2013 - ett mästarår, tar fram mästaren inom dig

Vi kan förvänta oss ett krävande år både personligt och internationellt, ett år där det är vikigt att inte bli ett offer, utan istället välja att kliva in i sitt mästerskap och skapa en förändring. Kristaller kan spela en viktig roll inom många områden. Vi kan förvänta oss stora framsteg både inom vetenskap och andlighet.
Magiska Systrar & Bröder - KaniSkolan (Facebook)
2013. Det numerologiska värdet är 20 +13. Eonen möter döden/transformationen. 13 är även gudinnans magiska tal, den läkande jordmodern som har kontakt med alla växters ande. Det går 13 fullmånar på ett solår. 20+13=33/6 ett mästartal, kopplat till Kristusmedvetenheten eller Buddamedvetenheten. Möjligheten att komma i kontakt med sitt eget mästerskap. 33 är även kopplat till Atlantis, healing, telepati och kristaller.
 


Första bilderna tillsammans

För att visa hur go och mysig hon är socialt så behövs det kanske att nån fler medverkar på bilden, hittills har jag bara visat upp hur vacker, ståtlig och söt hon är i ensamt majestät och bredvid hästarna =)
 
Jag tänkte att jag får väl hoppa in i handlingen också för skojs skull. Igår kväll låg hon och idisslade i mitt knä när jag satt på boxgolvet inne hos Because medan han tuggade hö. Så rapar och gurglar hon, sträcker på sig när hon är klar efter kanske 20 minuter, vaknar till och reser sig för att leta mer mat ;o)
 
Här är dock bilder från söndagens ridtur - innan...
 
 
 
 
 

Skillnad ifjol i februari och i år ....

Ja, så här lättsamt hade de i hagen då
 
och nu, som visat i förra inlägget, lite annat
 
 
Ny syns varken hagstolpar eller trådar ..... ;o) stigen i snön är rätt hoptrampad och packad, så djupet i den otrampade snön är ju såklart mycket mer än vad det ser ut som, det märks om inte annat på hagstolparna som sagt.
 
och så takraset då, himla skönt att det kom ner fort iallafall, att det hann komma en värmedag emellan när allt dånade ner
 
ifjol var det lättare att titta fram här ;o)
ingen snövall
 
 
 
 

Missnöjd Because... till nöjd BC

Varför jag? När inte Trollrik behöver??
 
Jag skiter väl fullständigt i att det är minus 18.....
 
Missnöjd BC som har sett att jag kommit där nere, vänder sig om och tittar uppmanande,
om du inte fattar så gör jag så här för att förtydliga....
 
kliver ut i snöhavet
AV MED TÄCKET!!!!
Jag vill visa magen för solen, och hela resten av kroppen också!
Soldyrkare
 
MEN ÅH va skönt DET DÄR ser ut! Tänk att få rulla sig utan krims kramset ...
 
 
 
 
 
suck
 
 
Lyllos
 
 
JAAA! ÄNTLIGEN NÖJD
 
Så här ska det va matte
 
 
 
 

Sommar och vinter

 
Jamen just ja! Det är som två olika djur, vad fort man glömmer....
 
 
i somras...:         
                                           och i veckan!
 
 
SNÖfflan
 
 

Åh dessa katter! =D

http://www.tv4play.se/program/sveriges-roligaste-klipp?video_id=2259993

Del2
 
och den arga geten....
gillar inte politik
 
http://www.tv4play.se/program/sveriges-roligaste-klipp?video_id=2260008
 
 
 

ikväll ska jag nog se andra avsnittet av sveriges roligaste klipp??
mest djurfilmerna jag vill se, och här är de från del 1.
 
http://www.tv4play.se/program/sveriges-roligaste-klipp?video_id=2256964

bara 1.20

riktigt bra

kolla andra klippet, kanske mufflans nästa utmaning?? Get på häst

men missa inte sista, ni som åker skidor efter hund, här är en RIKTIG HUNDSKIDÅKARE!!!!!!! =D

Hon fann bevis som tydde på att obduktionsfoton hade manipulerats och undersökte hemligstämplade dokument

Mordet på Dag Hammarskjöld

Underrättelseofficeren Southall var stationerad vid en avlyssningstjänst och hörde piloten kommentera en attack på Transair DC-6:
 
"Jag ser ett transportplan komma lågt. Alla lampor är på. Jag ska ner för att göra en körning på det. Ja det är Transair DC-6. Det är planet!"

Därefter hördes ljudet av gevärseld varpå piloten utbrast:

"Jag träffade det, det står i lågor. Det kommer ner, det kraschar!"
 
