Ny hemsida på gång

Här kan ni kika in den som vill


www.stillvital.se

 

 

Favoritstället, satt precis här uppe på toppen i söndags som sagt,Sidsjö slalombacken. Då jag gjorde mitt eget lilla parallella "Lidingölopp". Likheterna var en 3a och en backe..

Dvs istället för 3 mil blev det 3 km, samt en "aborrbacke" sista kilometern.

Aborrbacken Sidsjön motsvarar iallafall GOTT OCH VÄL den riktiga aborrbacken, så det behöver man inte skämmas för ;o)

 

I backen hände också grejer som påminde om riktiga lidingöloppet. På toppen blev det stretch och mys och fick besök av en trevlig Göteborgare .... han tränade för att vandra i Nepal!!! under 15 dgr. Han hade också kommit på hur viktigt det är att träna nerför!

Mer om det en annan gång, hur prestationer kan öka avsevärt när man börjar träna nerför, finns många fördelar med det. Började med det när "flugan" Topp till topp loppet gick i Sundsvall några år. Nerför södra berget, och sen uppför norraberget .. Helt plötsligt sänkte jag alla rekorden dramatiskt både på långa lopp och korta, skojigt var det.


 


Kapitel 15 Fyra forskare upptäckte att medan världen samlades i sorg

År 2001, under timmarna närmast efter de fasansfulla händelserna den 11 september, hade noetiken tagit ett stort steg framåt. Fyra forskare upptäckte att medan världen bestört samlades i sorg över denna enskilda tragedi blev utdatan från trettiosju olika slumpgeneratorer på olika ställen i världen plötsligt påtagligt mindre slumpmässig. På något sätt hade enandet i denna delade upplevelse, denna sammansmältning av miljontals sinnen, påverkat slumpgeneratorerna, organiserat utdatan och skapat ordning ur kaos.

Denna häpnadsväckande upptäckt tycktes stämma väl överens med den uråldriga andliga tron på ett "kosmiskt medvetande" - en ofantlig sammansmältning av mänskliga intentioner som faktiskt kunde påverka fysisk materia.

Nyligen hade försök med massmeditation och böner haft liknande effekt på slumpgeneratorer, vilket gett näring åt påståendet att mänskligt medvetande, som noetikförfattaren Lynne McTaggart kallade det, var en substans utanför kroppens gränser ... en högst välstrukturerad energi som kunde förändra den fysiska världen.

Katherine hade fascinerats av McTaggarts bok The intention experiment och av hennes välrdsomspännande, webbaserade studie - www.theintentionexperiment.com - som hade för avsikt att kartlägga hur mänskliga intentioner kunde påverka världen.

Vi är härskare över vårt eget universum

Fortsättningen i tidigare inlägg:

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/kapitel-15-varfor-ingen-forskning-kan-visa-sa.html

Dagens bokpaket synkar precis med mina ämnen för dagen ;o)

Månadens bokpaket heter:

Att överskrida gränsen mellan vetenskap och andlighet!

Vad är sant och falskt? Hur mycket påverkar jag själv mitt liv? Vad är det som styr hur jag lever?

 

Det finns många frågor och vetenskapen har kommit långt när det gäller att se och mäta hur vår egen inställning till livet påverkar vår hälsa och hur vi lever.

www.livsenergi.se

 

Men jag har avbeställt den tillsvidare ;o)


Miljarder sandkorn, eller miljarder tankar?

kapitel 18


Ett litet sandkorn har massa, alltså utövar den gravitation, Alltför liten för att man ska kunna känna den, men likväl finns den där.

"Om vi nu tar miljarder sandkorn och låter dem dras till varandra så att de bildar ... säg, månen, då kommer deras sammanlagda graviotaion bli stor nog för att påverka hela världshav och dra tidvatten fram och tillbaka över vår planet.

Då kan vi fundera över en hypotes, säg att jag skulle påstå att en tanke ... vilken liten idé som helst som man har i huvudet ... faktiskt har massa. Säg att jag påstod att en tanke faktiskt är ett ting, en mätbar enhet, med mätbar massa. En mycket liten massa naturligtvis, men likväl massa. Vad får det för konsekvenser?

Rent hypotetiskt? Tja, den självklara konsekvensen är ... att om en tanke har massa, då kan tankar utöva gravitation och dra saker till sig.

Katherine log.

Gå nu ett steg längre. Vad händer om många människor börjar koncentrera sig på samma tanke? Alla förekomster av den tanken börjar smälta samman till en enda tanke, och den samlade massan hos tanken växer. Och det leder till att dess gravitation växer.

Vilket betyder ... att om tillräckligt många människor börjar tänka samma sak, då blir gravitationskraften hos den tanken påtaglig ... och tanken utövar verklig kraft. Och den kan få en mätbar effekt på den fysiska världen."


Efter detta hoppar jag tillbaka till kapitel 15 igen, med spännande observationer om 11 september. Katastrofer leder ofta till stora hopp vidare också...


Sådant som hörde magin och myterna till förvandlades i rask takt till verklighet

Fortsätter citera från kapitel 15

"Trots att noetiken använde sig av spjutspetsteknik var själva upptäckterna av betydligt mer mystisk natur än de kalla, högteknologiska apparater som möjliggjorde dem. Sådant som hörde magin och myterna till förvandlades i rask takt till verklighet då den överraskande nya datan strömmade in, och alltihop stödde noetikens grundläggande idé - den mänskliga tankens outnyttjade potential.

Den övergripande tesen var enkel: Vi har knappt ens skrapat på ytan av våra mentala och andliga förmågor.

