Goaste vovven, bästa vännen


Pladask
föll jag
för honom


Jo, nuförtiden finns ju en till också... tur det finns fler som tar sig an alla hundar

Tellon och ..Zitan

Inte utan vovven på jul


Fick supersöta små tomtar
Julens avslutning blev spännande

med en rejäl storm och strömavbrott, som varat tills nu, nu är vi tillbaka igen ;o)

Because tycker det är läskigt att gå i in svart stall, endast en ficklampa. På skakiga ben följer han matte in över trösklar med ett rep runt halsen, men också efter att Trollrik Terrängmaskin först tyckt att han väntat nog och krupit in under halsen på Because och in i stallet på smidiga hovar. "Gud så fjantigt". Men Because har alltid varit försiktig med var han placerar sina högt värderade hovar ;o) han har blivit säker på allt man kan tänka sig, men det här var nåt nytt och den gamla försiktigheten kom tillbaka.

Nu värmer vi upp stugan, temperaturen hann inte sjunka till mer än 13,5 grader på 2 dagar ändå :o) Tack vare varmgrader utomhus förstås ...

Nostalgi 4: Kattvakt i juletidCornelia håller utkik när tomten ska komma... eller väntar hon på att husse ska komma hem från semestern?
När det begav sig på Tegelbruksgatan för många år sen, 10 -12 år sen.

Nostalgi 3: Så här ser det ALLTID ut hos oss på julen

Det enda som ändrar sig är färgen på mammas fåtölj. Soffgruppen är utbytt så nu är den ljusbeige ;o)
Tello är bästaste killen

Den där täckvästen som sitter kvar på även inomhus ;o) hänger fortfarande med varje dag. Vad förvånad jag blir att jag haft den så länge... ser jag nu


Nostalgi 2: Inga problem med elstängsel

här inte ... =)  Två hästar i Skottland. Rejäla staket åt hästarna i SkottlandLyckans väsen är som solen

”..., men glädjen är jämfört med lyckan som en glödlampa jämfört med solen. Glädjen har alltid en orsak, man är glad för någonting. Det är en känsla som beror på yttre omständigheter. Lyckan däremot behöver inte ha någon direkt orsak. Du uppfylls av den utan någon synbar anledning. Till sitt väsen liknar den solen. Den värmer tack vare sitt eget hjärtas förbränning.”

 

”För att vara stark måste man älska sig själv. För att älska sig själv måste man känna sig själv ordentligt. Man måste veta allt, även det allra hemligaste, det som är svårast att acceptera. Men hur ska man hinna det när livet med allt sitt larm rusar iväg och släpar en efter sig? Endast den som är välsignad med en otrolig gåva kan klara av att göra det från början.”

Susanna Tamaro / Gå dit hjärtat leder dig


Årets mörkaste dag är förbi

Som tur var den iallafall inte snöfri

Nu får vi hoppas att det så ska förbli

Så att himlen inte gråter

och solen/lyckan kommer åter =)

Ingela Johansson / På nattimmarna


Flera sjukdomar undersöks, vad vaccin kan ställa till med

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-biverkningar-av-pandemrix

Vaccinet mot svininfluensa, Pandemrix, kan ha orsakat fler biverkningar än den redan kända narkolepsi misstänker Läkemedelsverket. Nu ska halva befolkningen kontrolleras.

Uppföljningar ska göras efter sju olika neurologiska tillstånd, som ansiktsförlamning och ms, och tre olika autoimmuna sjukdomar, som ledgångsreumatism, inflammatorisk tarmsjukdom och typ 1-diabetes.

