Fråga så får du svar

I universum värderas inget som viktigare än nåt annat. En fråga som vi kanske skulle tycka vore en liten fråga eller detalj, får lika mycket uppmärksamhet som en som vi kanske skulle tycka vore en stor grej ;o) För man vet aldrig heller vad som kommer att växa mest, som ringar på vatten...

Och om vi frågar får vi svar, om vi är öppna för att uppfatta de svar vi får. Ju oftare vi prövar oss fram och använder oss av att lyssna, ju snabbare kommer svaren eller ju tydligare blir dem.

Som t ex idag, inget speciellt märkvärdigt kan man tycka som hände, men jag väljer att göra det märkvärdigt därför att då uppskattar jag det som små mirakel och får uppleva dem oftare. Så fungerar det.

Livet är så himla roligt när man gör det märkvärdigt , magiskt och spännande.

Jag sitter ute och myser i solen och har bestämt mig för att äntligen gå ner och köpa nya joggingskor den här veckan, de andra är två år gamla och trasiga överallt, duger knappt som stallskor ;o)

Frågan är bara när jag ska ta mig i kragen att gå ner på stan. Jag drar mig alltid för när jag har ärenden in till centrum....
Jag kanske ska ta och göra det nu direkt så är det gjort, men näe, det känns inte tillräckligt lockande. Jag tar det imorgon när jag är ledig.... fast, hm, på fredag ska jag ju ändå vara ner på stan under dagen, jag tar det då . Det löser sig. OCH så piper mobilen! ett sms: Med reklam från Team Sportia. "Tjuvstarta rean torsdag kl. 9 osv ..."

Aha, ok, jag tar det självklart som ett tecken att det är DÅ det SKA HÄNDA! =D
Jag ska införskaffa de nya jogginsskorna imorgon bitti. Eller vad det nu är som ska hända...

Nu är det ju så att det blir inte alltid som man tror. Har jag märkt. Det gör att när jag får såna här infall, så blir jag alltid extra nyfiken och tycker det ska bli spännande.... för ofta är det inte bara de där skorna som är poängen. Kanske kommer jag träffa nån speciell person där eller under vägen, eller så är det nåt helt annat som egentligen eller OCKSÅ ska komma i min ägo. Man får vara öppen för alla alternativ, hur skojigt det än kan låta.

Vad det än är, så kommer jag att veta nåt iallafall det när det är så dags. Jag ska börja med att göra som jag blivit "tillsagd" av försynen ;o) Så får vi se vad som händer sen. Det är när man följer såna impulser som flödet håller sig levande och blir starkare och  klarare ! Och jag är verkligen inne i ett flyt nu, så jag tackar hejvilt och följer strömmen för att inte stoppa den.

Och man ska inte nonchalera att man i vår värld kanske ibland tycker att det är en banal grej. Allt är stora mysterier i min värld, hihihhihihi som ska utforskas.

Och hur som helst, om inte annat har detta gjort att jag nu FAKTISKT ser fram emot att åka ner på stan imorgon bitti. Alltid positivt.
Jag brukar grina illa titt som tätt om jag hamnar för nära diverse köpcentran eller shoppingnystan eller bara folkmyller, som det ju finns risk för om man närmar sig stadskärnor och diverse folkliga ställen, hihihi


Vi får se hur dagen slutar som sagt. Vad jag vet nu så verkar det bli sommardans på ånäsparken imorgon kväll också, ännu ett folkgytter, men av en sort som jag gillar  ;o)

Gonatt Universum!Jag gör alltid som pappa gör

men inte alltid som han sägerGissa vem som skulle vilja vara ifred med sin tupplur ;o)

Bok eller verklighet?

Jag läser nu boken Brida av Paulo Coelho. Underbar bok. Varje kapitel handlar ofta om ett speciellt område eller tex en sak att utforska eller lära sig.

I söndags morse när jag klivit upp och började pyssla fick jag världens ryck att gå igenom garderober och hyllor och rensa kläder. Fick ihop en liten påse med 5-10 plagg att slänga. Skön feng shui känsla. Jag kände liksom behov av att frigöra lite energi genom att "feng shuia" lite ;o) Tänkte jag ... då visste jag inte på det medvetna planet vad som väntade i boken. Men min undermedvetna sida var visst redan där? hihi

Senare på dagen satte jag mig nöjd och belåten ute i solen efter den aktiva förmiddagen och fortsatte läsa ur boken. Strax kom jag fram till :

"En kväll frågade Wicca om Brida använde alla sina kläder.
- Självklart inte, svarade hon.
- Då så. Från den här veckan ska du använda alla kläder du har i garderoben.
Brida trodde inte sina öron.
- Allt som i sig bär på vår energi måste befinns sig i ständig rörelse. Kläderna du köpt är en del av dig själv och avspeglar unika tillfällen. Ögonblick du var nöjd med din värld, ögonblick då någon gjorde dig illa och du måste kompensera för det. Ögonblick då du ansåg att du måste förändra ditt liv.