Experiment vid anläggningar som Institutet för noetikstudier (IONS) i Kalifornien och Princeton Engineering Anomalies Research Lab (PEAR) hade kategoriskt bevisat att den mänskliga tanken, om den koncentrerades på rätt sätt, kunde påverka fysisk massa. Experimenten var inga trollkonster med skedar som böjdes, utan noga kontrollerade studier som alla gav samma förbluffande resultat: våra tankar samspelade faktiskt med den fysiska världen, vare sig vi var medvetna om det eller inte, och orsakade förändringar ända ner på subatomär nivå.
Andens seger över materien."

Hoppar sen till kapitel 18 :   "tankar" om gravitation... =)


Behandlingsbeskrivning forts

forts

När de bearbetar så kan ju inte hästar tänka logiskt att det är en process som de nu ”minns tillbaka på” och ska gå igenom, utan de blir ju bokstavligen talat i detta inferno igen, och beter sig då under den processen, kanske som de gjorde för länge sedan när de hade det besvärligt.

En häst som blivit lugn och trygg som förut varit rädd för det mesta, blir återigen oresonligt rädd för saker de inte brytt sig om på 10 år. Då får man bara finnas där och rida ut stormen så att säga och ha tillit till att den här gången kommer det iallafall gå mycket fortare att komma tillbaka till den här lugna trygga, hästen som den ju blivit. Vanligtvis går det över på 2-3 veckor eller fortare, men kan också vara lite hispigt eller grinigt några veckor ytterligare, men det är nog extremfall.

I det här fallet har hästen flera stora trauman bakom sig som ingen kunnat rå för.

Under behandlingen fick jag ingen känsla för hur hans reaktioner skulle bli kommande veckor. Det är så svårt att veta. Men fick höra att under 2 veckor efter behandlingen hade han varit "konstig" ungefär som nästan inte närvarande eller kontaktbar, alltså ville han inte heller vara med på träning eller tävling och gjorde efter 2 veckor sin sämsta tävling någonsin i livet. Var rädd för allt möjligt osv. Det var lite grann "låt mig vara ifred"?? Sedan måste något ha processat klart iallafall, för veckan efter det hade han varit "som vanligt " igen, eller ännu bättre och han gjorde sin bästa tävling någonsin och fick högre poäng än han haft någon gång tidigare. Sen dess har han hittills bara varit väldigt bra i träning och tävling, peppar peppar ;o)

Och en del hästar går bättre direkt i tävling , bara de fått vila ur sig träningsvärken några dagar och lattja lite. Men de fallen behöver man ju inte "informera" och förvarna så mycket om ;o)

 

 

 

 

 


Behandling, en katt och en göteborgare =D

Vilken spännande SUN(ny)day jag har haft. Härlig dag med en massa intressanta möten.

Eller så skulle jag kunna kalla det, från Sidsjön via Lidingö till Nepal ! haha

 

Behandlingsbeskrivning

 

Dagen började med ett möte med en häst och en tjej. Det var intressant och kan vara bra information om hur reaktioner KAN bli. Därför ska jag sammanfatta detta och en del övriga erfarenheter i allmänna generella ordalag så gott jag kan. Jag börjar med det och sen får det bli resten av denna magiska dag i ett eget inlägg.

 

KS-behandling är inte bara en fysisk behandling utan går in i djupa mentala och emotionella mönster. Ibland visas det dock bara fysiskt det vi kan se, med tanke på hästbehandlingar. Men inte ovanligt så märker man även mentala reaktioner på hästen. Och när de mentala spänningarna släpper så släpper det även fysiskt.

 

En del hästar kan man ”bara” se att de t ex får träningsvärk några dagar upp till en vecka efteråt, och sen är det bra. Det finns inga givna regler för vilka det gäller, som jag hittat några mönster på. En del hästar som EXEMPELVIS kanske aldrig bytt ägare och inte varit med om några traumatiska incidenter som att t ex blivit opererad, kastrerad, eller helt enkelt misshandlad, har inte så hårda mentala spänningsmönster, och för dem blir det kanske bara en fysisk synbar reaktion. Det behöver inte vara så, det beror också på personlighet, vad hästen ifråga är redo att släppa ur sig och HUR de isåfall gör det, med utåtreaktioner eller inåt..., de kanske ”bara” kommer till den fysiska nivån på den första behandlingen och sen händer mer på den andra. Finns många varianter. Och även om de aldrig varit med om några incidenter så finns det ett stort trauma som alla oundvikligen ”genomlidit”, nämligen förlossningen. Vilka känslor uppstod där, skräck, rädsla, förvåning, överraskning osv .... Så man kan aldrig förutse vad som exakt kommer att ske.

 

Ofta ser man känslomässiga reaktioner efter en behandling, direkt efteråt eller dagarna efter att de t ex är glada och gör glädjeskutt osv, som de annars inte brukar göra. Andra behöver bearbeta mera eller på ett annat vis, (ev beroende på personlighetstyp???) och går igenom en längre process där de liksom går bakåt i tiden och går igenom sina trauman som legat latenta därunder.

 

kan man få lite besvärligare reaktioner och de kan också sitta i lite längre än en fysisk träningsvärk. Jag har träffat såna hästar och idag fick jag också höra en sån historia. Då blir jag så oerhört tacksam för vilka kloka hästägare det finns som ”rider igenom” detta och tar det med ”ro”, nåja jag förstår visst att de genomgår en del O-ro också under tiden. Men att man avvaktar och har i åtanke att det kanske är saker som sker och att man inte ska döma hästen direkt och tro att den gått tillbaka till gamla ovanor el. likn.

