Del 1 och 2; förbindelse med varandra inifrån centrum

Här kommer hästdelen ur Hästarnas budskap av K. F Hempfling

"Vad du nu har framför dig är att ta det stora steget att göra din tillvaro riktigt sann och kreativ. Om du verkligen vill förstå hästarna och deras värld och om du lyckas uppfatta det minsta av vad de har att säga oss, då måste du kunna forska i din egen värld så helhjärtat att du kan förstå vad det är som gör en människa mänsklig  (som nedan uttrycks som "mänsklig verklighet" =) För hästar uppfattar dig - precis som livet självt  för övrigt - aldrig enbart som en ytlig, synlig form, utan alltid först och främst vad ditt inre uttrycker via din kropp."

(En gammal munk på ett berg som berättar för K F H)


”Kärlek är endast möjlig om två personer har etablerat förbindelse med varandra inifrån centrum av sin existens, dvs. om båda var för sig lever i själva centrum av sin varelse. Endast i denna »centrala frändskap« finns det mänsklig verklighet, endast här är människan riktigt levande, och endast här kan kärleken byggas upp. En kärlek som uppfyller sådana villkor är en ständig utmaning; den är inte något att vila ut i, utan den är rörelse, växande och samspel av två krafter; till och med frågan om det råder harmoni eller konflikt, glädje eller sorg är av underordnad betydelse jämfört med det djupt väsentliga faktum att två människor upplever varandra inifrån kärnan av sin existens, att de är ett med varandra genom att vara ett med sig själva hellre än att fly bort från sig själva.”
(ERICH FROMM i boken ”Kärlekens konst”)

Del 2 kommer på samma tema men beskrivning utifrån hästarna som jag just läste i Hästarnas budskap, kan inte låta bli att dra paralleller =)
Lustigt hur man får liknande klokheter från olika håll ibland.

Eventuell reaktion av drinken?

Nånting märkligt som hände på den 6 dagen förra gången jag gjorde drinkkur, var att jag fick världens gräsligaste halsbränna, mer än jag nånsin haft nån gång. Jag hade gjort en tomatgryta då och jag har inte ätit tomat på evighet, tomatpure. Så jag trodde man kanske kan få det av tomat i större mängd? om jag var extra ovan, känslig...

Men sen när jag några dagar efter det fick sån pigghet och klarhet i knoppen så började jag fundera om det inte hade varit nåt som släppte ändå och skulle iväg. Behövde inte vara DIREKT kopplat till det jag ätit just då, som vanlig halsbränna kanske är.

Man kan ju tro att det bara ska röra på sig i magen och hända en massa saker neråt! ;o)
men det kan nog bli diverse effekter? Halsbrännan gick över till dan därpå. Det kan ha varit nåt som lossnade och pyste ut liksom fast upp genom magmunnen på nåt vis?

Så här fungerar drinken

Läs mer här

http://www.rubenshalsa.se/halsotips.htm


Saften av ½ pressad CITRON
Renande för njurar och lever, basbildande, slemlösande,
stimulerar tarmperistaltiken (tarmrytmen) och är närande.
Ser även till så att drinken inte oxiderar under natten.

1 msk HONUNG (ej flytande honung!)
Närande, innehåller mycket nyttiga och hälsofrämjande enzymer,
dödar skadliga bakterier och parasiter, bra för blodet och immunförsvaret, bra för nervsystemet, bra för levern, kraftigt läkande för alla vävnader, stärkande, bra för tarmfloran.

1 msk finriven färsk INGEFÄRA
Stimulerar cirkulationen, stärker immunförsvaret, bra för matsmältningen, renar blodet, bra mot smärtor och kramper, bra mot gaser i magen, inflammationsläkande, slemlösande, rensar ut skadligt kolesterol, kramplösande, allmänt stärkande.

1 pressad VITLÖKSKLYFTA
Stärker immunförsvaret, renar blodet, dödar skadliga bakterier och parasiter, allmänt stärkande, rensar ut skadligt kolesterol, inflammationsläkande, avgiftande, blodtryckssänkande, minskar åderförkalkning, bra för tarmfloran, tumörhämmande, bra mot gaser i magen.

½ tsk malda KRYDDNEJLIKOR
Dödar skadliga bakterier och parasiter, renar tarmarna, kramplösande, smärtstillande, nervlugnande, inflammationsläkande, bra mot gaser i magen, stimulerar tarmperistaltiken, läkande för magsäcken.

½ tsk GURKMEJA
Stimulerar gallsekretionen, leverskyddande, dödar skadliga bakterier, inflammationsläkande, stimulerar matsmältningen, rensar ut skadligt kolesterol, blodtryckssänkande.

½ tsk KANEL
Stimulerar hjärtat, stimulerar tarmperistaltiken, bra för matsmältningen, stimulerar tårflödet och slemsekretionen i näsan, maskutdrivande, dödar skadliga bakterier och svampar, bra för cirkulationen, bra för lungorna, lugnande och läkande för bukspottkörteln.

¼ tsk CAYENNEPEPPAR
Stimulerar cirkulationen, stimulerar tarmperistaltiken, rensar ut skadligt kolesterol, inflammationsläkande, slemlösande, stärker hjärtat, ökar syreomsättningen, svettdrivande, stärker binjurarna, kramplösande, bra mot gaser i magen, smärtstillande, basbildande, läker sår och skadad vävnad i hela mag-tarmkanalen.

1 msk NYPONSKALMJÖL
Basbildande, närande, inflammationsläkande, avgiftande, bra för tarmfloran, slemlösande, renar njurarna, läkande och stärkande för kroppens alla leder, stimulerar tarmperistaltiken, smärtstillande.

Recept tarmdrink

Nedanstående ingredienser blandar du ner i ett STORT (minst 3 dl) glas
kvällen när du går och lägger dig. Börja med att pressa citron
och lös upp honungen i saften, se till så att den löses ordentligt
innan du häller i vatten och resten av ingredienserna.