Kläderna förvandlar alltid känslor till materia. De är en av broarna mellan det synliga och det osynliga, Det finns kläder som kan göra dig illa, för de blev gjorda åt nån annan och felaktigt kom i dina händer.

- Gör dig av med de kläder som inte är gjorda för dig, insisterade Wicca.

När Brida kom hem lade hon allt hon hade i garderoben på sängen och synade varje plagg.

Hon insåg att hennes förhållande till sina kläder tydligen var mer komplicerat än det såg ut. Ändå hade hon svårt att acceptera att Wicca skulle lägga sig i det mest intima och personliga i hennes liv, hennes sätt att klä sig. Brida ifrågasatte aldrig några av Wiccas påbud, allt det kunde hon acceptera, men det tillhörde en tradition som hon inte förstod men som kanske talade till hennes okända sida. Men när Wicca lade sig i det här med hennes kläder, ingrep hon i hennes personliga sätt att vara i världen. Kanske försökte hon lägga sig i nåt som hon inte borde.....
"

Det här har jag varit med om förut, att jag först gör nåt som jag sen läser om i den bok jag håller på med, lustigt nog. Roligt att än en gång uppleva det fenomenet! Ännu roligare än när man läser en bok om nåt och sen inte helt ovanligt får lust att göra precis så, dvs man blir inspirerad eller får egna idéer tack vare det. Resa, möblera om eller vad det kan vara!?
Kanske därför jag försöker vara sparsam med deckare, hahahaha

Det här handlar dock inte om att hålla rörelse i saker, stagnerad energi som i feng shui, utan faktiskt nåt som kanske inte är helt uppenbart. Det vill sätta fingret på nåt som vi vanligtvis inte tänker eller tror? Vi tänker ofta tvärtom... att det är lättare att ändra utsidan än insidan t ex . MEN som ett citat i boken säger

"Det som är utanför är svårare att ändra på än det som är inuti."

Smaka på det, eller läs boken för att få bättre förklaring ;o)
Men så kan det faktiskt vara ibland:

"Rösten hade rätt. Brida hade gett sin själ åt en främmande kvinna och det var - hur underligt det än kunde tyckas - mycket lättare att ge bort sin själ än att ge bort sin rätt att klä sig.

Först nu förstod hon hur mycket de där övningarna - som i början tycktes så meningslösa - höll på att tränga in i hennes liv. Först nu när hon ändrade sig till det yttre kunde hon känna hur mycket hon hade förändrats i sitt inre."

KS betraktelse av katt

Jag fick äran att känna på grannens katt och kunde slutföra KS på hennes sakrum. Det var jättehäftigt. Katter är ju inte som andra djur på det sättet att man kan ställa upp dem på en stallgång eller lägga dem på en massagebänk ;o) Och även om man kan det så är det ju inte alla gånger självklart att man får "jobba ostört" ;o)

Jag var förvånad att hon gick med på det. Hon tittade först STORÖGT på mig, med små pupiller, när jag övergick från att "bara" kela till att fokusera KS. Hon tycktes säga : VA NU!? Jag trodde vi kelade?

Och sen bara slog hon om : Slog av kurret och låg helt stilla med ögonen slutna sånär som på en liten glipa. Överlämnade sig helt, som det kändes.
Precis som på en häst var öronen vinklade snett bakåt mot min hand.

Rörde sig inte ur fläcken förrän det var "klart" för den här gången. När jag kände att sakrum "dansat" färdigt och lagt sig till ro med en stadig rytm, suckade hon först och ett litet sjungande ljud kom också ut, som en suck ungefär ja, sen började hon slicka sig på framtassarna, och kliade sig i ena örat   (höften hm hm ....;o)
och så slutligen sträckte hon liggandes ut bakbenen, reste sig och sträckte sig igen i höften genom att sträcka bak tassarna ståendes. Som de ju ofta gör ändå!

Jag har försökt igen men det har inte blivit nån fler gång, dvs hon bara kråmar omkring sig och är inte intresserad av att stanna upp. Så som jag egentligen förväntade mig även den första (och enda? ;o) gången att hon skulle göra.
Nä, hon tycker väl att det räckte så. Och ikväll kommer husse som varit på semester hem.

Tack för lånet iallafall, och det var en härlig upplevelse. Kul att få känna rörelserna på ett mindre djur. Och att hon ville vara med på riktigt. Det var väl bra timing.