 

fortsättning sen, annars blir det så långt


Kapitel 15 varför ingen forskning kan visa sanningen

Hur vi än gör ett vetenskapligt experiment eller forskning så finns det alltid en parameter som inte går att standardisera, dvs det levande medvetandet. All forskning som bedrivs  har ett medvetande som observerar experimentet, därför blir det alltid revidering av alla upptäckter som görs?

"Den mänskliga tanken kan förvandla den fysiska världen."

"Tanken kunde förändra själva materiens tillstånd, och, vilket som var viktigare, tanken kunde förmå den fysiska världen att utvecklas i en viss riktning."

"... själva partiklarna uppstod och försvann enbart till följd av hennes intention att observera dem."

"Som Lynne McTaggart hade sagt: Det levande medvetandet är det inflytande som omvandlar en möjlighet till verklighet. Den viktigaste komponenten i skapandet av vårt universum är det medvetande som observerar det."

Men den mest förbluffande aspekten av Katherines arbete var insikten att tankens kraft att påverka den fysiska världen kunde förstärkas med hjälp av övning. Intention var en inlärd förmåga.
Precis som för att kunna meditera krävdes det övning för att tämja "tankens" sanna kraft. Vad viktigare var ... vissa människor hade en större medfödd förmåga än andra. Under histroiens gång hade det funnits några få som blivit sanna mästare.

"Det här är den felande länken mellan modern vetenskap och uråldrig mysticism."


Märkligt och häftigt, synkronicitet igen i samband med en bok, en klient och ett citat

Nyligen pratade jag med en klient som ledde mig in på tankegången att dagens nya teknologi som utvecklas (vi kallar det för utveckling iallafall) snarare är ett steg bakåt i hur vi utnyttjar vad vi har tillgång till.

Låt mig försöka förklara virrvarret och även först tillägga att hela den här tankegången gjorde samtidigt att jag fick ett exempel till ett citat som jag också nyligen lade in, nämligen "Sanningen är paradoxal". Jag brukar alltid hitta på liknelser som gör nånting mer påtagligt i vardagen, men hade inget sånt på lager till detta citat.

Anyway, vi kom fram till att ursprungligen hade vi tillgång till och använde den allra mest förfinade och avancerade "teknik" och instrument som någonsin funnits och kommer att finnas, men för varje ny uppfinning slutar vi använda en del av vårt mest utvecklade instrument, och kallar "den nya" uppfinningen framsteg fastän det är att utvecklas bakåt, dvs ha mindre och enklare finesser, än de som våra egna kroppar har att erbjuda, inklusive hjärnan och hjärtat och allt som vi inte längre vet att vi har tillgång till.
Från att åka super jet så åker vi numera bara ånglok? Snacka om degradering.

Vi utvecklar saker utanför oss som gör att vi glömmer bort våra egna förmågor, som ju egentligen är MYCKET snabbare och mer komplex än nån dator nånsin kan tävla med. Kan bara hänvisa till Elisabeths inlägg idag om våra DNA celler, hur snabbt de reagerar... instant.
The science of MIRACLE kallas det faktiskt (http://eharstrom.blogspot.com/2010/09/som-sagt-be-happy-trots-regn-och-halta.html)

Lite lustigt att nästa sammanträffande är att igår kväll läste jag kapitel 14 och 15 i boken "Den förlorade symbolen" av Dan Brown. De kapitlen kan man läsa helt fristående utan att ge sig in i handlingen. Och där säger de samma sak men förklarar mer slående.

"I århundraden hade de "största hjärnorna" på jorden underlåtit att ta uråldriga vetenskaper i beaktande, förlöjligat dem som okunnig vidskepelse, och istället utrustat sig med trångsynt skepticism och bländande ny teknologi - verktyg som bara ledde dem längre bort från sanningen."

Och då började jag förstå vad som kan menas med att sanningen är paradoxal. Kommer längre ner, inte färdigt än .... ;o)

Och kanske även förklaring på varför vi så klokt brukar uttrycka sånt som att ju mer vi lär oss, desto mindre förstår vi? Eller förstår vi hur lite vi vet? Men det borde kanske inte vara så, vi bara tror att det låter bra och klokt att säga såna saker...?

Kommer vi längre och längre ifrån sanningen eller kunskapen ju mer vi använder "nya kunskaper" eftersom de förminskar oss, då är det ju klart att vi förstår mindre och mindre. Helt logiskt.

"Varje generations upptäckter kullkastas av nästa generations teknologi. Och så hade det hålllit på under tidsåldrarna. Ju mer människorna lärde sig, desto mer insåg hon att hon inte förstod."

OK, och så börjar paradoxen komma... Genom tekniken som för oss längre bort från den ultimata teknologin, dvs oss själva, eller våra finaste instrument våra egna kroppar, försöker vi också hitta tillbaka till det vi har glömt, för nu börjar teknologin närma sig vår egen, eller komma ikapp.

Åtminstone söker vi nu det vi har förlorat, genom såna experiment som i Elisabeths film. Eller som i boken där de forskar inom "noetik". (dra på trisse, googlade lite på noetik nu och då kom ju ordet paranormal upp... haha, som jag just skrev en fråga på bloggen om: "vad är paranormal, i samband med citatet paradoxal och paralleller, hihih)
Som får förbluffande resultat som i filmklippet eller boken, eller är det egentligen så förbluffande ...., jo, om de är helt utraderade. Men det är absolut inte ny vetenskap, inte nya upptäckter , utan "återupptäckter". Genom det som fört oss bakåt letar vi nu oss också tillbaka. Sanningen är paradoxal.