 

Saften av ½ pressad CITRON
1 msk HONUNG

1 msk finriven färsk INGEFÄRA

1 pressad VITLÖKSKLYFTA

½ tsk malda KRYDDNEJLIKOR

½ tsk GURKMEJA

½ tsk KANEL

¼ tsk CAYENNEPEPPAR
1 msk NYPONSKALMJÖL

Täck över glaset med ett fat eller liknande under natten.

Direkt när du vaknat på morgonen så rör du ner
1 msk PSYLLIUMFRÖ (kallas även för loppfrö) och 1 msk LINFRÖ (hela)

 

Skölj ner alltsammans med ytterligare ett glas vatten efter.
Ät eller drick inget annat förrän minst 30 minuter efter drinken.

**********************************************************************Dags att höja sig ett snäpp igen!

Påsk är en bra renings- och förnyelsetid, eller pånyttfödelse heter det visst ?

Då ska jag ta några dagar med den kryddiga tarmdrinken igen...

För och Emot Tarmdrinken!

den är ju tyvärr inte god, (emot ;o) men den var faktiskt skön i magen... (för! =) tvärtemot vad jag trodde att det skulle bli.... med tanke på innehållet.


Ska köra några dagar nu i påsk igen, när det inte är något speciellt som ska göras på förmiddagen, det är nämligen en pressad klyfta vitlök i.... och KONSTIGT nog, så stinker man INTE vitlök (dagarna i ända, eftersom man fyller på varje dag dessutom...med en klyfta) förutom den första stunden direkt efteråt... men jag har inte tagit drinken om jag ska möta någon på förmiddagen eller kanske träna på gym på morgonen ;o)

Trodde också jag kanske skulle få världens halsbränna t ex, det är cayennepeppar och andra kryddor i. Men så blev det inte heller. Normalt brukar jag få halsbränna när jag ätit för mycket mjölmat och slarvat flera dagar i rad t ex (fika istället för mat eller bara pastamat ... längesen nu tackolov), så det var väl egentligen inte logiskt tänkt, men man har liksom ändå för sig att för kryddstarkt ska bränna..

Eftersom den inte är god, och dessutom ska förberedas kvällen före så har det faktiskt fördelen att när man gör den på kvällen, är man glad åt att man inte behöver ta den DÅ, sen på morgonen när man ska hälla i sig utan att man ens har vaknat, för säkerhets skull ;o) så är den redan klar... dvs skulle man ha ställt sig och mixat ihop den på morgonen för att dricka den så har man tappat lusten innan den är klar ;oP

Det börjar iallafall hyfsat, med att blanda ihop citron och honung ...... hehe


På tisdag morgon ska jag gå på morgon spinning, men därefter är det inga morgonaktiviteter så då blir det får onsdag och över helgen hoppas jag att jag håller i ... Spännande att se vad man får för effekt.!

Lugn och skön dag, har mest bara stretchat och yogat i flera timmar, och lite body pump på fm, så nu är jag trött i musklerna men mjuk , mår förträffligt gott, som en katt kanske!!!! ;O) Mjau

så mår man gott

Måns kom i min mail idag, tar mig friheten att exponera honom. MMMMMmmmmmmmRyttare eller Riddare

"Först och främst har nästan alla språk två ord för människor som tog sig fram till häst, dels ryttare, dels riddare. I fornhebreiskan gjorde man skillnad på "att använda, utnyttja hästen" för något syfte, (Färäd), och att vara en "krigare på en häst som går segrande fram", (Farasch).
Redan språket talar om att det fanns två sätt att närma sig en häst! Man kunde alltså uppfatta hästen som vilket redskap eller bruksföremål som helst, som man rätt och slätt använder sig av, eller också kunde man förena sig med hästen i ett förbund som innebar att man utvecklades och mognade tillsammans med den. Ur dessa olika sätt att bemöta hästen uppstod så begreppen "den vanlige ryttaren" och som sagt, "riddaren".

Om det nu var så att det gjordes en klar skillnad i språket mellan dessa båda, då borde rimligtvis denna skillnad också finnas i praktiken! Språket strävar ju alltid efter att beskriva sakförhållanden."

Klaus Ferdinand Hempfling
HÄSTARNAS BUDSKAP

Ryttare eller Riddare

"Trots att det i vår tid inte finns något riddarstånd som social klass längre, använder vi fortfarande ordet "ridderlig". Detta begrepp står för en inställning eller ett själstillstånd som kan beskrivas som anständig - beskyddande - hjälpsam - ödmjuk uppmärksam - förekommande - ädel, alltså dygder som man brukar tillskriva envar människa som är sann, äkta och seriös."

Klaus Ferdinand Hempfling

Ryttare eller Riddare

Läser nu en bok om hästarnas magi med kloka budskap

"Jag läste antropologiska rapporter, där man samstämmigt fastslog att utan hästens domesticering hade mänskligheten inte kunnat utvecklas. Skulle det inte då samtidigt ha utvecklats en särskild mer förfinad känsla för umgänget med hästar? Det finns dessutom en mycket märklig företeelse inbyggd i detta, nämligen det faktum att vår kultur är den enda som ur "en människa till häst", en "ryttare", har utvecklat begreppet "riddare".

Riddarens, den beridnes, sociala ställning blev tongivande för utvecklingen av vår kultur och vårt moderna samhälle. Jag frågade mig ofta varför det var just hästen, och inte vilket annat "nyttodjur" som helst, som hade med samhällsutvecklingen att göra. Jag blev klar över en sak: Riddaren måste framför allt ha nått sin ställning genom omsorgsfull själslig skolning, inte alls i första hand via militär utbildning.    (texten börjar apropå det, med hur Tempelriddarna kunde få så stor makt i Europa)

Klaus Ferdinand Hempfling

MATSMÄLTNINGSLEUKOCYTOSEN

Det här var intressant, börja alltid varje måltid med en färsk frukt, sallad, eller grönsak kanske? Lura magen?? ;o)


”Råkostens verkningar förstärks om man äter den i början på måltiden och detta beror på ett märkligt fenomen: matsmältningsleukocytosen. Man har observerat att vita blodkroppar strömmar till tarmväggarna så snart man sväljer den första biten av ett kokt eller på annat sätt behandlat födoämne. Detta fenomen varar en timme eller mera. Denna tillströmning av vita blodkroppar är ett uppmobiliserat försvar mot det man ätit. Man känner till att de vita blodkropparnas uppgift är att bekämpa infektioner. Denna process betraktas som normal. Vad som är förvånande är att den inte sätts igång när man äter rå, obehandlad föda – det verkar som om just sådan föda gör de vita blodkropparnas närvaro överflödig. Detta fenomen – i förbindelse med andra kemiska processer – fick doktor Bircher-Benner att rekommendera att man börjar måltiden med råkost. Därigenom sparar man på de mycket viktiga vita blodkropparna.”

