Super food!

Pannkaka =)
 
Jag hittade quinoamjöl på Ica sidsjön som börjat med ett favoritsortiment av mandel- cashew och hasselnötssmör bland annat och nu hittade jag ett efterlängtat, och dessutom ekologiskt quinoamjöl.
Går utmärkt att göra pannkakor med quinoamjöl och kikärtsmjöl tex, blandade jag och med äggulor (jag ratar äggvita) så kan man spä ut med cocosmjölk och /eller havremjölk så blir det en riktig superfood och pannkaka ä rju bland det godaste !? =)
 
Tyvärr inga aptitretande bilder ;)
 
 

Kristallbarn


Ett Kristallbarn kan ha följande egenskaper:


 • Stora eller mycket stora intensiva ögon
 • Mycket tilldragande personlighet
 • Mycket musikaliska och sjunger kanske innan de lär sig tala
 • Lär sig tala senare än vad andra barn normalt gör
 • Kommunicerar via telepati och/eller har ett eget språk
 • Intuitiva och synska
 • Mycket känsliga och empatiska
 • Jämna i humöret
 • Mycket artistiska och kreativa
 • Har lätt för att förlåta och gå vidare
 • Har healingförmågor
 • Har en stark dragning till allt som har med djur och natur att göra
 • Kan ha fått diagnosen Asperger syndrom eller autism
 • Är intresserade av stenar och kristaller
 • Föredrar vegetarisk mat och dricker gärna frukt- och grönsaksjuicer
 • Tycker om att utforska, klättra och har en fantastisk balans
 • Älskar djur av alla slag och får lätt kontakt med dem

 

Intuitiva

Kristallbarnen är liksom många Indigobarn clairvoyanta och starkt intuitiva. Deras intuition är som en radar som ständigt skannar omgivningen. Det är inte alls ovanligt att de redan i tidig ålder har tillgång till utvecklade healingkrafter. I efterdyningarna av Indigobarnens framfart för de in en mycket lugnare och helande energier. De är godhjärtade, lätta att ha att göra med och starkt empatiska. Visserligen kan de liksom Indigobarnen visa humör och få utbrott men det brukar snabbt gå över. Kristallbarnens aura har oftast flera olika pastelliga färger som skimrar likt prisman av en kvartskristall, därav benämningen Kristallbarn.

 

Telepatiska

Kristallbarnen har en förmåga att kommunicera telepatiskt med sina närmaste varför de ibland kan vara något senare i talet än vad som brukar anses normalt. De känner inte samma behov att utveckla talet eftersom det upp till en viss ålder fungerar bra med deras eget kommunikationssystem. Föräldrar brukar dock inte ha svårt att kommunicera med sina Kristallbarn. Barnen har ofta ett eget språk och på ett intuitivt sätt förstår föräldrarna vad de vill säga. Ibland blir dessa barn feldiagnostiserade som autistiska. En autistisk person lever i sin egen värld och är likgiltighet inför umgänge med andra. Kristallbarn däremot är kommunikativa, omtänksamma och kärleksfulla.

 

Känsliga

Inte bara den närmaste miljön utan även den kollektiva energin från planeten påverkar dessa mycket känsliga barn. När de stora massorna blir rädda påverkas dessa barn och kan då antingen bli dämpade eller arga på ett sätt de inte i normala fall brukar. De trivs bäst om den fysiska miljön de vistas i inte innehåller alltför mycket stimuli. De behöver ordning och reda, lugn musik, en behaglig innomhustemperatur och inte alltför mycket folk på en gång. Föräldrar berättar att barnen är duktiga på att hålla reda på sina saker och på att organisera.

Kristallbarnens kroppar är mycket känsliga. I kontrast till detta upptäcker man att de har en mycket stark inre kärna. De är kloka, eftertänksamma och psykiskt uthålliga.

 

Konstnärliga

Kristallbarnen har många talanger. De är oftast mycket kreativa och konstnärliga. Musik är ett viktigt inslag i deras liv och det brukar ibland sjunga innan de kan tala. Det är bra om man kan se till att det finns ett utbud av musik i hemmet. De är överhuvud taget bra på det mesta som kräver fantasi och kreativitet. Ge ett Kristallbarn kritor och papper så håller de sig sysselsatta i timmar. Kristallbarnen har en välutvecklad motorik och använder sig mycket av sin högra hjärnhalva. De tänker i bilder och känslor. Det är inte ovanligt att de har ett fotografiskt minne.

