Assa och dissa

Några jag känner lyssnade på Mia Törnbloms föreläsning där hon använde begreppen ASSA och DISSA =)

Man ska assa allt det positiva hos sig själv.

"Mia lärde även publiken att "assa" och "dissa". Det vill säga att förstärka positiva känslor genom att associera känslan med ett specielt beteende (som t.ex. Anja Pärson med "sälen" eller Henrik Larsson med "tungan") och disassociera, ta avstånd från negativa känslor genom att slå bort dem."


http://www.magasinvera.se/tankvart/segergest-for-sjalvkanslan

”Assa” är törnblomska för ”associera” och begreppet innebär att man ska förstärka de situationer då man lyckats med något och man är nöjd och stolt. Genom att göra ett glädjetjut och hoppa runt i en liten dans matar vi amygdala med massa positiv information.

- På det sättet bekräftar vi känslan så att den ska stanna i hjärnan. Vi förknippar en händelse med en känsla, förklarar Mia Törnblom.

Och att ”dissa” är helt enkelt att man förkastar de negativa känslor som uppstår vid ett misslyckande. Istället för att bli arg och sparka omkring dig när du missat målet ska du försöka låta bli att känna de känslorna.

- Höj handen, vifta till och säg ”häjpårä” till misslyckandet! uppmanar Mia Törnblom.

Assa rätt saker

Ju fler händelser vi ”assar” i vårt liv, desto bättre mår vi och desto lättare är det att möta nya utmaningar. Vi blir också duktigare på att hantera misslyckanden. Dessvärre ”assar” och ”dissar” de flesta av oss helt fel saker. Vi lägger massa energi på det vi gör som blir dåligt eller fel, men glömmer helt bort de bra sakerna vi gör.


SÅ! Nu till saken ;o) Nu ska jag assa

... några saker genom att länka till Sanna Ehdins senaste inlägg, där hon assar följande:

som också innehåller en del nyttig information om oss och solen =)

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/en_seger_f%C3%B6r_h%C3%A4lsan

 

Om D-vitamin!

"Men Livsmedelsverkets nivå är faktiskt alldeles för lågt satt, och en vanlig sommardag kan en människa få i sig hela 10,000 IE D-vitamin på 30 minuter tack vare solen. Några direktiv för rekommenderade maxdoser för dagligt intag av D-vitamin finns dock inte, så efter en byråkratisk utredning som involverade advokater kunde Holistic lugnt fortsätta sälja vitaminpreparatet."


Jag äter just denna Holistic D-vitamin dagligen. Efter att ha läst vad viktig den är för energin och sköldkörtelhormonet t ex, så skulle man nog mått gott av att vetat det för längesen ;o)

 

D-vitamin "Det är så viktigt att det borde definieras som ett hormon. Vi har bara 30 000 gener i kroppen och Vitamin D påverkar 2 000 av dem – vilket visar hur viktigt det är. D-vitamin behövs för emotionell och psykisk stabilitet, för att få ett stabilt nervsystem och normala hjärtslag. Det är väsentligt för sköldkörtelns funktion (produktion av tyroxin) och brist ger lägre energinivå."

TREVLIG HELG!


Gulligt kryp in, stallesyn
Försökte bygga ihop bilderna lite tappert, men de är ju tagna från olika avstånd, fick backa lite.

Här nedan ser det ut som det är bräder i luckan, men det är en höskrinda, vagn som står i maskinhallen utanför, så luckan är inte igenbommad som det ser ut ;o)På Because' boxdörr hänger ett gammalt duschdraperi, brukar dra för det istället för att stänga hans boxdörr, han vill ha det så ;o) Han är som matte, gillar inte stängda dörrar ;o)

Mycket gulligull här måste jag erkänna, ovant... skulle tagit närbild på hjärtat också, det är en namnskylt som jag har till Because. Tyvärr saknar jag en likadan till Trollrik. Köpte den en gång på Åsele marknad, men har sen inte hittat igen de som gjorde den.Sadelskrubben bakom vita dörren.

Närbild blev det dock på en av tavlorna ... schwung ...... i steget, hihi


Med nyligen bortgångne kände travkusken Lars Lindberg.

