Vad det blåser!

Efter att ha lagat boots så att jag har två hela uppsättningar igen, så kunde jag ta ut både BC och Troll på promenad tillsammans igen. Det var ett tag sen. Har mest ridit eller promenerat med dem var för sig senaste tiden.

Men på söndagseftermiddagen började det blåsa igen, vilket gör dem lite mer stojiga såklart. Det går bra, men det är lite jobbigare för mig att hålla dem i schack med förmaningar när jag har dem båda tillsammans. Mycket att hålla koll på. 

Men jag måste säga att de är verkligen duktiga. De lyssnar och håller sig i skinnet även om de ibland vill braka iväg känns det som, med mig i snören i mitten ... Men det blir bara nån meter, tills de känner ett tryck av grimman
=0)
På väg hem i söndags hamnade vi i en korsning där vägen går åt tre håll, naturligtvis kom det bilar (och minibuss) från alla håll. Fördelen med de här korsningarna är iallafall att det finns mycket svängrum =D
Men inte nog med det, utanför vägen på lägdarna kom det 3 skotrar från varsitt håll också i olika farter, och mitt ibland allt står jag och hästarna.

Som sagt, jag kan inte annat än vara grymt tacksam för att de är så kloka, även om Troll som har svårare att ta det coolt står och trippar, så verkar han ändå tycka det är tryggare att lyssna på mina mycket bestämda förmaningar än att göra något alldeles för drastiskt. Min taktik är dock att hålla Troll lugn.
Because är lite mer eftertänksam och om bara Trolliken håller sig lugn och inte spelar upp Because extra mycket genom att göra några fyrfota hopp med stamp i backen, som kan trigga BC, så händer det sällan speciellt mycket.

Annars var det skönt att komma iväg i dagsljus. Tyckte det var för häftigt väder på lördagen så då fick det vara. Sen glömmer man ju lätt att när man får chans att passa på att vara ute dagtid i dagsljus, så är ju alla andra det också! På kvällarna i mörkret är det ofta mycket lugnare, mindre trafik och människor i farten. Det finns fördelar med allt.

Ciao!

Tittut! Väl gömd och utan blixt, kan man fundera på vad det är bakom gardinen?

236077-62

Trevligt kattbesök i 2 dagar


Med jämna mellanrum kommer det oftast nåt i hundväg på besök till Pensionat Tegelbruksgatan. En eller flera dagar.
Nu var det dock längesen jag hade en tillfällig gäst i pensionatet som har förmågan att KURRRRRRRA! Närmare bestämt över ett år sen. Så nog var det dags. Och in trippar Wilma medan husse åker finlandsfärja.

Hon gillar utsikten från fönstren. Tur jag bor en bit upp.

236077-60

236077-61

Lånar ett citat från Elisabeth Harströms hästblogg:

HAPPINESS COMES FROM WITHIN, BUT OWNING A HORSE (or two) HELPS =))


Från Horsemanofftopic Yahoolista

(länk till hennes blogg finns längst ner till vänster)


Tur man är lycklig hästägare till TWO HORSES  ;o)

RSS 2.0