Reaktionen på regeringens nya vaccinationslag den 1:a jan 2013

Vaccinationsdiktaturen Sverige

I en artikel den 29:e december 2012 konstaterar online-tidningen Newsvoice att staten under Fredrik Reinfeldt den 1:a januari 2013 lägger grunden för en svensk vaccinationsdiktatur där Reinfeldts och efterföljande regeringar med hjälp av ett centraliserat nationellt vaccinationsregister skall kunna identifiera människor som ännu inte har påtvingats den ena eller andra vaccinationen politiker anser att de skall ha.[1]

Motståndet mot ett vaccinationstvång är enormt och har på kort tid samlat in över 3000 namn.


Klicka här för att gå med i uppropet mot tvångsvaccinering!

 
VACCINATIONSDIKTATUREN SVERIGE

Reaktionen på regeringens nya vaccinationslag den 1:a jan 2013 – ett
enormt motstånd mot ett svenskt vaccinationstvång som på kort tid
samlat in över 3000 namn..

http://kristofferhell.net/vaccinationsdiktaturen-sverige/
 
 
http://newsvoice.se/2012/12/26/prognos-ny-lag-1-januari-2013-kan-leda-till-tvangsvaccination-och-rattsliga-foljder-for-ovaccinerade/
 
 
http://newsvoice.se/2012/12/27/namninsamling-for-att-stoppa-tvangsvaccinering-i-sverige/

Bara en underbar kväll

med vördnad för hästen.
 
Tankar mitt i natten efter en fin dag och kväll.
 
Visst känner jag så för mina egna, men de har inga krav på sig och de bara finns, de har det ganska lätt liv. Dock har de också jobbat för sig och är värd lika mycket ödmjukhet.
 
Så när man arbetar med de som fortfarande är i arbetslivet, blir man påmind om vilket fantastiskt jobb de gör, som även mina gjort en gång och nu får njuta av den välförtjänta pensionen.
 
Hästen leder oss och hjälper oss. Får den respekt och trygghet ger den det tillbaka, även när den måste arbeta hårt under tiden. Med sitt stora hjärta vet den att den har sin roll och plats som det är tänkt, även om det innebär hårt arbete som sagt.
 
Det här blir berättelsen om en vanlig travkväll.
 
Ikväll var det bara han och jag, mitt eget ansvar att se till att han kom till start med allt vad det innebär. Men med hästen vid min sida vet jag att det ordnar sig, för det ser hästen till. Jag skulle köra alla tävlingsgrejer till banan och därefter hem och hämta hästen som också skulle köras till travbanan.
 
Vi hann med 20 minuters avslappningsmassage innan det var dags att sela på träningsselen, vagn m.m. Så tog vi skogsslingan mot travbanan, i mörkret. Men idag hade vi fullmånen som lyste upp delar av vägen så det var läckert ljust som det brukar vara. Dock blev det kolsvart när vi hamnade i skuggan. Lite svårt att se var snövallarna var så vi var som två halvblinda som ledde varandra och skrittade lite planlöst. Sen kunde vi trava bitvis.
 
När vi nådde utsikten över travbanan och hörde speakern spetsade hästen öronen förstås, vad nu, är vi inte ute på träningsrunda. När han kom in på stallbacken och fick rygg på några andra hästar som travade runt stallhagarna ville han känna på sina krafter. Efter att ha lufsat i skogen upp och ner i lugnt tempo hade han blivit mjukt uppvärmd och full av energi som han nu minsann ville visa. De andra kuskarna vände huvudet efter oss lite extra efter oss, inbillade jag mig, men kom inte på varför. Jo just ja, vi hade fullt med reflexer på, det såg lite ovanligt ut förstås. Malplacerat, men vad gör man när man ska ta sig till och från också.
Efter ett par snabba lätta varv körde vi in i stallet till hans box för kvällen, selade av och in och kissa.
 
