Före behandling, och EFTER behandling ;o)


BildkavalkadMan kan inte tro att hon ska kunna springa lopp och bli 4a när hon ser ut såhär ;o) Men med 4 dgr på sig att kvickna till så var hon på alerten igen igår :-)


också rätt nöjd


Då är hon så här fin igen

Behandling med medhjälpare ;o)


En bok helt rätt i tiden

I boken "Det enda Rätta" så gör Mats Sederholm upp med Kalla fakta, Expo, VOF och andra som anser sig ha tolkningsföreträde för vad som är sant här i världen.

http://www.sourze.se/En_bok_helt_r%C3%A4tt_i_tiden_10782709.asp

Mats Sederholm sätter fingret på en springade punkt i följande frågeställning och analys: "När driver vi teser och när driver vi sanningar? Det kanske är så enkelt att vi driver vad vi orkar med. Det kostar nämligen på att driva sanningar eftersom man riskerar att förlora något man länge trott på, tesen om att människan är si eller så, eller teser om att världen är som den är på grund av det ena eller det andra.

De flestas liv är genomsyrade av teser, precis som VOF, politiska partier, sensationsjournalister och faktiskt också vetenskapsmän är." I boken gör Sederholm på ett pedogiskt och rappt sätt upp med både Kalla fakta, Expo, Humanisterna, VOF och andra som anser sig ha tolkningsföreträde för vad som är sant här i världen.

Uttrycker du skepsis mot de officiella "sanningarna" som 9/11 eller någon annan het potatis så är du i bästa fall lätt förvirrad, förmodligen lite galen och troligen en ensam individ med en känsla av maktlöshet som behöver konspirationer för att få en mening i livet. I värsta fall så är du en rasist och/eller potentiellt farligt extremist. Oavsett vilket så är du ett hotfullt moment i en samhällsordning där komplotter bara existerar i fiktionen. "Konspirationer är inte farliga, det är konspirationsteorierna som är farliga" säger David Aaronovitch på Time. Jag antar att både Caesars och Abraham Lincolns änkor hade en annan syn på saken.

Boken är skriven i ett snabbt, fränt och lättläst tempo och sannerligen en befriande frisk fläkt i en tid när vi plötsligt slutat reagera på sådant som skulle fått oss att gå i taket för bara 15 år sedan. Idag kan man beslagta folks bankkonton, hindra dem från att arbeta, fängsla dem och ibland till och med tortera dem utan att ens presentera några bevis eller hålla rättegång för att fastslå om de överhuvudtaget gjort sig skyldiga till något brottsligt. (3) Man kan välja att blunda för det som sker eller så kan man som Mats Sederholm försöka hitta stigar som leder till frön av insikt och därefter försöka sprida dem. Det betyder inte nödvändigtvis att man alltid hittar sanningar men man kanske ändå finner goda insikter.


Du kan läsa mer om boken på www.detendaratta.se. http://www.detendaratta.se/

Det enda rätta


Från balkongen! och utanför köksfönstret, igen

mera djurTitta uppåt, så här såg det ut i fredags från 4 på morgon till em.....

Till vilken nytta kan man undra; på morgonen kl.4 var himlen blå. Sen hände det saker. Sent på kvällen och som nu tidigt på morgonen flyger planen lågt så de mullrar som åskan, och lämnar... ja, föroreningar efter sig.

Det som de släppte ut på kvällen och morgonen formade sig och spridde ut sig som trianglar. Hann inte fota planet men slöjan som blev efteråt. Var uppe och ute tidigt med bilen igår morse.

Här skulle jag nog nästan behövt rita in pilar men har inget redigeringsprogram =)

Syns desto tydligare på dagbilderna där jag var snabbare. Har svårt att tro att det är så mycket trafik på ett och samma ställe samtidigt, är det verkligen möjligt att det ska vara nödvändigt, i normala fall....

Senare på dagen vill de väl inte störa den vakna befolkningen lika mycket så då flyger de högt högt så att de inte hörs, och tittar man inte uppåt märker man ju inget. Men då var inte himlen lika blå längre, och det berodde INTE på vanliga moln. (De kom senare) Nu var himlen vit av streck, planen flög och spydde ut dubbla strängar som låg kvar i flera timmar och sakta färgade himlen vit.

Jag kunde se 3 plan inom loppet av några minuter som åkte kors och tvärs, har försökt få bilderna så tydliga som möjligt. 3 plan var alldeles färska och så var det spår av de som flugit hela förmiddan.Två flygplan i bredd här, nere till vänster är det andra strecket, bakom träden.


Här är de tre nya i bredd högt uppe. Det tredje uppe i högra hörnet. De som inte är lika nykörda har breddat ut sig lite mer på tvärsen.Inte så mycket blå himmel kvar.
Högt upp är de. Det här är kl. 12 ca på dan. De måste skynda sig att köra klart över landet innan störtåskskurarna på eftermiddagen vällde in och "tvättade ren" himlen på alla streck, och sköljde ner skiten på marken istället. Inför den fina helgen då alla ska vara ute och njuta och jobba hemma ...intressant må jag säga

Idag lördag har jag sett "bara vanliga" flygplan, dvs de som inte lämnar streck efter sig ....

Uppföljning på Sanna Ehdins inlägg

Miljö och klimat bluffen

Sanna Ehdin: Vad och varför sprayar de? Vad är det för ledare vi accepterar!!!

"Man vill inte tro att det är sant, men det är det. Förnekelse är varken klädsamt eller hjälpsamt. Det hjälper inte att de kallar det "Geoengineeringen och växthuseffektens namn" – det är avancerad luftförorening med allvarliga hälso- och naturkonsekvenser.

