Smickrande - i hästvärlden?

Något jag tänkter på ibland är hur olika man reagerar med djur, och människor. Det som är smickrande i det ena fallet, är inte det alla gånger i det andra ...

Jo, så här menar jag. Det här med att bli uppmärksammad, om en människa blir helt ouppmärksammad av en annan människa, eller "nonchalerad" ser man det väl oftast som nåt som inte är smickrande. dvs man är osynlig, märks inte osv ;o) Gör man dessutom nåt uppseendeväckande, och inte får nån respons alls, undrar man kanske ...?

Men med hästar uppfattar iallafall jag det som tvärtom. Gör jag nåt hastigt eller uppseendeväckande och hästen inte bryr sig om mig, utan tar mig som självklar utan att reagera, tar jag det som smicker, dvs han ser mig som en del av sig själv i stort sett ;o)

Man kan också tänka sig ett annat scenario, det att hästarna är i hagen och inte bryr sig om mig, det ser jag som ett positivt tecken, då behöver de inget...

Medan om du sitter på stan och ser människor du känner, och så kommer de inte fram och hejar... det brukar kanske inte alltid falla i god jord, eller så har man undanflykter. De såg mig nog inte =)

Ja, det är lite skojigt att fundera iallafall, kruxet blir när man vill vara på det ena sättet i alla lägen, hm .... dvs man bör väl vara människa bland människor. Kan inte säga att jag alltid lyckats med det hihi ;o)

Senaste scenariot som påminde mig om dessa funderingar var häromdan när vi var ute på promenad som vanligt en kväll, och överraskades av regnskur, men sidär, jag var förberedd. Hade i pappas bil hittat ett litet paraply som jag stoppat i fickan utifallatt - fast solen sken  B-)

Men jag fick tillfälle att trolla fram det lilla monstret !  Tyckte någon, jo Trollrik förstås, hoppade ju till och dansade åttor runt mig en liten stund. Självklart, helt förståeligt och jag hade inte ens tänkt tanken. Helt plötsligt kände jag mig som om jag kan inte haft nån hästvana alls. Men har man fostrats ihop med Because, så är man i inte fostrad i den hästanda som de flesta? hästar är i ... ;o)
Tur jag har Trollrik som påminner mig om att hästar är hästar?

Because då, ja just det, för det första reagerar han ju inte alls utan fortsätter bara med sitt, inte ett öra inte ett öga fysiskt iaf, och lägger man till att han kanske kunde ryckas med i Trollriks plötsliga salsatakter, men inte ens smittas av det, så visst blir man lite smickrad. Tänker jag...
Vet inte vad jag ska kalla det, tryggheten i flocken med oss? förtroendet för mig/oss? eller bara en stor självkänsla!? hihihi.
Visst kan han bestämma sig för att bli stirrig ibland, det beror då mer på vad han känner för, än vad som händer runt om. Om han vill spela med i det för att han har lite överskottsenergi t ex, så passar han på.

Som tur är, tror jag iaf att Because smittar av sig på Trollrik. För han lugnade sig väldigt fort, nosade på paraplyt, var skeptisk en stund till men sen kunde jag snurra paraplyt bäst jag ville både runt mig och på backen som en "leksakssnurra" i gräset, när det slutat regna, då hade han också glömt det ;o)

Måste bara tillägga en grej till. Medan vi gick på vägen kom bla en gammal volvo 240 förbi med några killar i. De fick se ett tåg med en svart häst framför en gumma med paraply (och mössa och kapuschong) och en stor brun häst, som gumman förgäves försökte skyla paraplyet med också, så lullade vi på. Killarna stirrade förbryllat (tror de kanske inte ens såg att det fanns en gumma som höll i paraplyet förrän de kört förbi?) och bokstavligen gapskrattade där inne under sitt biltak.

Ikväll hade jag INTE velat vara ute med paraply dock, måste varit hundratals blixtar som cirkulerade runt här, åska och störtskur som rämnade det mesta, gonatt!

Ditt inre barn

”Det finns barn som under sin tidiga barndom utsatts för onödiga medicinsk-tekniska ingrepp och smärtsamma undersökningar. Det sker inte så sällan, bl a därför att de egentliga orsakerna till symtomen inte får observeras av läkarna varför dessa i stället tillgriper olika apparater. Ofta blir barnen då inte alls tröstade utan lämnas ensamma därför att föräldrarna litar på teknikens under. Ett sådant barn är dömt att leva med fruktan för det obekanta ända tills en avtäckande terapi kan reda ut förvirringen och genom en långsam upplösning av de traumatiska elementen ge ”befrielse”.”
(ALICE MILLER i boken ”Riv tigandets mur”)


”Idag vet vi att aids och cancersjukdomar hänger ihop med en stark nedgång i immunförsvaret och att denna kroppsliga ”resignation” följs av att den insjuknade förlorar hoppet. Det är häpnadsväckande att nästan ingen här tar det steg som ligger så nära till vid dessa upptäckter.

Människan kan återfå hoppet, om hennes nödsignaler till sist blir uppfattade. Om hennes bortträngda, gömda historia blir medvetet uppfattad kan också hennes immunsystem regenereras. Men vem ska hjälpa henne med detta när alla ”hjälpare” är rädda för sin egen historia? Så leker vi blindbock med varandra, patienter, läkare, myndigheter, därför att det hittills bara är ett fåtal som gjort den erfarenheten att en ovillkorlig förutsättning för tillfrisknande är att sanningen emotionellt släpps fram. I längden kan människan fungera, även kroppsligt, endast i medvetandet om sin sanning. Den traditionella, förljugna moralen, religionernas destruktiva tolkningar, missförstånden i uppfostran gör det svårare att nå denna erfarenhet och våga ta risken. Läkemedelsindustrin profiterar dessutom otvivelaktigt på vår feghet och blindhet. Men vi har bara fått ett enda liv och en enda kropp, som inte låter sig föras bakom ljuset och som insisterar på att vi inte sviker den.”