Fram med ny tävlingssele, vagn, benskydd, tävlingshuvudlag m.m.
Det här fixar vi, jag ser på hästen att han är ovanligt lugn, trots att han nyss legat på och visat sitt maffiga jag.
På hans ögon ser jag att han inte är avstängd, han är med och vaken på mig, men lite fokuserad inför sin uppgift som han numera är mer stolt över, än rädd inför, som han en gång var. Då var han inte en häst att lita på. Men nu vet jag att han ser till så att jag fullgör mitt uppdrag =)
Så har han värmningsgrejerna på sig och killen som blivit ombedd att köra honom i loppet denna kväll dyker upp för att köra några värmningsvarv ute på banan också.
Han är lugn och fin som han ska vara, blev omdömet efter värmningen.
Av med en del av grejerna, t ex sulkyn, för att återigen kunna gå in i boxen en stund och kissa.
Snart dags för lopp och nu ska en del grejer ändras från värmingen. T ex byter man ut bomullen i öronen, till sk urdragare, bollar som man rycker ur på upploppet och lite andra små justeringar.
Nu märks det att han vet att det är dags, han blir lite extra peppad och musklerna bereder sig på sin ansträngning. Vilken otrolig kondition och styrka dessa hästar har, det är lite svårt att fatta vad man sitter bakom eller står bredvid.
Loppet blir bra kört och hästen sköter sig utmärkt och får en peng. Bara en miss av oss människor var att banan var svårbedömd och med facit i hand skulle vi nog ha haft längre brodd bak. Många slirade med fästet på en lite lurig bana ibland. Men han sprang ändå en bra tid och höll full fart ända in i mål. Efteråt blåser hästarna rätt bra, nåt jag önskar att mina hästar skulle få oftare, men det blir ju egentligen bara på somrarna de gör det, riktigt blåsa ur sig i lungorna. Hur det än är, så är det nåt som är nyttigt både för människor och djur, att ibland, åtminstone en gång i veckan få svettas riktigt och pusta ordentligt. Kroppar behöver det. Och både djur och människor blir också mentalt glada av det, efteråt, även om det var jobbigt en stund ;o) Men det ger också endorfiner och andra må gott hormon.
Sen var det då dags att sela av tävlingsgrejerna igen, in i boxen och kissa, fortfarande flåsande, och det är ju inte optimalt att bli ställd på box så där direkt, men jag skulle skynda mig att ta ut honom igen och sela på träningskostymen så att vi kunde lulla hemöver och få den efterpustning som lungor och muskler behöver efter en urladdning.
Hästen väntar tålmodigt på mig medan jag gör honom iordning för minst fjärde gången denna kväll ;o)
En gång i tiden var han omöjlig att få runt travbanan i trav utan att det blev galopp här och där för att han blev störd och rädd av allt möjligt. I grunden är han en klok och lugn häst, och när han fick bli sig själv fungerar allt runt om honom hur smidigt som helst. Han är en väldigt smidig och lättsam häst som har lätt att ha och hålla kontakt med människor. Han påminner väldigt mycket om min egen Because. En som ibland föredrar en människokontakt framför hästkompisarna. I hagen bestämmer han och det är på hans villkor. Men naturligtvis kan han inte vara utan sin kompis, men båda är också väldigt lätta att lämna ensamma (i box eller hage) för att de har en sån egentrygghet.
 
Åh va skönt att komma ut igen, tyckte han, men lugn och fin i handen tar vi oss nu hem en lättare väg istället för skogsslingan som är lite för tuff efter ett lopp, tycker vi. Det blir även en backe på vägen hem men lättare underlag när vi tar bilvägarna genom bostadsområdet, genar på en gångväg och så är vi på vägen hemåt stallet.
Inte ens på kröken längst uppe i backen kroknar han utan spänstigt joggar vidare. Förra gången vi gjorde den här rutten saktade han självmant av däruppe och skrittade sista biten hem, men nu har han tydligen ökat på sin kondition ytterligare och tyckte vi lätt kunde sträcka på benen hela vägen hem, men han fick faktiskt kompromissa och sakta ner ändå. Hur mycket orkar de egentligen. Vi har hållit igång sen 18.
Så var vi hemma i stallet och det blir dusch, bandage på benen, mat, dricka, rullning. Packa upp alla grejer och hänga på tork osv. Klockan närmar sig halv elva på kvällen. Sånt är livet.
Men man får sig också en nyttig tanke om hur mycket en häst rör sig och behöver röra sig.
 
