Presentation hovar, modell utförlig - Because

Här kommer en lång serie bilder för de som eventuellt kan ha nåt intresse av det ;) Det blir en rad bara att gå igenom Because' BAKhov-ar. Från förr och nu. Speciellt den högra tänker jag på.
Så vi tar det  --- inte från början---- utan från när han började bli barfota, dvs 2006. Nu hittade jag bilder från november 2006  när han hade varit barfota ett halvår sen i juni.
 
Visar lite hur han ser ut, och ska försöka komma fram till nutid. Kanske är det nån som har erfarenhet och har fler kommentarer analyser än jag, som egentligen bara har frågetecken och utropstecken och hänger med i iallafall Because' snurriga/sneda hovvärld =)
 
Because
Sneda bakhovar, speciellt höger bak. "Skruvar" hovarna och sliter bara utsidor. När han var skodd slet han ner skorna utomordentligt fort, och tänk när han t o m gick med aluminiumskor och inte järn ...och vintertid var det ju broddarna som strök med förstås.
 
 
Ytterballen blir bred och platt och innersidan hög och smal, både hov hovvägg liksom ovan kronranden.
 
Även vänster bak men den är inte alls lika obalanserad.
Så här har han varit sen liten. Så jag funderar om det EVENTUELLT kan bero på att han de facto är född på vintern, vilket kan innebära att han har tillbringat sina första dagar inne på box istället för ute i hage, och kanske snurrat runt sin mor en del och på så sätt format sina hovar... och sina ben/haser. Nu VET jag ju inte om det är så. Bara tidpunkten han är född på året =) Och om miljön stämmer vet jag ju ändå inte om det är möjligt att det blir så?
Denna bild gör hoven verkligen extrem, men fotovinkeln (fotografen) har väl inte varit till sin fördel heller... ;)
 
Här nedan i bild, framifrån ser man hur insidan/insidorna flyter ut och inte slits alls. Åtminstone inte på den högra, dvs nu till vänster i bild. Dessa måste hållas efter för annars kantrar snart hoven! ;) Lutar mer och mer.
Så när vi tog bort alla skor på honom trodde jag först vi bara skulle ta fram. Tänkte att det går ju aldrig att vara utan skor bak! Men det var hovslagaren som var djärv, så jag bara hängde med och protesterade inte även om hjärtat satt i halsgropen. Men tänkte, va fanken, vågar han (hovis) så vågar jag hihi, gulp. Hade för den delen heller inget att förlora eftersom han var rejält dålig att ta sig fram.... kunde snubbla på minsta sten eller grop på en jämn grusväg.. Av åkte skorna och sen hoppar jag över en hel del däremellan, för tillfället iallafall. Även undersidorna hoppar jag nu... åtminstone tills nästa inlägg där jag har lite nyare bilder.
Bättre blev han, sämre blev han, med i bilden kom nu barfortaverkningen och bättre blev han. Men det jag befarade - att han skulle slita utsidorna till blodvite, hände inte! Visst slet han och sliter utsidorna så att det är vanligtvis inget där att verka varken på sula, hovvägg eller traktstöd och trakthörn. Det är som sagt insidorna att hålla efter och stråle. Det har hänt andra, men inte mig, att man skurit där så att det kommit nån droppe blod. Så jag är försiktig.
Så det som hänt i vinter, att han själv tagit av sig del av hoven, där man normalt inte brukar kunna verka ner honom ... är minst sagt spännande!? =)
 
 
 
Höger bak insida
 
 
Trollrik får vara med på ett litet hörn också innan jag avslutar detta inlägg. Bara visar hur olika han använde och säkert använder bakhovarna. Hans hovar är i det närmaste perfekta och symmetriska, jag har ett inlägg de senare åren som heter "En dröm för barfotahästägare" på bloggen ;) till skillnad mot för en viss BC. Men Trollis använder som de flesta ändå olika styrka/vikt i baken. Vilket gör att hovarna kan slita/"växa" olika. Denna "foderrand" fick han när skorna åkte av denna sommar, så det var lätt att följa hur de växte när det fanns en så tydlig rand just då att följa. Började samtidigt på båda hovarna uppifrån kronranden i juli, och här i november finns den fortfarande kvar på vänster bak (höger i bild) och på den andra har den vuxit ner och hunnit verkas bort alltså. Jo, de växte fort då hovarna, om någon reagerar på att det bara är ca 4 månader det handlar om.
 