"I årtusenden har mänskligheten vandrat i mörkret ... men nu, i enlighet med förutsägelserna, skulle förändringen komma. Efter att blint ha slungats genom historien hade människan kommit till en korsväg. Detta ögonblick hade förutspåtts för längesedan, i profetior i de gamla texterna, i de urtida kalendrarna och till och med av stjärnorna själva. Tidpunkten fanns noga angiven, och den skulle snart infalla. Den skulle föregås av en strålande explosion av kunskap ... en blixt av klarhet som skulle lysa upp mörkret och ge mänskligheten en sista chans att väja undan från avgrunden och slå in på visdomens väg."

"Om Katherines upptäckter offentliggjordes skulle de kunna bli katalysatorn som inspirerade människan att återupptäcka den kunskap hon förlorat och ge henne en styrka ingen kunde föreställa sig."

Fortsätter mitt filosferande imorgon och funderar kring "Det här är den felande länken mellan modern vetenskap och uråldrig mysticism."


Det var ett tag sen nu jag levde mig in i en bok så den utspelar sig i verkligheten innan jag läser just det kapitlet t ex, men har skrivit lite om sån synkronicitet några gånger förut ;o)

http://becausetrollrik.blogg.se/2009/october/resonans-i-synkronicitet-med-en-bok.html

http://becausetrollrik.blogg.se/2009/june/bok-eller-verklighet.htmlKontakt i olika former

Contact can take many forms, but the form itself does not guarantee that genuine, spirit-to-spirit contact will be made.
A handshake between two strangers can have the power to initiate a lifetime relationship, while two people can spend the night together and make no contact whatsoever. Just because our feet and legs are on the ground does not mean that we are grounded.
We establish our contact with ground by allowing our energetic presence to move as a living charge through our legs and feet into the ground.
We make contact visually by allowing our presence to move as excitement through our eyes into the environment, not by just looking at somebody.
Unexpectedly, but often with great reward, we can find contact in conflict and aggression. As Fritz Pearls said, “Contact is the appreciation of differences.” Contact can take almost any form as long as we bring an energetic presence to the form.

Föregående

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/kontakt-och-narvaro-grunden-i-allt-jobb-oa.html

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/fortsattning-kontakt-i-utbildning.htmlLek i sandlådan!Hästarna har en egen sandlåda, gissa om den är välbesökt ;o)


Särskilt av herr Because som älskar sandlådor och jordhögarÅ igen


Men! gräsplättar duger också .... iallafall när man ska rulla in ett nytt ställe, så måste man pröva sig fram....
Sanningen är paradoxal?

Sticker emellan med ett litet citat ;o) Jag tror jag är paranormal?? (vad betyder det eg.)
Hur som helst, Tycker alltid om att dra paralleller och älskar paradoxaler =)


”När man går till sakens kärna, är nästan all sanning paradoxal.”

(M SCOTT PECK i boken ”Det svåra steget till gemenskap”)

Because och Trollrik anländer till destinationen, första anhalt: hagen

Because o Trollriks nya hem - del 2

ÄNTLIGEN! får jag kissa! Because' första prioritet.

Man kan tro här att Because var väldigt lugn och Trollrik den som springer omkring. Men när kameran stängts av blev det fart på blodingen. Han var den som härjade värst och högst, som vanligt, och då står Trollrik stilla och bara rider ut stormen ;o)
Hur är det nu, när Fantomen skjuter står blixten stilla...? det lät så likt bara så jag kunde inte låta bli... Man får associera fritt själv ;o)

Därför passar väl Trollrik iallafall på först att springa av sig lite lugnt här på filmen. Hade varit kul att ha Because på linsen också när han sätter igång, å andra sidan står matte med hjärtat i halsgropen när han är igång på det viset. Med sina tvärvändningar i gräset och upp i luften.
Fast se på film efteråt är ju lugnt, men så dags då.

Men Because använder logiken också. Han räknar snabbt ut var han får längsta sträckan att galoppera så fort han bara hinner få upp farten, och det är inte lite för den här sprinterkillen.
Ner till hörnet och vänder upp mot diagonalen, spänner hamstrings, sina startsnabba bakben och drar iväg.

Så gör han i varje ny hage jag sett honom. Veckan efter det här fick de gå ut i stora hagen som vi kom till först när hästarna mötte oss i filmen. Han letar upp ett lämpligt hörn och sätter av, och så travar han lite lugnare tillbaka vänder nere i hörnet och galoppera från stillastående och kör 4-5 repor. Och som grädde på moset kanske han provar ett annat hörn också om det är möjligt ;o)

Master of the corners?

Ja, nu dök det upp ett annan replik som jag inte heller kan låta bli, Nobody puts baby in a corner ;o)


Sen blir det lek i sandlådan, men nästa inlägg blir det stillbilder igen =)Första mötet med nya kompisarna

Här kommer rörliga bilder!

Fast de har ju träffats förr på byn och nosat på varandra ibland.

Because o Trollriks ankomst - del 1
Jag vill äta! och dessutom är jag kissnödigmen det hade inte matte fattat, förrän vi kom fram ... (nästa fortsättning på det blir i filmformat)Den svarta Solstrålen alltid positiv och glad


Halva vägen avklarad, snart framme!

Tittar bakåt i tiden och påbörjar flytten....

Så här fint är det idag också fastän inte lika grönt.

Från flytten den 2 augustiEmilia rider Trollrik som är blank som en sol han också.

Because kan också stråla men är mer intresserad av att äta, som vanligt ;o)

Fortsättning följer mot målet ...

Fortsättning - kontakt i utbildning?

How strange it seems that, despite its power to heal and inspire, contact plays such a small part in our education and healing professions, to say nothing of our everyday life. Somewhere along the line, the emphasis on getting ahead, accumulating material goods, and climbing to the top of the heap has severed us from the importance of quality human contact. The goal of collecting enough techniques and theories to go out and get a job overrides the underlying importance of presence and contact as the ground from which technique becomes effective.