Tack för ikväll sa vi i samförstånd i ögonvrån, travhästarna har sin speciella plats och roll i livet som jag bara alltför väl får uppleva varje dag. Väldigt olika för varje häst och deras människor, men också rätt uppenbart i de fall jag möter.
Kliade extra på huvudet som är så skönt, och så for jag hem för att se hur mina hade det därute. Nu ska de få fylla på med hö och vatten. Vilken dag som helst ska vi ut och motionera vi också ;o) det blir alltför sällan... Tur de har sina aktningsvärda ålder... ;o)
Men Trollrik visar tydligt att åtminstone han skulle vilja visa sin springkapacitet mycket mera. Because är däremot nöjd med att lugnt spatsera för det mesta. Han måste inte alls spänna musklerna och studsa fram, han har sin värdiga marschgång som han tycker duger alldeles utomordentligt.
 
Den soliga dagen vi hade idag gav mycket energi och inspiration till både det ena och det andra.

och God Jul!

Här är vi lite efter men nu har även vi julat in oss! Lagom till nyår =)
 
Vad är nu detta?
 
jaha, just ja, det är julfilten.
 
GOD JUL från MUFFIS!!!
 
Som vanligt även dekorerad med fluffigt spån i kjolarna.
 
Snart är hon kanske både inkörd och inriden?

Sankta Lucia!

Pussläpp
 
Med glorian aningen på sne men på plats!

Mycke fint

Oj va mycket fina hästställen jag sett i helgen. På en gård frågade jag om ett av husen, om det var i det som en kille bodde, haha, nä, det där är stallet! ooopps ;o) ok
 
 
går lätt att förväxla med ett hus ;o) iallafall från en annan vinkel som jag kom ifrån.
toksöt liten stuga i samma stil i andra hörnet
 
 

På ett annat ställe fanns ett eget hus för en person, bara en etta på ca 40 kvadrat som är ledig för uthyrning. På en travhästgård.

Sweet remedy

"I en tid när de flesta människor är mer eller mindre omringade och dessvärre också hypnotiserade av reklam som översköljer dem med onödiga och onyttiga produkter och när många läkare tycks vaccinerade av maktelitens och storindustrins konsensusslogans om vad som är "nyttigt", är det ändå befriande att se att allt flera inom hälsa börjat begripa sambandet mellan kost, hälsa och beteende och inte låtit sig duperas av diverse köpta rapporter eller mutas för att saluföra sånt som är onyttigt. Den amerikanske läkaren Joseph Mercola har bland annat gjort dokumentären Sweet Remedy om hur folk inte bara dummas ner av tillsatser i maten, utan också hur de blir sjuka av dem. "


Källor:

(1) Sweet Remedy - Why Is Society Being Dumbed Down?




Doktor Mercola har dessutom sammanställt en lista på de fem värsta "födoämnen" som han anser att en människa kan konsumera. De fem "födoämnen" han varnar för är följande:
 
De fem värsta sakerna du kan äta
 
 
Idag äter inte minst ungdomar skrämmande mycket skräpmat och sötsaker medan de ofta ratar grönsaker och frukt. Därmed går de miste om viktiga mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Många inser inte heller vikten av att dricka tillräckligt med vatten och särskilt äldre som har lätt att bli uttorkade dricker dessvärre mycket kaffe som istället driver ut vatten ur kroppen. Givetvis spelar också motion och vettiga sovvanor en stor roll för vår hälsa men det tål att påtalas mer än en gång hur viktig rätt kost är för vårt välbefinnande. I dessa tider av förkylningar och virus så rekommenderar doktor Mercola dessutom att vi tar tillskott av både C och D-vitamin, även om han påtalar att det bästa sättet att få D-vitamin är att sola, vilket ju av naturliga skäl tyvärr inte låter sig göras särskilt ofta när man lever på våra breddgrader.
 
