationer. Med Bob: du är inte romansen eller äktenskapet. Du är kärleken som är närvarande när allting annat kommer och går.

Detta vara den enda kärleken värd att ingå äktenskap med.

Bob kom senare och sa till mig det jag redan visste - att han fortfarande älskade mig djupt och att han var förvirrad. Jag samtyckte och lovade mig själv att vad som än hände, hur smärtsamt det än blev skulle jag inte besudla eller klaga över den heliga kärlek vi hade delat.

Bob var min bäste vän, och jag visste att jag kunde lita på att han skulle hjälpa mig genom denna smärtsamma tid.
----

En jättevåg av vrede började torna upp sig ur det hav av stillhet jag vilat i. Den liknade ingenting jag tidigare upplevt. Kraften i den var nästan överväldigande.
Vreden var enorm, och ändå verkade den besynnerligt opersonlig. Det kändes inte ens som om "jag" var rasande, utan som om Sanningen själv var rasande och hade en egen livskraft. Det kändes som om Sanningen fått röst, och den bröt fram som en vulkan utan anspråk på finess.
Plötsligt kände jag en smärta i ryggslutet och i ljumskarna. Där jag satt i meditationsställning upplevde jag hur vreden förvandlats till en vitglödgad låga som spred sig i min kropp. Den kom upp genom buken, in i magsäcken och jag blev röd och svettig. Den fortsatte upp genom bröstkorgen och in i halsen och tycktes till sist försvinna ut genom hjässan.
Den vita lågan hade renat min kropp, och jag satt där svettig strålande i Frihet och en djup stillhet. Sedan kom nästa känslovåg; en sorg och saknad olik allt jag tidigare upplevt. Jag satt dubbelvikt av smärta. Också den följdes av ett lugn, och sedan kom nästa våg av smärta; vånda. Jag låg hopkrupen i fosterställning medan den strömmade genom min kropp. Sedan än en gång tystnad. Nästa våg kom. Varje tänkbar känsla brände sig igenom min kropp.
Processen varade i 6 dygn. Jag gick ner 5 kg i vikt. När det var över hade jag tvättats ren. Sorgen och saknaden hade fullständigt gjort slut på sig själv på bara sex dagar. Jag hade inte vetat att det kunde vara så smärtsamt att bara låta ren känsla komma genom kroppen, men vad jag lärde mig var att om du är fullt närvarande för den, om du välkomnar den, så finns det ingen smärta - hur djup den än är - som inte kan göra slut på sig själv inom sex dagar. Jag har senare hört sägas i andliga kretsar att om man är fullständigt närvarande för sorg kommer all sorg att göra slut på sig själv på mellan fem till sju dagar.

Sorg förlängs antingen därför att vi inte låter allt komma upp eller, värre, därför att vi drar ut på den genom att tro på vårt samhälles maxim att den måste vara längre.

Kärleken fanns kvar när allt annat försvann.

---

Innan han försvann ut genom dörren såg jag in i hans plågade blick. Det var tydligt att detta också var det svåraste han någonsin varit med om i sitt liv, och han sa stilla: "Jag vet att det här låter knäppt, men under alltihop har jag haft en envis känsla av att jag gör allt det här för din skull. Jag vet inte vad jag menar med det, men det är vad som hela tiden har kommit för mig."

Jag svarade att han kanske hade rätt, och när han stängde dörren var det någonting inom mig som visste att det var sant."
 
 
 

Sorg, reflektion från ovan

Intressant om sorgen, hur mycket sitter i gamla saker och traditioner egentligen, som ristat fast i oss. Det var ju så att förr var det tydligare att det SKULLE vara en viss sorgetid för olika saker, oavsett om man sörjde eller ej.... Kanske det genom generationer har präglat våra känslor, och bundit fast dem lite extra. Det var bara en tanke som inte slagit mig förut. Att man kan hålla kvar rent känslomässigt så att det inte kommit upp, att man stänger in obearbetat, är inte så otippat dock. =)

Potatis, blev morgonens samtalsämne

Den potatis vi köper i affären är vanligen besprutad ett tiotal gånger.
 