Flera sjukdomar undersöks

I den aktuella studien ska förekomsten av ett antal olika sjukdomar och tillstånd hos vaccinerade respektive icke vaccinerade undersökas. Dessa sjukdomar är:

• Ansiktsförlamning

• Guillan-Barrés syndrom, ett akut förlamningstillstånd som kan uppkomma efter en infektion

• Multipel skleros (ms)

• Förändrade känselförnimmelser

• Polyneuropati, en nervsjukdom

• Narkolepsi

• Ledgångsreumatism

• Inflammatorisk tarmsjukdom, som Crohns sjukdom och ulcerös kolit

• Typ 1-diabetes (TT)

Källa: Läkemedelsverket


Nostalgi 1: Sött

Två slädhundar i Åre. Mötte på dem på en höstlig tur.För många år sen, då läste jag också denna bok =)

"Att odla den sorts vetande som inte är beroende av att man läser en massa akter och plöjer igenom växande högar av information förefaller väsentligt medan världen snurrar allt fortare och problemen blir allt mer komplexa. Tänk om vi övergav vårt tvångsmässiga slukande av information och istället förlitade oss på intuitionen, om vi lyssnade till de första intrycken och handlade utifrån en känsla av djup harmoni. Om vi gick till väga på det viset skulle allt vi behöver veta helt enkelt komma till oss, och den som var avsedd att utföra en uppgift skulle vara den första att ta itu med den.

Vi är på väg att upptäcka ett sätt att få saker och ting att fungera på ett snabbare, mer harmoniskt och mer effektivt sätt – utan vänstra hjärnhalvans tyranni. Skulle det kunna vara så att bortom informationsåldern ligger intuitionsåldern?

Intuitionen frodas när du söker samband, uppskattar mångfald, njuter av excentricitet och odlar det överraskande. För att hjälpa din intuition och din fantasi att flöda bör du variera ditt sätt att utföra saker och ting. Ändra dina vanor, pröva på nya ord, använd din andra hand."

 

sid 52, 53 Penney Peirce

Den intuitiva vägen


Förvandlingsnummer & siffran 6

http://youtu.be/fURqkAnGg4M

En julhälsning från.....

******************

Och nu blir det en joggingtur runt Klingsta, känner mig lätt i kroppen idag, ska bli intressant och se hur det känns? ;-P

6 km.

Sist var den 6 nov drygt 6 veckor sen, jag gjorde det första gången och nu blir det andra gången, det duggar inte tätt av löpintervaller precis ;o) Tror jag provar andra hållet idag, då blir stallet i slutet av rundan istället för i början. Men tror att det hållet kan vara lite mer tungsprunget..


Katt och delfin, puss puss

http://ekstrabladet.dk/vrangen/article1573269.ece

Inte bara tomten är vaken

http://www.sourze.se/Inte_bara_tomten_%C3%A4r_vaken_10771590.asp


Plötsligt tittade en liten flicka fram bakom soffan och hennes ansikte lyste upp när han vinkade till sig henne och sa: "Hej min vän, är det bara du som är vaken?" "Ja, jag ville ju inte somna innan jag träffat tomten."sa flickan. "Jag förstår, och vad önskar du dig mest av allt då?" "Fred på jorden förstås," svarade flickan,"men jag förstår att det är något som inte kommer i ett paket."

Suverän artikel; naturligt vaccin, "...barnen faktiskt inte behöver vaccineras"

http://newsvoice.se/2011/08/22/svenska-mammor-har-enorma-problem-med-amning-varfor/


"Med andra ord är många barn undernärda. Det låter som ett osannolikt problem i ett i-land som Sverige.

"Låt oss fokusera på amningsproblematiken. Modersmjölk innehåller samtliga beståndsdelar för att spädbarn ska växa normalt. Dessutom finns i modersmjölken ett naturligt immunförsvar vilket innebär att föräldrar lugnt kan skippa samtliga vaccinationer mot barnsjukdomar. Uppgiften kommer från barnmorskor vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Immunförsvaret i moderns blod går via modersmjölken över till barnet. Vi kan kalla det naturlig vaccinering om vi vill.

Barnet får en av naturen skapad superdryck spetsad med immunförsvar och upplysta föräldrar kunniga om riskerna med vaccination slipper oroa sig och de slipper betala för modersmjölkersättning. Det är viktigt att betona att både läkare och barnmorskor verifierar det, men de går inte ut med informationen i första taget.