Kontakt och närvaro - grunden i allt jobb, oavsett vad du lär dig

Inom kraniosakral terapi får vi lär oss jättemycket om anatomi, kroppsfunktioner och system, samt tekniker, för att nämna något. Att känna till allt detta underlättar mycket. Det bästa med den här utbildningen är att lärarna hela tiden påminner och hjälper oss tänka på att hur duktiga tekniskt vi än är, så är det viktigaste NÄRVARON.

Följande text tycker jag beskriver bra och lite roligt, hur man kan jämföra det, med att antingen ha en förstahands upplevelse eller fått nånting berättat i andra hand.

Vill här förmedla ett mycket djupt och viktigt budskap om att ha KONTAKT (med sitt inre – med sitt Sanna Jag!). Nedanstående text är lång men mycket pedago
gisk, enkel att förstå och mycket bra skriven – väl värd att läsas! /Ruben Andersson


”When our words, perceptions and actions are born out of a living embodied presence, there is a genuineness that inspires and empowers our life. Presence becomes the basic ground or context in which the communication of information occurs. It is the energetic channel from which knowledge emerges and is communicated. An embodied presence is what exists when our entire body is in a state of attention, and it is from there that authentic contact comes forth. Without presence, contact is one-dimensional. It is like telling about something you’ve heard about, as compared to telling about a first-hand experience.RICHARD STROZZI HECKLER i boken “The anatomy of change”

Fortsättning följer

Fotografbesök i stallet idag!

Vi fick låna en fotograf som tog foton på alla hästar. Vilken tur jag har med hästar som drar till sig proffsiga fotografer!

Har ingen bild från det än, ska bli spännande att se framöver när vi får länk till album och se våra pållar.

Här är länk till hennes hemsida:

http://fridabennerman.se/

 

Så tills vidare lägger jag in en repris från när vi hade fint fotografbesök senast

och hans hemsida

www.cjr.se

 
BjörnYoga av gummibjörnenUnderbart, ifall ni missat det i dagens aftonbladet ;o)

Septemberbild: Jag har bott vid en landsväg ..

Här är jag uppvuxen, ett smultronställe, vid en sandstrand och sommarparadis med klippor, allt i ett. Ett stenkast till morgondoppet.

Sten eller sand under badlakanet? Bara att välja. Eller varför inte sitta ute på en sten i vattnet.

Kan inte klaga. ;o)


Tagen 2 september (2005 =)


Kan vi rösta på det som är väsentligt?

"Handen på hjärtat, har vi någon chans att påverka våra barns mående och utveckling när de redan efter några års ålder måste in på institution medan vi är på jobbet? Har vi någon chans att påverka våra lönearbeten när tidskrav och lönsamhet tillsammans sätter stopp för kreativitet och ett naturligt utforskande av våra oupptäckta begåvningar?

Kan vi rösta fram en värld där inte övervakningskameror blivit vår trygga hand? Kan vi rösta bort den journalistiska snuttifieringen och de klonade nyheterna? Kan vi påverka det likformade underhållsutbudet på våra kabel-tv kanaler? Kan vi rösta tillbaka den där lilla och personliga butiken runt hörnet där vi var en kund en gång i tiden, istället för den där byn med uppställda jättelador där du plockar ihop dina varor själv, som konsument och utan en expedit i sikte?

Kan vi rösta för ett mindre stressigt samhälle? Ett samhälle med mer närvaro, mer hjärta, mindre våld, större frimodighet och spontanitet? Kan vi säkra kulturen, livet, konsten, kreativiteten och människors drömmar från att marginaliseras ner till en första utgiftspost att slopa i statsfinanserna? Kan vi rösta bort det ständiga beroendet av pengar och magvärken varje gång vi summerar räkningarna vi betalar på internet? Kan vi rösta bort våra barns ökande stress- och allergibesvär?

Media nämner inget om detta, politikerna tar inte upp det men alla vet, svaret är nej.


Valet har ganska lite med vår framtid att göra.


De flesta är mätta på konsumtion och materiell tillväxt, de är ganska likgiltiga för den rödblåa politiska röran och för samhällets alltmer krassa värderingar styrda av pengar och effektivitet. De är trötta på en digital uppkoppling och bär på en djup, djup insikt om att hela skiten är fel!
Visioner och ideologier finns inte med i valdebatterna, de passar inte in i vårt kortsiktiga lösningsklimat. De målas över med personfixering och närapå dagliga opinionsmätningar."

Använd din röst till att slänga den i papperskorgen eller till att rösta på något som är FÖR vad du verkligen söker när du ensam funderar och verkligen känner efter. Det kanske blir Kalle Anka-partiet eller enbart ditt eget namn, huvudsaken är att du avger ditt hjärtas mening.

Hur ska vi annars göra?"

Artikel skriven av Mats Sederholm

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=845

Och så lite "allvar", det är visst val snart

Kolla detta klipp, 5 minuter suveränt med Birger Schlaug, levererar sanningar, vartenda ord intressant =)

http://www.youtube.com/watch?v=VjxHac4mF48

allting är samma sak, så det har i grunden ingen betydelse om det är blått rött eller grönt, jag är till för samhället, det är inte samhället som är till för mig, tyvärr, som det borde vara.

Det handlar inte om utveckling, bara om volym och alla har tappat bort sina värderingar.
dvs Fri tid, kultur, andlighet, social närvaro mm

Vi är reducerade till ekonomiska varelser, istället för andliga, kulturella och sociala varelser.

Spela med i spelet  eller??

Den här kan man lyssna på flera gånger. Han har verkligen lagt in allt han kan i varje ord, oslagbart gjort och skrivet. Vilket arbete! =)

BeCause hjärtat i hästskon


Sagan fortsätter, är hon som fastlimmad, eller ...