Även om katter förmodligen i de flesta fall har mindre besvär i sina kroppar, så mjuka och smidiga och relativt fria som de är jämfört med t ex hästar, så tror jag det finns en del att assistera även hos dem, när de vill själva ....

Dragningar, stagnation, ärrvävnad i kroppen efter t ex sterilisering. Förstoppning finns nog även hos katter i viss mån, om det finns stagnation nånstans i kroppen. Annars är det ju inte det första man tänker på ifråga om kattdjur? ;o)

Sen beror det kanske också på hur "kräsen" man ska vara om HUR perfekt allt ska fungera. Som sagt så tror jag ju ändå att katter fungerar generellt bättre än t ex hästar. Katter lever ju lika länge eller längre, i vår närhet än i frihet, jämfört med hästar som har en genomsnittlig kortare livslängd i "fångenskap" =)Den kraniella dansen - i den rätta midsommartid

.. får vi bland annat lära oss när vi håller på med kraniosakral utbildning.

De som också går vet vad det är, ni kanske har mer behållning av detta inlägg isåfall får det vara en speciell hälsning till alla KS:are, då finns en del igenkänningsfaktorer ;o)

Till er andra får det vara en speciell midsommarnattshälsning!

Annars kanske det verkar märkligt vad som är så lustigt med just detta? Hade jag läst den här boken i fjol hade jag nog läst just detta avsnitt lite annorlunda än vad jag gör nu =)

Det är hur som helst ett passande inlägg med lite dans i midsommartid? Kanske runt stången kring Midnatt rent av !!!! hihihihi om man läser tipset nedan:

(och idag, den 21a är faktiskt "den rätta" midsommarafton, men 1953 ändrades det så att vi numera firar midsommar på "helgen" för att det inte ska försvinna arbetsdagar, fick jag höra. Vi får se när vi börjar fira julafton på en lördag också? Inte bra att vara ledig för mycket ...)


"Wicca lärde Brida att dansa. Hon sa att hon måste röra sin kropp efter världens ljud, efter vibrationen som alltid fanns där. Det handlade inte om någon speciell teknik - det räckte med att göra det som just föll henne in. Ändå tog det Brida en viss tid att vänja sig vid att agera och dansa utan logik."

och följande är intressant! :   ;o)

"Hon hade nästan hunnit vänja sig vid att röra på sin kropp efter den märkliga vibrationen som var lättast att uppfatta om natten - eller på tysta platser. Wicca hade sagt att när man dansade till världens musik anpassade sig själen bättre till kroppen och spänningarna lättade. Brida började märka hur människorna rörde sig på gatan utan att veta hur de skulle hålla händerna och utan att röra på höfterna och axlarna. Hon fick lust att lära alla människor att världen spelade en melodi; om de bara dansade lite till den musiken och lät kroppen röra sig utan någon logik i ett par minuter om dagen, skulle de må betydligt bättre."


Detta är alltså ur Paulo Coehlos bok Brida. I hans förra bok Häxan från Portobello, visar han också på vikten att kunna dansa ur takt eller orytmiskt, inte till "den vanliga musiken". Och hur svårt det kan vara eller att det finns ovilja mot det. Förklaringen här ovan att man dansar till synes utan nån logik är kanske lite bättre beskrivning?

Det är ju också intressant att jag läser den här boken just nu .... såklart.... ingen tillfällighet. Det brukar också hända lustiga och märkliga saker medan jag läser speciella böcker. Mer om det i nästa inlägg.
Jag verkar ibland leva mig in i böckerna i förväg. Imorse var det väldigt tydligt, att jag först ("ovetandes") agerar ut det som jag sen läser i nästa kapitel!! hihi. Himmel vad man kan ha roligt åt sig själv!
Exempel på detta alltså nästa gång =0)

Hur läser ni själva böcker???

Precis som det stod skrivet i de gamla böckerna...

"Bokhandlaren märkte  att kunderna långsamt började se annorlunda ut. De blev allt yngre, precis som det stod skrivet i de gamla böckerna som fyllde hans hyllor började tingen äntligen röra sig tillbaka mot den punkt de hade utgått ifrån."

Ett citat jag gillar ur boken Brida. Paulo Coelho

Han blir bara bättre och bättre. Alkemisten som blev så omtalad tyckte jag inte var så himla speciell, den är klok såklart, men inget nytt under solen kändes det som. Böckerna efter den har dock verkligen blivit intressanta och börjat gräva fram gamla sanningar?

Så här fint och varmt, är det inte nu...

Den här somriga bilden togs för drygt en månad sen, det var andra tider det ;o) Och hundvakt en vecka.
Totti var namnet på denna italienska charmör.

Nu huserar en katt här istället en vecka =) Men hon är innekatt och då spelar ju vädret mindre roll...

 

Överför människopsykologi till häst?

