På ålderns höst, i ungdomens tecken

Idag har det hänt igen, skönt att det inte är alltför långt mellan gångerna....hihi. Det var 3 år sen sist, och vid samma tidpunkt aug-sept när hösten nalkas. Jag minns det sååå väl, hehe =D

Jag blev tillfrågad om legitimation när jag skulle spela i spelbutiken .... Liknande kommentar nu (inte samma person), "oj, nu fick du känna dig ung!" ;o) När man såg min rätta ålder.
Ja, tack sa jag =)

Kanske ett nytt mode för de som vill känna sig unga - totalt osminkad och ostylad...... verkar receptet vara haa haa

För tre år sen skyllde jag på bovetegröt, minns jag ;o) Skitsamma vilket, uppfriskande hur som helst

Många bäckar små

Tja, inför stundande flytt, (lilla fågeln ska flyga ut ur boet, här har jag bott längre än hemma hos mamma och pappa, sen 89-90 ;o) nostalgitankar kring mina endast 2 boställen hittills i mitt liv.

När jag var liten bodde jag vid Skiftesbäcken och närmaste "bäckgranne" hette Kvarndammsbäcken nån km bort, som båda rann ner här i Stödesjön.Nu bor jag på Tegelbruksgatan och en bit upp i backen korsar den Kvarndammsvägen!
Så lustigt ...... inget nytt under solen.

Ja, en bäck finns det ju också även om den heter Sidsjöbäcken ;o) och en sjö, Sidsjön, låter nästan som Stödesjön =)Men nu är det tänkt att det ska bli andra bäckar under broarna....


Grattis Tello!

Tellos son Zack blev BIS, Best in show, i en utställning i Ånge i helgen! Vilken överraskning =)

väntar spänt på att det kommer in bilder ....
http://www.alghundklubben.com/vasternorrland/utstallning.resultat.2011.htmlälghunden Tello vilar som vanligt, jag tror han är släkt med katten GustafSamma hörn, olika hörn, samma hund ...


Olika bäddning, olika sänglektyr, samma hund...


Nån av dessa är Zack.....  ;o)
och nån är Zita, som vi har kvar hemma =)

TittutZita, lite äldre och hemflyttad till far


och här är mor


Dagens guldkant
Äter helst alla blåbär färska direkt, (när de inte varit frysta ens) men kunde inte låta bli att pröva drinken iallafall ;o)
Annars gör jag drink mest på frysta bär, blir extra krispigt ;o)

Tillvaro med guldkant på

Nyttigt 2, lingondrink

Banan, havremjölk, cocosmjölk 80 %, citron, kanel, lingon, nyponpulver och lite annat smått och gott. Brukar även ha ingefära men tänkte jag måste låta lingonen få smaka nånting också ;o)

Nyttigt


Dis


Äntligen soluppgångBegav mig hemåt för att leta reda på solen, 5.40 behagade den masa sig över Södra berget nuförtiden

Väntar på solenSolen går upp för sent..... ska man behöva vänta ända framåt 6 ...


Inget här...

True friends?

friends i hagen, idag har jag haft 4 betande djur i hagen, kompisar mer och mer, mufflon fåren och hästarna. Trollrik fick nästan nosa på mamman. Ingen kamera med, men ska ta med och se om det blir nåt som fastnar om alla är kvar :-0

http://becausetrollrik.blogg.se/2011/july/hastarnas-nya-kompisar-tv-kandisar-ar-temat.html

de håller sig på säkert avstånd, men när jag kom med skottkärran sprang de kvickt in i säkerheten - i hästhagen, bland de stora ;o) De springer dock aldrig långt, har bara ett speciellt säkerhetsavstånd och stannar där och tittar. Ganska nyfikna egentligen, hehe.

Men annars fastnade jag idag för ett citat, jag gillar när man vänder (upp och ner =) på saker..... så man får tänka till lite grann ;o) Kanske ligger det nåt i tanken %-)

Vanligtvis säger man kanske att de äkta vännerna finns i både med och motgång! och FRAMFÖR allt speciellt i motgång? Paulo Coehlo vänder på det ;o) eller kanske tittar djupare bakom kulisserna?

Paulo Coelho True friends are those who are with us when the good things happen. They are pleased by our triumphs. False friends only appear at difficult times, with their sad, supportive faces, when, in fact, our suffering is serving to console them for their miserable lives


Värre än cancer och hjärtsjukdom

”Första rangens mördare i dagens värld är varken cancer eller hjärtsjukdom. Det är bortträngning. Den verkliga faran är omedvetenhet, och den dolde mördaren – neurosen. Genom decennier av praktik har jag blivit alltmer övertygad om detta. Bortträngning – en lömsk, dold, ogripbar kraft, slår ut många av oss. Den uppträder i så många skepnader – cancer, diabetes, kolit – att vi aldrig ser den precis som den är. Sådan är dess natur – diabolisk, sammansatt, svårtillgänglig. Den genomtränger allt, men förnekas överallt då dess mekanism är att dölja sanningen. Förnekandet är den oundgängliga konsekvensen av dess struktur.

