Dragkamp! och trekamp??? ... ;o)JAHA! Hur blev det här nu då????   =P

Börjar bli jobbigt, och många att hålla reda på !  8-)Nu vilar vi nogPå måndag kommer de till stan. Zita ska utforska lite nya marker medan matte shoppar och Tello ska .... kastreras

Det här skulle man vilja göra pratbubblor till...vad säger de ?


PPM göder bankerna, inte spararna. Hudkrämer stör hormoner. Några läsvärda notiser:

Inte någon överraskning att de som blir fetare på pensionsfonderna osv är bankerna själva.

De rika ska bli rikare ......

Det var en notis på text TV häromdagen att

PPM göder bankerna — inte spararna

Publicerat 2009-03-22 14:43

Bankerna är de enda vinnarna på premiepensionssystemet. Trots dålig förvaltning har fondbolagen hämtat hem runt åtta miljarder kronor sedan starten. Spararna har däremot förlorat 33 miljarder kronor.

I dagarna ramlar det orangea kuvertet ner i brevlådan. Och det är knappast någon munter läsning. Fjolåret blev droppen för de hårt prövade pensionsspararna hos Premiepensionsmyndigheten (PPM). Hushållens PPM-besparingar har i snitt krympt med 0,8 procent årligen sedan de första inbetalningarna gjordes 1995. Som jämförelse har avkastningen i det allmänna inkomstpensionssystemet, som pengarna annars hade legat i, varit plus 3,5 procent årligen.

Totalt har svenskarna pumpat in 264 miljarder kronor i systemet. Värdet vid senaste årsskiftet låg på 231 miljarder kronor, alltså ett minus på 33 miljarder kronor.

- Vi var ju emot den här delen av pensionsuppgörelsen, säger Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman Thomas Östros.

http://dn.se/ekonomi/ppm-goder-bankerna-inte-spararna-1.827567

Nästa nyhet var att hudkrämer

Enligt Expressen avslöjar Råd & Rön i sitt senaste nummer att många av de populäraste hudkrämerna innehåller både konserveringsmedel och allergener. Det handlar om 24 krämer som har testats, ett exempel på vad de hittat i krämerna är konserveringsmedlet Paraben. Forskarna vet att det stör hormoner på djur i vatten, deras fertilitet. Man vet inte än hur det påverkar människan, men EU:s vetenskapliga råd har listat de här ämnena som misstänkt hormonstörande.

Skarpast kritik riktas mot The Body Shop! Trodde ni att de var renare än renast mot miljö, djur och människor? Men i deras produkter finns uppemot 10 parfymämnen plus Parabener. Även H&Ms Hello Kitty och Snobben-produkter innehåller för mycket parfymer. Bäst sägs vara Änglamarks produkter som inte innehåller parfymer eller konserveringsmedel, så kanske är ett besök på närmsta Coop nästa steg för dig som är lite överkänslig.

Artikeln finns här på Expressen, och här på Råd & Röns hemsida kan du se hela listan på krämer som testas och även ladda ner tidningssidan.


Säg AHHHHHH! Har du några tandtroll Tello?

undrar Zita

NÄ! Men kanske du har??; Här luktar skumt.....

TestosteronTello! Erfarenhet av hund med förstorad prostata och behandling av detta?=kastrering

Hej svejs!

Vi är drabbade av Tellosteron!? 

Det har varit mycket hund och häst och inte mycket tid till att sitta in och filosofera.

Senaste nytt är att Tello har förstorad prostata och behandling av detta är vanligen kastrering. Det har kommit ett nytt piller som prövats lite, som medicinskt kastrerar hunden i ca 5 månader. Sen är den frisk men risken är stor att det kommer tillbaka. Det använder man kanske i första hand, om det fungerar, på en hund som man vill fortsätta ha till avel sen.
Att inte behandla betyder väl en hel del smärta för hunden antar jag, och om det finns några andra följder/följdbesvär vet jag inte. Förstoppning odyl?

I hundars fall beror detta på för mycket testosteron, så det blir "hålrum" som blir vätskefyllda, vilket ju är bättre, godartat, än som kanske i människors fall där det blir hål fyllda med "knölar". :(

Och ska hunden då umgås med tikar och löptikar är ju risken för återfall överhängande, testosteronet flödar lättare då ;o).