Här är hela gänget. Frågan var, har Pärla limmat fast sig vid Trollrik? Det var också så att innan Trollrik flyttade in hann ju Pärla ha en kort romans med sin andra kille Diamond. När det bara var de två några dagar.Hade Pärla nu övergett honom?Kan man undra.....

Nä, Diamond måste också få sig en slängkyss mellan varven, även om Trollrik tyckte att det var väl lite onödigt att brunsta sig för flera när hon ju hade honom tillgänglig för fritt förfogande.
Sagostund igen, om en svart Pärla och en brun Pärla

Det var en gång en svart häst som fick en liten brun häst som heter Pärla, som maskot.
De var oskiljaktliga och kunde knappt vara ifrån varandra.

Vad är det svarta Trollrik har under hakan, inte en haklapp, menkram


en Pärla... Tittut


De skulle alltid äta samma tugga...
och dricka samma klunkSedan följs man åt igen. Sådan är han,
Trollrik gentlemannen, han lämnar aldrig en tjej. Eller är det hon som är fastlimmad vid hans mage ?

Ingenting är så sårbart

”Inte ens en vetenskapsman är mer än en människa. För honom som för andra är det naturligt att hata det man inte kan förklara. Det är en allmänt florerande inbillning att vi idag vet allt som någonsin kan vetas. Ingenting är dock så sårbart som en vetenskaplig teori; låt oss se den som ett tidsbetingat försök att förklara fakta och inte som en evig sanning i sig själv.”
(CARL GUSTAV JUNG)

Tredelade bett, olika anläggningsytor

Det finns förstås för- och nackdelar med alla bett. Här är lite från en föreläsning om tänder, bett och tredelade bett. De tredelade betten är skonsammare mot kinder och gommen, men risken är att de kan klämma i mungipor, och en del menar att de också då kan ligga på tänderna och göra skada på dem, genom att hästen t ex också kan bita tag i bettet. Risken för det minskar med ett oledat bett som ligger mer still.
Alla hästar ser ju olika uti munnen så det ena behöver ju inte stämma för den andra =)

Här är bilder på 2 olika tredelade. Så har man testat ett tredelat och det inte funkar så kanske man ska titta på själva ledningen av de olika delarna.
Ni ser skillnaden.

Om jag för det första minns rätt och för det andra har förstått rätt så var det det översta bettet som rekommenderades. Om det är så att det är en häst där bettet kommer upp och trycker i gommen så är det översta snällare.
Det understa blir som två pelare som sticker upp. Precis där det finns två punkter i gommen där nerverna kommer fram som säger till att hästen ska tugga och svälja när gommen blivit full med mat, så ska maten "matas" bakåt till kindtänderna.
Enligt detta så är det alltså inte alltid positivt att hästar "tuggar" på bettet. Det beror alltså på, av vilken anledning de tuggar, för att det trycker på nerverna som ger signal om mat, eller om det är den mentala tuggreflexen, smaska släppa på spänningar, funderar osv. som ni vet.
http://www.djurtandvardskliniken.se/


I gommen finns nerver som reagerar då tillräcklig mängd föda lagrats i det tandfria området. Trycket som då uppstår utlöser reflexer så att tungan lägger upp fodret på kindtänderna och bearbetningen kan börja. Dessa reflexmönster kommer också att påverkas då vi lägger ett betsel i detta område.

Uppstånden på tredje dagen, del 4 b

"Förebilden till evangeliernas tro att Jesus uppstod på den tredje dagen fanns sedan tidigare i den egyptiska tron på guden Osiris. Innan kristendomen gjorde entré på scenen fanns i Egypten en föreställning om Osiris såsom en gud som led och dog för mänskligheten, för att sedan återuppstå på den tredje dagen.[7]

Bland andra gudar, som ansågs ha återuppstått från de döda, kan nämnas Dionysos, Asklepios, Apollonios från Tyana, Herakles, Tammuz från Babylonien, Adonis från Fenicien och Attis från Frygien (på den tredje dagen).

Eftersom ett antal beskrivningar från tiden för kristendomens uppkomst finns bevarade och de arkeologiska fynden tyder på att dessa trosföreställningar förekommit långt tidigare, är det rimligt anta att den bild evangelisterna tecknar av Jesus till stora delar är en modifierad kopia av en mycket gammal föreställning."

 

 

Har aldrig varit intresserad av fenomenet religon, men lite spännande är det nu, när man kan sätta sig in i lite mer. När det bara är "sagor" var det inte speciellt intressant. Obs att jag menar inte religion = andlighet , utan som ett samlingsnamn för något man vill hänge sig åt, kultur, historia som innebär olika saker, sen finns det ju också olika riktningar inom det.

Precis som andra vill hänge sig åt forskning så kan man inom vetenskapen vara intresserad av olika linjer inom den och vilja forska kring vissa ämnen hellre än andra.


Mörkret tar över, men solen föds igen - gonattsaga del 4

Solen rör sig mot söder under sommaren och hösten. På årets mörkaste dag den 21 till den 22 december stannar solen när den når sin lägsta punkt i den norra hemisfären på himlen. På denna lägsta punkt stannar solen sin resa åt söder.

I 3 hela dagar, den 22a, 23e och 24e december stiger solen på exakt samma latitud, dvs den rör sig varken i riktning norr eller söder. Det här är den enda tidpunkten på året som solen faktiskt stannar sin rörelse åt norr och söder på himlen. Något som annars hela tiden rör sig men stannar upp symboliserade döden, solen dör i 3 dgr. God's sun var död i 3 dagar.