(Ruth Kunz-Bircher i boken ”Bircher-Benners hälsoguide”)

Så här kommeneterar Rubens Hälsa

http://www.rubenshalsa.se/

Att flera gånger dagligen utlösa matsmältningsleukocytosen (leukocytosis digestiva) tär oerhört på kroppens energireserver och framförallt på immunförsvaret. Kroppens visdom talar tydligt om för oss vad den anser vara naturlig föda eller inte, något som tyvärr allehanda dietister och ”näringskunniga” sällan har någon djupare kunskap och kännedom om. Min erfarenhet är att kroppen själv har den bästa förmågan av alla att förstå och veta vad den behöver. Den visar tydligt att den anser sig vara ”invaderad” av skadligt material eller föda genom att utlösa matsmältningsleukocytosen. Och tvärtom visar den lika tydligt, genom att inte utlösa matsmältningsleukocytosen, vad den uppskattar att få som föda. Därför är det väldigt viktigt att följa och respektera denna naturliga försvarsmekanism så långt det är möjligt i vårt kosthåll för att uppnå optimal hälsa.


Så det är minst lika viktigt att lära sig hur man ska äta födan som vad man bör äta eller inte, för att inte tära på kroppens naturliga försvarsmekanism. Att lära sig tugga födan grundligt och noggrant, inte dricka till maten, undvika vissa matkombinationer, lära sig avslappning och att börja sina måltider med råa vegetabilier är, var och en av dem, mycket viktiga beteenden att lära sig praktisera för att spara på kroppens krafter, energireserver och immunförsvar.


”Den kände tyske cellforskaren, docenten dr. Rusch har påvisat, att det vid förtäring av eldbehandlade födoämnen uppstår en matsmältningsleukocytos i tarmkanalen, som i längden har mycket menliga följder för vår hälsa. I vår matsmältningsmekanism har inbyggts en signalanläggning. Redan då födan kommer in i vår mun, utsändas alarmsignaler till tarmkanalen. Om de näringsmedel vi inta äro eldbehandlade eller på något sätt denaturerade, så att de redan sönderfallit i mikrodelar, då kan en i tarmväggarna självständigt arbetande filtermekanism icke mer skydda organismen mot en invasion av artfrämmande ämnen genom tarmarnas slemhinnor. För att hindra dessa ämnen att tränga in i blod och vävnader utsänds då en alarmsignal till blodets skyddstrupper, de vita blodkropparna. Dessa blodkroppar, leukocyterna, ha en förmåga att i sig uppta och oskadliggöra främmande mikroorganismer. Vid alarmsignalen fyllas nu tarmarnas slemhinnor med leukocyter. En sådan upprepad skyddsberedskap försvagar och desorganiserar dock kroppens funktioner och dess motståndskraft minskar. Intar man råkost, uppträder ingen matsmältningsleukocytos, ej heller, om man börjar måltiden med levande växtföda och senare i små mängder intar kokt föda. Dock måste alltid råkosten dominera matsedeln. Ovan anförda fakta visa tydligt, att vår matsmältningsapparat har byggts upp för att smälta en levande växtföda. Därom vittnar även tarmens naturliga bakterieflora. Ett friskt barns tarmkanal är befolkad av cellulosanedbrytande bakterier. Först då barnet får kött, fisk eller ägg, förvandlas tarmfloran och förruttnelsebakterierna få överhand. Därmed börjar den civiliserade människans alltmer fortskridande förgiftning och hennes organiska förfall, som tar sig uttryck i ett otal sjukdomar.” (Ebba Waerland i boken ”Naturläkekonstens bok”)

Jag vill starkt råda alla att verkligen börja varje måltid med något rått och levande födoämne (och därmed enzymrikt) för att avlasta kroppens egen enzymproduktion, minska eller undvika matsmältningsleukocytosen och hjälpa matsmältningsorganen. Det är bättre att äta något rått och levande först i varje måltid, även om det är en mindre mängd, än att äta en stor måltid bestående av enbart råkost dagligen samtidigt som alla andra måltider är tillagade och uppvärmda. Ät salladen först eller drick (läs tugga) ett glas med en Grön drink eller någon råsaft före måltiden så ofta du kan.


(RUBEN ANDERSSON)

Olika roliga? sätt att se på kärlek

Har just läst ut den prisbelönta romanen Den vidunderliga kärlekens historia, av Carl-Johan Vallgren. (Bästa roman 2002) I slutet kommer ett stycke som på sitt sätt vill visa ett sätt att se på kärlekens ursprung.


"I Platons "Symposium" berättas följande historia om kärlekens ursprung: I urtiden fanns varken mannen eller kvinnan, utan istället olika sammansmältningar av dessa. De var utrustade med två ansikten, fyra armar, fyra ben, fyra fötter, och så vidare; de var förenade rygg mot rygg och kunde därför gå både framlänges och baklänges. Vissa bestod av två manliga delar, andra av två kvinnliga, och en tredje grupp, den största, var till hälften man och till hälften kvinna. Dessa fyrbenta urmänniskor, berättar Platon, var så till den grad maktlystna att de utgjorde ett hot för gudarna. Därför beslutade sig Zeus för att dela dem i två och på så vis reducera deras styrka. Så uppstod mannen och kvinnan.

Men när deras ursprungliga gestalt var delad drevs de av längtan att återförenas. Så förklarar Platon, och senare Barefoot, kärleken: som begäret att växa samman.