Alltså, alternativet är förmodligen (i vårt fall) kastrering som jag förstår. Händer det att man INTE behandlar ...? 
Jag är hursomhelst nyfiken på om det är någon som har erfarenhet av att ha eller känna en hund som haft samma besvär och också blivit kastrerad (eller inte kastrerad, eller behandlad på nåt annat sätt =)

Det jag vet är ju att tänka på att sexdrift  troligen kan övergå i matdrift samtidigt som förbränningen tenderar att gå ner, = hålla koll på mat och vikt alltså.
Om du har nån erfarenhet har du märkt några andra förändringar, i personlighet eller nåt?

Det här är ju en jakthund t ex..... Och en väldigt snäll sådan, inte högrangad t ex.

Vill gärna ha massor med exempel =D

Lev väl!

OEMOTSTÅNDLIGT! Sen få det bli lite lekbilder också ....;o)

Vem blir inte trött på mat-skålen....!
Man kan ju tro att hon bara sover!? Nä, det är nog bara så att det är väldigt tacksamt att fota ;o)


Man måste sova mycket och ofta när man är liten..


Zitas syskon kvar hemma hos morsan


Jag tänkte leka, men så kom en nap-attack... igen ...Ser ut som hon har en glasögonmask runt ögonen, det gråa, sen gulbrunt ludd ovanför

Gossig mage

Här är Zita!


Gnagis!

Sagobröllop förvisso

Läste nån artikel om att hur stort intresse det är för Melodifestivalen är en mätare på hur dåligt vi mår i landet....

Det här känns som en liknande grej, istället för att bry oss om viktigare saker behöver vi trösta oss med sagor- typ sagobröllop eller vad vi kan kalla det.

Men de har ju apanage och förmögenhet som går långt tillbaka i tiden, så det måste ju funka att använda sig av det. Jag menar självklart inte att de inte ska få gifta sig =) Men det klarar de nog ändå.

Melodifestivalen™ blottlägger samhällstillståndet

Melodifestivalen lockar miljontals tevetittare. Men snarare än musiken står tomheten i centrum. Jippot vittnar om hur dåligt vårt samhälle mår, skriver Klas Lundström.

http://www.lasarnasfria.nu/Artikel/8923

 

 

 


Tello fullständig vårdnadshavare av Zita


Tello med dotter Zita, stolt och nöjd !!!!!!

Längesen jag la in några bilder nu, bara en massa text text text :-o
kommer flera när jag väl kommit igång!!!!

Vad fräckt! Jag trodde tiggare var mer eller mindre hemlösa, inte att de bor i slott ...

Trodde de att svenska folket ska jubla över att betala bröllop åt de som har så de klarar sig många gånger om?
De borde tycka det är roligt att ANVÄNDA sina pengar, eller? Det är ju det som är roligt när man har dem =)

Det är nästan skämmigt att be någon annan betala för sig. För 25 miljoner kan man väl isåfall sponsra alla som vill gifta sig i Sverige under ett år ;o)

Hur var det nu, är samhället till för individen, eller individen till för samhället ....  (tidigare inlägg: http://becausetrollrik.blogg.se/2009/march/vilket-amne-bor-prioriteras-hogst-grundskolan.html)

Eller är det bara så att de rika inte vill annat än samla, samla på hög, miljarder miljarder, för att de tycker sig vara förmer och stå högre upp än andra, så fånigt fånigt

Antingen förändrar vi vårt sätt att tänka, samarbeta och leva här på jorden, eller också är mänskligheten dömd att utplånas från jordens yta.

En grupp ledare i det Moderna Samhället har alltför bråttom att öka sina förmögenheter, så till den grad att de inte bryr sig om de fasansfulla skador som de ställer till i miljön.

Egoistiska män utan någon som helst moral använder sig utan minsta betänksamhet av vetenskapens och teknikens framsteg och upptäckter uteslutande för att själva bli rikare. De tar ingen hänsyn till vare sig de omedelbara eller de långsiktiga effekterna som de ställer till i miljön.

(http://becausetrollrik.blogg.se/2009/march/hernan-huarache-mamanis-tal-om-behovet-av-en.html)


Nånting roligare !  :
Härnäst kommer nya bilder på valpen som nu flyttat hem till farsan istället för hos mamma och syskon. Pappa Tello har övertagit vårdnaden om Zita, som hon heter.