 
Michael Delavante
 
(2) The Five Absolute Worst Foods You Can Eat


Kel och rulltur

Ja, i måndags fick vi oss en barfota tur på byn. Gick utmärkt att trampa på alla vägar så det är bäst att passa på. Hästarna blev mycket glada att få röra sig på "lätt" och fast underlag.
 
Because, som tycker det är jobbigt att rulla i hagen nu där man inte vet hur madrassen beter sig, har inte fått sitt bad på säkert en vecka, så när vi kom ut så la han sig ner på vägen så fort vi kom in på Rånavägen. Han gick med nosen i backen en bit förbi hästarna i hagen, jag trodde han ville ha snö, han gör så ibland. Tills jag fatta och vi stannade, (måste tala om för ivriga T att vänta) då var BC nere längtansfullt på en sekund =)
 
Muffis var också överlycklig. Djupsnö är ju inte heller hennes rätta element. Hon studsade glädjeskutt och krumbukter och inbjöd hästarna till lek genom att slänga sig mot dem och snurra med halsen på sitt speciella vis och så dubbelskuttar hon på tvärsen med huvudet mot dem. Hon luftboxas liksom, haha, så himla kul. Hon brukar göra så när vi kommer ner på Rånavägen där det inte är så mycket trafik och vi har mer plats och Muffis inte behöver fokusera på vägräcken odyl, sen släpper hon loss!
Från början trodde jag det var en reaktion från henne att det antingen sprätte grus eller snö från hovarna när hon gick bredvid... men tror inte det längre ;o)
 
Sen var vi ute rätt länge och stannade i korsningar och vägfickor och bara myste, spanade på den i stort sett obefintliga trafiken och hästarna var så nöjda så de bara stannade och tittade slött, skönt att se nåt annat, och halvsov efter vägen, napattack ;o).
Muffis var tokkelig på våra "stopp" så jag satt mest och kramade henne då och hästarna hängde över oss. (Hon måste läst bloggen?) Där stod/satt vi och såg ut som vi väntade på nåt som aldrig kom?
 
 

Snö mellan klorna,KLÖVARNA

Ja, det som också får mig att associera till hund är att när det är mycket snö och kallt ute, och djuren kommer inifrån där de har "töväder" så fastnar det under hovarna på hästarna när de kommer ut. Det gör ju inget i all denna snö.
Men Muffis som har päls och klövar fastnar det ju MELLAN tårna! Blä! Så står hon där och räcker upp en tass med iskall snö på. Vad är det här? Känns ju inte som vanligt när jag går?
Kan ju bara ge hjälp för stunden men tar ju iallafall klöven och pillar bort så gott det går.
 
Elegant är hon med sina smala pimpinetta ben och tassar när hon trippar på tå.
Tänk, precis det där försöker ju vi människor efterlikna med våra högklackade skor och stilettklackar ;o)
Men vi kommer ju aldrig i närheten av djurens elegans. Djuren behöver ju inte ens den där extra klacken som stöd, utan de trippar ju på tårna vilket vi inte kan. Bara att vi måste sätta i hälen på något vis förtar hela grejen =) så varför ens försöka vara en kopia. ;o)
 
Vi föds som original och dör som kopior .... ;-P
försöker dock motverka detta, tror iallafall att det är nåt djuren kan lära oss.
 