Snart jul och julstrumporna hänger redan upphängda ... i väntan på tomten. Han kommer kanske nerför trappen uppifrån hövinden?? Eller så finns en hölucka i taket i Because box, så då kanske han dimper ner rätt ner hos honom ;o)
Och i "tomtesäckarna" får det gärna finnas spån. Man har inte precis så avancerade önskningar, bara hästarna får sitt ;o)

Tidigare inlägg:
http://becausetrollrik.blogg.se/2011/august/i-stallet-nojda-hastar-efter-ridtur.html

Spännande 2012Hjärnan fungerar därför enligt en ekonomisk princip

Homo Sapiens, som betyder den "vetande människan", är ju en varelse som oftast söker efter sammanhang i tillvaron som inger en känsla av meningsfullhet. Ju mer komplex miljö hon befinner sig i, desto högre krav ställs dock på hennes förmåga att sortera ut och filtrera bort det som är mindre viktigt för hennes fysiska och psykiska välmående. Hjärnan hos denna unika hominid fungerar därför enligt en ekonomisk princip; genom att kategorisera och systematisera får hon en viss kontroll över tillvaron, vilket i sin tur inger henne en känsla av trygghet.

Eftersom de flesta människor idag oftast är så stressade av det moderna samhällets krav, förväntningar och bombardemang av intryck, ligger det i sakens natur att de vanligen inte har vare sig tid, ork eller lust att mera djupgående försöka sätta sig in i de mekanismer som format och formar deras omgivning, allra minst på ett globalt plan. Folk är därför vanligen hänvisade till den världsbild som presenteras via, radio, TV och tidningar och att utifrån detta sen försöka skapa sig en bild av sammanhangen.

Eftersom de slutsatser vi drar och de beslut vi fattar aldrig är bättre än den information de är baserade på så förefaller därför blotta tanken på att världen inte skulle fungera på det sätt vi fått den presenterad för oss vanligen både löjlig och absurd. Lika osannolik ter sig föreställningen att de som verkligen besitter makten i världen inte är de politiker som sprätter omkring och håller allvarsamma tal från en teleprompter och lovar lösa våra problem, utan istället personer som besitter kapital och makt att styra som de vill.

http://www.sourze.se/En_liten_guide_till_hur_v%C3%A4rlden_styrs_10766174.asp

Människor är svåra att kontrollera

Människor är ju svåra att kontrollera om de inte är rädda så elitens geniala lösning blev att hänvisa till gudarnas vilja och vrede om inte folket lyssnade till dess utvalda representanter. Med hjälp av olika överstepräster skapade man tekniker för att kontrollera folk via myter, omen och varsel, (som numera ersatts med TV, radio och tidningar), samt olika arméer.

...

http://www.sourze.se/En_liten_guide_till_hur_v%C3%A4rlden_styrs_10766174.asp

White chockades då Balfour förklarade nödvändigheten av att provocera fram ett krig mot Tyskland och utbrast: "Ni är en storsint man privat, hur kan ni överhuvudtaget överväga något så politiskt omoraliskt som att provocera fram krig mot ett harmlöst land? Vill ni konkurrera så jobba hårdare".

Balfour förklarade då att det nog var bättre med krig, varpå en förfärad White sa: "Jag är chockad att ni av alla uttrycker såna åsikter." "Är det en fråga om rätt eller fel? Kanske är det en fråga om att behålla vår maktdominans", svarade Balfour kallt. Sju år senare uppfylldes Balfours önskan och stora delar av Europa låg snart i ruiner. I samma veva såg gruppen till att sponsra Lenin och därefter Hitler och senare Mao.


Resten är historia

Redan 1914 hade britterna knäckt tyskarnas koder och visste var ubåtarna var, (Lusitania-sänkningen 1915). Redan 1940 hade amerikanerna knäckt japanernas koder och visste mycket väl att de var på väg, (Pearl Harbour-attacken 1941) och senare fejkade USA attacken i Tonkinbukten 1964. Allt detta syftade att få med USA-opinionen i krigen. På 1990-talet diskuterades hur man skulle motivera krig i Mellanöstern mot först Afghanistan och sen Irak. Av en ren "händelse" inträffade sen 9/11 2001 och världens största och effektivaste supermakt stod "plötsligt" "handfallen" medan fyra plan under lång tid styrde omkring som de ville.

Resten är som det heter historia. Dock inte den historia du får läsa om i tidningarna.

"Jag erkänner att länder är spelpjäser på ett schackbräde på vilket ett spel om världsdominans utspelar sig". Med dem orden sammanfattade Lord Curzon redan 1898 vad som egentligen pågår.

Dagens citat och 24 kr

Master Oogway

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the 'present'."