Hernàn Huarache Mamanis tal om behovet av en ny utbildning

Romanen Kvinnosjälens kraft är en sann berättelse som visar hur vi inom oss själva kan hitta all den kraft, det mod och den viljestyrka som krävs för att styra vårt eget öde.

Boken berättar om Kantu, en ung indianska som får lära sig om livet, könsrollerna, civilisationen och livets mål och mening.
Vi får följa henne på hennes väg till att bli healer och får samtidigt en spännande inblick i det gamla inkariket, inte minst beskrivningen av kvinnornas roller, prästinnornas utbildning och indianernas facsinerande sätt att leva.

Författaren har en tydlig syn på samhället och bestämd åsikt om att det är dags för radikala förändringar.

Antingen förändrar vi vårt sätt att tänka, samarbeta och leva här på jorden, eller också är mänskligheten dömd att utplånas från jordens yta.

En grupp ledare i det Moderna Samhället har alltför bråttom att öka sina förmögenheter, så till den grad att de inte bryr sig om de fasansfulla skador som de ställer till i miljön.

Egoistiska män utan någon som helst moral använder sig utan minsta betänksamhet av vetenskapens och teknikens framsteg och upptäckter uteslutande för att själva bli rikare. De tar ingen hänsyn till vare sig de omedelbara eller de långsiktiga effekterna som de ställer till i miljön.

När en liten grupps trångsynta vetenskapliga, tekniska och ekonomiska intressen får vara allenarådande och styra över ett helt samhälles välfärd, är det ett tydligt tecken på att vi låter ett simpelt förakt för själva livet stå över allt annat.

De har ansvaret och de har ingen som helst förmåga att se varken kärleken eller respekten för livet och vår jord.

Det finns inget mellansteg: antingen ligger makten hos egoismen inom en minoritet eller också skall den ligga i den kunskap och medvetenhet som majoriteten av mänskligheten besitter.

När jag ser hur stressade de är, de flesta av de människor som leder arbetet runt om jorden, förstår jag att de offrat sin livskvalitet därför att de styrs av sin rädsla, sin smärta, sin sorg, sin ensamhet eller sin oro.

Jag har alltid varit säker på att en kreativ undervisning som baseras på kärlek, sökandet efter sanningen och respekten för allt levande är det som behövs för att lösa de problem vi står inför.

För att nå dit måste vi förändra hela vår attityd i grunden och skapa en ny undervisning som kompletterar den vi redan har.


// Bokens Slutord
"Projektet ett universitet för främjandet av livet och freden"

Undervisning i ämnen som är en hyllning till livet

Om vi undervisar i de här ämnena och använder kunskaperna för allt levande på jorden kommer vi att kunna skapa ett samhälle som är rättvist, fredfullt och solidariskt.

Tio miljarder människor kan leva här utan att förorena jorden om vi kombinerar de moderna kunskaperna med den teknik som utvecklades i Andernas berg i de kulturer som fanns där före och under Inka tiden.
Sydamerikas indianer har under tidigare århundraden skapat en kultur som var en hyllning till livet.

Om vi vill nå dit bör vi prioritera följande ämnen:

1. Undervisning i fred och kosmiskt medvetande
2. Vetenskapen om livet och om hur världen býggs vidare. Ett klokt utnyttjande av energin till förvsar för livet i en miljövänlig anda.
3. Holistisk medicin som respekterar folkmedicinen.
4. Jordbruksteknik, med inriktning mot försvar av de ekologiska sambanden.
5. Livsmedelsutbildning, med utgångspunkt från vetenskapen om livsmedlen och konsten att tillreda dem.
6.  Utveckling och omvandling av människan; gruppundervisning som syftar till att låta människan växa, utveckla kreativiteten, meditera och utvecklas andligt.
7. Konst och kreativitet: musik, dans, konst, teater, målarkonst.
8. Familjeundervisning för att främja ett solidariskt samhälle.
9. Kommunikationsvetenskap för att förbättra den information som alla människor har behov av.
10. Människans psykologi. Applicerad psykologi som syftar till att lära oss använda de 90 % av vår förmåga som vi ännu inte utnyttjar.
11. Studier av alla religioner och alla kulturer i världen.
12. Ekonomi och demografi för ett samhälle som tar hand om alla människors grundläggande behov.
13. Administration och ett rationellt utnyttjande av naturresurser med ett minimum av föroreningar.
14. Ekologisk ingenjörskonst för att lösa problemen med föroreningar. Dessa rön skall utvecklas och användas så att de kommer alla levande varelser på jorden tillgodo.källa: Kvinnosjälens kraft, Hernán Huarache Mamani


Apropå kalasbyxor!!!!! :-O

hihihihihi

smarty pants dance ;o)

http://www.kossan.se/roliga-filmer/smart_lite_flicka.htm


helt otroligt ett litet geni?