Innan vårt barn föddes utbildades vi på ett svenskt sjukhus i kunskaper om att föda barn och allt vad det innebär. I en välbesökt lektionssal satt ett antal förväntansfulla blivande föräldrar. Vi blev informerade om vaccin. Jag märkte snabbt att svenskarna i salen inte ställde några frågor överhuvudtaget. Så jag började ställa svåra frågor. Mina frågor matchades av en invandrarkille. En väsentlig fråga jag ställde var:

Varför ska barnen vaccineras om immunförsvaret förs över via modersmjölken?

Svaret blev hör och häpnad att det stämmer och att barnen faktiskt inte behöver vaccineras. Informationen kom dock inte på tapeten förrän en konkret fråga ställdes!"

 

"Under diskussionen togs även upp problemet med light-läsk. Barnmorskan avrådde från det. Misstanken är att all ”skit” som mammor stoppar i sig går över i modersmjölken och att barnen instinktivt därför ratar mjölken."

 

 


Nu blev jag biosugen


fast den här kanske inte ens går/kommer på bio ...??? se sannas blogg
http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/thriveBääSötaste svansen

Mufflan, med sina 2 kompisar

Nu när hon är själv tyr hon sig mycket mer till hästarna, stor skillnad. Trollrik och hon nosar ofta på varandra, och hon vågade sig t.o.m. in i stallet en sväng om än kortvarigt. Följde med hästarna i haserna när de togs in på kvällen. Så tråkigt att lämna henne själv därute.
På morgonen väntar hon, och på dagen finns hon i närheten och när höpåsarna prasslar och hästarna kommer och möter mig så skuttar hon också fram ur nån gömma utanför hagen. Hästarna brukar avslöja var, genom att de står (där uppe) och vilar också innanför hagen på det stället som är närmast där hon kommer ifrån, inne bland buskaget ;o)
Höhörnen

Jag har berättat förut om mina hö-teser och många högar även i boxarna ;o) För det allra allra mesta är det rensopat (läs dammsugat :-P
i Because' box, hur mycket han än får, men imorse lyckades jag förekomma honom. De fick gå ut tidigt så det var lite smulor kvar i hörnen.
Då tyckte jag det var lite lustigt att han verkar inte ha något favorithörn iallafall som han så att säga tar först, för han hade lämnat ungefär exakt lika mycket i varje hörn, som ni ser nedan. Så han verkar ta en tugga här och en tugga där och äter sig neråt i högarna, som var också ungefär jämnstora vid kvällens början. Det var 4 högar från början men rent praktiskt så fick jag rensa den vid dörröppningen där det också fanns en snutt kvar, men där ville jag rensa först för mockningen och kärrans skull. Så det åkte in till grannen.


Fjärde advent, hur många ljus var det?


Söndagsmysbelysning 2


Jultemat fortsätter med; Ryktkorgen som går på (h)jul(H)julen blev dock kapad(e).. bildmässigt
Småborstar som tandborstar, nagelborste och t ex en duschborste är ovärderliga ;o) Och en pigg från ett isracingmotorcrossdäck... är bra att peta i hovar med, liksom den lilla kroken som kan användas både till att peta ur och i saker.

Duschborsten använder jag mest baksidan med:
men borsten är också ypperlig att leka smekleken med ;o) man når så bra. Hästarna påminns om när mamman slickar dem rena efter födseln?! =))Tandborsten, ett MÅSTE...

för hästar som behöver det där "lilla extra" som man säger ;o)


Användningsområdena är många, vi får göra en demonstrationsserie...