'Var och en av oss är bara en halvdel av en ursprunglig människa', skulle han skriva. Kärleken är sökandet efter den förlorade hälften, och strävan efter sammansmältningen med densamma. I evighet."


Det där var väl mer saga, men förklarar på sitt sätt det som andra böcker beskriver mer psykologiskt?


”Det du älskar hos din partner är det du begravde hos dig själv för att överleva; det som först attraherade dig och för ett ögonblick befriade dig, kommer med tiden att röra upp det som har varit förbjudet och få dig att vrida dig av obehag.”

”De konflikter du har med din partner är förkroppsliganden av de konflikter som pågår inom dig. Allt du antingen idealiserar eller föraktar hos partnern är troligen, i viss mån, sant beträffande dig själv. I större eller mindre grad förkroppsligar din partner de förnekade drag hos dig själv som du inte kan leva med och de positiva drag hos det förlorade jaget som du inte kan leva utan.”


(HARVILLE HENDRIX i boken ”Tag vara på den kärlek du finner”)

Nöjd!

En härlig dag, nu börjar slöjorna lätta. Seghet och dimma är bortblåsta! Det kan t ex bero på en tarmdrink kur jag körde för några veckor sen. Tog den varje morgon under en vecka, märkte inget då, och som vanligt tror man ju att effekterna ska komma direkt, hihi ;o)

Men veckan efter att jag slutat med den kom plötsligt en ordentlig pigghet och klarhet i ögonen och jag började vakna tidigt på morgonen och vara tvärpigg men avslappnad. Lika pigg på kvällen också fast jag vaknat tidigt. T ex så åkte vi från Göteborg till Sundsvall i ett svep, 9 timmar, hemma 3 på natten, men blev jag trött.... inte en blund. Efter 4 långa intensiva dagar med fullspäckad kurs och resa till Göteborg dessutom.
Den där drinken gjorde nog sitt till för att rensa ur lite slagg? Mage tarmar är helt avgörande för ork och energi...

Både mental och fysisk initiativkraft kom igång, inget känns motigt just nu iallafall!

Vilken kick det är att komma igång med träningen. Jag har yogat hela helgen så kroppen är mjuk och fin ;o) Så idag fick det bli både kondition och lite styrke. Spinning på lunchen och pump på sena kvällspasset. Mycket skönt och nöjd är jag, man blir bara piggare. Lite dumt kanske om man ska hoppa i säng ;o)
Får vara lite försiktig första gångerna så det blev mest lätt belastning :-P Men det verkar bara göra gott, jag har inte precis tagit ut mig ;o)

Dags att sova, imorgonbitti blir det morgonspinning 6.45.  yeah =D

man blir så hungrig bara ...


Varför kaffe gör oss trötta och uttorkade

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/february/darfor-orkar-jag-inte-dricka-kaffe.html


I hypofysen procuceras ett hormon som reglerar vätskebalansen i kroppen. Hormonet ADH styr ÅTERabsorptionen av vätska i njurarna. Så att vi inte blir uttorkade för att vi kissar ut all vätska, det är inte meningen. Men som alla vet blir man väldigt kissnödig av kaffe och alkohol. Det beror alltså på att hypofysens funktion störs så att ADH hormonet inte produceras. Och vattnet rinner rakt igenom.

När ADH produceras och insöndras i njuren har ADH en vattensparande effekt. Snällt mot kropp och njurar.

Det finns många typer av obalanser i hypofysen, mer känt är nog sköldkörtelbesvär, struma av olika slag. Det beror på att hypofysen inte tillverkar rätt mängd TSH (Sköldkörtelstimulerande hormon).

Men man kan också ha en obalans av ADH (helt utan inverkan av alkohol och kaffe) om man kanske är törstig och dricker jämt men ändå är uttorkad.

*******************************

Fler förklaringar

Njurens arbete styrs bland annat från hypofysen via hormonet ADH (antidiuretiskt hormon). Högre halter av ADH stimulerar till upptag av vätska, och därmed en ökning av blodvolymen och en ökad koncentration av urinen. När man dricker kaffe och alkohol påverkas hypofysen att sluta producera ADH, och volymen urin ökar.

Vatten, salter och andra lågmolekulära ämnen pressas ut, denna utfiltrerade vätska kallas primärurin. Under passagen genom tubulus förändras primärurinens mängd och sammansättning. Det sker framförallt genom s.k. reabsorption av de substanser som kroppen inte har råd att förlora. På det sättet återabsorberas näringsämnen, salter och 99 % av vattnet.

Den osmotiska kontrollen:

Kroppens osmolalitet kontrolleras av två mekanismer: njurarna som kontrollerar vattenutsöndring och törst som styr vårt orala intag av vatten. En ökad osmolalitet stimulerar osmoreceptorer som stimulerar hypofysens baklob att insöndra ADH (vilket minskar njurens utsöndring av vatten).

Skicklighet - en vana

"Vi är vad vi har för vana att göra. Skicklighet är sålunda inte en handling, utan en vana."
Aristoteles


"I en ettårings hjärna bildas ca en miljon nya synapser i sekunden. Under de kommande åren försvinner de synapser som inte tas i bruk och på det sättet skräddarsys hjärnan till sin unika miljö.

Mycket små japanska barn har exempelvis inget problem med att skilja mellan "l" och "r". När de blir äldre försvinner dennan förmåga eftersom den inte behövs för att tala japanska.De synapser som skötte distinktionen har helt enkelt lagts ner i brist på arbetsuppgifter.

De föränderliga synapserna är en nyckelnivå för vår neuroplasticitet. ("formbarhet av nervceller")
Synapsen kan därmed förstärkas eller försvagas, vilket i sin tur gör att cellernas elektriska aktivitet kan formas och styras på ett mycket sofistikerat sätt.  (http://becausetrollrik.blogg.se/2010/february/elektromagnetisk-energi.html)

Eftersom aktiva synapser, liksom aktiva muskler, förstärks och inaktiva synapser, liksom inaktiva muskler, försvagas kommer hjärnan bli allt bättre på det den gör - och allt sämre på det den inte får tillfälle att träna på.