Det finns nästan ingen sjukdom, psykisk eller fysisk, där bortträngning inte förekommer. Sanningen i detta påstående har bland annat visat sig när vi kunnat vända sjukdomen genom att leda patienten fram till deras smärta och lyfta av bortträngningens lock.”
(ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”)

Trauma smärta

”Kroppen talar alltid sanning, men övermäktiga sanningar tvingar psyket att ljuga.”
(ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”)

”Smärta är roten till psykisk och fysisk sjukdom – smärta som kommer från traumata och otillfredsställda behov.”
(ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”)

Drömdag för hästar

Under en dag fick hästarna vara i sammanlagt 3 olika hagar =) var ute på promenad, vara ute på ridtur, vara inne i stall och få ompyssling. Ja, det går ingen nöd på dem en sån dag ;o) = Kort sammanfattning

Ute en härlig torsdagnatt och fredag morgon, men när de började bli för uttråkade kom två rara tjejer och tog in två trötta hästar på eftermiddagen som fick ompyssling och vila under några timmar till kvällen. (toppen tyckte jag som inte kunde komma ifrån jobb förrän senare på kvällen, lagom till ridtur. Så de hann vila lite annars hade de inte varit lika pigga på ridtur tror jag) 

En väldigt skön fredagskväll och pigga hästar igen, som fick gå ut i sin mindre men fina stall gräshage, full fart ut.Bra tänkte jag, då är de laddade för ridtur med tjejerna. Mycket riktigt, pigga och nyfikna och framåt, och när vi skulle vända hemåt så ville inte Because vända. Vi var bara ute ca 40 minuter för klockan började bli mycket och tjejerna behövde ta sig hem. Som avslutning och belöning fick hästarna sen avsluta med att bli avklädda och släppta direkt i sin tredje gräshage.Så nu har de varit ute på ridtur båda två 2 ggr inom kort =) det börjar arta sig, hehe.
Sen fick de sova inne en natt, men när jag tog hem dem skydnade de sig ut i stallhagen och låtsdades inet som att de skulle in ;o)

Nåja, de var rätt nöjda imorse med att ha sovit inne och legat också. Speciellt Because gillar det, han hade inte ens ätit upp höt utan bara sooooovit. Trollrik däremot hade rensat sitt. Inte bråttom ut heller men visst var de nöjd amed att få gå ut. Inatt får de gå ute igen, sen ska det byggas ny hage igen som kommer räcka ytterligare ett tag med bete. Bortskämda? nja, okejdå ;o)

Ironiskt nog är det mycket tack vare "arbetarpartiet" Socialdemokraterna som adeln har kunnat bibehålla sin särställning i Sverige.

http://www.sourze.se/De_stora_mark%C3%A4garna_i_Sverige_10763015.asp

De stora markägarna i Sverige

I min förra artikel redovisade jag den absurda snedfördelning av mark som råder i världen, där en liten elit och några mer eller mindre feodala stater äger det mesta av jordens mark samtidigt som 85 procent av världens befolkning inte äger någon alls. I den här artikeln ska vi titta lite närmare på markägandet i Sverige.

---

Historikerna har till
och från försökt inbilla oss att den svenska adeln varit rätt svag och haft lite att säga till om men sanningen är att den varit väldigt framgångsrik.

---

Den svenska adeln utgör alltså 2,5 promille av vår befolkning men äger tillsammans flera hundratusen hektar. Dessutom har de rika godsägarna i Sverige har blivit ännu rikare tack vare Europas mest godsvänliga politik och avskaffandet av såväl förmögenhetsskatt som arvsskatt. De får miljoner i EU-stöd och slipper förmögenhetskatt. Ironiskt nog är det mycket tack vare "arbetarpartiet" Socialdemokraterna som adeln har kunnat bibehålla sin särställning i Sverige.

Socialdemokratin har historiskt sett varit mycket gynnsam mot godsägare. När andra europeiska lantaristokratier i början av 1900-talet utsattes för reformer och regeringar fördelade jord från adel till självägande bönder, lät socialdemokratin våra adelsmän vara i fred.I studien framgår även att det har varit en medveten strategi av Jordägarförbundet att synas så lite som möjligt i medier. Någon offentlig historiebeskrivning finns inte att tillgå och i pressarkiven hittar man inte mycket. I sina mediekampanjer samarbetar förbundet även med LRF som har liknande intressen och därför kan bistå med lämpliga "små eller mellanstora bönder som appelerar till genomsnittssvenskens idé om hur en bonde ska se ut, vanliga personer som kör traktor på 150 hektar och bor i rött trähus", avslöjar en tidigare utredare inom jordbrukspolitik.