2011 framkom nämligen nya bevis i fallet efter att tidningen The Guardian i Storbritannien, samt Susan Williams, Senior Research Fellow vid University of Londons Institute of Commonwealth Studies, som studerat fallet i fyra år och tagit del av tidigare hemligstämplat material och vittnesmål, visat att sanningen om mordet mörklagts av de brittiska koloniala myndigheterna i Kongo och att Hammarskjöld´s plan med all sannolikhet blivit nedskjutet.
 
läs mer spännande
 
Mordet på Dag Hammarskjöld

...till en Guldig GottNyttÅr kvällssamling i mysighetens tecken ;o)

Sen blev köket klart.
 
Alla bidrog med underbart god mat och inget kunde blivit bättre.
När gästerna gått hem och disken var undanplockad släppte jag ut hästarna kl. 4 på morgonen.
 
Morgonstund har också Guld i mun =D

Glitter, guld och glamour

Först blev hallen klar
 
Gästerna välkomnas till en sagolik nyår ;o)
Från den ena måltiden....
.
 
till ............
 
 

I ärlighetens namn, så är det så här

eller, i ärlighetens namn, hur är det egentligen, att vara med häst....
 
En av de roliga lekarna med att ha häst som jag kan roa mig med för mig själv, är att vara "true to yourself". Vara ärlig och sann mot sig själv.
 
Dvs vad tycker jag och känner jag egentligen? Vad är sanningen med att ha häst? ;o)
 
Många dagar tänker jag; himmel vad oförskämt enkelt det är att ha häst. Det kommer ofta såna dagar oavsett årstid, där jag tänker att såna här dagar är det så lättsamt att ha häst! Känner att det är sant fullt ut.
 
Ja, det är absolut en sanning =)
 
Sen kommer det dagar med den välbekanta känslan av otillräcklighet och att jag borde göra mer, hovarna väntar på tillsyn, hästarna behöver ut och röra på sig och framförallt mera samvaro av all sort. Dåligt samvete ...
 
Det är också sant, just den dagen, men en sanning gör inte den andra mindre sann.
 
Sen kommer andra dagar med en helt annan energi. Där man muttrar över än det ena än det andra. Alla (inklusive jag) säger alltid att det är så mycket jobb med att ha häst, så tänk er för .... ;o)
Himmel vad mycket jobb man lägger ner på detta, bara för att de ska kunna gå och ha det bra där i hagen!
De förväntar sig att få maten serverad, bli kliade och allt det andra. Bara sådär självklart för dem.
 
Skulle jag den dagen intala mig att det är sååå lättsamt att ha häst, skulle jag ljuga, eller hyckla. Det tjänar ingenting till att göra det. Jag måste få känna min sanning i det ögonblicket, det är sanningen ;o)
Just den dagen är Troll en odåga, lätt att reta sig på att han inte håller sig i skinnet. Och Because som inte har sånt för sig men har sin attityd... kan reta mig än mer, bara just för att han är så lik mig själv, och det kan vara än värre ;o) Där står vi och nöter våra tjurskallar mot varandra. Man kan liksom inte styra honom ..., att tycka nåt annat än det han just nu tycker, lika lätt som följsamme Troll som gör allt för att anpassa sig och vara till lags. (Det är bara när han är osedd som han hittar på ofog, uttråkad förstås.)
 
Under alla dessa dagar med olika energi finns värmen, och oftast är det nog jag som har "olika dagar". Även hästarna har "olika dagar" beroende på väder och vind, men mina tankar och känslor kommer ändå inifrån mig, och jag försöker inte ändra på så mycket. Inte genom att kämpa iallafall.
 
Jag bara observerar mig själv samtidigt som jag lever "min", för dagen, "sanning". Magin är att när man observerar, blir medveten, och inte "kämpar mot" nåt, sker förändringar ändå, och de blir lättsammare än om man ska tvinga sig att t ex tycka, tänka, känna på nåt vis, för att man bör.
 
En övergripande sanning är att jag vet att jag har hästar som passar just mig som handen i handsken, och de har ju valt mig förmodligen av samma anledning ;o) Vi har vår egen värld och vår egen humor och kultur, precis som så många andra.
Att öva ärlighet är dock ypperligt att göra i samvaron med djuren, sannare än så kan det nästan inte bli =)
 
Det här var i sanning också en underbar måltid i väntan på nyårsstädningen..... En stunds total lugn innan jag tog itu med lite förberedelser till en vacker nyårsafton som blev helt .......
 