Jag läste gamla brev idag, apropå yesterday. 1985 kostade en biobiljett 24 kr.... skrev någon.
Inte var det väl så länge sen???

Framtänder :-BGapa stort!

21 år långa gaddarHuuuur lååånga egentligen?

JoPilutta dig, jag kan också
AAAAAhhhhhhh

Leka, vadå??

I lördags kom jag mig äntligen för, att ta med mig min fitnessboll, som jag tänkt så länge. Men nä, vi är inget lekfullt gäng.. matte är inte den lekfulla typen på det viset, hon vill bara umgås och har nog inte så bra fantasi med leksaker. Leka utan leksaker går bättre. Följaktligen blir väl mattes hästar lite som matte ... boll??? kunde inte vara mer ointressant, åtminstone inte för brune herrn... Så vad gör man, undrar fantasilösa matte... nja, ingenting, packar ihop och leker med tänder istället

Svarte herrn var iallafall lite intresserad, men.. nja

Fin dag i lördags

Första bekantskapen med silverMed luvor och utan

De sju dvärgarna

Att förlora sin Kraft är som att genomgå alla "Sju dvärgarnas stadie":Först blir man TRÖTTER,
sen blir man BLYGER - orkar inte träffa människor ...
sen blir man BUTTER - ledsen och dämpad
sen blir man TOKER - står inte ut och tror man blivit tokig ... ...
sen blir man PROSIT -immunförsvaret har sänkts
sen blir man KLOKER - omvärderar livet ....
och slutligen blir man GLADER -blir stark, vågar säga nej och känner glädje! :)

Inte utan min (hand)väska ;o)

http://urplay.se/162329

Om människans utveckling, var elden viktig? för evolutionen, nja, inte så viktig som .....

Vad hände med kvinnan

I lördags var Lasse Berg här i Sundsvall och hade föreläsning på Kulturmagasinet. Han har bland annat skrivit boken
Gryning över Kalahari

Hur fungerar människan ursprungligen. Kvinnor tycker automatiskt att de är vackra och alla delar med sig och tar alltid med mat åt de andra. Lasse har studerat och bott med folk som inte påverkats av "civilisationen"s utveckling. Alla är shamaner, det är inte bara några få utvalda som "upphöjs" till shamaner, utan det är vi allihopa ... =)

Gryning över Kalahari är resultatet av många års arbete och resor. Lasse Berg har intervjuat de främsta vetenskapsmännen inom evolutionslära, arkeologi och paleontologi. Han har sammansmält detta med sina egna erfarenheter av att leva på olika håll i världen, inte minst i Afrika. Resultatet är en fascinerande, lättillgänglig och djupt personlig sammanfattning av vår tids mest avancerade vetande om människans evolution.

Borta är numera den klassiska darwinismens föreställning om den stenhårt individualistiska kampen för tillvaron som utvecklingens drivkraft. Idag vet vi att det är andra saker som betytt mera i mänsklighetens evolution. Som skapat den fantastiska berättelsen om hur en liten grupp tillhörande arten Homo sapiens som levde i Afrika för 150 000 år sedan spred sig ut över hela jordklotet. Detta är boken om det samarbetande, lättjefulla, berättande, dansande, målande, skönhetstörstande djuret. Boken om människan.

I Kalahari finns bushmännen eller san-folket som de egentligen heter. Genetiskt sett är de en av jordens äldsta folkgrupper och de lever fortfarande som de tidigaste människorna gjorde – av att samla det som naturen ger. Lasse Berg känner san-folket sedan 20 år tillbaka. Minst lika länge har han grubblat över frågan om mänsklighetens ursprung. Hur har den mänskliga arten uppkommit? Vad hände för sju miljoner år sedan då människornas och apornas vägar skildes åt? Och vad är egentligen en människa?

 


Vetandet vet, det behöver inte välja från möjligheter.

Fortsättning på vårens föreläsning


"När jag började min resa hade jag ett syfte och det definierade mig. Jag var en sökare efter sanning som ville varna människor för vad som hände. Jag gjorde det jag gjorde med ett syfte. Inte längre. Jag har inget syfte med det jag gör och det är ett totalt annorlunda tillstånd av varande som måste upplevas för att förstås. Jag skrev inte den här boken i syfte att varna människor, ändra på människor eller ändra på någonting. Jag bara skrev den.

