Hej hej!Idag regnar det, då får man komma ihåg såna här dagar ;o) Sidsjön som vi gick på i fredags är plaskvåt. Men snart kommer sol igen =)

I väntans tider - en helt otrolig dag!

Vi går (runt Sidsjön) i väntans tider! ;o)
Om Tello ska bli pappa nästa år eller inte? Nu har det gått 5 veckor sen "incidenten" inträffade som jag berättade om här. Kanske blir det några valpar. Vi får nog snart veta. Isåfall lär han få en liten son misstänker jag, att uppfostra alldeles "själv".

Solen var sådär magiskt gyllene idag igen och det var helt otroligt vilket underbart väder! Det går inte att misslyckas med bilder en sån här dag. Tello poserade mycket tålmodigt som en toppmodell, grymt snygg.
Sen fick vi lite assistans på Sidsjön av några pimplare som kunde ta på oss tillsammans. Vilken lycka, hihihi (Fast de hade ingen fiskelycka tyvärr, men vad gör det en sån här dag)

"Tack för idag , tack för en underbart vanlig dag!
Varje dag sker små under
Tänk så lätt det är att ta dem för givna,
så lätt, att sitta nöjd och bara ta..
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag... "Tittut!
STÅTLIG
Räcker för idag ...

Lite nostalgi! Det här var i december för

en herrans massa år sen ....? Det var på Nolbytiden, alltså på 1900 talet =0)
Tänk då var Because ca 6-7 år bara snuttisen, nu är han 15.
25 december ja. Sedär, vi höll på att spara ut "trav"nacken. Efter det rakade jag bara några cm bakom öronen för nackbandet. Men nu har jag låtit allt växa ut. Man behöver inte raka för några remmar har jag märkt. Det är väl inget som trasslar där uppe. Och mycket finare blire =0)

..blank sadel också ...det var då det ;o) Samma vojlock också fortfarande, här byts och slits visst inga grejer alls , hahaha

Mage hade han redan då, och då var det inte nån fri tillgång till hö ute på dagarna som gällde. Bara hö inne i boxen, huga .... Iofs var dagarna ute inte så långa. I såna stall går ju hästarna in kring 16-tiden och gör kväll.
Mycket har ju  också förändrats, FRÅN TOPP TILL TÅ!      hahahah vad jag fick till det, men det stämmer ju bokstavligen hihihihi

Men minst en sak till är också DENSAMMA - lika go nu som då ......... GOnatt

Aspartam

Att aspartam är hälsofarligt har nog de flesta hört nämnas nån gång. Här är lite mer bakgrundshistoria och förklaring till vad det innehåller och hur det verkar. Visste ni att aspartam innehåller metanol, alltså träsprit, som frigörs i kroppen vid över 30 C.


Läs mer =0)http://www.sourze.se/Vad_din_l%c3%a4kare_inte_ber%c3%a4ttar_f%c3%b6r_dig_Del_2_10664512.asp

Så här såg det ut den 16 november 2007/2008

den här bilden är från exakt samma dag fast ifjol denna vecka i november! Lustigt va =)
Så idag lekte vi i skogshagen en stund så bilderna blev likadana ;o)Man kan se ett mönster ibland, även fast man tror att det är olika varje år. T ex har det 2 år i rad varit bart men isigt (hästarna har behövt bootsen med broddar alltså) 2 veckor i januari, de två mittersta efter trettonhelgen. Vi får se om det blir likadant i vinter?


Numerologi för djur!

Jag har roat mig med att räkna ut lite siffror för mina omslagspojkar. Ni kan själva bedöma hur nära beskrivningarna landar? En del av er känner ju djuren ifråga, annars kan mina gamla beskrivningar kanske ge en vägledning.

I mitt allra första inlägg på den här bloggen för mer än 1,5 år sen , skrev jag två korta presentationer av Because och Trollrik som löd så här:

Presentation


Because är ett mycket personligt, trevligt och underhållande varmblod med mycket humor och egna åsikter. Han är född -93. Ingen lämnar honom utan ett skratt eller flin på läpparna efter besöket.

Trollrik är en otroligt charmig och ambitiös kallblodskille som hunnit bli 17 år. Han gör praktiskt taget ingen fluga förnär, bara han får vara med och göra saker hela tiden, och vara till lags, annars blir han olycklig och kanske stressad. Mycket generös och ödmjuk som bjussar på allt bara han får chansen.