 

http://celinaryden.se/2012/05/04/ar-du-ett-indigo-eller-kristallbarn-testa-dig-har/


Indigobarn

Några kännetecken på indigobarn:

☼  Snabbtänkta och intelligenta
☼  Stark vilja
☼  Enormt kreativa och handlingskraftiga
☼  Ärliga
☼  Deras handlingar styrs av en tro på  rättvisa och godhet
☼  Lättsårade och lättavvisade
☼  Enorm medkänsla med allt levande
☼  Starkt behov av djupa, nära relationer
☼  Låg respekt för auktoriteter
☼  Högt EQ (emotionell intelligens)
☼  Medialitet
☼  Drivs av en enorm skaparkänsla och längtan att göra gott
☼  Intresse för utövande av musik, konst eller andra kreativa aktiviteter
☼  Bra ledare
☼  Blir lätt uttråkade, svårt att vänta på sin tur
☼  Risktagare
☼  Stark utstrålning
☼  Fastnar lätt i missbruk
☼  Har en stark känsla av att deras liv har ett högre/viktigt syfte
☼  Stark intuition
☼  Svårt att somna på kvällen, samt ofta svårt att somna om på natten om de vaknar och har ofta mardrömmar
☼  Lider av depression och självmordstankar
☼  Känsliga för kemikalier och konstgjorda tillsatser i maten
☼  Individualister
☼  Verbalt begåvade
☼  Har fått antydningar från omgivningen eller till och med diagnostiserats med ADHD/ADD

 

Varför kallas de Indigobarn?

Nancy Anne Tappe, amerikansk lärare och terapeut, forskade under 70-talet kring hypotesen att det finns ett samband mellan färgerna i människors energifält och deras psykiska profil. Efter många års forskning skapade hon ett nytt profileringssystem genom klassificering av färgerna i enrgifältet. Hon la märke till att 80 % av de barn som hon studerade och som var födda på 80-talet hade en ny djupt blå färg i sin aura. Hon kallade den nya färgen indigo.

 

Indigobarn

Indigobarnen kommer i grupper, de söker sig till varandra, och de är utrustade med speciella egenskaper som hjälper dem att fullfölja sin livsuppgift. De kommer för att hjälpa planeten utvecklas andligt genom att lämna den gamla energin där rädsla, girighet och stress styr och gå mot den nya energin där egenskaper som integritet, kärlek och samarbete är i fokus.

 

Indigobarnen har till uppgift att visa oss att våra ingrodda system i skolor, inom rättsväsendet, inom sjukvården och regeringssystem inte fungerar och måste ersättas. Vi behöver hålla i minnet att en av deras uppgifter är att INTE fungera i de etablerade systemen som behöver genomgå förändringar för att vara i samklang med den nya energin.

 

Det är viktigt att veta att alla Indigos inte har ADHD/ADD och liknande likaväl som att alla barn med “diagnoser” automatiskt inte är Indigos.

 

 http://celinaryden.se/2012/05/04/ar-du-ett-indigo-eller-kristallbarn-testa-dig-har/


Att inte sträva efter förändring, så inträffar den

"Vägen till ansvar är vägen till frihet. När en människa slutar intala sig själv att det är någon annans fel, öppnar sig en ny värld för honom. Att förstå och acceptera sig själv är en förutsättning för att kunna acceptera konsekvenserna av sina handlingar. Han behöver inte längre tigga förståelse från andra eller förödmjuka sig för att få det.
 
När en individ accepterar sin skugga måste han emellertid för alltid ge upp idén om den egna perfektionen. Han måste inse att han aldrig blir perfekt: han kommer aldrig att leva tillräckligt länge för att kunna ändra på allt det han inte tycker om hos sig själv. Han måste modifiera sina föreställningar om vad som är psykisk utveckling och mognad. Skulle han verkligen bli lyckligare av att disciplinera sig själv bättre eller av att äga ett hus? Om han inte är nöjd med vad han är idag, är det då troligt att han blir det i en fjärran framtid? Är det verkligen så viktigt att vara på det ena eller andra sättet? Skulle det inte vara att föredra om han i stället utvecklade ett större mått av tolerans för det han verkligen är? En av förändringens paradoxer är att den ofta inträffar först när vi har slutat sträva efter den.
 
Ett visst mått av självdistans hjälper individen att få perspektiv på sin egen tillvaro och på människorna omkring honom. I stället för att föra honom längre bort från livet hjälper självdistansen honom att engagera sig djupare i det. Den man som accepterar sin egen relativitet accepterar också andras relativitet. I en värld där han inte måste vakta på varje steg han tar, kan han andas lättare. När han känner sin egen skugga, fruktar han inte längre att andra ska förvandlas till ondskefulla tigrar och attackera honom. Han kan nu uppskatta insikten att vi alla, på ett eller annat sätt, är beroende av varandra.
 
Den goda läxan vi kan lära oss av skuggan är tolerans. Att upptäcka sin egen sårbarhet gör en man mer tolerant inför andra människors felsteg. När han upptäcker sina egna behov av uppskattning och förståelse blir han mer uppmärksam och förstående gentemot andra. Att erkänna sitt eget ofrånkomliga beroende gör att han kan erkänna andras beroende av honom. Han känner sig inte längre tyranniserad av krav som ställs på honom, och han slutar också att tyrannisera andra med sina egna krav. Han vinner tillträde till tacksamhetens värld, för han vet att trots att ingen är skyldig honom någonting, så finns det alltid någon som ger honom ett handtag.
 
(GUY CORNEAU i boken ”Frånvarande fäder, förlorade söner”)

Blombloggen

 
Utanför knuten
 
 
 

RSS 2.0