Orden bara är, boken bara är, Inom "är" ligger syfte och inget syfte - det Enda. När vi gör val utifrån sinnet eller känslorna strävar vi efter att uppnå ett syfte. Jag valde inte att skriva den här boken. Det finns ingen tidpunkt när jag tog beslutet att börja skriva - det bara hände, inget val var nödvändigt. När vi gör ett val kring något använder vi sinnet eller känslorna och skapar en polaritet med andra möjliga val.

Det vi kallar "skuld" är resonansen mellan gjorda val och val som kunde ha gjorts. När du inte gör val finns det inga polariteter. Att välja är att välja ut och vi gör det genom att tänka, vilket är programmet. När vi är i ett tillstånd av vetande finns det inga val att göra eftersom vi inte står inför några alternativ. Vetandet vet, det behöver inte välja från möjligheter."


Mind is fighting mind, Consciouns / Conscioussness is not fighting  (sinnet - medvetandet)

Mind is fighting mind, Conscioussness is not fighting


Mind is fighting mind, Consciouns / Conscioussness is not fighting  (sinnet - medvetandet)


Nu kommer jag in på "att kämpa mot". En som har skrivit en hel bok om detta är den kända författaren Eckhart Tolle, i sin bok "En ny jord". Han beskriver i samma termer.

http://www.eckharttolle.com/

Där finns massor om hur det vi kämpar mot är det vi blir, ju mer vi kämpar mot något ju mer av det får vi.

På föreläsningen pratades det också om att när du kämpar mot mörkret skapar du det genom att tro på det.

OBS igen:
Att vara utan syfte innebär inte att sitta ned och inte göra någonting,

Att vara utan syfte innebär inte att sitta ned och inte göra någonting,

OBS igen:
Att vara utan syfte innebär inte att sitta ned och inte göra någonting,

"Om du tyckte att "sluta tänka" var tillräckligt konstigt, lyssna då på det här. För att verkligen medvetet sammankoppla oss med det Enda behöver vi sluta göra val, sluta försöka ändra på någonting och inte ha någon känsla av syfte. Va? Jag vet, men lyssna färdigt på mig. Det betyder inte att sitta i en position med korslagda ben och stirra in i en vägg för all framtid. Det är inte det att händelser inte kommer att inträffa i ditt liv, det är vad som gör att de inträffar som det handlar om. Än en gång är det här någonting som vi måste veta, inte mentalt förstå, ..."

och sen kommer fortsättning i inlägget nedanför:

Syfte, till vilken nytta?

  • Det här med "syfte" är intressant, jag känner in efter nya förhållningssätt till det...
  • Och att definiera vad ord egentligen är, kan vara intressant, vad gör vi egentligen och vad menar vi, kommer det fram nya betydelser om man gräver i det? 

  • Alla lägger så olika betydelser i det som sägs? av naturliga skäl =) Vad menar man med syfte, här kommer lite olika tankar
  • I matrix filmerna finns repliker om syfte; "Alla program som skapas måste ha ett syfte. Om det inte har det raderas det."
  • Datorprogrammet observerade: "Utan syfte kan vi inte existera. Det är syftet som skapade oss, syftet som kopplar ihop oss, syftet som drar oss, som vägleder oss, som direktiv oss. Det är syftet som definierar oss, syftet som BINDER oss!" (man kan också säga att syftet kontrollerar oss?)
  • Ett av Oscar Wildes berömda citat "Ambitionen är misslyckandets sista tillflykt."
  • Ambition är ett tillstånd av syfte och otillräcklighet, inte VARANDE. Syfte är en "förväntad utgång som är avsiktlig eller som vägleder dina planerade handlingar". Det är associerat med en "utgång", inte oändliga möjligheter. Och då kommer vi in på begränsningar igen, att människor begränsar sig och gör sig mindre. Istället för att "VARA". Syftet definierar oss som en "del", inte som en helhet.
  • Att vara utan syfte innebär inte att sitta ned och inte göra någonting, det är att sluta identifiera vem, du är och vad du gör och inte längre låta det definiera dig. Det du gör bara ÄR. När du har ett syfte med att göra något är det vad du blir, advokat domare säljare ??
David Icke
  • Jag kommer att skriva mer om detta vid tillfälle =)
  • Det är iallafall väldigt skönt att bara göra, utan att ha ett syfte med det. Bara göra, lika skönt som bara vara, eller är det kanske samma sak ;O) tror jag =) Man tänker inte ut VARFÖR man gör nåt, det blir mer som infall, magkänsla, intuition, och så ser man vart det leder. Då händer alltid nåt speciellt. Må gottEn hästs storhjärna, lillhjärna, hjärnstamHjärnstammen där centrala nervssytemet utgår ifrån, är delen till vänster förstås, man kan se lite nervtrådar också

Och här är hypofysen, lilla kulan bredvid hjärnstammen
Fullmåne, lördagsnöje

Byggde hage i fullmånens sken. Lade ut tråd och satte upp stolpar igår kväll, fortsatte i morse att trä på den och naturligtvis, släppa ut hästarna ;o)

För en gångs skull var det inte dimma och dis utan månens sken lyste som den ska, istället blev det kallare. 5 grader eller kallare inatt.