Makalöst

Mod
Intelligens allena räcker inte för att se sanningen, vad som verkligen krävs är en rejäl portion mod.

Piedestal
Om du hyser minsta planer på att placera någon på en piedestal, se då till att du har en egen som är minst lika hög.

Omskrivning
Rastlöshet är oftast bara ett finare ord för ångest.

Droger
Den främsta anledningen till att människor drogar sig är att de berövats tron på att det går att bli hög på naturlig väg.

Avledande
Väldigt mycket av vårt handlande syftar till att avleda underliggande ångest och i de allra flesta fall är det helt omedvetet.

Orientering
Orientering är en sysselsättning som vanligen är mycket populärare i skogen än i det egna psyket.

Makalöst
En kompis till mig berättade att han blivit makalös i sängen sedan han skiljt sig.

Mer ordspråk:
http://www.sourze.se/Mera_sm%C3%A5_ord_p%C3%A5_v%C3%A4gen_10763228.asp


I stallet, nöjda hästar efter ridturDet var inte igår.... som vi tog en ridtur och BÅDA hästarna reds. Det fick bli jag på Trollrik barbacka och Lovisa med sadel på Because.
Jo förresten, det VAR ju faktiskt igår ;o) när jag tänker efter. En tur på skogsvägar i nära en timme. Minns inte vilket år det var vi gjorde det sist.

Har förresten upptäckt att tränsen inte passar längre, huvudena har expanderat märkbart, ett träns passar inte hur jag än länger sidostyckena, måste köpa nya. hur gick det till. Och det jag använder mest fick jag länga rejält för att Because skulle komma i. Tror t o m 3 hål.. många cm. Jag fick ta grimman på Trollrik, det brukar jag ju göra ändå...

Blev varse att jag skulle kolla det när en hästägare råkade ut för samma sak efter att hennes häst fått första behandlingen. 4 dagar senare skulle hon köra för första gången och huvudlaget passade inte alls. Huvudet hade expanderat, käken och nacken hade släppt på komprimering, så att bettet fick inte alls plats i munnen längre. Fick länga hål på båda sidorna.

Har hjälp i stallet ... MYCKET trevligt


Hundlyssnaren

http://www.hundlyssnaren.se/


Vi är bara hyresgäster

Ägarna av mark har varit och är kungar, drottningar, aristokrater, religiösa institutioner och mer eller mindre feodala stater. De som tror sig vara ägare av mark är i själva verket ofta bara hyresgäster till de verkliga ägarna genom en både outtalad och omedveten överenskommelse. Om du tror något annat så försök bygga vad du vill på din mark eller göra anspråk på eventuella fyndigheter när du gräver i den. Du kan vara förvissad om att få påhälsning av myndigheterna.


http://www.sourze.se/H%C3%A4r_%C3%A4r_bevisen_Eliten_%C3%A4ger_v%C3%A4rlden_och_dig_10762037.asp

Man har sen lyckats inbilla folk att de inte har någon som helst naturlig rätt till mark, dryck och föda, utan att detta är något de måste hyra eller köpa från dem vars förfäder tidigare har gjort anspråk på, det vill säga stulit, naturresurserna. Basen till det som presenteras här bygger på den första fullständiga kartläggningen av jordens mark och territorier och dess ägare samt redogörelser från FN-rapporter och insiders om vilka som äger och styr världen.


-------

60 procent av all odlingsbar mark i Europa ägs av bara 0,3 procent av dess befolkning, 1/5 del av jordens landyta ägs av 26 personer, 1/6 del ägs av en enda person, endast 15 procent av jordens befolkning tillhör de som lagligen äger mark och 41 procent av världens landyta ägs av en procent av jordens befolkning. Detta är fullkomligt svindlande siffror som visar på den groteska ojämlikhet som tyvärr fortfarande råder på jorden.

"De som äger mest och är rikast i Europa erhåller dessutom högst EU-bidrag", förklarar Cahill som i inledningen till en av de mest briljanta och chockerande föreläsningar som hörts inför en grupp akademiker på Region of the Royal Society of Arts sa:

"Jag trodde att jag förstod världen ganska bra. Jag är högt utbildad och jag brukade åka jorden runt tre gånger om året. När jag började med den här boken upptäckte jag att min okunnighet var gränslös."