Många blir oroliga och undrar vad de ska göra. Det bästa är att börja tala om det och öppna ögonen för andra. Vi måste få det i sving, precis som medvetenheten om HIV när det kom. När en procent av befolkningen vet om nåt så vet ALLA om det så tala om det.

Visa bilder, peka på himlen etc. Berätta vad som är i det och så måste föreningar bildas eller om narturskyddsföreningen och andra kan samarbeta för detta. Rosa bandet är ett skämt sett i detta perspektiv… Det håvar in pengar till läkemedelsindustristyrd forskning när vad vi behöver är förebyggande friskvård, hälsosam mat, sunda kosttillskott och att bli av med Chemtrails

Men viktigt att tänka positivt och affirmera en positiv och hälsosam jord och framtid varje dag - det är viktigt. Att fastna i rädsla och oro hjälper ingen.

Nu talar jag om det med alla. Har fått nog efter påskhelgens bombardemang… Detta är den nya HIV, med skillnaden att nu andas vi alla in det… Så tala om för barnens och framtidens skull!

Stick inte huvet i sanden! Du ska kunna se dina barn och barnbarn i ögonen sen! "
Att styra sitt liv i den riktning man vill =)”Det är nästan omöjligt för oss att styra vårt liv i den riktning vi önskar innan vi har försonat oss med det förflutna.”
(DEBBIE FORD i boken ”Krama din skugga”)”En människa som inte kan bearbeta sitt förflutna, lever i det.”
(TOMMY HELLSTEN i boken ”Med människan”)

Utanför köksfönstret, gyllene vägen och hästar


Det blir bara lummigare så snart ser jag ingenting igenom träden.

Gula vägen, blir den vit sen?


Från balkongenTupplurar gör de, på vad som händer

Den gyllene vägen!

finns här.
The Golden Road

I våras var den den gröna vågen, som sen när det blev grönt överallt, blev den gyllene vägen.
förra lördagens överraskning!!!!

http://st.nu/familj/stgrattar/1.4697880-hundtokiga-anna-karin-har-langtat-till-40-arsdagen


http://st.nu/familj/stgrattar/1.4706876-40-arskalaset-blev-ett-brollop

Jag skulle på kusin Anna-Karins 40 årskalas, och det blev bröllop=) vilken surprise


Hemma

efter en lång kväll, och en lång vecka. Varit i Hälsingland större delen av veckan och Jämtland =)

I Hälsingland fick jag bland många upplevelser bland annat träffa helt nyfödda föl, från en dag till en vecka gamla =)

Veckan avslutades i Jämtland med min kompanjon som ikväll gjorde den sena kvällen värd, han vann igen och överraskade med ett mycket spelvärt odds, 22 ggr ;o). På måndag ska han få en lång skön genomgång. Morötter har han som vanligt fått redan innan.

Skönt att vara hemma och hålla mig i de lokala regionerna imorgon, och så får jag roa mig med lite hemmafoton igen som jag fångade i början av veckan..

Och så lite eld igen


Jiiiisses en sån lördag!

Jag fick uppleva 2 (större ;-) saker för allra första gången denna dag.

På förmiddagen fick jag äta en lång frukost i köket och SAMTIDIGT titta ut genom fönstret och underhållas av att spana på mina hästar! Det var inte mycket jag kunde se, men vad gör det.


Mitt i bild kan man skymta Because, som gått in i vila efter SIN bamsefrukost. Senare kom Trollrik in i bild också, men lyckades inte fokusera honom.


Jag tror knappt det är sant att de går där utanför, med mufflan förstås.

På eftermiddagen var det dags för 40 årskalas, redan kl. 15. Kändes lite tidigt, men vill man ha trädgårdkalas kan det ju vara bra.....

Jag tror alla blev lika grundlurade, för ingen hade trott, inte ens när prästen kom dit, så undrade folk vad hon gjorde där.... Tills det sakta gick upp ett liljeholmens, och så började ett bröllop!!!!

Jo, jag har ju hört att en del gör så. En del kanske döper ett barn och så blir det ett bröllop utan förvarning. Men trodde inte nån i min krets skulle hitta på nåt sånt ;o)

Händelserik dag i glädjens tecken

Jisses, en sån morgon

Även för katter är det ofta på morgonkvisten det händer, ....
Träffade en ponny tidigt på morgonen och efter ca 20 minuter börjar det tokpipa och då känner man att det där fanns väl inte där nyss?
En katt hade fött ungar inne i en kammare, så jag fick se 4 alldeles nykläckta hjälplösa knyten, och en som också tack o lov kommit ut men inte var färdigutvecklad och levde inte heller. Naturens gång.

När ponnyn var klar kom hans kompis in ... ojojoj, jag har träffat en shirehäst förut, men den här var större än den! Shirehästen hade dock bara väldigt stora hovar ;o) Men den här dressyrhästen ståtade med 182 cm i manken.

Efter det morgonpasset behövde jag hem och pausa, äta frukost, ta in hästarna som fått varit ute en stund innan regnet. Jag hann med lunch också innan eftermiddagspasset bestod av 2 travare, varav en startar på V75 på lördag. Hem och släppa ut hästar igen, uppehåll efter 7 timmars spöregn.
Kvällen avslutades med ytterligare en travare.

Sötnosar igen i lekstugan


Va?

It's a fact

”It’s a fact of life that people find it easier to believe a lie they’ve heard a thousand times than a fact they’ve never heard before.”
(DANIEL P. REID i boken ”The tao of sex, health, and longevity”)

Den bästa dagen! =D idag igen ;o)

“What day is it,?" asked Pooh.
"It's today," squeaked Piglet.
"My favorite day," said Pooh.”
Ni som inte sett den förut

Sötnosar i farstun


RSS 2.0