 
 
 

Visionskarta, standardkarta

"I varje givet ögonblick vägleds vi av den ena av två kartor: en visionskarta, som är en genomtänkt plan för vår framtid eller en standardkarta, som är konstruerad efter vårt förflutna. Val som görs enligt vår standardkarta – vår upprepade, automatiska programmering – ger inte näring till vår inre eld och inte heller leder de oss närmare våra drömmar. Och även om de kan kännas vara de rätta för oss, gör det helt enkelt det, därför att de är så bekanta."

 
(DEBBIE FORD i boken ”Fråga dig det rätta”)

Medvetet, visionskarta, standardkarta


”För att ge näring till vår inre eld, måste vi vakna upp och göra alla våra val medvetna. Ett medvetet val återspeglar vårt högsta engagemang och står helt i linje med visionen för vårt liv. När vi gör medvetna val, tar vi hänsyn till den effekt som våra handlingar kommer att ha på vårt liv som helhet. Vi tar tid på oss till att reflektera på vart våra val kommer att föra oss och den inverkan de kommer att ha på vår framtid.

Varje gång som vi glider in i omedvetenhet och glömmer våra djupaste önskningar, går vi in i en automatisk trans och faller in i vilka programmeringar och mönster som helst, som existerar från vårt förflutna. Transen är som att gå på autopilot: det behövs ingen ansträngning, inget tänkande.
-------------------
När vi gör omedvetna val, kan vi vara säkra på att vi inte är närvarande i nuet. När vi går omkring omedvetna, utsätter vi oss för risken att falla offer för våra lägsta impulser. Ovetande överlåter vi vårt liv till vår standardkarta, som är konstruerad efter vårt förflutna och allt som finns där och på några sekunder befinner vi oss på väg i helt motsatt riktning mot dit vi vill gå. Vi sover vid ratten och låter det förflutna och rädslorna diktera och begränsa vår framtid.

Detta illustrerades klart och tydligt för mig av en gammal vis man som jag träffade för många år sedan. Vi talade om livet, att vara människa och de prövningar och vedermödor det innebar att utveckla sitt medvetande. I slutet av vårt möte lutade han sig mot mig och sade helt allvarligt: ”De flesta av oss är robotar, som tar order och reagerar på den kollektiva ansamlingen av obearbetade känslor och trauman.” Vi fungerar automatiskt – vi återskapar det förflutna, vi är slavar under våra beroenden, våra begär och våra ouppfyllda behov: ”Jag vill ha glass. Den tavlan skulle vara perfekt i mitt vardagsrum. Jag ska börja mitt motionsprogram i morgon. Nästa gång ska jag vara mer bestämd.”

Om du gör en lista på några av de val du har gjort inom ett område av ditt liv där du inte har fått de resultat du önskade, kommer du helt säkert att upptäcka att du har sovit vid ratten. Ovetande har du slagit på den kontakt, där det står: Autopilot, uppmärksamhet krävs ej. På något sätt har du glömt att din framtid bestäms av de val du gör i dag. Och i stället för att stanna upp och rådfråga din visionskarta för att vara säker på att de val du gör kommer att leda dig dit du vill, gör du bara det som verkar vara lättast för ögonblicket.”
(DEBBIE FORD i boken ”Fråga dig det rätta”)

Bästa vänner

En elefant och en hund
 
http://www.youtube.com/watch?v=cjyb0t5Jm44
 
2.40

Invänta ögonblicket

 

Vi experimenterar med en hel generation 2

De amerikanska myndigheterna rapporterar över 23 000 biverkningar till följd av Gardasil, 118 av dem är dödsfall. Nu vaccinerar vi en hel generation tjejer med ett vaccin vi inte vet konsekvenserna av, säger hon.

http://kurera.se/fore-detta-cancerforskare-om-vaccinet-gardasil-vi-experimenterar-med-en-hel-generation/

Vi experimenterar med en hel generation

I många andra länder används oberoende vaccinråd och regeringen avgör frågor av det här slaget. Men i Sverige var det myndigheten internt som tog det hittills dyraste vaccinbeslutet någonsin – priset är högre än hela det vanliga vaccinprogrammet – under enormt kommersiellt tryck. För vaccintillverkarna innebar svaret årliga stabila beställningar och miljoner i skattepengar under lång tid.

Insynen i hur beslutet om HPV-vaccin togs är dock minimal, visar SvD:s granskning. Socialstyrelsens offentliga dokument är väldigt få, knapphändiga och svårhittade på hemsidor och i diarier. Ingen arbetsordning finns, inga protokoll från några sammanträden, ingen samlad dokumentation över handläggningen och ingen förklaring till varför arbetet inleddes när det inleddes. SvD kan inte heller hitta någon motivering till hur och varför de externa personerna i expertgruppen valts ut. I slutrapporten från 2008 handlar det om sex ”utomstående experter”, enligt ett annat dokument är de fem till antalet.

