Saccharin


Fotnot: saccharin har i kanadensiska studier visat sig höja cancerfrekvensen med 170 % (!) hos saccharin-användare jämfört med icke användare! Än värre är det med det välkända ASPARTAMet som också blev förbjudet i USA. Men Donald Rumsfeld fick (och blev MYCKET rikare på kuppen!), med god hjälp av USAs dåvarande president Ronald Reagan, medlet godkänt igen utan större problem (eller protester) trots att det hade bevisats i MÅNGA studier att det är kraftigt cancerframkallande mm. I USA kallar man i folkmun sedan dess aspartamförgiftning för ”Rumsfeld’s disease”
 
“Saccharin was discovered by Constantin Fahlberg and Ira Remsen in 1879. It comes from coal tar, a sticky, gooey, black tarry substance derived from coal. (Incidentally those cancer-causing food colorings also come from coal tar.) In 1907, under Teddy Roosevelt, the Board of Food and Drug Inspection was established. (That was the forerunner of the FDA.) Dr. Harvey Wiley was the first director and his first official act was to ban the use of saccharin in food as a dangerous chemical.

It was banned, how come there’s saccharin in my diet soda pop?

Thank tough-talking Teddy Roosevelt for that. He flew into a rage when saccharin was banned because, being a little pudgy, he liked to use it in his coffee. So he appointed a commission to reevaluate the safety of saccharin. And guess who was on the commission? A little man called Ira Remsen – who was the daddy of saccharin. Predictably the commission decided it was really okay to put saccharin in anything, and that’s why it’s everywhere.”

(DAVID REUBEN i boken ”Everything you always wanted to know about nutrition”)


Får jag presentera Signhild och Brynolf

Brynolf till vänster och Signhild som är mindre. Här syns svanstipparna =)
 
 
Nu är jag klar med räveriet, åter till andra ämnen
 
Det är inte jag som döpt dem ;o)

och den andra!

Hon har mindre vitt på svanstippen

Mera räv

Hahaha!
Vaffalls?

Den ene

och den andra kommer sen ;o)
Mera rävar
 En Super dag!

Dagens blomsterskörd; bukett med rosett
 
 
Imorrn kväll är det visst Buck Brannaman på tv!

Fortsätter på temat Tama vilddjur, istället för vilda tamdjur =D

På brotrappen:
 
valpen
 
å så naturligtvis...
 
always =)

AKTUELLT : Älgspecial-ingen älgjakt här ;o)

Jag skulle inte ha nåt emot att ha såna här i hagen också. Vilken samling
 
De här bor i Jämtland på Moosegarden.se
 
Här är Sven och Sofia 10 veckor gamla
 
 
Coola Bosse får man pussa om man vågar ;o)
 
Jag har inte varit där men om/när jag kommer dit måste jag känna på en älgnäsa, har jag alltid velat =)
 
 
Stig och hans kompisar mumsar potatis
Söt älgko
Vilka ögonfransar =D
Sötnäsan
 

Äter ute, bästa maten

 
Ljuvliga dagar på balkongen, sen sträcka ut sig i solstolen och vila på maten direkt ;o)
 
 

Häromkvällen väntade vi på

 
Bussen!
 
Muffis väntade också!
 
 
 
 

Behandlingsfenomen KS

 
kan vara svettningar. Om jag masserar, kan det hända att en muskel börjar svettas när man knådar den och det har varit stagnerat, så när cirkulationen kommer igång börjar muskeln svettas för att jobba fram blod och vätska genom det trögare området.Det kan också bli de närliggande musklerna.
 
Detta händer kanske än mer vanligt även vid kraniosakral behandling. Det intressanta med KS behandling är då att det oftare uppstår svettningar där man INTE är och behandlar just då.
 
Som här ovan. Jag började med rygg/ländrygg och gick bakåt till vänster bakben. Vid en snabbkoll fram upptäckte jag att hästen toksvettades på halsen där det rann på sidan, och fram längs luftstrupen skummade det till och med. Intressant ! Jag har dragit med handen lite där så därför ser det inte lika mörkt ut när skummet dragits ner. Kroppen minns någon händelse där många delar varit inblandade...
 
Kraniosakral behandling kan man nog med fog säga är en helhetsbehandling. Den tar med hela kroppen, oavsett om man bara rör sig vid ett område. Ibland frågar människor när jag varit bara på en sida av hästen under i stort sett hela behandlingen, om jag inte ska ta den andra också? =) Men då är det garanterat redan gjort ;o)
De är vana vid en massagebehandling kanske, hur den går till.
 
 
 
 
 

Coolt! Fina ridäventyr,

Kul att se när de rider igenom gamla uppväxttrakter i Näset, Lucksta Matfors vidare till Töva Kungsnäs, mina arbetsplatser Bergsåker, träningsbanan i skogen upp till huli.. T o m gjorde de en "ride in" på drive in i Birsta, vilket inte var så populärt, hm, vore väl en jätteuppseendeväckande grej!!  Vidare till bergeforsen, alla etapper till ära av nån hästkarl eller kvinna.
Imponerande, har jag skrivit förut redan ;o) Medelpad har verkligen gjort sig för med utförliga beskrivningar.
 