(ALICE MILLER i boken ”Riv tigandets mur”)

Steven Acuffs hälsoföreläsning igår kväll - sköldkörteln, gifter och strålning

* Barnmat innehåller 13 olika bekämpningsmedel

* Sköldkörteln styr fettförbränning och ämnesomsättning mm. Den är mycket känslig för miljögifter.

* Fluor skadar sköldkörteln

* Sköldkörteln behöver Jod, särskilt vid radioaktivt nedfall.

* Fluor är en dominant halogen som stöter bort Jod.

* Japanerna äter mycket havsalger som innehåller jod, därför klarar de sig bättre.
De äter 4000 ggr mer än vi.

* Havsalger är bra skydd mot radioaktiv strålning.

Läs även om radioaktiv strålning från energilampor:
http://becausetrollrik.blogg.se/2011/may/fran-en-energikalla-till-en-annan-mindre-va.html

* Vi kommer att få mer problem med sköldkörteln framöver, blir mer vanligt.


Detta är jag ganska väl insatt i själv eftersom sköldkörteln är mitt eget lilla skötebarn, det har varit min "akilleshäl", svaga punkt sen 90-talet. Så självklart blir jag extra intresserad när detta ämne kommer på tal ;o)

Sköldkörteln är "gasen" i kroppen. Hjärtat är motorn, men det är sköldkörteln som gasar på den (dvs av eller på) och alla andra system i kroppen. Strålningen påverkar då hypofysen (hypofysen är ju chef för flera hormonsystem i kroppen och även sköldkörteln) som sitter rakt innanför ögonen. Jag undrar hur mottaglig man är i ögonen för strålning....

Om sköldkörteln blir över eller underaktiv påverkar det t ex  ämnesomsättning, men även temperatur i kroppen, puls, blodtryck, hjärtslagen alltså, hudkvalitet blir torr och porös tex. Hårets kvalitet syns det kanske först på, blir torrt, sprött och faller kanske av. Bitvis eller tunnas ut.

Se mer längre ner om: FOOD TO AVOID: Margarin

http://www.youtube.com/watch?v=_skCQ_yKBp8&feature=related

Food to avoid

"The most important for sure is margarin"

Sköldkörteln producerar TSH-hormon.
Fleromättat fett blockerar TSH.


Har skrivit mycket här tidigare om cocosfett, som är mättat fett, bra fett, men inte animaliskt.

Animaliskt fett samlar mest miljögifter.

Kolesterol är hälsosamt. Kolesterol är nödvändigt för produktionen av serotonin i hjärnan. (Steven har skrivit en hel artikel om detta "kolesterolvansinne" ;o)

Triglycerider ökar risken för hjärtinfarkt. (3 sockermolekyler som blir blodfett) Äter man mycket frukt får man höga triglycerider, dvs för mycket socker.

Steven Acuffs hälsoföreläsning igår kväll - sköldkörteln, gifter och strålning


Det var 2,5 år sen jag sist skrev nåt om Steven, finns kvar på bloggen mer om honom. Nu är han 66, då var han 63. =)

Då skrev jag mycket om mjölk också. Om mjölk, mjölkprotein och laktos och bukspottkörteln. Men om vi bortser från de vanliga ämnena och även om man inte är intolerant så är mejeriprodukter nåt som tar upp miljögifter lättast. Mjölk tar upp radioaktivitet snabbt.
De påfrestningar som kommer nu behöver vi ha friska kroppar och klara huvuden för att kunna hantera. Nervsystemet behöver vissa näringsämnen.

Barn får ofta fel fetter och ämnen som gör de hyperaktiva. Omega 3 oljor gör dem lugnare, istället får de ritalin


(Bild från den andra stockholmsföreläsningen (ej stevens) :

Länk nedan: Steven om snabbmat:
Advice till Obama:


http://www.youtube.com/watch?v=rmHljZsQW8M&feature=related

Folk måste förstå att de har möjligheten att själva göra sig friska..


Steven Acuffs hälsoföreläsning igår kväll

* Om 8 år är depressioner det näst vanligaste sjukdomstilltåndet i världen.

* Det är 10 ggr vanligare med depression bland ungdomar idag än under 50-talet.


Steven Acuff

bor i Australien nu, har bott många år i Sverige med sina familj, 3 barn, så han pratar bra svenska.

Hans barn har aldrig varit sjuka. De har aldrig ätit mejeriprodukter eller fått en enda spruta. (vaccination)

Mycket kunnig naturläkare. Finns massor med honom på you tube om man vill.

Steven Acuffs hälsoföreläsning igår kväll


http://www.youtube.com/watch?v=_skCQ_yKBp8&feature=related

Food to avoid

"The most important for sure is margarin"
Margarin är väldigt giftigt för kroppen

Marknadsföringen är inte sann.

"Never buy any food that is advertised"

Allt som behöver marknadsföras... varför behöver det marknadsföras??? Really Good stuff säljer sig självt..,.

 

http://www.youtube.com/watch?v=rmHljZsQW8M&feature=related

Folk måste förstå att de har möjligheten att själva göra sig friska..

 

Steven berättade om svårt cancersjuka, en kille i Tyskland som fått 3 månader på sig att leva, som genom kost blev frisk. Nu hade han levt i 10 år till...

 

 Illusionen


Föreläsning

När du väl inser att världen är illusion och kroppen är ett mjukvaruprogram som är programmerat till att snärja medvetandet, kan du leka med verkligheten och ha kul med den =)"Jag har många gånger fått frågan om det är möjligt att tjäna pengar eller följa den här eller den där karriären utan att bli fångad i spelet. Ja, det är det, så länge som du vet att det är ett spel och inte verkligt - fast när du väl får tillgång till medvetandet ser du hela den här "karriär"- fixeringen i ett nytt ljus. Jag säger inte att människor borde sitta på en bergstopp och varje dag fundera på Enhetens natur. Illusioner kontrollerar oss när vi tror de är verkliga och att veta att de är illusioner är att bryta den kontrollen. Som jag visade med de subliminala annonserna i Tales from the loop, när du väl kan se manipulationen slutar den att ha effekt.När du tittar på ett subliminalt budskap i en bild kan den tala till ditt undermedvetna utan att du är medveten om dess existens. Men när det dolda budskapet pekas ut ser du det klart varje gång du tittar. Illusionen är på det sättet.