 
 
 
 
 

5 april 2012, utsläpp i bushage

Det här var 5e april .....
 Muffis ser ut som en hare
 
 
5 april 2013, inget utsläpp i bushage...det här är 5 april..

Huvud axlar knä å tå? Streckgubbar!

 
 
 
 
 
 
Gubbar med hattar och med goa magar, som snögubbar.
 
 

Kalashästar!


Imorgon kommer det barn igen, och hästarna ska ha stallkalas

 
Farbror brun får gå barnridning igen och även herr svart
 
 

Davincikoden

och kort beskrivning av det jag minns
 
Vi börjar naturligtvis ute i det fria, med Fibonaccis Talföljd
Sniff sniff, finns här blodspår månne?
För att fortsätta in i stallmiljö där krubborna är fyllda med kassaskåp fulla med ledtrådar som kan vara bra att ha framöver. Portföljerna med mutor åt hästarna som flätat in flera ledtrådar på sig finns dock inga bilder på.
Vid slottet Chateau Villette behövs gåtorna kluras ut för att man ska hitta kartan till nästa destination.
Detta lösenord blir användbart att rulla in på lösenordsrullarna, som hittas vid Eiffeltornet ...
och
Här har vi Eiffletornet!
 
Även Louvren finns med, och Mona Lisa
 
Som leder vidare upp på "REMY's höloft" var det mörkt. Där får man leta sig fram via reflexer för att hitta den spegelvända texten som man sen kan läsa via bilen RMY's backspeglar såklart! (ett genomgående tema)
 
Lösenordsrullar, med ett finare namn i romanform skulle det säkert vara nån slags krypteringsrulle...
Sista kassaskåpet med nyckel till "Myrapiden" hittad!
Det finurliga här är att jag hade en bil - "Räsermyran" (reg.nr RMY) därför var lösningen en Myrapid istället för pyramid, såklart. I boken Davincikoden var det mer pyramider i farten.
 
Anar en hel del luckor i denna beskrivning, men känns tillräckligt ändå...
 

Allt är sig likt!!!!?

Nu kommer en serie roliga inlägg från förr!. Det här är före bloggens tid så jag tänkte blogga in några fler år åt hästarna i deras dagbok ;)
MEN.... ALLT verkar vara sig likt ser jag, nu när jag hittat min skatt, dvs lådan med alla cd skivor med sparade bilder.....
 
Detta är tidigare stallkalas; Because bär fortfarande, fast omvänt i tiden, på små barn. Och jag är även då som nu lika hopplös på att ta mig upp UTAN soptunnan ....
 
Även Troll bär på de små barnen, som nuförtiden inte är så små längre, inte DE barnen iaf =)
 
Frågan är nu om jag hittar Hovbilderna som är de jag gick in för att söka från början ....
 
 
 
Stilstudie
 
Jodå, upp kommer man alltid...
Jag som trodde Trollrik flyttade till mig 2006, men här är ju 2005... så jag tror det här var inflyttningsfest för Troll! Han hade bott med oss i 2-3 veckor här! Och det är förmodligen första eller andra gången över huvud taget som jag rider/sitter på honom barbacka. Minns att jag inte kände mig helt comfortable ;)
 
Även små barn på stor häst
Här är hästarna fortfarande skodda. Skolösa blev de 2006.
Ovant att se BC korthårig mitt i vintern ...
 
 Här är bilderna från ett tidigare inflyttningskalas, dvs det första stallkalaset 2001 när BC just flyttat till stan!
 
Ett litet mindre gäng
 
 
 
Davincikoden förtjänar ett helt eget inlägg, så det kommer inom kort
 
 

Åsså en reklampaus!

Längtar till tider då det blir användning för denna. Vackert från Stöde.
 
 

RSS 2.0