Ofta tänker vi nog inte på att träningen bygger om vår hjärna och att det är därför vi blir bättre och bättre på den nya uppgiften.

Det som händer är att nervceller som samarbetar, exempelvis för att åstadkomma en ny rörelse, utvecklar allt starkare förbindelser med varandra.
....

Hjärnans celler är organiserade i arbetslag som sköter olika uppgifter.

Storleken på en arbetsplats i hjärnan kan anpassas efter behovet. Violinisters hjärnor skjuter t ex  till extra utrymme för styrningen av vänsterhandens fingrar. Hjärnan beter sig som vilken arbetsledare som helst och styr över resurser till särskilt krävande projekt, och skräddarsyr en hjärna för sina egna behov.

Åsa Nilsonne
Mindfulness i hjärnan

Kärlek är en attityd

Mycket bra!


“Kärlek är inte i första hand en relation till en viss bestämd individ, utan den är en attityd, en orientering av karaktären, som gör personen sympatiskt inställd till hela yttervärlden, inte till något enstaka »objekt« för kärlek. Om en person älskar en annan person men är likgiltig för resten av sina medmänniskor, är hans kärlek inte kärlek utan en symbiotisk bindning eller en vidgad egocentricitet.

Och ändå tror de flesta människor att kärlek är något som har uteslutande med objektet och inte med förmågan att göra. De tror i själva verket att det rentav bevisar intensiteten i deras kärlek att de inte älskar någon annan än den »älskade«. Det är samma felslut som vi redan tidigare var inne på. Därför att man inte inser att kärlek är en aktivitet, en psykisk kraft, tror man att allt som behövs är att finna det rätta föremålet – och att sedan resten går av sig självt.

Det är en attityd som kan liknas vid attityden hos en man som önskar måla, men i stället för att lära sig konsten påstår han att han först måste vänta på det rätta motivet, och att han skall måla riktigt vackert när han har funnit det.”

ERICH FROMM i boken ”Kärlekens konst”

Det är inte fel att vara självisk

”Vi har vant oss vid att beundra osjälviskhet. En del ger sig dock ut för att vara osjälviska och tänker alltid på andra därför att de inte älskar sig själva. De menar att om de är riktigt osjälviska och alltid tänker på andra, kommer de slutligen att bli älskade. De försöker alltså köpa kärlek genom att ge kärlek.

Ett sådant givande är i grund och botten farligt. Det föder bitterhet hos givaren och skuldkänslor hos mottagaren. Bitterhet, därför att givaren alltid blir utan den kärlek som han genom sitt givande eftersträvar. Skuldkänslor hos mottagaren, för att man känner att det finns baktankar hos givaren, att hon inte ger bara för att hon är glad över att ge. Vi kan inte ge det vi inte har. Det enda rätta sättet att ge är därför att ge ur hjärtats överflöd, utan att vänta sig någonting i gengäld.”


TOMMY HELLSTEN
i boken ”Iakttagelser i själens landskap”

"Vad han fann chockade honom och föreföll fullkomligt obegripligt, men dokumenten talade sitt tydliga språk och gick inte att misstolka."


Antony Cyril Sutton föddes i London den 14 februari 1925. Efter studier i huvudstaden tog han en Doctor of Science-examen vid universitetet i Southampton och studerade sen vid Göttingens universitet i Tyskland innan han i början av 60-talet kom till USA där han från och med 1968 verkade vid Stanford University i Kalifornien och blev forskare vid Hooverinstitutet där han fick tillgång till de nationella arkiven. Vad han fann chockade honom och föreföll först fullkomligt obegripligt, men dokumenten talade sitt tydliga språk och gick inte att misstolka.

Med den akademiske pedantens noggrannhet gick han metodiskt tillväga och plöjde igenom tonvis av material från de Nationella arkiven, kopierade dokument och kvitton och kartlade allt.

http://www.sourze.se/Antony_Sutton_%E2%80%93_en_sann_hj%C3%A4lte_10704659.asp

Dokumenten visade att USA och Storbritannien tillsammans med bankirer och affärsmän från andra länder i väst, finansierade och hjälpte kommunisterna i Ryssland och nazisterna i Tyskland. Sutton fann dokument, telegram, kvitton och redovisningar för hur man avsatte miljontals dollar till Lenin och hans hejdukar för att störta tsaren och införa kommunism och att man sedan under hela 1900-talet försåg Sovjet med ekonomisk, materiell och teknisk hjälp för att bygga upp industrier och vapenutveckling.

Mellan 1968 och 1973 skrev han trilogin ”Western Technology and Soviet economic development” där han metodiskt visade hur väst stödde och finansierade kommunisterna från 1917 och ända in på 70-talet. Han presenterade tabeller som angav serienumren på motorer och fartyg som skeppades in och kunde bekräfta vad Major Racey Jordan redan 1942 avslöjat i en bok; nämligen att krig skapas medvetet och att USA försåg Sovjet med uranium, torium, kobolt och kadmium. Jordan berättade att USA till och med gav ryssarna data om atombomben, något som även president Roosevelts son bekräftade i sina memoarer.

Professor Sutton upptäckte att eliten redan 1915 bildat bolaget American International Corporation med Frank Vanderlip en av Federal Reserves grundare som chef för att sponsra revolutionen i Ryssland. Sutton avslöjade också att svenske bankiren Olof Aschberg var en viktig figur i sammanhanget. Även den vitryske generalen Arsene de Goulevitch sa i sin bok Czarism and the Revolution att:

"De huvudsakliga leverantörerna av bidrag för revolutionen var varken de galna ryska miljonärerna eller Lenins beväpnade banditer. De verkliga pengarna kom från engelska och amerikanska källor."
...Bankirer och bolag vräkte in pengar i nazityskland

Efter publiceringen av ”National Suicide: Military Aid to the Soviet Union” 1973, kallades professor Sutton upp till Hooverinstitutets huvudkontor och fick veta att sådan information inte fick komma till allmänhetens kännedom. Han hotades sen av CIA-chefen Glenn Campbell och sparkades sen från Hooverinstitutet och förklarades persona-non-grata.
...