Jag ska ge ett exempel på vad jag menar med att leka med spelet eller att bli fångad av det.

Upprepar mig ;o)

Har haft en underbar kväll igen, klättrat i skogen sprungit på mossor och skogsvägar med hästarna i 2 timmar., och förstås betat gräs. Vi blev också kompis med fårflocken, som igår först skrämde hästarna och sen sprang fåren iväg vettskrämda.

Idag kom fåren springandes MOT oss, men hästarna stod bara och tog in och betade vidare =D
Skulle gärna velat släppa in hästarna i deras fina hage ;o)

Återigen en hundägare som stannade sin bil och frågade "Vad gör du egentligen med hästarna?"
Tja, vi bara "umgås" skrattade jag ;o)

Citat

”Remember, you do not have to agree with the actions of the other person or the event in order to forgive. You are forgiving for your own sake, not someone else’s. Until you forgive the past, this other person or event is controlling your life. This is true even if the other person is now dead!”
(TED MORTER i boken “The soul purpose”)


”Förlåtelseprocessen – och faktiskt den främsta orsaken till förlåtelsen – är självisk. Det är inte för de andras skull vi förlåter. Antagligen vet de inte om att de behöver bli förlåtna. De kanske inte ens kommer ihåg sina förbrytelser. De säger troligen: ”Det där har du bara hittat på.” De kanske till och med är döda. Skälet till att förlåta finns hos oss själva. Det är för vår egen skull, för vår hälsas skull, som vi skall göra det. Om vi passerar en viss punkt – den punkt där helandet kan ske – och håller fast vid vår vrede, slutar vi nämligen utvecklas och våra själar börjar vittra sönder.”
(M. SCOTT PECK i boken ”Vidare på den smala vägen”)


“The “forgiver” benefits more than the “forgivee.” Now, that may sound selfish. But it’s not. In order to help others, we must first have our own house in order. To be successful, your first priority is to keep yourself as mentally and physically healthy as possible. Your productivity, creativity, and service to family and community begin with you. Forgiving isn’t the same as excusing or approving of actions. The forgiving doesn’t change a situation, it changes your response to the situation. And since it’s your responses that affect your physiology, you are the one who benefits from forgiving others. You don’t have to like a person to forgive him or her. Your forgiveness won’t change the other person in any way. But it may change your attitude toward him – even if the “him” is you.”
(TED MORTER i boken “Exercise or diet”)


“Förlåtelsens mål är alltså att öppna framtiden.”
(PER ARNE DAHL i boken ”Varför har vi det inte bättre när vi har det så bra?”)

Lära eller av-lära


Fortsättning

Från lågenergilampor till besprutad mat, medel i mat och annat runtomkring oss i form av information som programmerar oss, dämpar, begränsar, vår egentliga potential.


Djur känner faror i antågande, inte många dog vid tsunamin t ex. Varför känner inte vi sånt? Vi är för blockerade av all information så vi missar kontakten med "vetskapen".The earths magnetic field interact with the electric universe.

Open your mind to your conscience, you can see what others cant see.

Djur vet när jordbävningar kommer. Men vi har modulerat vårt sinne med skola, tv, och allt annat som styr vår hjärnor. Djur är mer sensitive. Men vi skulle också kunna vara det.

Det handlar om hur vi kan decoding different information in our brain. Vi "decodar" informationen efter hur vi blivit lärda.

Men vi behöver inte lära oss mer, vi skulle behöva av-lära oss, för att veta mer.

Sinnet (mind) är inte vägen till upplysning, det är tvärtom barriären! För att nå vårt medvetande.
Kunskap och vetande är inte samma sak. =)

Det ena är sinnet, det andra är medvetandet.


Vi behöver inet lära oss, utan vakna upp från den hypnotiska transen och komma ihåg vilka vi är. När vi gör det, slutar vi tänka och börjar veta. Vissa kallar det intuition eller att följa hjärtat

Det handlar inte om att "free your mind"
Det handlar om att "free ourselves FROM mind"

Det är våra hjärnor , mjukvaran som programmeras, men inte vårt medvetande. Och då man börjar ställa stora frågor kommer stora svar

WHO ARE WE

WHERE ARE WE

WHAT IS REALITY


Vi har hela kartan men vi har inte satt ihop prickarna till en hel bild
"Connecting the dots"

Teckningen man gör från punkt till punkt och när man dragit alla punkter ser man vad som finns där.

Innna vi satt ihop alla prickar är vi blinda som leder blinda B-)

Vi är helt enkelt bara medvetande, allt annat är en illusion som vi gör

We are multilevel awareness, consciousness,

We are perceivers, mottagare


Waveform is the metaphysical realityMind is consciousness which was put on a limitation,

Ursprungligen är vi obegränsat medvetande men sen tar vi på oss begränsningar genom sinnet, hjärnan, mind.Megakväll med hästarna, gonatt

Har haft en mega kväll! de fick ju gå ut 3 imorse, och nu var vi ute och gick ikväll mellan 20.20 och 23.45 !!! :-O

när vi var på väg hem och jag trodde de var nöjda efter 3 tim, vek trollrik av och tog en runda runt en gammal travbana i skogen 800 meter till, jättemysig runda, mjukt och fint och gossigt

och då hängde because på och tog över kommandot och marscherade runt, hejåhå!!

så de har nästan varit ute ett helt dygn, för första gången ;o) inkl. lång promenad... hungrig igen .....(JAG!!!)  hehe ,


oj vad de ska sova, åker inte dit före 9 imorrn ;o) men de var pigga på kvällen, bra att veta eftersom de varit ute redan mkt längre än de är vana. Men hemma i boxarna gick de direkt in i sovläge, stirr i väggen, övertrötta, kallas väl det ;o)Från en energikälla till en annan - mindre vänlig

Måste lägga in lite om lågenergilampor, många vet nog inte hur farliga de är och att man inte ska exponeras för dem under lång tid eftersom de har radiokativstrålning av kvicksilver. Lägger in lite blandad info här för den som vill kolla mer. Vanliga glödlampor är att föredra.