Kan det vara så,
att precis som människor som genomgår behandling eller terapi av något slag och "går bakåt i tiden" känslomässigt och fysiskt genom att när de t ex knyter upp låsningar/fysiska trauman

så kommer även de känslor som är förknippade med en fysisk olycka eller trauma, upp till ytan och bearbetas, så händer detta - även för hästar.

Jo, det tror jag, fast det inte går att prata om på samma sätt. Det händer ju att människor får gråtattacker, eller skrattattacker , eller blir ilskna! under t ex massage eller efteråt, kanske dagen efter osv.

 kanske ännu mer under behandling som går ännu djupare som till exempel kraniosakral terapin. Som löser spänningar på djupet inne i cellerna och cellminnet aktiveras. Då kan det komma upp saker veckor efter behandlingen. Både fysiskt och emotionellt händer det mycket i kroppen som den släpper ifrån sig precis när den tycker själv att den är redo. Dvs bl a när cellerna har återhämtat sig såpass att de klarar av att återställa sig, t ex en led hamnar i rätt läge eller en muskel spänner av utan risk för att skapa nytt motstånd nån annanstans i kroppen.

Hur som helst, nu funderar jag om det är det som händer med Trollrik nu i vår när vi börjat med den här nya behandlingsmetoden. Det här är så nytt -snuttifieringen av Trollrik! - så ingen av de få jag pratat med om detta och frågat om de har varit med om att en häst börjat snutta vid 19 års ålder igen, har varit med om detta ...

Om han nu börjat djupare bearbeta saker i sitt liv och kommit förbi det mesta och nu är nere i fölåldern där han troligen mådde som mysigast , innan vuxenlivet kom ivägen? ;o)  Och nu mår han så där gott igen, hihi, TROTS en sliten kropp som känns av, men mentalt mår han som en prins och är glad och gosig, och bryr sig mindre om i vilken ålder hans kropp är i?

Man går ju liksom bakåt i tiden när man får massage behandling och annan behandling också. Masserar man upp de nyligast påkomna känningar man har, onda ställen, så försvinner de och så kommer det fram nya, de som man hade innan man drog på sig följdkrämpor, och så kommer man närmare och närmare ursprunget. Men till det absoluta ursprunget är det nog svårt att hitta? det kanju vara i födelseögonblicket, eller FÖRE det! =) men man vill ju komma så nära som möjligt genom att ta bort symptom efter symptom ;o)


Bakåt i tiden

fortsättning på samma tema som ovanför

Man kan få höra efter ett tag från en som blir behandlad att den har blivit hjälpt med det den kom för att få behandling för, men nu känner av ett knä, som den inte haft ont i på flera år! Då visar kroppen det, tar upp det till ytan, och gör sig av med det och så kan det äntligen försvinna?


I samband med detta kommer också ofta upp nån känsla som man haft pga av det som hände när man fick ont på ett ställe. Kanske blev man rädd, och om det var när man var liten så började man kanske gråta. Senare blir man arg och reagerar instinktivt med att skälla, fast man ju blev rädd.

Och så kommer man hem efter en behandling och helt plötsligt blir man lättirriterad, arg, gråtmild alldeles för lätt, eller kanske bara känner sig helt tom och kraftlös, totalt empty .... Som en fågelholk!
Vilket är helt naturligt, men man kopplar inte alltid ihop det. Hur somhelst, POSITIVT, är ordet. Sen kommer energin loss bättre, om man har tålamod =)

Ofta när man har ont och det "försvinner" / "gått över" så är det ju bara känslan av det som försvinner ifall man inte har gjort något åt det utan bara låtit det stagnera, stelna, så att det inte längre gör ont, men egentligen finns det kvar och så är det nån annan del av kroppen som får fortsätta agera signalhorn istället ...

Kanske inte så strukturerat blogg inlägg, men bloggar behöver ju inte vara det utan skrivna bara rätt ut, så får den som orkar - läsa!

Ciao


Snuttande 19-åring

Trollrik har blivit fölunge igen...?? Jag har en teori om detta som jag kan försöka mig på vid nästa tillfälle, lite hästpsykologi ;o)

Men det kanske finns nån NH begrepp om sånt beteende också. Att han börjat snutta mellan benen på andra hästar på äldre dar...

Återkommer som sagt, nu ere goonatt   X-)


;o) Stolt "morfar" till hästen Havanna


Behandling kraniosakral


Öronen har full koll, men ögonen vilar ;o) Och Ingela visar sin bästa sida....  ;o) hihihihi

Kranio Sakral behandling på häst under besök i StockholmMin kusins häst Havanna

Idag kan ni se Because i Lilla ST!

Dvs på barnsidorna ;o)

Ha en härlig dag, utan knott och mygg

RSS 2.0