"Potatis sprutas i förebyggande syfte, i genomsnitt besprutas svensk potatis 7,5 gånger men i vissa odlingar kan det bli upp till 12 gånger under en växtsäsong."
 
"Potatis är en gröda som kan odlas helt utan bekämpningsmedel och trots detta är varje konventionellt odlad potatis besprutad ca. 12 ggr."
 
"konventionell potatis är den mest besprutade jordbruksgrödan"
"Potatis är vid sidan om jordgubbar en av de värst besprutade livsmedlen."
 
"speciellt i mellan- och sydsverige kan det bli upp till 10–12 besprutningar"
 
”Den livsmedelsindustri som tillverkar den processade och onyttiga maten har starka finansiella krafter bakom sig som marknadsför deras produkter som nyttiga och hälsosamma. Livsmedelsindustrin drivs primärt av ekonomiska intressen vilket innebär att näringsinnehåll och kvalitet ofta får stå tillbaka till förmån för att en vara säljer bra och har hög vinstmarginal. Även våra myndigheter bidrar ofta till att försvåra för oss att göra hälsosamma kostval. Livsmedelsverket ger oss nämligen kostråd som ofta har visat sig vara dåligt underbyggda. Dessutom har deras så kallade experter ibland haft intressen inte bara inom Livsmedelsverket utan även inom livsmedelsindustrin, vilket gör att råden varken kan betraktas som objektiva eller trovärdiga. (För att läsa mer om hur våra kostråd tillkommit vill jag rekommendera böckerna Ideologin och pengarna bakom kostråden av Lars-Erik Litsfeldt och Per Wikholm, samt Matrevolutionen av Andreas Een feldt, som båda visar denna anmärkningsvärda koppling mellan de olika intressenterna.)”
(GUNNILA BLOMBERG i boken ”Vad vi ska äta! Och varför!”)
 

Frihet eller? säkerhet/trygghet, eller både och

Jag har som sagt alltid prioriterat frihet överst. Jag vill beskriva det lite med att göra en jämförelse. Man kan säkert göra många, men det här är ett exempel.
 
Det kan ibland vara så att det känns som att saker står i motsats till varandra. Som t ex kan man "offra" friheten till förmån för tryggheten eller kanske framförallt säkerhet.
 
För det är lite lustigt att lika säkert som jag prioriterat friheten, så har jag inte prioriterat (den yttre) säkerheten.
Det har troligtvis en förklaring i att jag är så trygg och säker i mig själv, så jag har inte brytt mig om den "yttre" säkerheten. Den som ofta ger oss en illusion av trygghet...för de som inte har riktigt lika mycket inre trygghet.
 
Det kan gälla de mest olika saker.
 
Jag illustrerar med ett exempel som konkret visar hur jag menar ;o)
 
Det här med att använda bilbälte ! Det skulle kunna få en att känna sig fast, inlåst, OFRI, med bilbälte. Säkerheten är inte ett dyft värd, bara jag får ha min frihet... vilket innebär att jag ogärna använt bilbälte. I dagens bilvärld har det dock uppfunnits nåt som tjuter en himla massa om man inte använder bilbälte ... Nu när jag har ny bil så gäller det även mig, men länge har jag "åkt säker" från pipbilar ;o) Barnsligt kan tänkas, men intressant att vara observant på sina magkänslor ;o)
 
En annan grej som många tycker sig känna trygghet och säkerhet av är ett "fast" jobb, vilket jag bara har känt att skulle jag hamna där är jag fast, då är det "kört" hihi ;o) Naturligtvis är det inte så, men lite av ett fängelse har jag väl gjort bilden av det. Men lika säkert som att det inte är så, så är det en illusion att det kan vara tryggt och säkert med ett fast jobb. Jag har iallafall känt mig mycket tryggare och säkrare om jag känt mig fri och haft illusionen av att jag kan göra som jag vill.  ;-P
 
För mig är frihet = säkert ;o)
 
Vi får väl se om jag växer upp...
Muffis illustrerar väldigt förklarande hennes syn på saken iallafall haha
Men svårt att sätta ord på, det är bara att studera...
 