I ”Wall Street & The Rise of Hitler” (1976) visade han hur bankirer och bolag vräkte in pengar i nazityskland och att vissa av dem till och med fortsatte göra affärer med nazisterna sedan kriget startat, vilket också professor Charles Higham visade i ”Trading with the Enemy” (1983). Till exempel flög Överste Behn på det amerikanska telefonkonglomeratet ITT mitt under pågående krig från New York till Madrid och vidare till Bern för att hjälpa till att förbättra Hitlers kommunikationssystem och de robotbomber som föll över London.
....
Poängen är att skrämma skiten ur folk med hot om krig eller terror för att på så vis kunna leda dem i precis den riktning man redan från början planerat.

http://www.sourze.se/Antony_Sutton_%E2%80%93_en_sann_hj%C3%A4lte_10704659.asp

intervjuer
http://www.youtube.com/watch?v=7GhPsJCXPqY&feature=player_embedded#

Mera om käkar

Hästen ska ha lite överbett för att det ska finnas utrymme när den böjer sig ner för underkäken att skjutas fram lite så de kan beta. Och blir nästan som lite underbett istället. Underkäken är förhållandevis tung så det sker biomekaniskt. Men om käkledernas muskler och ligament gör att rörelsefriheten inte är optimal så att underkäken inte får skjutas fram t ex, blir det väldigt ansträngt i tuggmuskulaturen mm, ingen vila, och jobbigt att tugga.

Käklederna är också mycket viktiga för hästens balansförmåga och förmågan att böja på nacken. Förutsättningen för att hästen (och även vi människor!) ska kunna böja på nacken och samtidigt andas!, är att underkäken skjuts fram.Tungbenet

Och inne i munnen är tungan "med tillbehör" ;o) väldigt avgörande i många fall. Inuti tungan finns flera små ben som blir tungbenet. Tungbenet blir som ett löst fäste för muskler. Det sitter inte fast mot ett annat ben utan är mer ungefär som bogbladet är, det sitter ju inte heller fast i skelettet som alla vet. Det blir då också ganska känsligt för muskelpåverkan av diverse slag, slag, sparkar, omkulltrillningar osv.

Tungbenets förbindelse med kraniet finns precis bakom käklederna under öronbenen. Det finns muskelförbindelse mellan tungbenet och käklederna, upp till nacken, till skulderbladen, bröstbenet och överarmarna. Genom några långa halsmuskler.

Tungbenet kan skadas vid tryck/drag i tungan eller drag i öronen. Det kan sitta skevt till höger eller vänster, vilket kan vara smärtsamt.

Tacksamt att behandla både på människor och hästar.

Från nostipp till svanstipp

Genom kroppens hela fasciasystem/bindväv har man kontakt med allt. All fascia binder mot varandra som dominobrickor. Exempel på hur nostippen sitter ihop med svansen ;o).

Om man lägger sig själv på rygg, vilar, så mycket kontakt som möjligt mellan kropp och golv, och så drar man upp knäna mot magen, ev med hjälp av armar händer som håller i knävecken, skönt för ländryggen kanske. Tanken är att svansen ska in mellan benen, dvs svanskotan. Som en hund som drar in svansen mellan bakbenen, vinkla upp svanskotan.

Och vad händer då
, beroende på hur stel/spänd, hur mycket restriktioner (stopp i vätskebanorna) man har någonstans längs baksidan i ryggraden, inne i ryggradskanalen, ligament osv, jag menar inte i första hand  muskler - vad händer i nacken, den skjuts upp för det tar emot, man måste medvetet tänka och fokusera på nacken för att räta ut den och ha hakan fortsatt mot nyckelbenen, det går inte av sig självt om man drar upp svanskotan.

Nacken /halsen skjuts upp, pannan åker bakåt och baksidan av huvudet, skallbasen  åker ner mot axlarna. Det som också händer då är kanske att munnen öppnas lite och glipar inuti käkarna, för att ytterligare ge mer eftergift åt det som drar i andra änden.

Om man inte ger efter utan försöker tänja ut hela ryggraden genom att fortsätta medvetet sträcka nacken och dra hakan neråt nyckelbenen så känner man hur det drar på olika ställen efter ryggraden. På det ställen man är stelast eller har mest problem. Det ilar liksom, och det brukar inte vara musklerna som känns utan det ilar i själva ryggraden.

Hjärnhinnorna som sitter runt huvudet har starka infästningar på vissa ställen, som i nacken, sen FORTSÄTTER de ner i ryggraden i ryggradskanalen och fäster på några ställen och slutligen i korsbenet samt med fibertrådar ända ut i svanskotan. Vilket gör att vi människor kan få kraftig huvudvärk av att slå oss på svanskotan, vi kan också få t ex en hjärntumör...... i rumpan, eller korrekt uttryckt ländryggen korsryggen t ex.

Svanstipp eller svanskota?!

Svanstipp eller svanskota?! ;o)
När vi pratar om vår svanskota tycker jag det känns lite missvisande att kalla den svanskota, med betoning på VISA, därför det ÄR förvisso en kota, men ser ut som en svanstipp ;o)

Så om man ska VISUALISERA sig att man drar in den mellan benen som en hund blir det lättare att tänka sig den som en lite krökt svanstipp än som en kota. Den ska kröka sig ungefär 30 grader!Korsbenet och svansbenet - lateral vy. (wikipedia)

Sova sova säng säng sängZita...

Tello är på besök och får vila från det här busfröet hemma..


Zita som en hare


Zita och Tello


Två olika travhästar berättar

SPADER MADAME

"Att inte tillåta nedvärderande behandling. Vetskapen om att man är värd bättre. En stolthet över vem man är.

I tävlingssammanhang är ett självförtroende av det här slaget inte någon nackdel. Inom en del sporter kanske t o m ett måste. Travhästen Spader Madame är ytterligare ett exempel på ett sto som kräver att häst och människa går halva vägen var, och att det också kan leda fram till ett positivt resultat.