Min lilla analys ur Glynis Mc Cants bok Numerologi låter så här:

Because är en 2:a i totaljag. Totaljaget går också att bryta ner till ett själstal (inre) och ett personlighetstal (yttre).

Djur med totaljag 2: De är kärleksfulla, tillgivna och mycket lojala. Ett sådant djur kan verkligen bli din bästa vän. Det kommer också instinktivt veta när du är ledsen och försöka trösta dig.

Det lät rätt likt det jag skrev om att ingen lämnar honom utan ett leende på läpparna! ;o) hihihi

En annan lustig poäng i kråksången är att jag själv också är en 2a, så visst passar vi ihop, hehehe =)

Då övergår vi till Trollrik som är en 7:a (vilket lustigt nog är samma som Micke, som också är en 7a!......)

Djur med totaljag 7: Det här är vanligtvis ett fridsamt och kärleksfullt djur, som behöver gott om utrymme och ibland kan drabbas av humörsvängningar.

Jag kan inte annat än instämma, en mycket kärleksfull kille, dock med humör, han visar både glädje när han kastar med huvud och man och hoppar och brallar i frihet, och när han är ledsen och besviken, misstänksam eller lite sur. Han har så många miner.
Frihet är dock ett nyckelord, för av mina två hästar är det Trollrik som är den som behöver just gott om utrymme och helst skulle vilja vara ute med mycket space jämt, medan Because är nöjd med att så inne på mindre yta, hellre än att vara ute där det ibland kan vara obekvämt jobbigt ;o)

Det var inte så lång beskrivning av 7an, så jag tog och tittade även på deras själstal och personlighetstal som jag nämnde i början. Men då får vi hålla till godo med beskrivningar i "mänskliga kostymer".

Personlighetstal: Det här är den bild utomstående får av dig:

Because är en 6a: Sexan framstår som vänlig och ansvarsfull - en person som tar god hand om andra- en naturlig fostrare. Andra känner sig trygga hos sexan och den får ofta rollen som "förälder". (ja, vad ska man inte säga om "farbror BeCause", han är min guru ;o) Som sexa har du en karismatisk personlighet och passerar aldrig obemärkt. Andra människor dras till dig.

Trollrik är en 1:a. Får jag påminna om hans långa fina karriär med mycket insprungna pengar, visserligen var han ofta 2a men visst segrade han en del också. Och han vill gärna dra iväg när hans tävlingsinstinkt vaknar även på gamla dar ...
Utomstående ser ettan som en självständig, (nja.... men vänta tills ni läser insidan...) initiativrik, (OOOOHJAAA! puh ;o) person, en som är på väg nånstans. Siffran 1 förkroppsligar handling, styrka och makt. Den lyser fram i allt hon eller han gör och jag påminns om texten i en underbar sång: "Vill alla ta ett steg tillbaka och låta vinnaren ta täten." Det är inte så att ettan tror sig vara bättre än alla andra, men den måste ta täten. Det är din födslorätt.Själstal: Är ett subtilt tal - vi ser det inte alltid ta sig något yttre uttryck hos oss själva eller andra. Om vi lever i strid med vårt själstal kommer vi däremot att märka det i form av känslor av sorg och otillfredsställelse. Detta är skälet till att det är så viktigt att studera detta tal.

Because är som de flesta vet, en livsnjutare, gärna med lite humor om humÖret är på det viset.
Hans själstal är 5.
Med 5 som själstal är man tillfredsställd när man har friheten att komma och gå som man vill, när man kan resa och blottlägga all världens mysterier, när man är på en fantastisk restaurang, ett hotell eller en fest och njuter av livet.

Because reser mycket, inte som förr på travbanorna ;o) numera är det mest inombords, där han löser världens gåtor i sin skepnad som Master BeYoda, förstås !

Trollriks själstal är 6
Med 6 som själstal är jag tillfredsställd när jag har barn eller driver ett eget företag och har stort ansvar. När andra människor ser upp till mig och bekräftar mitt hårda arbete. När jag känner mig behövd och uppskattad av mina närstående.

I mina tidiga beskrivning skrev jag just att Trollrik är ambitiös som gärna vill vara med andra och göra saker, som det också stod i personligehtstalet - 1an förkroppsligar handling....