Alla gamla avlagda tandborstar går vidare till ett öde som ryktborste. Tror de blir rätt stolta :-B

Ja just ja, alla gamla lakan, blir trasor

att torka både här och där. Speciellt Trollrik blir alldeles till sig när jag börjar riva av lakantrasor, prassel i påsen och knaster när tyget rivs isär.... Dessutom syns det vita så tydligt så han ser direkt. Jag skulle nog kunna vifta med "vit flagg" i hagen så kommer han på den signalen ;o)
Det är precis som att öppna en morotspåse och prassla, eller skramla med pelletsgodis.
Men undrar om inte detta smäller högre när det gäller Mr T. Öronen spetsas, ögonen blir stora och han börjar trampa lite smått som en äggsjuk höna. För nu vet han att det kommer att bli mysigt, åhhhhhh ;o) Så viftar jag med trasan i handen och han kan inte fort nog ställa upp sig. Så kikar han lite i ögonvrån för att se att jag är kvar.


att t ex torka skapet med.... precis som de gamla strumporna som man kan trä in handen i och röra om med, utan att bli smutsig själv =)

och så potatisborsten

Vanliga ryktborstar har inte alls sån finess som andra borstar, som är gjorda för andra saker....
Förstår inte riktigt varför, antingen är de för långa eller för mjuka eller för hårda eller så blir de elektriska eller så ... ja, listan räcker ;o)
Den här är mittemellan allt och som bonus även greppvänlig :o)
Framförallt är den lilaprickig!


Jultema; i ryktkrubban

Ja, här är det jul året runt, i julröda tomtestrumpor och vita luciastrumpor....

och en liten tomteluva till vänster också.
Om inte annat så på julafton får Because ha sina röda julstrumpor på mest för sakens skull ;o)

Han gillar att linda benen så det gör honom inget. Trollrik tycker det är mest fjantigt så han slipper =) Men han skulle kanske vara lite tjusig i de vita .....?

De stickade glittergrejerna gjorde jag för många år sen.....som 10-11-åring...
Trollrik var inte född då dessa grejer kom till, annars hade kanske han fått ha dem redan då.

En pyttekort för under hakan remmen, på den tiden man hade en nosrem :o) Den långa i mitten räckte till ganaschremmen, och så den i mitten med lite mönster på t.o.m. var väl till nosremmen då och så den till höger pannremmen....

Splanky hette hästen som jag hade då som fick bära dessa hemstickade garnityren... han hamnade sedermera på nuvarande ridskola i Stöde, Ede. (med en mellansväng till Gävle innan han fick återvända hem till Stöde igen som sagt fast en annan gård; Lindberga gård  = http://www.lindbergashastsida.se/

Sådär, det var lite nostalgi, så kan det bli

Hur som helst, att sy på kardborre på detta går ju inte, så det blev små tryckknappar där det inte gick att trä på. Sånt fick man räkna ut ;o)Nästa titt blir lite närmare på innehållet


Ensam morgon

Imorse kom bara en mufflon till frukosthöt i hagen med hästarna ....
Känns tråkigt. Tror det är mamma mufflan. Tittade uppåt skogen efter den andra... :(


Rödbetssallad ska det vara i juletid, gärna varm för min del, och risgryn förstås ;o)


Creativity is our birthright

“Your Creative Child of the Past is still alive, believe it or not. It can be revived and brought into your everyday life – now! It can express in the way you dress, cook, decorate your home, or design your garden. It can come out in your hobbies, avocations, or personal passions, such as travel, the arts, sports, collecting, etc. It can enliven and expand the horizons of your work, bringing freshness and innovation. It provides the uniqueness and originality that make for distinctiveness and leadership in any field. And the Creative Child brings the spark that makes work fun and life worth living.”
(LUCIA CAPACCHIONE i boken “Recovery of your Inner Child”)


“Every child is an artist.
The problem is how to remain an artist once he grows up.” (PABLO PICASSO)

“Creativity is our birthright. We are born with it. Children are naturally creative, imaginative, and resourceful. They have to be in order to survive. I say this from years of experience observing, teaching, and photographing hundreds of pre-school children of all socioeconomic backgrounds. But somewhere down the line something goes wrong. In elementary school the creative spark begins to fade, and by adulthood it is almost extinguished.