Hon är alltid fri, men det innebär ändå att hon kan sätta sig i säkert förvar ... så att säga. Väldigt intressant att se hennes val, vad hon väljer, hon som kan välja fritt. =)
 
 

Citat

"Behov är enkla, begär är ändlösa. Lär dig skillnaden.” (DAN MILLMAN)

Her life's a song =)

http://www.youtube.com/watch?v=NjdSOZ-i6EY&feature=related
 
Alan Jacksons ljuva stämma :)
 

Frihet, självständighet

har jag alltid hållit hårt på. Undrar varför. Fritt och självständigt ska det vara. Helt klart behövdes det ett djur som Muffis för att iallafall få mig att börja reflektera lite längre över detta som alltid varit så självklart ;o)

Det jag skrev om tama vilddjur och vilda tamdjur

ändrar jag. Muffis har lärt mig nåt. Jag ändrar definition. Precis som jag inte säger "Jag måste.." Jag borde.."
så använder jag "Jag ska .." Jag vill.." Jag behöver..."

Så använder jag numera inte heller begreppet vilda djur. Muffis är varken mer eller mindre vild än hästarna. Jag har lärt mig att istället använda ordet "fri". Hon är ett fritt djur, så sant. Men även hästarna kan vara fria. När man börjar använda och tänka i andra termer, sker förändringar och allt betyder nya saker och visar sig på nya sätt.

Ordet vild ger inte den energin jag egentligen menar, men man använder det av gammal vana. Inge negativt med det, bara det att det passar inte .... när jag tänker efter ... ;o)

Jag fick själv en insiktsfull KS-behandling och då kom muffis med intressanta inlägg alltså..... =D
Och det var bara början, för sen var det FRI och FRIHET som var temat och jag upptäckte skojiga saker om mig själv, och att det är vad Muffis är här just nu för att påminna mig om hihi. Jag som trodde hon bara var här för hästarnas skull ;o) Hoho Ja, det kan man ju tro om man vill det :-P

Frihet som alltid varit det absolut viktigaste för mig. Ska ge en radda exempel ....men måste formulera ner det på pränt så får vi se vart det leder. Muffis är dock en alldeles utomordentlig lärare i detta,och det har varit nog så häftigt att ha henne här, och inte verkar det bli mindre av den häftigheten. Jag håller tumme att hon häftar sig kvar vid oss. Magiskt

Mera saltsten och lustig utsmyckning

Jag undrade vad detta var. Såg så tillgjort ut. Men bara ett löv som hänger perfekt som berlock eller nåt, lite udda ställe ;o)
 
Har hittat saltgömman, men inte för högt för mig ....
 
 
 
 
 

Morron me Muff

Hon ligger på sin vaktpost utanför stalldörren under det fina taket.
-Hej, kommer du!
Så kommer hon och möter.
Tjena tjena, du hann före solen idag.
 
Men snart tittar solen fram ....
 
 
Lite saltsten är smaskens till frukost inne i stallet.
 
Men nu har solen kommit fram, ska vi inte gå nudå?
 
Ståtlig dam detta
 
Ja suck att man alltid ska få vänta på de andra. Lika bra jag lägger mig en stund.
Hon har några gropar som hon krafsat till sig ute på sin vaktpost. Det är inte hästarna som krafsat ;o)
 
Stå inte bara där, kommer ni?
 

Kalas ;o)

Så här gott mådde den här tjejen i lördags, och idag vann hon till 9 ggr =)

Muffskoj

 
Hade varit kul om jag fått till denna bild, men såg inte på kameraskärmen var jag fotade nånstans. Nu syns bara huvudet på Muffis. Men hon ligger ju där som synes på bilden nedan denna. Det hade varit kul om jag fått upp henne på Trollriks rygg, liggandes där som en minimuffla ;o) Hade passat rätt bra. Kanske blir fler tillfällen att måtta in henne bättre när inte solen lyser så skarpt.
 

Härlig helgspecial

Fortsättning på; I den bästa av världar... =D
 
Nyplockade blåbär till frukost
i mormors gamla fintallrik
 
Hundbesök
 
och de tre
och så nyplockade potäter till middag.
 