Problem i vårt moderna sätt att undervisa

a) Undervisningen om människan och det humana har fått stå tillbaka till förmån för tekniken och vetenskapens utveckling.

b) Dagens undervisning är omoralisk, den grundar sig på att lära ut begerepp och den är likadan överallt. Den ger inte tillräckligt utrymme för kreativiteten.

c) Utbildningen och undervisningen har blivit allt ytligare och handlar om det som ligger utom oss själva. Den leder vidare mot materialism och överdriven konsumtion.

d) Det finns inte många utbildningscentra som fokuserar på vårt inre, på att utveckla vårt medvetande.

e) De kulturella, vetenskapliga, tekniska och konstnärliga utbildningscentra som finns bidrar ofta (tyvärr) till att utarma jorden.

f) Pengar är värda mer än liv.

källa: Kvinnosjälens kraft, Hernán Huarache Mamani

För att låta en ny sorts människa växa upp nu i det tredje årtusendet och försäkra oss om att få leva i fred måste vi låta de människor som är intresserade av det få tillgång till specifika undervisningsmetoder som riktar in sig på att utveckla den mänskliga naturen mot enhet, harmoni och välfärd. Det kan göras genom att lyfta fram vikten av samarbete, tolerans, respekt för alla människor och harmonisk samlevnad med naturen

Om vi vill nå dit bör följande ämnen prioriteras:

(återkommer)

Vilket ämne bör prioriteras högst i grundskolan?

Hej!

För ett par veckor sen läste jag bra kommentar av henrik Fexeus i Sundsvalls Nyheter som svar på en fråga
"Vilket ämne bör prioriteras högst i grundskolan?"

Svaret han gav var genomtänkt.

"Social kompetens och relationsskapande (väntar fortfarande på att det ska införas).


Det ligger så mycket i det han säger. Idag får vi lära oss sånt som vi behöver kunna för att passa in i samhället och kunna läsa vidare för att få ett jobb. Vi ska bli duktiga producenter och konsumenter, kuggar i samhällets ekorrhjul.
Var kommer förverkligande och personlig utveckling in? Som det ser ut idag är det väl rätt tydligt att vi behöver lära oss hur vi själva fungerar, själ kropp och hjärta, känslor och beteende. Hur hänger det i hop. Hur påverkar det vi stoppar i oss vårt humör, beteende och hälsa? Och hur det hänger ihop med marken vi går på och luften vi andas osv.

Men vi kan ju för enkelhetens skull börja närmast oss själva, och sen titta bredare och vidare allt eftersom. Men då tror jag det också skulle lösa sig av sig självt?

Idag kanske inte alla föräldrar har möjlighet att jsälva hinna med sig själv, dvs lära känna sig själv, självinsikt självkänsla, för att sedan kunna föra detta vidare, vilket ju vore önskvärt att det vore så. Istället lämnas barn allt tidigare att fostras i en gemensam mall.

Det är intressant att läsa de som har riktlinjer för hur en annan studieplan av människosläktet borde se ut.
Kvinnosjälens kraft är en sådan bok.

Är samhället till för individen eller är individen till för samhället. Ja, när individen verkligen behöver samhället, finns den där, som den bäste vännen som finns där när någon verkligen behöver, nja ... ? När man är stark och frisk och kan ta del av samhällets fördelar.

Om någon är sjuk, skulle sjukhuset då säga till den att gå hem och se till att bli frisk. inte förrän du är frisk så kan du jobba igen. När man är hyfsat fräsch att kunna utföra något arbete så ska det mjölkas så fort det går?
Det är ju inte precis så vi brukar agera mot varandra normalt sett.

Det finns kanske andra, bättre eller fler exempel på diverse spörsmål i detta ämne. Jag bara gör lite tankegympa.

Håll er friska!  =0)

RSS 2.0