When I ask adults to draw in my workshops, the vast majority of them panic. They say they can’t draw and have no creative talent. Remedial work is required to help them relax. They need to give their Critical Parent a break and make it safe for the Creative Child to come out. For the Creative Child can draw. It can dance. It can sing. It can invent. It can write. It can discover. The Critical Parent Within, however, obsessed with looking good and being in control, is too threatened to allow experimentation, because that could lead to “mistakes.” But it is precisely through experimentation that the Creative Child lives and breathes. The Creative Child must be allowed to be messy, to explore new possibilities and make “mistakes.” Actually, for the Creative Child there are no mistakes, there are only discoveries.”
(LUCIA CAPACCHIONE i boken ”Recovery of your Inner Child”)

Julklapp på blogg?

som t o m kan nå mottagarens händer, bokstavligen talat, dvs inte bara i cyberspace =)

Man kan ju också dela med sig av kloka ord och goda råd bloggledes, men jag tänkte jag skulle fylla dagens julklappslucka med praktiska tips som inte kostar något alls och man kan göra sin egen värmande kuliga julklapp.

För det här har alla....

Så för er som har nytta av detta och inte redan kommit på det så kommer här några exempel:

Vad är detta??Jo, gamla strumpor ;o) Som blir utmärkta handledsvärmare, när det glipar mellan jacka/tröja och vante. Eller i stallet när man måste ta av sig vantarna ibland för att få till saker, så kan man dra fram lite extra skydd ändå:Det är inte bara praktiskt, det KAN vara rätt fint också, sött eller gulligt??"låtsatströjärm" ;o)

Det sparar också kanterna på tröjorna. Jag märker det eftersom jag jobbar mycket med handlederna mot "skitiga" ytor, som tex hästpälsar =) Så här på vintern blir tröjärmarna väldigt skitiga fort och slitna, fast man skulle vilja använda sweatshirten en dag till innan man tvättar den. Kan ju inte tvätta överdragströjor varje dag ... :-P som sticker fram under jackan.

En favorit är den långa ridstrumpan, jätteskön på underarmen. Som benvärmare fast armvärmare.

Så, alla mina strumpor har ett andra liv... och den delen jag kapar bort, har också ett till liv, men hör hemma i avdelningen alternativa ryktlådan, som jag återkommer till. Kameran har bara jobbat inomhus idag. Stalljobb en annan dag. Det är mycket som har ett andra liv i min ryktlåda.


Katten på blixitvisit


på husesyn..


Bekantar sig med Yoda på sin tron


Har ni sett vår ryktvårdsarsenal

tror jag ska ta och fota samlingen

och kanske även en användarbeskrivning kan vara på sin plats.

Det är nog inte grejer som vanligtvis finns i ryktlådan ... ?

=D

Sån är politiken...?

”År 1977 fick jag följa med min pappa och träffa senator George McGovern på hans kontor i senaten i Washington. Som jag minns det tyckte jag att han hade ett väldigt litet kontor för att vara senator och det demokratiska partiets tidigare presidentkandidat i USA. Jag minns också den märkliga kartan över South Dakota, delstaten som han representerade, som täckte hela väggen bakom hans stol. Den bestod av en stor, nästan tom rektangel och en handfull småstäder som jag aldrig tidigare hört namnet på.

McGovern var nedstämd och orolig. Han stod ansikte mot ansikte inför en revolt som skulle kunna bli mycket mer förödande än Nixons angrepp på hans högkvarter i Watergate under presidentvalskampanjen 1972. ”Jag har just begått det värsta misstaget i hela min politiska karriär”, sa han. Han hade åtagit sig att leda det kongressutskott som ansvarade för att ta fram folkhälsorekommendationer kring kosthållning.

Experterna som hade framträtt inför utskottet hade lagt fram mycket entydiga resultat. De hade berättat att förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar hade stigit kraftigt sedan andra världskriget, samtidigt som dessa sjukdomar knappt existerade i länder där kosten innehöll mer grönsaker än animaliska produkter. Epidemiologerna hade också kunnat konstatera att antalet fall av hjärt-kärlsjukdomar hade sjunkit betydligt under kriget, när det rådde ransonering på kött och mejeriprodukter.