Jag blev inspirerad att ta upp detta efter föredraget i Stockholm som tog upp allt mellan himmel och jord och mer därtill under 10 timmar. Kommer mer om det"En ny studie släppt av tyska forskare har kommit fram till att så kallade lågenergilampor innehåller giftiga cancerogena ämnen och borde hållas så långt som möjligt från människor".

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1135


Kan orsaka migrän, huvudvärk och t o m brännskador som på denna tjej.
I ett solarium med farlig strålning ligger man max 30 min t ex.


Mycket viktigt

Kemikalieinspektionen

Inträffar en olycka att en lampa går sönder måste huset saneras och utrymmas.
http://www.kemi.se/templates/Page____5266.aspx

Miljöproblem

http://www.vagbrytarenstockholm.se/teknik/lagenergilampor/index.htm
Kvicksilver
Kvicksilver är nödvändigt för att ett lysrör ska kunna lysa. Ämnet kan skada centrala nervsystemet och njurarna. En tesked kvicksilver kan förgifta en medelstor sjö3. Kvicksilver kan inte brytas ned utan anrikas i mark, vatten och levande organismer4. Därför vill Naturvårdsverket och Kemikalieinspektionen förbjuda användningen av kvicksilver.

Radiofrekvent strålning
Strömmen går genom lysröret i form av elektriska urladdningar. De kan enklast beskrivas som blixtar och gnistor vilket gör att lysröret drar ström ryckvis. På så sätt skapas radiofrekvent strålning, inte bara från själva lysröret, utan även från de elektriska ledningarna5. Lysrör kan störa radioapparater.

Ultraviolett strålning, UV
De elektriska urladdningarna i kvicksilverångan i lysröret skapar blått ljus och UV-strålning. Omvandlingen av UV-strålningen är inte fullständig i lyspulvret på insidan av röret, så lysrör läcker UV-strålning av typerna UVA, UVB och UVC. UVC ligger längst från synligt ljus och innebär den största risken för skador på DNA.Huvudattraktionen - Sidsjöbäcken, energikälla

Här berättas det att:
Sidsjöbäcken var sannolikt en viktig anledning till att Sundsvall först anlades vid just åkroken. Där hade man tillgång till havet och en kraftkälla.

Genom åren är det många industrier som använt bäcken som kraftkälla. Redan på 1600-talet i samband med att staden bildades, anlades en vapenfabrik vid bäckens utlopp i Selångersån. Sedermera kom kvarnar sågar och tegelbruk.


En behandlingsbeskrivning

Började kring höfterna, ”klickade” lite runt korsbenet , kluck kluck, sen var det mer där framme som var intresserat, så vi hamnade i huvudtrakten.

 

Hm, det var lite tryck uppifrån öronen, tänkte på sist när jag upplevt nåt liknande med henne, det var i höstas efter tandläkarbesöket då troligtvis grimman tryckt på i nackleden bakom öronen (OA-leden).

 

Men det var inte riktigt så nu, utan kom mer från panntrakten, mellan ögonen. Tryck i suturerna mellan parentale/frontale/nasale och på höger sida mot temporale.

 

Gick igenom munnen/gommen (vomer) och övre tandraden (incisor), för hon hade signalerat mot nosen.

Verkade som jag var rätt ute och när jag avslutade med mulen gick hon in helt i "drömzonen".

 

Vill inte påstå att de sover egentligen, men så ser det ju ut.

Kombinerade nosen med höger käke, och frågade om det kom från nosen, spänningarna i högersidan upp mot nacken, som sen skapat tryck i pannan. Kanske har hon slängt med huvudet och touchat i, i ett träd eller nåt i boxen, och det gett ringar på vattnet.

 

Jag frågar oftast, (dvs påstår inte att det definitivt är si eller så) och sen får man tolka de reaktioner som kommer till svar, precis som man själv vill.

 

När jag ställer en fråga typ som ett påstående och hästen med en suck slappnar av och går in i drömläget tar jag det iaf som ett tecken att jag är på rätt spår, och hästen ger iallafall definitivt signal om att fortsätta, och hursomhelst oavsett om det i SAK är exakt rätt, så ger de "rätt" effekt, vilket är huvudsaken ;o)

Ofta ser man också att det stegvis ger reaktioner för varje fråga man ställer, ; är det här stället? "klick"

Kommer det av detta? "klick"

väntar, låter det processa, och efter en stund; tuggningar gäspningar, och sträckningar när det bearbetat klart just den processen.

 

Annat som kan hända är rapningar och diverse ljud och kluckningar både i hals och huvud som såklart i mage, tarmar, fisar osv.


Vid Sidsjöbäcken igen, en annan sommar 2009

Totti kommer snart på besök igen

Jag har bott vid en landsväg, i hela mitt liv

eller ja, sedermera blev det Tegelbruksgatan, som ligger vid Sidsjöbäcken som jag gett så mycket uppmärksamhet nu ;o)
"År 1810 skedde utsyning för anläggande av ett tegelbruk vid Sidsjöbäcken, men detsamma torde icke ha anlagts omedelbart utan först omkring 1822. Handlanden Abraham Dalenius står som dess ägare år 1826. Tillverkningskapaciteten var vid denna tidpunkt tämligen blygsam, endast 25.000 taktegel pr år. Fabriken var belägen vid de gamla s. k. Tegelbruksdammarne."