Kelig

Och hon har ju heller inga större problem med att vara inpå mig, gräva i jackfickorna och byxorna efter godis osv. Buff buff, hela huvudet försvinner ner i fickan på stora stalljackan .... brukar ju ligga nån pellets där ibland...
Även kel. Kan ibland vara mer intressant än godis, beror lite på vad hästarna gör, men mitt i hennes godissökande kan hon avbryta tvärt om man börjar klia henne på kinden och hakan, så blir hon stående som paralyserad och blundar.
Står jag med plastpiggborsten och borstar av nån häst kan hon komma och ställa sig emellan, ja ungefär framför eller bredvid knäna på mig nästan under magen på hästen ;o) och hoppas få sig en släng av sleven. Hon har lärt sig att de där är sköna. Hon är ju så liten att man kan ta en på varje hand och dubbelborsta henne över hela ryggen samtidigt, då går svansen som en propeller av nån slags lycka =)
Klia öronen i och runt om är också en favorit. Hon har inga områden som är tabu, totalt oberörd. Under och över, fram och bak, bröstet och magen också väldigt skönt, stryka henne över ögonen gillar hon, och pilla mellan tårna ;o)
Glömmer lätt att hon är ett får, jag får hela tiden känslan att hon är en hund som är med i stallet. Det är vad jag associerar till och känner igen. Och hon har lite fler likheter med en (eller vissa) hundar iallafall....
 
 
 
"Klia mig i nacken"
 
 

Brottningsmatcher en del kvällar

har vi.
Hon är bestämd och lurig, men jag är lika tjurig.
 
Det är lite nya kvällsrutiner i år, när det inte bara är hästarna som kvällas. Hästarna ställer man ju liksom där de ska vara och sen drar man igen boxdörren om man vill det. Jag brukar variera litegrann men vanligast är att jag för enkelhetens skull stänger igen kring Trollrik, för annars hittar han kanske på "saker". Han är inte lika lättparkerad som Because som inte hittar på saker utanför vad som är "lovligt".
 
Medan jag är kvar får de vara fria och alla dörrar öppna, det är sen när jag ska gå hem som även lilla Muffis måste passa in nånstans i möbleringen. Hon tassar omkring, tigger mat och socialiserar sig med hästarna inne. Ofta passar hon på att vara inne hos Troll när det är öppet där. Sen kan hon få för sig att hon ska vara kvar där, så jag baxar runt henne i den lilla boxen runt alla fyra på Troll. Just när jag ska få henne mot utgången drar hon in rumpan, ganska lik en hund i beteende tycker jag, och viker av ännu ett varv runt baken på Troll.
Givetvis kan man nästan kikna av skratt och brottningsmatchen blir inte så resolut som det skulle behövas. Och man blir inte tagen på allvar ;o) Ungefär som när en häst mysbockar och så ska man vara lite barsk och säga "hörrudu", fast egentligen tycker man det är så roligt så man kanske helst vill fortsätta, vilket hästen ju märker tydligt ;o)
 
Till slut ger hon sig iallafall och piper snabbt runt hörnet in till Because, där hon får vara, om det inte är nåt speciellt jag måste göra med honom först så hon är i vägen. Men man behöver inte bekymra sig så mycket om var de har varandra för de vet de så bra själva så länge jag inte lägger mig i.
 
Men ibland händer det att jag vill ha henne åtminstone i ett speciellt hörn så att jag inte ska behöva klanta till mig. Det händer att hon nyfiket ska kolla in när jag putsar lite på bakhovarna med kniven eller raspen och det är lite väl onödigt kanske ... Då har jag kunnat hålla om henne och lyfta framdelen och frambenen, vrida henne runt och liksom ställa henne i den riktning jag vill ha henne. Får är ju väldigt "nära" djur, så hon tycker inte alls det är konstigt verkar det som, att jag, som är en i flocken, har "tillgång" till hennes kropp. Får, och åtminstone inte hon, har inte alls samma integritet som tex en häst kan ha. Bara man tilhör flocken dvs, annars är hon ju väldigt skygg, men det är inte samma sak.