Med de bästa avsikter hade utskottet publicerat en rapport som tycktes vara väl förankrad i det sunda förnuftet. I ”Riktlinjer för kosthållning i USA” rekommenderade man naivt nog en ”sänkning av konsumtionen av kött och mejeriprodukter”.

Ända sedan rapporten offentliggjordes hade McGovern suttit mitt i en politisk storm som inte bedarrade. Han hade väckt de samlade amerikanska kött- och mjölkdjursproducenternas vrede. South Dakota med sina vidsträckta, ödsliga prärier hade inte många fler mänskliga invånare än nötkreatur. Den där dagen när vi besökte McGovern på hans kontor förklarade han att det fanns frågor som man borde lämna i fred.

Tre år senare gick bidragen från den mäktiga boskapsindustrin till hans politiska motståndare, vilket innebar slutet för hans karriär som senator. McGoverns dystra uppträdande antydde att han redan visste vad som var på gång.”
(DAVID SERVAN-SCHREIBER i boken ”Anticancer”)

Sesamolja, en kraftfull antioxidant,

Jag är för dålig på att smörja in mig, skulle behöva mer... men vill ju inte .... men på vintern är det ju skönt.
Det är bara det att det finns inte så mycket jag vill ha på huden, det mesta är skräp och det märks att huden bara blir skitigare av krämer tycker jag. Blir mer gammal hud som bara måste skrubbas bort som hudavlagringar. Smörjer jag mig märker jag att det blir mer än om jag inte gör det. Så ibland tar jag mig tid att använda lite vanliga oljor, det är det enda jag vill ha.

Och nu blev jag påmind om denna fina olja, sesamoljan. Rekommenderas VARMT! =) och gärna varm också ;o)

Mer info om den:

http://www.vedalila.se/tips/sesamolja.html

Mognad sesamolja är en kraftfull antioxidant. I vävnader under huden neutraliserar sesamoljan fria radikaler. Den åker lättare in i huden som varm men dess näringsinnehåll framhävs även mer när den fått mogna.

Oljelösliga toxiner på huden dras till oljemolekylerna och sköljs bort med varmt vatten och mild tvål. Oljan absorberas snabbt ända in i benmärgen. Levern sorterar inte bort sesamoljan utan låter den stanna kvar i kroppen som en kroppsvänlig substans. Oljan hjälper lederna att behålla sin rörlighet och den håller huden smidig och mjuk.http://insightulrika.blogspot.com/2007/05/abhyanga-ayurvedisk-oljemassage.html

Innan du använder sesamoljan kan du, för bästa resultat, "mogna" oljan. Det innebär att du värmer upp oljan till 100 grader. (Detta gäller endast ren sesamolja. Köper du färdig Vata, Pitta eller Kapha-massageolja är redan ofta redan mognad). Använd alltid en termometer. Mogna den mängd olja som du använder under en vecka, ca 1,5 dl. Tänk på att oljor är eldfarliga. Därför bör du tänka på att:

- Ha låg värme på plattan.
- Aldrig lämna oljan obevakad.
- Omedelbart ta av kastrullen från plattan när oljan kommit upp i rätt temperatur.

Veda Lila har ett brett sortiment med bra oljor för kroppsmassage.

Så här gör du Abhyanga:
Innan du börjar massagen ska oljan värmas till kroppstemperatur eller varmare. Lägg gärna ut en handduk du inte är rädd om på badrumsgolvet, då man lätt spiller olja och det kan blir lite halt.

1. Börja massera huvudet. Doppa fingertopparna i oljan och massera in oljan i hårbotten. Under hela massagen använder du så mycket som möjligt av hel ...etc


Tyvärr...