Maj månads tema fortsätter:

"Genom Kongl. Maj:ts och Rikets Bergs Collegii utslag av den 6. Maj 1845 beviljades Klockgjutaremästaren Nils Petter Linderberg tillstånd, att anlägga ett Jern Manufactur Werk vid Sidsjöån, omkring 1/8 mil sydväst från Sundsvalls stad. Enligt utsyningsprotokollet skulle i bäcken anläggas en 15 alnar lång damm med en 40 ½ alnar lång vattenränna, mellan dammen och smedjan, samt en Manufactur-Hammare och en Spik-Hammare med en Ässja samt dessutom kolhus. Närmaste granne var den 103 alnar nedom smedjan belägna Sidsjö Mellan-Qwarn."


Utanför mitt köksfönster


för att bo i stan, kan jag inte bo på ett bättre ställe, förutom att jag har 500 m till skidspåret, något längre till en slalombacke (som jag dock mest utnyttjar sommartid ;o) och ovanför den ett fantastiskt friluftsområde på Södra berget. Cykelavstånd om jag vill, till stall. Jag får väl även lägga på plus-sidan att det är 10 min gångavstånd till centrum ;o) Till det har jag en av alla världens bästa vänner på 5 min gångavstånd och snart blir det ännu närmare när hon flyttar till andra sidan av denna bäck som flitigt fotograferats på sistone =)

Tänk att ha detta utanför köksfönstret!
mitt inne i stan ...Mer sightseeing kommer, huvudattraktionen ....

och kanske lite historielektion också ;o)


Det är ett fantastiskt tillhåll detta... bäck och broar, och vattenfallet roar


Nu har jag varit och plockat gräs och maskrosor här, den dagliga rutinen

om det inte är för kallt ute förstås ;o) men idag var tempen på över 10 igen, så nu får de en kass egräs att mumsa på,

söndagsmums i

Fagerdalsparkens slänter
Att fota ett gammalt däckMåste väl det här kallas?


Att fota ett gammalt däck 2

Because kan också, han får representera bakkärran.

Dock, med tanke på just "gamla" så är det nog inte att rekommendera att verkligen stå på det , eller "i" det, dvs på ett bräckligt plåtnav. Så därför blir det ett fuskis natural horsemanship övning . Hästlekar i naturen, på ren svenska? ;o)Älsklingarna, hm ... vad är det här, nåt man kan leka med?Pussgurkor!Leksak????


Fortsätter på Because temat, och avslutning på temat kvällspromenadHar så många trådar igång så nu måste jag försöka avsluta en av dem innan jag börjar på nya ;o) Dvs denna kvällspromenad som visst aldrig hittar hem, men jag har skrivit tidigare att det återstår 2 delar, lite naturlig horsemanship i naturen kallade jag det visst, och "cirkuskonster".

Jag börjar med cirkuskonsterna här. Äntligen har jag fått Because' öronkli på bild. Ibland har det hänt att jag suttit på hans rygg när han gör det, och även om jag haft kamera med mig hade jag inte fått det på bild då haha, men nu blev det av. Helt otroligt att jag inte blev för sen med avtryckaren, så man får bilden snäppet efteråt bara. Tack så mycket

Har så mycket annat spännande på lager, efter en ljuvlig Stockholmshelg, som började med konsert på Hovet, en världspremiär med Cat Stevens.

Här är hans nyaste tillskott i fina låtar samlingen:
http://www.youtube.com/watch?v=G0KbtPoVHD4&feature=related

Myysig att dansa till.... finns det nåt dansband som vill ta upp den i sin repertoar kanske?


En puss. Respekt eller ledarskap? Ofrivillig intimitet?


Ja, så här ser det ut. Because ska mulamassera alla han "känner". Eller.... (även inte känner?)

Det är hans sätt att prata, det betyder allt från TACK, Goddag! ; hej =)
till Snälla, jag vill...., Usch, jag förstår inte riktigt nu eller känner mig lite i ofas, eller Vad mysigt det här är! Nu är det min tur att gnugga, sen är det din tur igen.  Osv.

Vi har utvecklat det språket i form av axel gnuggningar i olika nyanser.

Hur var det nu här med integritet och respektera varandras zoner. På föreläsningen med Lisbeth om horsemanship fick jag en liten aha-upplevelse om hur det fungerar. Hur jag påverkat t ex Because och varför det kan bli som det är.

Lisbeth pratade inte om det som ledarskap, utan som att respektera varandras "space". Space gillar jag, för i de termerna pratar vi Kraniosakral också ;o) Vi sk askapa space i kroppen, så det inte klibbar ihop, utan får utrymme att flöda cirkulera.

Vem som flyttar vem var inte ett mått på ledarskap, enligt Lisbeth, utan hur mycket respekt man har för varandra. Dvs om man frågar om lov innan man kliver in i någon annans utrymme. Har man fått ok eller inte, annars gör man inte det. Om jag kan förklara/återge det rätt.

Uttrycket som användes var "ofrivillig intimitet".

Men det där är olika för alla individer. En del vill ha längre hälsningsfas, eller längre avstånd för att tycka det känns ok.
"Så här nära får du komma mig, men sen måste du vänta på tillåtelse." Somliga har ingen integritet alls, utan det är bara "rätt in" ;o) På gott och ont =)

Och så blir det ju beroende på vilken interaktion man haft genom åren med varandra. Och hur medvetet man använt sitt beteende.
Jag har väl aldrig haft nån större tanke om hur jag gör utan jag "bara gör".  Och det har blivit därefter.

Jag har inte så bra koll på bakåt hur min och Because relation utvecklats och förändrats under åren. Men jag misstänker att när jag började hästmassageutbildningen hände säkert en del, som smög sig på och vips hade han börjat med nya beteenden som jag inte märkte när de kom. ;o)

Jag var ju fullt upptagen med att öva "mitt", dvs kanske massera honom, undersöka honom osv. Jag uppträdde som att "din kropp" tillhör mig, du är min försökskanin. Och han ställde villigt upp på det såklart (upplevde jag det som , men det kunde kanske ibland kännas för honom som ofrivillig intimitet också)
men det innebar ju i det här respekttänkandet att det blir likadant åt andra hållet.