Spader Madame gör skäl för sitt namn. Hon är liten fjäderlätt och mörk. Lättheten ser hon själv som en fördel. Hon beskriver att under ett lopp travar hon först ganska snabbt. När hon sedan ökar hastigheten, om hon ska förbi en annan häst, lättar hon nästan från marken och kroppen blir viktlös. Detta är en fantastisk känsla. Spader Madame mår absolut bäst när hon är i toppform och hon älskar att springa. Ridning ser hon mer som ett tidsfördriv. Hon förklarade att hon ger allt i loppen och springer därför att hon njuter av det, inte av någon annan anledning. Hon kommer aldrig att anpassa sig helt till människornas vilja.

Som hon själv uttrycker det gör hon gärna ett jobb för människorna, men bara om man hittar en kompromiss där båda gör en ansträngning och en anpassning. Hon vägrar helt enkelt att arbeta för någon som hon inte respekterar.

Liksom Sling reagerar hon starkt emot människor som behandlar andra hästar illa. Hon upplever att många hästar är stressade under travloppen, en del t o m panikslagna, och detta upprör henne. Stressen, ilskan och rädslan stör den frihet och positiva vinnarinstinkt som för henne är hela anledningen till att springa. Liksom Corinth ställer Spader Madame höga krav på den som kör eller rider henne. Hon lyssnar med ett öra på kusken och för övrigt vet hon bäst själv hur hon vill springa.

Spader Madame talade uttryckligen om att hon aldrig tänker bli snäll och foglig om det strider mot det hon anser vara det bästa. Hon vet att hon är egensinnig och stolt över det."

Zander och tiden
Emelie Cajsdotter


Jag kan tillägga att Spader Madame tjänade drygt 2,7 miljoner. Nu har hon tre avkommor.

Nedan fortsätter en helt annan typ av travhästberättelse som många av oss kan känna igen oss i, hihi... Men även den ovan finns det fler exempel av. Inte sällan är det då ston ... ;o) De får man inte att göra vad som helst med, men en del av dem som man alltså får att springa på travet, kan man tro att det är inte helt säkert att de gör det motvilligt. Ston gör man som sagt inte hursomhelst med. De som blir bra, blir riktigt bra, och de andra är det lönlöst att låta tävla?? Det här är en stor soppa, och hela livet är ju en stor soppa, men om man tittar på varje historia i sig, ser man att det finns precis som i resten av livet, en mening med det som händer också i ett större sammanhang.
Hundar gillar också att bli viktlösa, ska berätta en riktigt rolig sådan sen. Skrattar högt och gott åt hundars funderingar....

Ta-Tee


" ... Man kan kanske tro att alla djur med de här egenskaperna är av honkön. Så är inte fallet, även om många är just ston.

En individ med mycket humor och distans till omvärlden är den före detta travhästen Ta-Tee. Och historien förtäljer tydligt anledningen till att han är just en fd travhäst. Jag träffade Ta-Tee i Norge, där han ägdes av en yngre kvinna. Han var vid det tillfället 6 år gammal. Under första hälften av sitt liv hade han varit i träning, som travhäst. Om Spader Madame var utrustad med ett fantastiskt löphuvud så hade Ta-Tee det motsatta. Han kunde överhuvudtaget inte förstå vitsen med att springa och dra en vagn med en skrikande gubbe i och varför i hela fridens namn det var så bråttom! Och vad var egentligen hela meningen med att komma i mål?

Tack och lov insåg man hästen totala ointresse för sporten och lät omskola honom till ridhäst. Ta-Tee är en sann livsnjutare, och den inställningen till livet vägrar han att kompromissa med. Han utför inte ett arbete som inte skänker glädje. Och glädje för honom handlar inte om att springa fort eller hoppa högt. Han är en lekfull individ som i första hand vill utforska och undersöka omvärlden. Människor som skriker och stressar beter sig i hans ögon mycket märkligt och tycks sakna förmågan att njuta av tillvaron.

Ta-Tee valde på ett smart sätt ut sin nya ägare. När hon provred honom före köpet upplevde han henne som en mycket glad person. Han bestämde sig omgående för att göra sitt allra bästa för att charma henne. =)

Ta-Tee hade tur som klarade livhanken och fick möjligheten att välja en ny ryttare, ett nytt liv. Han beskrev att han ser sin ägarinna som ledare, men det ändrar inte det faktum att han är sin egen herre, också.
...
Varför kan inte hästarna få välja ryttare istället för tvärtom, undrade Corinth som delgett liknande tankar."

Emelie Cajsdotter


Slutet är en perfekt beskrivning av Because. Han smider planer, har humor och vet hur han ska bete sig för att charma de flesta, och räknade nog ut att han skulle snirkla sig ut ur travbranschen och såg en lämplig ny vårdare i mig.... säkert långt innan det blev så i praktiken ;o) Och sen utan att jag visste om det var jag inramad i hans spindelnät och självklart och tack o lov helt omöjligt att ta sig ur hahaha =)

Han vet att det är bäst och också nödvändigt ibland att lyssna på mig ;o) , men nog är han sin egen herre. Det gör han skickligt ..Kärlekens konst

”Kärleken är en kraft som riktar strålkastarljuset mot de mörkaste skrymslena inom oss själva. Den för upp till ytan de delar av oss som vi förtvivlat söker hålla gömda. När dessa delar av oss tränger fram, slår vi ofta till reträtt och lägger skulden på kärleken och på dem som har älskat oss.”
(GAY & KATHLYN HENDRICKS i boken ”Den kloka kärleken”)


”Ju mindre man är beroende av en partner för att vara lycklig, desto rikare blir livet tillsammans. Om det är absolut nödvändigt med en relation för att livet ska ha någon mening, då förgiftas mötet mellan man och kvinna på förhand.”