 

Av de fem experter som lämnat in skriftliga jävsdeklarationer sticker främst tre ut med klara industrikopplingar:

Joakim Dillner, virusprofessor i Malmö som i åratal profilerat sig som den flitigaste förespråkaren för HPV-vaccinering i debattartiklar, medieintervjuer och andra sammanhang. I sin jävsdeklaration anger han flera uppdrag för vaccinföretaget Merck (Gardasil) under minst tio års tid som betalda föreläsningar, konsultuppdrag och anslag till kollegor i hans forskningsgrupp.

Hustrun, läkaren Lena Dillner, sitter i styrelsen för en EU-lobbyorganisation för livmoderhalscancer som får pengar av vaccinföretag.

Leif Gothefors, professor och barnläkare från Umeå har länge varit den största förkämpen för vaccin i Sverige. Han anger att han i 25 år deltagit och lett vaccinprövningar för flera företag, samt fått arvoden för föreläsningar och andra insatser.

•Rose-Marie Carlsson, överläkare vid Smittskyddsinstitutet (SMI), uppger att hon deltar i ett SMI-projekt om kikhosta som finansieras av vaccinföretag och som betalar 25 procent av hennes lön för detta arbete.

 

 

HPV-vaccineringen: Experter hade starka band till vaccinföretag skriver SVD.
Tre av sex experter har tydliga kopplingar till vaccinindustrin. Trots det kan Socialstyrelsen inte redogöra för hur problemet med jäv hanterades när myndigheten tog ett av sina dyraste beslut någonsin: att införa vaccinering mot HPV-virus för 262 skattemiljoner om året skriver SVD.

Läs mer på SVD
 
**************************************************************************************************************************
 
– De amerikanska myndigheterna rapporterar över 23 000 biverkningar till följd av Gardasil, 118 av dem är dödsfall. Nu vaccinerar vi en hel generation tjejer med ett vaccin vi inte vet konsekvenserna av, säger hon.

Vi experimenterar med en hel generation
http://kurera.se/fore-detta-cancerforskare-om-vaccinet-gardasil-vi-experimenterar-med-en-hel-generation/

Tror du på ett liv efter födseln? Underbar beskrivning, att tro på mamma eller inte ;o)

I en gravid kvinnas mage låg två bebisar. Den ena frågade den andra:
- Tror du på liv efter födseln?
- Så klart. Något måste det finnas efter födseln. Vi kanske bara är här för att förbereda oss på vad som komma skall.
- Dumheter! Det finns inget liv efter födseln. Hur skulle det livet vara?
- Jag vet inte, men jag vet med säkerhet att det kommer att finnas mer ljus där. Kanske går vi med våra egna ben och tar in näring genom munnen.
- Det där är absurt! Att gå är omöjligt. Och näring genom munnen? Det är ju löjligt! Vi får näring genom navelsträngen. Jag ska säga dig en sak: Liv efter födseln är uteslutet. Navelsträngen är alldeles för kort.
- Jag tror att det måste finnas något. Och det kanske är annorlunda mot vad vi är vana vid.
- Ingen har någonsin kommit tillbaka därifrån, från efter födseln. Födseln är slutet på livet. Och när det kommer till kritan så är inte livet mer än en osäker existens i mörker som inte leder någonstans.
- Jag vet inte precis hur livet efter födseln kommer att vara, men jag är säker på att vi kommer att träffa mamma och att hon kommer att ta hand om oss.
- Mamma? Tror du på mamma? Och var tror du att hon är nu?
- Var? Överallt runt omkring oss. Det är i henne och av henne som vi lever. Utan henne skulle den här världen inte finnas.
- Jag tror i alla fall inte på det! Jag har aldrig sett mamma, och därför är det logiskt att hon inte existerar.
- Men ibland, när vi är riktigt tysta, så kan du höra henne sjunga eller känna hur hon påverkar vår värld. Eller hur? Jag tror att det finns ett riktigt liv som väntar på oss och att vi just nu bara förbereder oss för det ♥ ♥ ♥
 
 
Från Facebook

Gör vad du vill =) det blir succé ;o)

”Att respektera en människa innebär inte att man godkänner alla hennes gärningar, utan att man godkänner hennes person. Man ingriper respektfullt mot vad man uppfattar som ett felaktigt beteende.”
 
(TOMMY HELLSTEN i boken ”Du är mer än du anar”)
 
 
”We are a success if we get up in the morning, and go to bed at night – and in between we do what we want to do.”
 
(BOB DYLAN)

RSS 2.0