Smask smask

 
Tugg, hon ser för skoj ut =D

Bä bä vita lamm

 
 
Lilla fåret, som ett vanligt svenskt ? På vintern iklätt vitt ludd

En bok på posten med allt vad det innebär

Idag kom en bok i postlådan, och som ett brev på posten kom också efter lunch halsont och huvudvärk. Efter att sambon varit förkyld i 2 veckor utan att det bitit på mig, så ställde jag självförvållat till det med en dålig nattsömn, och då var väl garden nere.
Mitt undermedvetna skulle visst ha en utrensning iallafall och kroppen väntade på sin chans. Jag är alltid supernoga med sömnen och sover som en kung, så det är inte ofta jag lämnar några luckor (svagheter) där, men i julkalendertider ska visst det finnas en sån lucka också.
Och boken då, ja, kan inte annat än se det som ett tecken på att jag ska grotta ner mig i den istället imorgon istället för att ut och fara ;o) Ingen slump att den kom så lägligt?
 
Typisk ingela reflektion

För att lösa vår kollektiva amnesia

"De som utgör den högsta procenten av den priviligierade övre skalan av samhällspyramiden besitter inte bara den ekonomiska och politiska makten utan de styr också skolningen, medierna och den intellektuella debatten på ett för dem själva gynnsamt sätt. Detta visas ju av att det rådande systemet håller kvar de flesta människor i världen i ett tillstånd av både maktlöshet och fattigdom, samtidigt som en liten elit bevisligen äger större delen av världen. (3) De verkliga makthavarna, vilka vanligtvis inte är politikerna, känner oftast ingen solidaritet med några specifika ideologier och nationaliteter utan bara till makten i sig. Ideologi, religioner och ras utgör oftast bara instrument att utöva makt.

För att lösa alla de problem som har beskrivits här, det vill säga vår kollektiva amnesia vad beträffar historien och våra egna inre motstridiga processer, samt mänsklighetens lidande, måste vi enligt min mening ha en någorlunda korrekt bild både av vad som formar vårt eget tänkande, vårt beteende och det samhälle och den värld vi lever i. Vägen dit går genom introspektion, självinsikt, ökad självrespekt och självkänsla, samt genom att stärka våra kunskaper om historia och samhället. Först därefter kan vi på allvar börja processen att bryta det artificiella och destruktiva mönster som skapar så mycket smärta och förstörelse i världen.

De som inte ens börjat ifrågasätta den verklighetsbild vi matas med kommer förstås att skaka på huvudet åt det mesta som bryter mot konsensus, men på samma sätt riskerar också de som anser sig vara vakna att förkasta allt de läser i vanliga tidningar och tycka sig se konspirationer under var och varannan sten. Ett alternativ till dessa båda förhållningssätt vore att pröva en tredje väg. En där man intar en ifrågasättande men samtidigt också öppen och ödmjuk hållning och inte nöjer sig med att vare sig ovetande eller cyniskt blicka mot horisonten, utan istället förutsättningslöst börjar undersöka vad som finns bortom den."

Det är lättare att styra över och utnyttja folk som är oinformerade än folk som är välinformerade.

"En del av problematiken med att föra ut nya fakta beror förstås på att människans psyke fungerar enligt en ekonomisk princip som gör att vi reflexmässigt brukar avfärda sådant som kräver någon större tankeansträngning för att istället suga åt oss sådant vi vill finna. Eftersom vi många gånger dessutom är ganska stressade och inte så sällan bär på undertryckta frustrationer som gör att vi lätt blir affekterade när vi ställs inför situationer där åsikter går isär, så brukar vanligen inte heller våra diskussioner ha som främsta målsättning att hitta sanningen, utan tenderar istället ofta att bli en prestigekamp där vi kämpar om att få sista ordet.
 
Eftersom de allra flesta människor idag är så upptagna och så distraherade av det moderna samhällets krav, förväntningar och intryck ligger det i sakens natur att de vanligen inte har vare sig tid, ork eller lust att mera djupgående försöka sätta sig in i de mekanismer som format och formar deras omgivning, allra minst på ett globalt plan. Detta är alls ingen slump.(1) Sett ur den stora maktelitens perspektiv så är det givetvis lättare att styra över och utnyttja folk som är oinformerade än folk som är välinformerade."
 