(GUY CORNEAU i boken ”Kärlekskriget”)

 

"I en djup relation kan vi möta våra sår och vår smärta. Tillfälliga förbindelser är ofta ytliga och upphör när man möter smärtan första gången. Förbindelserna verkar attraktiva och lockande, men de saknar dimensionen av smärta och passar därför människor som ännu inte kan eller vill möta sitt förflutna. Ett varaktigt förhållande frigör däremot våra djupaste hemligheter och därför behöver vi varaktiga relationer. Vi behöver tid. Det här är det varaktiga förhållandets största problem. Ju djupare växelverkan är med den andra parten,
desto fler mörka sidor möter vi hos oss själva. Frestelsen att smita från det hela och byta partner finns alltid. Vi tycker att förhållandet inte fungerar och att felet ligger hos den andra.
På det sättet slipper vi att konfronteras med det nödvändiga. Men om vi flyr från oss själva och byter partner kommer vi snart igen att förvånas över att vi möter samma utmaning."
(TOMMY HELLSTEN i boken ”Föräldraskap”)”In every relationship there are a minimum of six people: you; the person talking to you; the person you think you are; the person you think they are; the person they think they are and the person they think you are.”
(VOLTAIRE)

Inte ovanligt, rundgång av oro...

"... Detta hade husse mycket dåligt samvete för, eftersom de alltid levt så tätt tillsammans. Det här är inte alls någon ovanlig situation. Ägaren oroar sig över sitt djur, av en eller annan anledning. Djuret förstår inte varför och oroar sig över att ägaren inte mår bra."


Zander och tiden
Emelie CajsdotterKändes bara som nåt som verkade bekant. Mera förr, var det ofta så. Nu är jag bättre..... ;o)
Men det kommer små samvetsstick då och då. Har lättare nu för att låta bli eller inte låta det bita sig kvar .... tror jag.

Vi studerar oss själva ...


"Vi gick vidare till en sorts glasbur där en liten grupp tuataror befann sig. Mannen berättade entusiastiskt om hur de iakttagit manlig aggressivitet, honornas parningsbeteende och revirstridigheter under honornas brunstperiod. Då kommer det plötsligt från glasburen: 'De tror att de lär sig om oss, men i själva verket lär de sig mer om sig själva. De studerar sitt eget beteende!'."


Zander och tiden
Emelie Cajsdotter

Människor en UNG art!

"Det är ganska fascinerande; en sten som ligger fullständigt stilla och låter sig översköljas av vågor, är kanske i själva verket inte alls passiv utan istället en del av en mycket större rörelse."

"Mötet med tuataraödlorna påminde om hur unga vi människor är som art, hur bråttom vi har och att vårt tidsperspektiv i ett större sammanhang är så kortsiktigt. Det gav oss också en tanke om hur vi, i vår iver att snabbt förflytta oss framåt, inte bara själva kommer i obalans med tiden; vi rubbar även naturens egen rytm. Och effekten av vår  brådska kan vi inte se. Så långt fram i tiden kan vi inte skåda.
Är det så, att vi rör oss snabbare om vi stannar upp?"

Zander och tiden
Emelie CajsdotterI ofas med tiden - rädsla


Ödlor i takt med tiden?
"Vi vet inte riktigt vad de gör, förklarade mannen. I långa perioder är de alldeles stilla. Andningsfrekvensen går ner och vi tror att de sparar energi på det här viset.
Jag undrade för mig själv om det är det tillståndet vi människor eftersträvar när vi mediterar. När vi söker oss närmare vår egen mittpunkt.

Samma ödla visade mig också en bild av hur de hela tiden stod i kontakt med jordens mitt. Som om de under sina miljoner år lärt känna jordens innersta kärna.

Vidare fick jag genom tuataraödlornas ögon se flera bilder av jordklotet, hur det ändrade balanspunkt något och blev mer upprätt. Det förekom också bilder som visade att jorden liksom ruskade lite på sig, så att vatten och land till viss del bytte plats. Det handlade om balans. Dessa ödlor verkade uppfatta det som högst naturligt att jorden var i ständig förändring. Att kalla och varma perioder avlöste varandra. Att gamla arter dog ut och nya uppstod, i en slags evig cirkelgång. De följde jordens rytm. I sitt stillastående var de i rörelse, med jorden. Precis som ett berg rör sig när jorden gör det, men vi ser det inte.

Tuataraödlorna upplevde ingen rädsla för förändring, så länge den skedde i deras egen rytm. Människor som hastigt närmade sig uppfattades däremot som skrämmande. Ligger vår rädsla i att vi inte lever i rätt rytm, lever vi kanske i ofas med tiden?

ur
Zander och tiden
Emelie Cajsdotter

I ofas med tiden - ingen återhämtning

Ett sätt att se på att vi människor mår dåligt och aldrig tycks få tillräckligt med återhämtning, som ju är den direkta orsaken till att vi mår dåligt. Kroppen orkar inte, huvudet orkar inte, när vi inte får den återhämtning vi behöver.

Vi är gjorda för att leva i en sk longtide rörelse, (alfavågor är ett uttryck man kan stöta på också) där vätskerytmen rör sig med ett visst intervall i kroppen (och runtom). Men idag påverkas kroppen av yttre och inre faktorer, som kanske till stor del har sin grund i detta bråkande vi har med tiden?

Vi är gjorda för att ha ständig återhämtning. Dvs är man i longtide tillståndet får man hela tiden tillbaka lika mycket återhämtning som man gör av med, så det blir inget underskott.

Ungefär som att till exempel vårt hjärta är gjort för att optimalt slå med ett visst antal slag i minuten, men hela tiden slår 10 gånger så fort. Då överlever vi inte länge. Vi har fler "pumpar" i kroppen än hjärtat, och som har sina optimala rytmer. Men det var längesen vi hade en naturlig livshållning, dvs levde enligt naturen, eller naturlagarna. Och nu orkar vi inte längre. Överlag lider ju människan av en total utmattning.

"Kraniosakral terapi kan vara nästan extremt avslappnande för ett stressat nervsystem, ofta hamnar man nästan automatisk i alfa-vågor, den där gränsen mellan sömn och vaken som man strävar efter i meditation, under behandlingen."(http://www.kraniosakral.se)

Läkning är återhämtning och återhämtning sker bara i vila och stillhet.

RSS 2.0