Det kom en fin liten kattjej idag som behövde nytt hem, men vi hann inte ha henne så länge förrän det började klia.... inte på mig, men Micke. Så det vara bara att backa bandet och nu är det katt-tomt här hemma igen. Så var det med det. Det var nog den minsta katt jag sett som är fullväxt, eller? 1,5 år. Så det var som en stor kattunge ;o) Men hon har haft en kull ungar själv redan i somras. Och suverän råttjägare. Hade tagit 14 st en dag i somras;o) hade inte varit helt fel här. Men vi har inte haft så mycket råttbekymmer än iaf ;o)

Ursnäll, fick göra vad man ville med henne och bara gosig hela tiden, jättegullig med barn.
Förhoppningsvis löser det sig nåt annat sätt.

Jag får nöja mig med hundarna, och det är ju gott nog.

Asgarv och sovfniss

Häromdagen var syrrans familj på besök och idag kom en annan familj på besök. Jag var lite sen med att fotografera, men lyckades när jag sansat mig och kom ihåg att ta fram kameran, ta denna skrattframkallande bild på den yngste besökaren, endast 3 månader.

Jag trodde inte det var sant när han satte igång att asgarva!!! =D Kan de göra det i den åldern ;o)

Nånting var så roligt att man såg ner till magen när han skrattade så han höll på att gå åt.
Naturligtvis blir man fort trött, men trot eller ej, tror ni inte han fortsatte fnissa i sömnen!?!?!

Ja, här är faktiskt bildbeviset på det iallafall =)

Sanslöst....

Vad månde bliva?
Mycket förändringar

har det varit i år, i sommar och framförallt i höst. Så när vi ändå är i förändringsmoodet så kör vi på så det ryker, mer på gång under veckan. Vilken julkalender, att öppna överraskningsluckor hela tiden. Men varje dag har ju nya överraskningar med sig egentligen ;o)
På tisdag får jag möjlighet att öppna en ny lucka här på bloggen i kapitlet förändringar.

Ikväll blev det en halvtimmes ridtur kl. 21.30 med Trollrik. Because fick sin i dagsljus han. Halkan gör ju att det inte blir nån rörelse utan att vi tar på bootsen och ger oss ut. Och nu får det bli en och en i taget. Inga promenader med två stora hästar och liten matte hängandes i repen på hal is ;o) Jodå, broddarna är på, men ändå .... vet ju inte vad övriga trafikanter tar sig till =) om de möter oss

Manipulerat

Köttindustrin bakom LCHF
Den populära LCHF-dieten har lockat många svenskar att byta ut kolhydraterna i maten mot mer kött och fett. Flera studier som förespråkare av dieten hänvisat till är sponsrade av den amerikanska köttindustrin, visar en granskning av SR:s ”Ekot”.”

(TT, publicerat i Göteborgs Metro 31 augusti-2011)

http://rubenshalsa.se/halsosidor.htm skriver:

Som ni säkert börjar förstå av denna mail-serie står kött- och mejeriindustrin bakom det mesta av “näringslära” som lärs ut i grundskolor, i yrkesutbildningar såsom kock- och restaurangskolor, dietistskolor och inom skolmedicinen. T ex den välbekanta ”kostcirkeln” vi alla fick lära oss i skolan är framtagen av kött- och mejeriindustrin. ”Vetenskapliga” undersökningar/bevis kan LÄTT manipuleras vilket framgick tydligt när de amerikanska tobaksbolagen började stämmas av sjuka och döende rökare för ca 15 år sedan. Tobaksbolagens egna forskare framlade ”bevis” från ”vetenskapliga undersökningar” som visade att det är nyttigt, bra och oskadligt att röka…

Harvey Diamond har gått igenom alla forskningsrapporter över hela världen som behandlade sambandet mellan förhöjda kolesterolvärden och ägg. Han fann hundratals studier om detta, varav ALLA utom 5 studier hade kommit fram till att kolesterolvärdena höjs mycket kraftigt. De 5 övriga hade i studierna kommit fram till att äggätning minskar kolesterolvärdena men dessa 5 studier var givetvis finansierade av äggindustrin…