Så där är vi alltså. Vi har noll gränser för varandras kroppar eller utrymme. Om jag får massera och greja med honom hur mycket jag vill, så får han göra detsamma med mig, tycker ju han naturligtvis och jag har också nånstans haft det förhållningssättet. Att det är OK.

OBS att man inte ska dra sig för att massera, utan det handlar mest om förhållningssätt. Det som jag menade hände då, var att jag var för uppe i mitt eget masserande, än att jag i mitt fokus bara "masserade honom för hans skull". Han var där under mina händer för min skull ;o)
Lisbeth menar att massage, rykt mm. snarare är det bästa sättet att skapa en relation och kontakt.

Sen när jag upptäckt de egenheter han lagt sig till med så har det ju naturligtvis hänt att jag inte bara sagt att "det är ok", utan även uppmuntrat det. Nu kan jag ju klappa mig själv på axeln och peka att jag vill ha massage, så får jag det, och han kanske en morot? ;o)

Men från början har han ju alltid gjort det utan uppmaning, det är han som hittat på gesterna i språket, och hur han gjort det vet jag inte, kanske härmat mig eller tittat på mig, blnadat med eller utvecklat hästarnas eget gnuggande på varandra, men det ter sig dock lite annolrunda. Och han använder definitivt aldrig tänderna. Jag har inte behövt lära honom att INTE använda tänderna. Det har jag däremot fått instruera Trollrik om att på människor är det INGA tänder, hur välmenat det än är. Och det har han sugit åt sig och är en riktig pärla på att tjusas med läpparna nu, ännu finstiltare än Because.

Because har ju tillåtelse att prata på sitt vis, när han behagar, och det gör han ju oftast nu också, oavsett morot eller ej. Dvs utan att fråga om lov. Men det är ju för att vi har den överenskommelsen. MEN, så tror han ju att är en människa så, så är alla så.
Så Because tror ju att alla människor tillhör honom och han kan gnugga alla utan att fråga om lov. Eftersom vi inte har något avstånd mellan varandra. =)

Fördelen är att han buffar relativt mjukt och aldrig med tänder, men det är ändå så att en del får man inte göra så på. Och då är det upp till den människan att själv lära Because att; "Just mig, får du inte göra sådär på" Och det kan han också lära sig, om han får kommunicera med människan. T ex om en tjej har en whiplash skada, då är det inge vidare. Då kan han lära sig att faktiskt bara snosa lätt på den människan.

Men man måste först förvarna om hur han är.

Jag förstår varför jag dragit mig för att plita ner detta i många veckor, det blir så låååångt, och det känns ändå som att det är svårt att förklara hur jag menar ;o) Och återge vad jag hörde, och vilka tankar det ledde till =)Förlåt

”När du kan tala om dina mörkaste hemligheter och misstag med en annan människa som lyssnar utan att komma med fördömanden, är det som att tända ett ljus i mörkret. Ett starkt socialt band av närhet förenar oss med den som lyssnar.

Lika viktigt är att de delar som skilts ut därför att de verkade vara de mest smärtsamma och de som minst förtjänade kärlek, återförenas med helheten. Kort sagt blir du mer förtrogen med de djupaste delarna av dig själv.

När någon annan kan hysa medkänsla och förlåta och acceptera de mörka delar av oss själva som verkar så omöjliga att älska, blir det lättare för oss att acceptera dessa delar inom oss. När vi kan göra det, minskar risken för att vi ska projicera vårt mörker på andra och hata dem. Om vi exempelvis inte erkänner vår vrede, blir vi mer våldsbenägna. Om vi i stället har större medkänsla med våra egna svagheter och småfel, blir det lättare för oss att känna större empati och vara mer förlåtande när det gäller den okunnighet och det mörker som vi uppfattar hos andra. Den upplevelsen har läkekraft både för den som ber om förlåtelse och för den andra parten som erbjuder den.”

(DEAN ORNISH i boken ”Kärlekens läkande kraft”)

Ingen vill höra den historien

”Jag kan tänka mig att det kan ge patienterna ett visst hopp när de för första gången får höra att deras sjukdom har något med deras själ att göra, med deras tankar och känslor. Men det räcker inte att säga till en människa att hennes känsloliv har ett samband med hennes cancer. Om människor inte uppmuntras och instrueras att upptäcka sin egen, specifika historia; om de inte lär sig att känna hela skalan av känslor och ge upp sina illusioner och sitt självbedrägeri, kan läkningsprocessen knappast komma i gång. Högst sannolikt är att hoppet antingen snart försvinner eller blir använt som en vilseledande avskärmning som gör att patienten inte märker att sjukdomen fortskrider.

Ofta anbefaller man sjuka patienter att vara tappra, att meditera och ”tänka positivt”, och framför allt uppmanas de att förlåta och glömma, krav som den vuxne redan som barn lade på hjärtat för att skona sina föräldrar.

Om vi inte får lov att känna och uttrycka vad som plågar oss blir vårt liv nämligen meningslöst. Flertalet cancerpatienter lever och dör med en idealiserad bild av sin barndom, och med den skyddar de sig mot sanningen om sitt förflutna. De är stolta över att vara tappra och ”osjälviska”, bara sörja för andra och inte kräva något för egen del. Det är bara deras sjukdom, deras kropp, som ändå försöker ge uttryck åt hoppet att en gång kunna berätta sin barndomshistoria, att till sist bli hörd och förstådd. Men ingen vill höra den historien, därför att den kunde påminna läkare, sjuksköterskor och biträden om deras eget smärtsamma, begravda förflutna. Patienten är inte medveten om hur utsvulten han är, hur han längtar, inte bara efter kärlek och uppmärksamhet utan också efter sanningen; han inser inte att han själv är den enda människa som kan göra något åt detta farliga självbedrägeri och befria sig.


En människa kan i vissa fall till och med befria sig från en cancersjukdom om hon är beredd att leva med sitt förflutna och om hon vet hur hon ska gå till väga för att börja med det. Om läkarna vore bättre informerade om detta skulle de kunna hjälpa många människor att komma tillbaka till livet.”