-----


Idag bor det cirka 6,9 miljarder människor i världen. Det innebär att det finns hela 5,3 hektar för varje människa på jorden konstaterar Cahill: "Påståendet att vi lever på en trångbodd och överbefolkad planet är det värsta nonsens som har yttrats".


Den största landägaren på planeten är drottning Elizabeth av Storbritannien, som äger all mark i 32 länder. Det innebär att hon kan göra anspråk på ofattbara 27 miljoner km² mark! På andra plats hittar vi Saudiarabiens kung Abdullah och på tredje så finner vi påven Benedictus XVI då Vatikanen gör anspråk på landägande i hela 132 länder. Precis som i drottning Elisabeths fall är det juridiskt sett påven själv som äger marken, och vi talar bokstavligt här, inte symboliskt, som man skulle kunna tro.

Det enda land där markägande klart definierats tillhöra den som köpt den är USA, på nästan alla andra ställen i världen, med några få undantag, är markägande för gemene man oftast inte strikt juridiskt legalt i lagens mening. Kevin Cahill förklarar:

"De flesta känner inte till det här och det beror på att makthavarna inte VILL att de ska veta det. I princip har vi haft ett feodalt styre på jorden de senaste 10 000 åren och inte mycket har förändrats sedan medeltiden."en energiform

Paulo Coelho
All men and women are connected by an energy which many people call love, but which is, in fact, the raw material from which the universe was built. This energy cannot be manipulated.

En dröm för barfotahästägare

Trollrik

Jag nämnde att hans hovar, bak speciellt, förtjänar att plåtas.
Han sköter dem alldeles ypperligt själv.

Fram behöver han dock hjälp ;o)

Jag minns inte riktigt när jag verkade dem ordentligt själv, men det var väl fram på vårkanten efter snön då de inte slits lika lätt.

Sen putsade jag dem litegrann några dagar efter att de kommit till sommarbetet och det var den 15 juni (sommarbete 10 juni)

Bilder från några dagar sen.

Har dragit några repor med kratsen för att få bort spån och dylikt efter nattens boxvistelse.

Den mörka hoven
och den ljusa hovenInte så lätt med kamera i en hand och hov i den andra ;o)Och tvättad i morgondaggenNä, nu tröt tålamodet med att ha mig hängandes i haserna med en kamera inifrån stall och ut i hagen, därav lyckades jag inte få nån fin stillbild på hov nr 2 ute. Nu måste man få frukost ju!
I FREDen gammal länk med gamla bilder från 2006

http://becausetrollrik.blogg.se/2009/december/svavel-och-foderrander.html

för den som ev intresserad


Just the way I am

“Be willing to look at everything you do, think, feel, believe, because you might be dealing with a lot more defenses than you ever dreamed of. When you say or think “that’s just how I am”, be aware that an ingrained defense mechanism may be at work.”

(INGEBORG BOSCH i boken “Rediscovering the true self”)

Citat 2

“Hide, justify, or dismiss it – the three actions of denial.”
(DEBBIE FORD i boken “Why good people do bad things”)


“Nobody who is in denial likes to be questioned.”
(DEBBIE FORD i boken “Why good people do bad things”)


“Engaging in our defenses therefore means believing in an illusion. We believe in this illusion because the child we were could not face the pain of knowing the truth. But as an adult, believing in the illusion, will only push the truth away even further behind an everthickening Wall of Denial and make healing less and less likely.”
(INGEBORG BOSCH i boken “Rediscovering the true self”)

Citat

“Some of our defenses are so ingrained in our self-image that we don’t realize that we are dealing with a defense. It is difficult to recognize all our defenses by ourselves.”
(INGEBORG BOSCH i boken “Rediscovering the true self”)


“We can’t always see the pattern when we are a part of it.”
(BELVA PLAIN)

På väg neråt...

Fin backe att "klättra i"

Bra underlag att slipa hovarna.... ;o)

Trollrik sköter sina bakhovar så gott som själv, har bara petat lite i dem en gång tidigare i juni, och de är så runda och fina. De förtjänar att dokumenteras snarast, kom jag på... ;o) Framhovarna däremot måste jag hålla efter annars slår han upp flisor på hovvägggarna när de blir för långa och "spricker". Så det är gjort nu och då blev jag lite förbluffad hur fint han ändå har skött sina bakfossingar. Härligt och totalt obehindrad är han.Putsa fötterna

BadplatsenDär uppe bakom de där träden finns hästhagenupp igen, lite klättring och slipa hovar ;o)

På väg ut en morgon, Because visar vägenfortsätter en annan dag (natt?)

Besök en morgon, lilla fågel, kröp in genom ett öppet fönster
RSS 2.0