Lördagen 14 Juli: Årskogen – Galtström

Jubileumsritten från Årskogen till Galtström  14 juli 2012 Ritten skulle genomföras som ett tack till de som bidragit med privata ridhus här i Njurundaregionen. Det är Björkbacke gård, Böle gård och Skrängsta gård. Utan dem skulle vi inte kunna bedriva … Läs mer

 

15 Juli: Galtström – Åh

Den 15 juli red vi för att hedra en fantastisk hästman från bygden, nämligen travtränaren Lars Lindberg

Måndag 16Juli: Åh – Näset

Dagens etapp hedrade vi Nina Värme med.

 

Tisdagen 17 Juli: Näset – Matfors – Kungsnäs

Jubileumsrittens fjärde etapp gick från Näsets ridcenter i Sörfors till Kungsnäs beläget vid Bergsåker nära Sundsvall. Sträckan reds för att hedra Thore och May Nettelbladh som under tidigt 70-tal startade connemarauppfödning under stuterinamnet Lunde. De startade också ridskoleverksamhet och fostrade

 

Onsdag 18 Juli: Kungsnäs – Färsta

Femte etappen från Kungsnäs till Färsta den 18 juli Ritten reds för att hedra Anders Skoglund, travtränaren som så tragiskt omkom på väg hem från tävlingar i Hoting, men också hans släkt som betytt mycket för hästnäringen i bygden i … Läs mer

Torsdag 19 Juli: Färsta – Timrå – Lögdö

Etappen Färsta till Lögdö bruk den 19 juli Klockan tio (som vanligt) gav vi oss i väg för att genomföra den sjätte etappen för mig, Tara, William och William. Med oss hade vi nu Jennifer Dahlström på 23-åriga Jerkpila

 

Etappen skulle för dagen ledas av Adrian Wahlström och Jessica Söderberg och den skulle ridas till minne av en hästgigant i distriktet, nämligen Per-Ola Olsson hingsthållare och mycket kunnig kusk och uppskattad föreläsare från Bergeforsen.

 

Fredag 20 Juli: Lögdö – Häggsjö

Här var det då dags för mig, Ingela, att ta över ansvaret för sträckorna. I just detta område känner jag inga hästägare och kan inga ridvägar så bara det blev en utmaning.

 

Lördagen 21 Juli: Häggsjö – Härnösand

Idag samlades totalt 13 ekipage och flera både discipliner, raser och storlekar var representerade. Det var körekipage, tävlingsryttare inom både hoppning och dressyr, ridtravare, westernryttare och islandshästar. Alla älskar vi ju hästen och det framkom när vi träffades på detta … Läs mer

 

 


Augustibilder

Ljuvliga augustimorgon
En triangelposition, med Muffis
 
    
Här är hon tydligare
 
 
 
Nu har hästarna också upptäckt det Muffis har sett för längesen, paparazzi på ingående.
 
Because ska alltid ha en sista tugga i farten. Han kan göra flera saker samtidigt, äta och gå, samtidigt som han har fokus på att han är på väg till ett bestämt mål. Trollrik gör en sak i taget. Han har släppt maten för att något stulit uppmärksamheten så har han bara ett mål i huvudet. Då är inte en extra tugga så viktigt om han har bestämt sig för nytt fokus.
Muffis har legat och vilat och bara väntat på att nåt ska hända. Förflyttning är helt ok för hennes del, hem till mysiga stallet, tycker hon. Hon är lika förtjust i vissa bekvämligheter hon som hästarna. Märkligt vad fort det går. Hon som bott totalt ute i alla väder, föredrar nu att bo inomhus under tak, ja, det är för knottigt och myggigt, eller så regnar det, eller hu så hemskt om det åskar. Att hästarna gör det som varit vana det i 20 år, kan man ju förstå. Det är vad de är lärda till ;o) Det här var en skön morgon, men är det för jobbigt med broms eller annat på dagen, så går hon hem själv till stallet och knoppar i nån box ensam. Hon som kan gå fritt själv, gör det hästarna inte kan. Men oftast har hon ändå koll, för när hästarna sen kommer hem så står hon på källarbacken och kommer ner och möte ross vid postlådorna. Åh, äntligen kommer ni också! Ibland bräker hon om det vankas godsaker eller att de blivit skilda åt.
Nu kommer matte och hämtar oss!
Ja, trots att han har tid att äta efter vägen så är det Because som ofta är ivrigast och bestämdast med sina långa kliv. Då får Trolllrik springa för att hänga med, men efter att ha sovit ute är de så trötta så prilliga Trollrik som alltid trippar orkar inte mera än släpa sig in. De är så roliga när de är så trötta så ögonen går i kors.
Tuggar ikapp! ännu en bild där de ser magiskt synkade ut haha. Sånt man ser när man får fram bilderna ...
 
 
Vackerdamen
 
 
 

Sommar utomhus!

 

RSS 2.0