(ALICE MILLER i boken ”Det självutplånande barnet”)


”It is easier to build strong children than to repair broken men.”
(FREDERICK DOUGLASS)


Att uppfatta den egna personligheten som åtråvärd, vacker och fullvärdig

Det nya paradigmet - Vårt naturliga tillstånd

http://www.sourze.se/Det_nya_paradigmet_V%c3%a5rt_naturliga_tillst%c3%a5nd_10749706.asp

"Professor Pinker säger att mellan tre och fyra procent av USA:s manliga befolkning är psykopater. De har en genetisk förändring som gör att de saknar den mest grundläggande mänskliga förmågan: empatin".

För att kunna omskapa ett tillstånd som inte är bra måste man först och främst tillstå att det finns ett problem. Inom psykologin finns ett fenomen som Freud kallade för bortträngning. Detta innebär att en person som insett ett obehagligt faktum som vederbörande inte orkar hantera väljer att förtränga eller "glömma" det. Vinsten blir att individen inte medvetet behöver konfrontera det oerhörda obehag eller den ångest upplevelsen framkallar. Baksidan är att personen utvecklar någon form av neuros på grund av den inre spänning och kraft som går åt att hålla det obehagliga fördolt. För att lösa upp de känslomässiga knutarna så behöver man medvetandegöra och bearbeta de jobbiga och traumatiska känslorna.

----

Människan är en flockvarelse och rädslan för att stötas ut ur gruppgemenskapen gör att de allra flesta fogar sig. Vi är inte skapta för att leva i ensamhet eller alienerade från andra människor utan behöver ett socialt sammanhang där vi kan interagera med och spegla oss i varandra. Därför krävs det vanligen en rejäl självkänsla och inre styrka för att våga utmana de rådande dogmerna inom gruppen, samhället och världen.

-------

Berg menar att människan i grunden är god. Hans observationer av San-folket visar att de är både empatiska och hjälpsamma. Han berättar också om att när antropologen Marjorie Shostak undersökte självbilden hos San-kvinnor i alla åldrar fann hon att de såg sig som naturligt åtråvärda och vackra och att de uppfattade den egna personligheten som bra och fullvärdig."Så ser förmodligen vårt naturliga tillstånd ut", menar Berg.

Om detta är vårt naturliga urtillstånd, vilket jag tror att det är, då är det kanske på tiden att vi försöker återerövra detta tillstånd.

Samband

Föräldrar har alla sina egna saker att jobba med och eget bagage, och det förs över till barnet. Ett barn absorberar ju allt.. Att se och erkänna alla mönster och samband vi bär med oss och hur vi påverkar, innebär inte att vi inte älskar! För att det behöver inte betyda att man för den skull DÖMER någon eller några. Det kan ju isåfall bero på vad vi fått lära oss som små. Vi tar efter vad andra gör.

Älska sina föräldrar och familj och alla andra. Men ändå erkänna att de förutom att ge upp hov till oss också ger upphov till att vi har saker att arbeta med som vuxna, som därför inte alltid är så lätt att förstå. Eftersom bortträningsmekanismen fungerar så att vi ju har glömt vad det var som gav upphov till något jobbigt. Alla har sina resor att göra, sånt är livet =). Att älska är ju att göra det INKLUSIVE allt bagage.

Det här handlar inte om bara övergreppstrauman. Ett trauma för ett litet barn kan vara allt möjligt, sånt händer hela tiden. För det är meningen att vi ska ha sånt med sig. När sen man som äldre börjar skala av skalet på löken och leta sig tillbaka inåt, och skala av lagren, ser man tydligare och tydligare. Att bli klarsynt. Då händer märkliga saker och vardagen blir magisk. Sen kan man tydligare också se var informationen kommer ifrån, om det handlar om en själv eller någon annan. När man är så förtrogen med sig själv.

”Det är vanligen människor som tenderar att reagera alltför starkt som vill arbeta med att utplåna effekterna av sin familjehistoria – om de kan se sambandet mellan sin barndom och sina aktuella problem, och om deras situation inte döljs av drogmissbruk eller andra beroenden. De människor som för det mesta reagerar alltför svagt på stimuli är mindre motiverade att söka hjälp, eftersom de är bortkopplade från det mesta av sina potentiellt obehagliga känslor. De kan ha relationsproblem eller utsättas för press från sina närstående att de borde ”öppna sig mera”, men de ser ofta det som den andra personens problem. Men så länge inte mer än en liten minoritet av vår befolkning är motiverad att konfronteras med sitt förflutna, måste vi ha klart för oss att nästan alla vuxna i vårt samhälle har påverkats och att våra barnuppfostringsmetoder i bästa fall gör den traditionella bilden av barndomen som en lycklig tid till en myt.”
(JEAN JENSON i boken ”Att återerövra sitt liv”)


”Människor undrar ofta varför de måste ”rota i allt det där” för att uppnå läkning. Många tycker att man genom att gräva i det förflutna bara framkallar lidande som inte kan föra något gott med sig, eftersom alltsammans ”hände för så länge sedan”. Människor tänker på det sättet eftersom de inte känner till att vi alla är födda med en förmåga till läkning, men att den på grund av våra föräldrars okunnighet varken uppskattas eller utvecklas i någon högre grad.”
(JEAN JENSON i boken ”Att återerövra sitt liv”)


”Det är bara de modiga människor som har tillåtit sig att till fullo regrediera, gå tillbaka, till de blockerade barndomsupplevelserna som vet hur smärtsamma händelserna i fråga verkligen var. Den smärta som det handlar om är omöjlig att föreställa sig för den oinvigde, och det krävs faktiskt att man har en stark övertygelse till och med för dem som är ”på väg”, för att acceptera att sådana smärtsamma händelser kan ha ägt rum. Men det är oerhört viktigt att denna möjlighet accepteras som en arbetshypotes, som kan bevisas eller vederläggas, när man utforskar vad som döljer sig bakom de repressiva blockeringarna i ens egen, mycket personliga historia.”
(JEAN JENSON i boken ”Att återerövra sitt liv”)Tidigare länkar :

http://becausetrollrik.blogg.se/2011/april/upptackter.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2011/january/neurosens-upphov-ligger-som-bekant-inte-i-de.html

http://becausetrollrik.blogg.se/2011/january/for-det-barnet-ar-det-rentav-mojligt-att-beha.html

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/december/vart-forsta-levnadstrauma-forlossningen-beho.html

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/denna-gava-ar-sanningen-och-dartill-kommer-t-1.html

Bortträngningen var en gång nödvändig för barnet för att det skulle överleva (när de inte som bäbis kan förstå vad som händer)
http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/de-vet-att-borttrangningen-en-gang-var-nodvan-1.html

Hundbehandling

Hej, jag heter Pelleoch är en chiwawa, fast lite större än de vanligtvis är.


