Läkemedelslagen är en sjuk lag som behöver friskas upp med en stor portion hälsofrihet...

Vi kräver Hälsofrihet åt alla

 
 
 
"Hälsofrihet betyder att det ska vara varje individ rättighet att själv bestämma över sin hälsa, själv få bestämma vilka vitaminer, mineraler, hälsokostprodukter eller örter som denna vill konsumera. Givetvis ska tillverkare ha ett ansvar att tillverkningsprocessen är godkänd och att produkten inte är hälsovådlig när den intas i angiven dos."
 
"Vitaminer, mineraler, hälsokostprodukter och örter ska vara en fri marknad. Inte bara för folkhälsans skull, utan även för Sveriges ekonomi då sjukvårdskostnaderna blivit allt högre i takt med att sjukdomsbördan blivit allt större. Idag har vi allt annat än en fri marknad. Vi har en lagstiftning som säger att alla substanser som tillhandahålls med uppgift om att de botar, lindrar eller förebygger ohälsa ska klassas som läkemedel. Denna lag måste bort. Den är helt enkelt orimlig. Till exempel är vitlök känt sedan länge för sin antiseptiska effekt, och man kan köpa obegränsade mängder i sin livsmedelsbutik, men om man torkar vitlök och säljer det i kapselform  i syfte att förbättra immunförsvaret – då måste man helt plötsligt klassa om vitlöken som ett läkemedel som medför dyra registreringskostnader och krav på dokumentation om effekt. Det är orimligt – redan Hippokrates, läkekonstens fader, sa ” låt maten vara din medicin – och medicin din mat”. Om någon odlar vitlök, eller för all del köper in och vill göra vitlökskapslar så ska det vara fritt fram så länge produkten har tillverkats på ett säkert sätt. Tar man även bort kravet på standardiseringen så kan produktion och tillverkning flyttas närmare odlingen. På så vis kan vi få fler små och lokala producenter av hälsokost. Det går hand i hand med konsumentens krav på närproducerat. Visst vore det bra om tillverkaren skrev konkreta tips på användningsområden och förväntad effekt på etiketten eller i en broschyr. Det är tyvärr inte lagligt i dagens Sverige. Genom politiskt spel och lagar som sägs ”skydda konsumenten” hålls konsumenten istället okunnig. Detta är vad jag kallar otillbörlig cencurering och DET borde vara brottligt.

Idag lever vi i en verklighet där det är helt lagligt att konsumera cigaretter, alkohol, sockerersättningsmedel, produkter med livsmedelstillsatser och rester av bekämpningsmedel, läkemedel etc som vi vet är skadliga men vi förhindras med lagens hjälp att inta det som upprätthåller vår fysik, vårt välmående och vår hälsa, nämligen de byggstenar som håller oss vid liv, som behövs i varje process i våra celler eller för att vi ska förbli friska; vitaminer, mineraler, spårämnen, mikronutrienter, antioxidanter, fytokemikalier (ämnen i örter) mm. Beslutsfattarna begränsar tillgången på olika sätt, man begränsar dosmängden, man begränsar hur hälsosubstanser får blandas med varandra, man inför dyra registreringskostnader, man läkemedelsklassar örter med konsekvensen att hälsokostbranschens örtmedel försvinner, man inför lagar som censurerar tillverkaren så denne inte får berätta vilken indikation produkten har eller vilket hälsoproblem det är tänkt att fungera mot, eller återge användarberättelser.

Vi kan inte ha en hel bransch i Sverige, hälsokostbranschen, som i lagens ögon ska anses vara kriminell, inte genom sin existens utan genom sin handling, sin försäljning. Vem går till hälsokosthandeln utan att inhandla något som ska förebygga, bota eller lindra ohälsa? Som bekant är det bara läkemedel som enligt lagen får lov att ha en sådan effekt. Läkemedelslagen är en sjuk lag som behöver friskas upp med en stor portion hälsofrihet.

Kräv din rätt till hälsofrihet – gå med i NHF Sweden!

 "


Hagnytt!

 
På nätterna jobbas det! Här kl 02.30, timmerbil lastar i mörkret.
 
Imponerande hästar som jag hämtade ute i hagen i mörkret en kväll för intag, intill strålkastare och ljud från lastning. Vi får hoppa över diket på andra sidan för den vanliga vägen in till hagen är f.n. borta ;) och lite väl lerigt.
Det fixar de galant. Jag kan bara applådera dessa gamla erfarna rävar, nej hästar är det ju, herrarna i hagen =)
 
På dagarna skördas och skotas det. Hagen är sig inte riktigt lik =)
Rejäla timmerhögar, stadigare staket har vi aldrig haft?
 
 
 

termografi

http://www.vaken.se/termografi-ett-sakrare-alternativ-till-mammografi/
 
 

Oron för cancer har gjort att många kvinnor undersöker sina bröst med mammografi. Metoden innebär att brösten bestrålas, vilket paradoxalt nog ökar risken att tumörer uppstår. Nu finns dock ett alternativ, termografi, en metod som fungerar bra helt utan strålning.

Text: Tobias Lindberg 2015-08-28


Hjärtat <3

 

Inga dödsfall av kosttillskott, men 783000 dödsfall av läkemedel

http://dagenshomeopati.se/2011/03/22/inga-dodsfall-fran-kosttillskott-men-783-000-dodsfall-av-lakemedel/

RSS 2.0