Så här ser det ut idag, med lite julpyssel


Ännu mer mysfaktor ;o)Och Yoda på sin tronKöket är inte riktigt i representabelt skick, stökigt ;o)

Så med mysbelsyning ser det mesta bra ut =)

Lite husesynNu har inspirationen kommit att pyssla med dator och bilder en stund. Grejer börjar komma på plats och sladdar är framme så det går att använda till att leka med igen ;o)

Så här ser det ut hemma, eller SÅG det iallafall ut. Saker ändras hela tiden än så länge. De här bilderna togs för nån månad sen.Härliga hallen med utsikt över ängarna. Nu har byrålåder och lite annat kommit på plats. Men det är fortfarande grönt (ingen snö ;o) utanför.

Vackert bidrag från


vän, men ser inte texten så tydligt, så vässa ögonen ;o)

Roligt med friska och fräscha hästar, trots hårda påfrestningar =)

Inom travet görs ofta böjprov och hästarna kollas då och då om de visar hälta. Vilket är det som vanligtvis kollas. Så gott som alltid kan man nästan få fram åtminstone nån liten halv grad hälta på NÅT ben, hos travare som tävlar regelbundet eller tränas hårt. Det är nog mer regel än undantag. Dock behöver de ju inte behandlas om det är så lite. Men såna känningar kan de ha efter påfrestning.

Då är det så fantastiskt och roligt att höra att det finns undantag. Vad det beror på kan man ju aldrig veta, men visst skulle man vilja veta mer om vad de gör med sina hästar, de som lyckas hålla dem fräscha. Eller är det helt enkelt att de har en häst som är väldigt optimal exteriör och inte är skör nånstans och har jättebra fysik helt enkelt!?
En häst som jag följt sedan den var unghäst, gicks igenom av veterinär som 4 åring och visade inte en markering på ett enda ben, vilket är ganska unikt, på en startande 4-åring. Särskilt (eller kanske just tack vare?) att den inte en enda gång blivit behandlad/sprutad i nån led över huvud taget.

En annan häst är årets häst Sanity, som jag inte har ett dugg med att göra =) förutom att min pappa är delägare i den. De flesta känner nog igen namnet, snart lika känt som Järvsöfaks?!? ;o)

Med tanke på vilka spikraka "monsterprestationer" den hästen gjort i år är det bara att gratulera att han inte fick en enda anmärkning vid genomgång hos veterinär nu när säsongen avslutats för i år. Han avslutade året med att som nybliven gulddivisionshäst vinna gulddivisionfinalen.

Nu pratas det om det största loppet, Elitloppet, till våren.

Hur som helst måste ju tränaren Malin Löfgren från Östersund inte bara gjort nåt rätt, utan gjort många rätt ;o)

Skulle bara vilja vet vad, som sagt var ;o) Nåt som andra kan lära av, i travbranschen om inte annat. Eller så är det hästen som är fantastisk, vilket han ju är ändå. Men nog kan man köra sönder en häst om man vill det.
Men han får väl vara exemplet som säger att de riktigt bra hästarna kan inte komma dit utan att de mår rätt ok, trots allt.

Så här skriver Malin
30 nov
Igår var det dags för ett veterinärbesök. Veterinären böjde och kände och klämde och böjde lite till. Men hittade inga fel nånstans! Inte så mycket som en markering på en led ens. Och det är väldigt ovanligt! Det brukar åtminstone finnas nåt frågetecken eller en halv grads hälta vid böjprov, det har i princip varje häst som kollas igenom. Men Svante är ingen vanlig häst! Givetvis helt fantastiskt att han kan klara så tuffa lopp på ett så enastående sätt. Nu väntar ett par veckor välförtjänt semester då han bara kommer att gå i hagen och filosofera. Aktiviteten här på träningsrapporten blir inte så stor närmaste veckorna eftersom det knappt finns nåt at skriva om….


RSS 2.0