Mycket snuttigEn kväll kom jag (ingela) på besök, och fick glatt möte i hallen av Pelle, hann inte av med kläderna ens förrän jag satt på golvet med handen på sacrum och Pelle gick in i lite trans. Efter en liten stund satte han sig dock upp och tyckte det här var nåt som han blev förvirrad av? Vad hände...

Så han satte sig och stirrade in i väggen, oj, blev han nödig, hör han nåt nere i trappen eller vad är det, undrade vi. Så lade han sig ner, fortfarande stirrandes på samma fläck....
Vi kanske ska gå ut med honom ändå. Då släppte första transen och han stack iväg nånstans, så det behövdes inte rastas just direkt ändå.

Efter ett tag hittade vi honom på de mest konstiga ställen han aldrig brukar vara. Låg under en byrå på sidan, han hade inte fått plats på nåt annat sätt, med benen utsträckta.
- Nämen, Pelle, där har du väl aldrig varit, sa stormatte.
Sen inne i hörnet bakom hörnsoffan tryckte han och tittande oförstående på oss.
Mig höll han sig på lite säkert avstånd från, hon som man blir så konstig av? Nähädu, det här måste jag få fundera på.

Så småningom blev det en rasttur och lite annat, matlagning..... Och så väntade vi på att lillmatte skulle komma och hämta Pelle...

VASA? Shit, då måste jag passa på, nu har jag bestämt mig! innan det är för sent?
Här ska behandlas NU! imorrn ska jag ju ut på landet och leka helg igen så då vill jag va i tipp topp form ;o)

Och så kom Pelle farandes upp i mitt knä vid matbordet (han är mer väldresserad än så ..) mitt i en tugga med halva broccollin kvar på gaffeln och mat på tallriken.

Så fläkte han ut sig i mitt knä och lade huvudet på .... jag hann skjuta undan tallriken, så det blev på underlägget .... Och så var det bara att ta itu med hans vänster sida, käke, nacke rygg och kors =)

Så var han borta, ..... minutrarna gick, halvtimmen gick och mer därtill. Lillmatte kom och fick sig också lite mat. Pelle reagerade inte ens att det kom en ny medlem som egentligen borde hälsas välkommen i hallen? Inte ens när hon satte sig vid matbordet mittemot. Höjden av nonchalans att inte ens vifta goddag??? Men han var lite upptagen och bortkopplad. Hade kapitulerat totalt, när han väl bestämt sig.

Något förvånad var lillmatte också, för då fick jag höra att Pelle sitter inte heller i knä. Tar man upp honom blir han orolig och trampar omkring och vill ner rätt omgående =)
Och att försvinna så totalt var inte nåt Pelle gör.
Ja, nu har han snart suttit här en timme och det gick knappt inte alls att väcka honom ens.

Lillmatte skulle ta med honom hem och jag kände jag hade en geleklump i knät så jag sa att du får nog bära honom hem om ni ska komma hem nån gång.
Ja, det verkar så!
Jag bar ut honom till hallen och fick känslan av att han kommer inte ens kunna stå på sina ben, så jag sa det: jag släpper ner honom nu men jag undrar om benen bär honom?

Näpp, först till golvet damp magen ner med en duns. Han hade inga ben alls att tala om. Tror inte vi kan skylla heller på att magen förvisso inte är så liten mellan de korta benen, han är kastrerad och rund och go om magen ;o) men inte sååå rund =)

Sen piggnade han till, lagom till helgen ;o) snuttgubben

Så länge tror jag inte jag behandlat nån hund nån gång. Vanligtvis räcker det med kanske 20 min. Hundar, om de är med på noterna, kan vara rätt snabba att "gå in" i behandling och också bli klar fort.
De kan bli helt borta och sova, sen vaknar de till och blir helt vakna som om de inte ens sovit. Och så kliar de sig och sträcker på sig och gäspar, som om de undrar varför de gör så.


Under korkeken : Kvällspromenad del 6Because under korkeken, där sitter han ofta och nosar på blommorna. Det finns många korkekar att välja ibland men inte ovanligt att man ser honom stå och sova under ett stort träd i hagen. Och han är hysterisk på att äta GRÄS, det är som att han kommer inte överleva den här dagen om han inte får gräs att rena kroppen med efter vintern. Och när gräset nalkas är han hysterisk. Morötter framkallar alerta ögon, javisst, men inte som gräs, då blir de hysteriska ;o)


Man kan ju tro att det inte är så konstigt, för så är väl alla hästar. Min erfarenhet är att det trots allt är väldigt olika. Trollrik gillar också gräs, men han blir inte alls på samma vis, nästan okontaktbar ;o) när han får grässtrån i munnen. Han kan ändå stå och spana på annat.  8-)Jag missade ett tillfälle när Because stod uppställd under detta träd och spanade, han var så vacker, men hann inte med, och resten blev bara nosen ner i backen bilder.... Trollrik lyfter blicken oftare och är lättare att få olika poser på för fotografering ;o)

men visst är det gott...

Nu återstår bara cirkuskonsterna! sen går vi hem igen. =) och fotosessionen över.

Lite akrobatik och så lite natural horsemanship, dvs naturlig lek i naturen med det som naturen erbjuder?

RSS 2.0