Ja, det finns många roliga personligheter, är det nån som har en totaljag 8a tro, de tycker jag är så roliga, det ligger nära att tänka sig en katt i en så roll, kräsen, bara det bästa duger ......

Fluor - ett gift

Visste ni det?

Läs denna artikel:

Visste du om att fluor är ett nervgift som första gången användes av nazisterna i koncentrationslägrena för att dumma ner och minska viljekraften hos fångarna så att man kunde kontrollera dem lättare?

----

"Tron på fluorets välsignelsebringande egenskaper är enligt min mening en av de större medicinska förvillelserna i vår tid." Professor Olov Lindahl
-----

länk:
http://www.sourze.se/Vad_din_läkare_inte_berättar_för_dig_Del_1_10663874.asp

Behöver du ett hörndatorbord

Måste göra ett ryck och tömma källaren på grejer som sprider ut sig för att de blivit över ;o)
Jag har ett över som ser ut så här:
eller en gammal bänkdiskmaskin som fungerar bra, men är gammal som sagt =)

Hundliv - En rackare i byn

Nu har raringen Totti återbördats till sin familj. Det tog bara en natt utan hund sen slog hundfrossan till och jag fick lov att åka hem till byn och hälsa på snyggingen Tello istället ;o) 

Hähä, nja, så farligt var det egentligen inte, snarare var det Räsermyran som behövde sig en duvning, sommarsandalerna åkte av och vintertofflorna på. Sen väntar besiktning på tisdag.Samtidigt fick jag en snabbgenomgång av veckans avsnitt av Hem till byn. Handlingen denna vecka som varit, utspelade sig i skogen. Jag sammanfattar dem med

Hänt i skogarna:

Vi har en rackare på byn.
Men han är ingen byracka utan en helt äkta jämthund.
Tello ser ut som världens oskyldigaste och snällaste hundpojke: (ni har väl hört: Snälla pojkar, får aldrig kyssa vackra flickor)Men ibland händer det att han springer ner på byn om någon trevlig tik skickar ut röksignaler. Löpsignaler alltså.

Då sitter de ju oftast ändå bakom bur och galler.

Den här speciella lördagen hade en tik varit så slug att hon dolt sina löpsignaler, åtminstone för husse, så husse visste inte att han kanske skulle lämnat henne bakom bur och galler och därför fick hon följa med på jakt.
Hon hittade också älg, har det ryktats. Och Tello kunde väl bara inte tro det var sant när han fick både en älg och en tik på kornet !?! !?! Kan det vara möjligt. Gud är god, tänkte Tello?

Han fick visst chansen ett par gånger under jaktens gång, och om det stämmer att hon verkligen löpte (och inte t ex skenlöpte av någon anledning) så lär det synas på ultraljud om några veckor. Det visar sig.

Men visst är Tello en riktig tjejtjusare ja. Som FÅR kyssa vackra flickor. Här är bilder, inte från skogen och med en annan tjej som bodde i Loböle ett tag. Hedvig heter hon. Men först måste man ju smöra.....:Kan man bli mera tydlig????????

Gäsp säger Hedvig, ska man bli impad eller va????
Ojojojojoj, det kittlas lite....iiiihh


Jag har en riktig hundkyssbild också med DonJuanTello och ytterligare en annan jämthundstjej, men den får jag leta djupare i arkiven för att hitta.


Nu var det här inte första gången som Tello haft fritt fram med en löptik. Men det har på ett eller annat sätt avstyrts med hjälp av nån slags motmedel (=ny ägglossning tror jag visst det skulle innebära.)

Han är nästan en riktigt erfaren kille, på flera sätt, som om han tror att det är det här han är till för. Han har ju även vuxit upp på "hunddagis" = hos schäferuppfödare.  Där han fick vara lekfarbror åt en kull schäfervalpar som tumlade omkring på honom, snäll som han är som sagt.

Nu får vi väl se hur detta slutar, men risken finns ju att han får sig en egen liten valp att uppfostra på riktigt som konsekvens. Han har ju lite träning iallafall isåfall, ... även på den biten .... ;o)


Kanske följer fortsättning, isåfall blir det nog några riktiga nyårssmällar för Nicki om hon är på smällen!? 63 dagar framåt ....

hejsvejs i lingonskogenRSS 2.0