På morgonen den 25e december rör sig solen återigen 1 grad åt norr, och påbörjar sin årliga resa tillbaka till oss i den nordliga hemisfären.

Solen har symboliskt blivit född igen. Då firar vi Jesus/Solens födelsedag.

Senare när det vänt och våren kommit firar vi denna återuppståndelse.GOnattsaga del 3 b!

Gonattsaga del3  Solen i lejonet
http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/solen-i-lejonet.html


Solens strålar symboliseras av en krona av törnar
An ancient Aztec priest with crown of thornsThe sun on the cross. These symbols can be seen on churches around the world.


Gonattsaga del 2 b!Ovan:

God Son/Sun with his 12 faithful monthly followers


De 12 månaderna som representeras av 12 följeslagare grupperade 3 och 3 i fyra grupper , precis som årstiderna.


Since the Earth experienced 4 different seasons, all the same and equal (in time) each year, the round Sun calendar was divided into 4 equal parts. This is also why we have, in the Bible, only 4 Gospels. Of this point, there can be no doubt. The 4 Gospels represent the four 4 seasons which collectively tell the entire story of the life of God's 'Sun'. Matthew, Mark, Luke, John are Spring, Summer, Autumn and Winter. This is why the famous painting of "The Last Supper" pictures the 12 followers of the Sun in four groups (of three) ... the seasons!


Hösten, solens nedgång och fall. Gonattsaga del 4

Hösten kallas ju på engelska för autumn, men också fall.

"Winter, spring, summer, or fall, All you have to do is call."  ;o)

Nu kommer höstdagjämningen. Dagen blir därefter kortare. Solen har fått sin Kiss of death, dvs av Skorpionen, som lämpligt nog är stjärntecknet när mörkret tar överhanden. Också Jesus fick ju sin Kiss of death, av Judas.

"Some regard a royal divorce as a kiss of death to the monarchy. This term alludes to the betrayal of Jesus by Judas Iscariot, who kissed him as a way of identifying him to the soldiers who came to arrest him (Matthew 26: 47-49)"Härliga varma höstdagar med tid för jäsningBecause väljer plats först och sen får de andra ta runt om. Det går inte att miste på var som är bästa läget ;o)
Trollrik håller vakt bakom balen och Silver passar också på att ta en lur.

Solen i Lejonet - gonattsaga del 3

Sommaren lider mot sitt slut, vi har just lämnat Lejonets tecken och Jungfrun har tagit över.

I mitten av juli och framåt är det högsommar, solen brinner som mest, vilken symbol passar bättre än ett Lejon med sin eldiga man. Det är ingen slump att Lejonet får stå för tiden när solen står högst på himlen och är varmast.

Solen runt Jorden - del 2

Någon kom på att göra en smart berättelse och tog fasta på den goda företeelsen, ljuset, och döpte The Son of God till Jesus, eller om man väljer en annan religion så hette han kanske Mithra, (Messias), eller Buddha?

Jesus är solen som vandrar runt jorden och lyser upp världen åt oss. Och han har sina 12 lärjungar, precis som andra ikoner har sina 12 följeslagare.. Och året har sina 12 månader....

Jesus avbildas ofta med en törnekrona.Kolla vilka fina solstrålar ;o)


Det kommer från en avbild av solen med dess eldsflammor. Eller så har han sin gloria, som symboliserar solen.Sagan continues...

En gonattsaga

Det var en gång för länge sen, när det bara fanns människor, ljus och mörker. ;o)

Människans största fiende var mörkret. Naturligtvis och logiskt.
Mörkret var det onda, och ljuset det goda.
Dark var the evil och the light, dvs the sun, var det goda.

Så småningom blev the dark evil, the devil, och the light blev the Sun of good, Eller sedermera the son of God.

Där har vi the beginning of the (hi)story på ren svengelska ;o)

Fortsättning följer!

Naturligt sköldkörtelhormon och Levaxin

Det finns alternativ.

Här kommer lite allmän info om medicin. Följer upp förra inlägget när jag är inne på detta ämne.

Relevant mest för de som själva har symptom eller använder medicin för sköldkörteln. I övrigt är det intressant hur Läkemedelsföretag än en gång går in och driver på utvecklingen till sin favör?

 

http://hypo2.info/behandling/naturligt-skoeldkoertelhormon

 

"Sköldkörtelföreningen Stockholm menar att anledningen till att "man frångått behandling med svinthyreoidea beror på att inget läkemedelsbolag har valt att sponsra ett preparat som inte senare går att patentera (naturlig substans), och en massiv marknadsföring vid införandet av Levaxin på 60-70-talet."

 

Jag vet t ex att många får testa sin sköldkörtel när de mår dåligt och ofta visar blodproverna inget fel. Det finns också många varianter på avvikelser i funktionen.

 

"Det verkar som att de som lider av en hypometabolism som inte går att avläsa i blodprov (även kallad hypotyreos typ 2) i högre grad än dem som lider av hypotyreos (typ 1) behöver hela spektrat av hormoner som en sköldkörtel tillverkar, dvs T4, T3, T2 och T1 samt calcitonin. Det syntetiskt tillverkade preparatet Levaxin innehåller enbart T4, som sedan ska konverteras till T3 som är det aktiva hormonet. Detta verkar inte fungera tillfredsställande hos alla med resultatet att de inte blir helt, eller inte alls, återställda på enbart Levaxin."

 

"Dr Alan R Gabys erfarenhet är att de flesta patienter som får prova både syntetiskt T4/Levaxin, och NDT finner dem lika effektiva. Utav dem som känner skillnad på preparaten är det uppskattningsvis fem gånger fler, eller mer, som väljer NDT framför Levaxin. I många fall är fördelarna med NDT för dessa patienter uttalade.