 

Härliga hösten

 
Han är väl inte helt muskellös, trots allt, det blir lite backträning, men inte heller muskulös väl ? ;o)
Och nr 3.....

I den bästa av världar

är det så här! ;o)
 
Massor av grönt gott gräs och sol, men frisk luft och en knottfri dag i blåstens tecken. En dag utan mössor och grimmor.
Jodå, hon är alltid med, här avslöjar hon sig.
 
Temat härliga höst, fortsätter med Härlig helgspecial
 
 

Kuligt

Karriärval
"Det är fullt möjligt att framstå som seriös utan att vara det men det går inte att låtsas vara rolig. Det är därför som en del satsar på politik istället för komedi."
 

Djävulen och Gud
"Ett av problemen med många religiösa människor är att de inte bara är rädda för djävulen, de är rädda för Gud också."
 
Fåfänga och insikt
"Ytligheten är fåfängans klädedräkt och insiktens slöja."
 
Globalt syndrom
"Bland det mest absurda i människans tillvaro på jorden är att det existerar ett globalt stockholmssyndrom där folk på fullt allvar beundrar och applåderar de ledare som upprätthåller ett system som håller dem kvar i stress, löneslaveri, konflikt och fattigdom."
 
 
http://www.sourze.se/Ett_knippe_till_sm%C3%A5_ord_p%C3%A5_v%C3%A4gen_10790582.asp

under the name of the Bureau of Chemistry, They were called the “Poison Squad,” and if they got sick and/or died, the chemical was rejected

FDA (Food and Drug Administration) är USAs motsvarighet till de tre svenska myndigheterna (tillsammans); livsmedelsverket, läkemedelsverket och socialstyrelsen. Sanna Ehdin brukar t ex ibland nämna att en av livsmedelsverkets professorer avlönas av margarinindustrin (som han givetvis ofta hävdar är ”hälsosamt”), vilket betyder att det förekommer liknande händelser i Sverige som i nedanstående amerikanska citat…


What is this FDA anyway?

Well, it’s not a bunch of geniuses, I can tell you that. The leading lights are usually a group of past or future employees of the giant food processors who stop off at the FDA to make friends or learn the ropes. The director of the FDA is usually a political appointee with no technical knowledge of food or drugs. Some of the recent job changes in the FDA were really interesting. They went like this:
The FDA’s General Counsel (chief lawyer who decides whom to prosecute) came from a big law firm who defends large corporations against FDA charges. The former General Counsel took a job with a trade association which represents giant food processors against the FDA.

The Director of the Bureau of Foods came to the FDA from a big cereal manufacturer who doesn’t want trouble with the government.

The Director of the Nutrition Division of the FDA left to work for a major candy manufacturer who doesn’t want trouble with the government.

The Director of Product Technology of the FDA came right from a major canner and frozen-food manufacturer who doesn’t want trouble with the government.

Is it right for the man who yesterday was vice-president of a big cereal company to join the FDA tomorrow and write the regulations that determine how much profit his company is going to make? (Even if he doesn’t have stock in the company anymore, his wife might or his uncle might or his lawyer might.)

Can a lawyer whose former law firm represents the biggest food processor in the country really apply the letter of the law to the clients of his former firm, especially when he’s likely to be going back to work for that same law firm – with those same big clients – in a year or two?

Now do you know why your food is dripping with powerful artificial-synthetic chemical?

Back in 1907 when the FDA started – under the name of the Bureau of Chemistry – there was a group of healthy young male volunteers who were fed all the food chemicals before they were approved for general use. They were called the “Poison Squad,” and if they got sick and/or died, the chemical was rejected. Now the Poison Squad has been abolished. Well, not actually abolished. It’s simply been expanded to include you and your wife and your children and 220 million other Americans. Thank you for your cooperation.”
(DAVID REUBEN i boken ”Everything you always wanted to know about nutrition”)

Diet foods can only make you hungrier

"The sad truth is that diet foods are heavily processed, and nearly nutrient-free. Diet foods can only make you hungrier. Instead of wasting your money on them, invest in satisfying, nutritionally balanced natural foods.”
 
”Fighting the food giants” skriven av PAUL A. STITT:

RSS 2.0