Nice! Helt i min smak, ni vet .... ;o)För er som inte vet vad det är, så ser ni ändå det VIKTIGA ;o)

kanske borde redigera in namnen under huvudena, i bilden eller i verkligheten .... ;o)

Om någon vill se, eller är det för rått

Så har jag nytagna bilder på en hästs lillhjärna, storhjärna, och lite annat från en dissektion av ett hästhuvud. Men jag får förvarna isåfall för blodiga bilder. Dock väldigt intressant att se live iallafall.

Men jag överraskar er inte med några såna bilder just i detta inlägg än... ;o) isåfall vet ni att om ni inte är intresserade så hoppa över såna inlägg framöver =)


innerst inne finns det alltid en frisk kärna hos alla, frågan är bara vilken näring den fått.

http://www.sourze.se/Ett_g%C3%A4ng_till_sm%C3%A5_ord_p%C3%A5_v%C3%A4gen_10764822.asp


Journalism
Journalistens första uppgift borde vara att ifrågasätta journalismen som bedrivs och fråga sig vem eller vilka den verkligen gynnar.


Banker
En bank är inte sällan en institution som startas av en bankir som tillsammans med andra bankirer och banker ofta bankar skiten ur världen och sedan går på bankett.


Kaffe
Skulle man ta bort kaffet från Sverige en vecka så skulle landet stanna, eftersom folk då skulle känna hur otroligt trötta de egentligen är.

Frukt
Frukten må vara rutten ibland men innerst inne finns det alltid en frisk kärna hos alla, frågan är bara vilken näring den fått.

Andlighet kontra religion
Religioner är förtäckta styrinstrument medan verklig andlighet aldrig låter sig förminskas till dogmer eller maktsträvan.

Slöjan
Slöjan må förvisso vara ett sätt att kontrollera och marginalisera människor men de värsta slöjorna är osynliga och bärs av både män och kvinnor.

Kanonmat
Ett av de säkraste sätten att skapa framtida kanonmat åt eliten är att aga sina barn.

Trauman
Mänskligheten är sedan lång tid tillbaka traumatiserad och det verkligt tragiska är att den inte tycks medveten om det.

Snabba lösningar

”När man lider, kan man frestas att vilja bli bra på en gång. Därför provar man hypnos (motsatsen till medvetenhet) för att bota rökning, alkoholism eller fysiska sjukdomar. Vi har kommit att acceptera lindring som detsamma som bot, fast det är tydligt att det inte är det. Vi söker det magiska – det eller det pillret, den eller den kuren, den eller den vitaminen, det seminariet eller den veckoslutsretreaten, den föreläsningen eller konfrontationsgruppen, den massagen eller de ångorna – för en omedelbar förändring. Vi tar litium som en patientlösning på vår depression utan att vi ens frågar oss själva ”Varför är jag deprimerad?” Eftersom svaret ligger så långt borta, föredrar de flesta människor att inte ens ställa frågan. Ur en grundläggande hopplöshet kommer ett evigt hopp, som tvingar oss att hitta någonting att förlägga vår tro till, om det så är en makrobiotisk diet eller en guru.

Visst är det ett stort hopp mellan en far, som flyttar hemifrån, när ett barn är två och en artrit, som uppträder trettio år senare hos samma person. Gapet mellan kedjerökning vid fyrtio och upplevelsen efter att upprepade gånger ha blivit inlåst på sitt rum vid fyra års ålder är så stort, att det väcker löje, om man blott antyder, att det kan finnas ett samband.

Som tur är, är det inte experternas sak att göra kopplingen; det kommer patienterna att göra, om förutsättningarna finns. När tillräckligt många patienter med samma eller liknande sjukdomar återupplever specifika traumata och tillfrisknar från den sjukdomen, blir kopplingen mellan det förflutna och de aktuella symptomen uppenbar.”

ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”

OBS! – Arthur Janov använder begreppet ”neuros” (eller neurotiker) som något vanligt förekommande = att omedvetet leva i en illusion p g a bortträngning


Smärta + lidande = överlevnad

”K. Achte har funnit, att en inbunden person är den som lider mest av de cancerformer som utvecklas snabbast. I denna undersökning från universitetet i Helsingfors 1966 fann man, att de som led mest var de som inte ville veta sanningen om sin beläggning. De avvisade och/eller trängde bort informationen – en utvidgning av det som de redan gjorde på det inre planet. De tenderade att tränga bort sanningen även när de blev informerade. Det står klart att bortträngning är cancerframkallande.”

ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”


”1984 vid Nationella Kongressen i Endokrinologi i Canada visade K. Tsunashima, att man genom hämning av endorfiner funnit en användbar cancerterapi för djur. Efter det att man överfört cancer till möss, fick de injektioner med vissa slag av endorfiner. Resultatet blev att injektionerna befrämjade cancerväxt. Märkvärdigt. Smärtlindrande kemikalier befrämjar sjukdom; eller om vi ställer saken på sin spets, skulle vi kunna säga, att bortträngning är liktydigt med sjukdom. När samma djur sedan injicerades med naloxone, en endorfinantagonist ökade både deras lidande och deras överlevnadsfrekvens avsevärt. Många studier har kommit till samma slutsats. I huvudsak är det så att aktivt lidande ökar chanserna till överlevnad, medan bortträngning minskar dem. Alltså är smärta plus bortträngning lika med sjukdom; medan ångest utan bortträngning kan betyda överlevnad. Det är inte bara smärta som gör oss sårbara för sjukdom; det är smärta plus bortträngning.”
ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”


”Forskning visar att det är större sannolikhet att den som har mycket bortträngning och är ”inåtorienterad” får sjukdomar, som drabbar immunsystemet, medan en mycket intensiv person är mer benägen att få en hjärtåkomma eller ett slaganfall. Följaktligen verkar formeln ha följande utseende:

Smärta + Bortträngning = Sjukdom
Smärta + Lidande = Överlevnad


Slutsatsen här blir att aktivt lidande är, om inte kurativt, så åtminstone lindrande. Det verkar som om akut ångest och smärta, när känslan tillåts och upplevs direkt, skulle kunna förebygga katastrofala sjukdomar.


Hur kan det vara så? Hur kan det komma sig att det hjälper en att överleva om man känner ångest? För det första befinner sig kroppen i harmoni under sådana omständigheter. Man har ont, och man känner det. Man fungerar i en verklighet som är konsistent. En person, som har ont men som fortsätter att fungera som om det onda aldrig existerat, är uppenbarligen inte i harmoni med sig själv. Det pågår ett inre krig, där en del av systemet bekämpar en annan.


Tvärtemot vad man tidigare trodde, så är det i det långa loppet adaptivt att känna smärta, medan det inte är adaptivt att inte känna smärta. Låt mig bara få tillägga att det för barnet är adaptivt att inte känna smärta, men att det i det långa loppet blir icke-adaptivt. Här har vi ytterligare ett exempel på dialektiken: det som räddar livet på oss, när vi är små – bortträngning – är det som slutligen blir vår död. Så när någon undrar om man kan dö av brist på kärlek, är svaret ja. Stora svårigheter och brist på tillgivenhet tidigt i livet ger upphov till smärta och senare bortträngning. Smärta är bortträngningens raison d’être. Det är smärtan, som för in den i livet.


Jag har här givit exempel på användning av naloxone som ett sätt att blockera bortträngning. Det finns ett annat sätt att uppnå samma resultat utan kemikalier – låta personen känna (det vill säga återuppleva) och integrera sin smärta. Primalterapi bidrar enligt min åsikt till att minska behovet av endorfiner och i sin tur, bortträngning. Till skillnad mot neurosen, som kan liknas vid en kontinuerlig dos morfin, kan primalterapi liknas vid en stark dos naloxone. Det befrämjar överlevnaden, därför att den på naturlig väg minskar bortträngningen genom att ta itu med det element som först skapade bortträngningen – smärtan.”

ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”


Nu har bilderna kommit!

Tellos son Zack blev BIS, Best in show, (och BIR) i en utställning i Ånge i helgen! Vilken överraskning =)


http://www.alghundklubben.com/vasternorrland/utstallning.resultat.2011.html
RSS 2.0