Licenspreparat
NDT, då med namnet Thyranon, var standarpreparat i Sverige fram till 70-talet då det syntetiska levotyroxin (Levaxin) tog över marknaden. NDT är idag licenspreparat, vilket innebär att läkare måste skriva en ansökan till Läkemedelsverket för att få receptet beviljat. Och även då hypotyreos är en kroniskt sjukdom måste läkaren varje år ansöka på nytt för varje patient. För att Läkemedelsverket ska bevilja ansökan vill de att patienten ska ha gått på Levaxin i minst ett år. De faktum att det kan vara svårt att få NDT beviljat, samt att studier visar att det med NDT kan vara svårare att medicinera sig till "friska" värden på TSH, T4 och T3 i blod, är orsaker till att inte många läkare i dag vill skriva ut NDT."

"Vad som är viktigt att veta är att blodvärden och patienters symtom inte alltid korrelerar. Det finns exempelvis studier som visar att dem med ett mycket förhöjt TSH inte alltid har mer symtom än dem som enbart har litet förhöjt TSH. För att bedöma om ett läkemedel är bra eller inte bör man inte enbart gå på hur pass "friska" blodvärdena blir, utan fokusera på hur patienten mår. Ändå görs detta misstag om och om igen. Läs ett exempel här."

MERA mätbara oväntade resultat under sommaren

Det sker mer förändringar.

För 9 år sen opererade jag bort min sköldkörtel vilket innebär att jag tar Levaxin som substitut för att sköldkörteln själv producerar sköldkörtelhormonet.

(Levaxin tillhör läkemedelsgruppen sköldkörtelhormoner, som även kallas tyreoideahormoner. Medicinen innehåller det verksamma ämnet levotyroxin. Det är ett konstgjort hormon som verkar på samma sätt som det naturliga sköldkörtelhormonet tyroxin, T4.) http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=38241

Första året tar man täta kontroller för att kolla av och ställa in vilken dos Levaxin som man ska ha. När man hittat en balans som är stabil så tar man sen bara blodprovskontroller en gång om året vanligtvis om det inte är något särskilt.

Sen dess har jag haft en dos på 125.

--- Förutom när jag för några år sen gjorde ett lite experiment av detox-karaktär ;o) som också påverkade min levaxindos, värdena sjönk, så har det varit "stabilt". Så när jag slutade med detox-kuren så gick värdena upp som vanligt igen. Det kan jag berätta om en annan gång, men den detoxkuren fungerade verkligen, synd att jag inte kan tillämpa den bara eftersom jag äter Levaxin. Det står på paketet också att man inte ska använda den om man äter Levaxin, men jag måste ju testa ändå ;o) Så jag har iaf svart på vitt att den renar kroppen från "andra" substanser ;o) ---

Jag tog blodprov förra våren 2009 och i början av sommaren 2010 var det dags igen (det var då jag passade på att mäta längden på mig själv också =)

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/april/m-a-t-b-a-r-a-r-e-s-u-l-t-a-t-dag.html


Efter några veckor fick jag svar på att mina värden var för höga, att jag möjligen tog för hög levaxindos. Så vi gjorde ett litet experiment att jag skulle ta lite mindre, så jag bröt av en bit som skulle motsvara ca en femtedel, 20%, och ta blodprov igen efter någon månad.
Nu har jag fått svar på dem och efter denna justering var alltså värdena bra igen. Vilket visar att jag nu har mindre behov av Levaxin. Att det skett förändringar i kroppen på organ och hormonnivå, trots att jag inte har någon sköldkörtel som är levande och kan ändra sig, så har mycket ändrat sig.

Nu ska jag alltså ta en dos på 100. En minskning med en femtedel, tycker jag är en ganska stor förändring. Och noterbart att det inte har ändrat sig nånting på 9 år och så det senaste året har det helt plötsligt börja röra på sig. Jag ser det inte som en slump som ni förstår ;o)

Om man har en sköldkörtel kvar, eller del av en sköldkörtel, med för låg produktion t ex så är det mer logiskt att den produktionen kan variera, och att man går på tätare kontroller. Sköldkörteln kan vara olika vital.
Men om själva sköldkörteln är "stabil", dvs inte finns och är på 0 och i sig definitivt inte kommer att ändra sig, så räknar man inte med, enligt läkarvetenskapen, att det kommer att ändra sig så mycket. Man letar bara efter vilken dos man behöver och sen kommer man att vara där.

Men med kraniosakral terapi kan man aldrig vara säker på nånting ;o) Saker som definieras som kroniska verkar inte alltid vara så kroniska.

En annan sak jag skulle vilja påminna om är att vår "konstruktion", dvs vars och ens muskuloskeletala kropp, påverkar mycket hur våra organ fungerar. Det som för våra ögon ser ut som en liten skillnad på utsidan, som T EX att man blivit 1 cm längre, innebär stora förändringar på insidan, att muskler och skelett rätat ut sig. Eftersom organen fäster och hänger upp sig i "templet" som vi byggt åt dem. =)
Det blir en omställning, kanske i början som vi inte kopplar ihop några samband med.

Såna här förändringar kommer ju inte på kort tid, utan det här är ju en längre process. Ofta får man resultat som man inte tänkt på eller räknat med. Man kanske söker behandling för någon del i kroppen som gör ont. Efter ett tag kanske det lättar, rent muskulärt och i skelettet och då blir det en ketchupeffekt, eller som dominobrickor ;o)  när organen börjar påverkas, som suttit fast i den låsningen. Allt hänger bokstavligen ihop.

Nästa år ska det mätas igen, både på längden och på tvären, hihihi

RSS 2.0