AKTUELLA BIDRAG:

Bortom horisonten
Michael Delavante
POLITIK & SAMHÄLLE

 
 
Att detta har kunnat fortgå måste därför alltså ses mot bakgrund av att de flesta människor tyvärr har alltför bristande kunskaper om hur de politiska, ekonomiska och religiösa strukturerna i världen är uppbyggda, samt hur dessa har format och fortfarande formar vårt tänkande, vårt beteende och våra beslut. De flesta människor är idag hänvisade till den världsbild som de fått sig presenterade via skola, TV och tidningar och att utifrån det försöka skapa sig en bild av omvärlden. Då de slutsatser vi drar och de beslut vi fattar aldrig är bättre än den informationen de bygger på utgår vi från att våra inlärning ska leda oss rätt.

I dagens samhälle kan vi förvisso erhålla information ibland om maktmissbruk men vanligtvis betraktas detta som något högst ovanligt som kan härledas till enskilda individers brister och svagheter. Tanken att systemet i sig, kring vilket de politiska, ekonomiska och religiösa naven i våra liv kretsar och runt vilka samhällena är uppbyggda, skulle vara korrumperat och till sin natur nedbrytande för det stora flertalet, är något en genomsnittlig akademiker eller medborgare vanligtvis inte kan absorbera, än mindre kommunicera, till sin omgivning, utan att drabbas av antingen handlingsförlamning eller rädsla för att bli sedd som en världsfrånvänd stolle och paranoiker.

En del av problematiken med att föra ut nya fakta beror på att människans psyke fungerar enligt en ekonomisk princip

"Oavsett var någonstans i världen det sker, så är det ett faktum att när människor föds in i ett system så kommer de, oavsett om systemet går på tvärs med deras nervsystem, att uppfatta det som normalt så länge de inte har andra referensramar att utgå ifrån. Då de flesta människor accepterar sakernas ordning och agerar i enlighet med den information, självkänsla och möjlighet till överlevnad de har till förfogande kommer de i enlighet med vad de blivit lärda att försvara den rådande ordningen och reflexmässigt avfärda sådant som avviker mot officiell doktrin.

Om människor sedan råkar snubbla över uppgifter som mera uppenbart indikerar att de har blivit förda bakom ljuset eller är felinformerade, vad beträffar hur samhället och världen fungerar och att duperingen beror på systematisk planering på högsta nivå, ställs de följaktligen inför en situation som vänder upp och ner på allt de tidigare fått lära sig vara givna sanningar om tillvaron. De blir då ofrånkomligen tvungna att göra ett av följande tre val:

- Ihärdigt ifrågasätta informationen och vägra tro på den

- Ignorera informationen och fortsätta som förut

- Med ett öppet sinne undersöka informationen

Det vanligaste är att människor väljer något av de första två alternativen, vilka båda kan sägas vara ett resultat av kognitiv dissonans, det vill säga när olika tankar står i konflikt med varandra. Till exempel när vi intuitivt känner att det vi arbetar med egentligen inte alls är vad vi vill göra men är för rädda för att göra något åt det eftersom vi är osäkra på om vi kommer att kunna hantera ett nytt jobb adekvat, eller att det inte ska visa sig bättre och att vi kanske inte kommer att ha en säker inkomst. Istället rationaliserar vi kanske och intalar oss själva att det vi gör nu egentligen är det bästa ändå, varpå en känsla av kognitiv balans infinner sig, som, även om vi vantrivs och den bygger på illusioner, ändå ger ett slags känsla av trygghet i tillvaron."
 
AKTUELLA BIDRAG:

Bortom horisonten
Michael Delavante
POLITIK & SAMHÄLLE


Hålla i sig när det blåser gungar och snurrar

Första snön kom med blåsväder. Nu är snövallarna meterhöga och taken har tjocka tjocka snötäcken. Det har redan rasat av t.o.m nån omgång så det går inte att komma in genom garageportarna längre ;o)
Inte ut på balkongen heller till pippijåglarna.
Men nu stormar det iallafall inte.
 

Fina fårvantar

 
och diverse smått och gott direkt från Norrmarka Fäbod. Egenspunnet garn från fåren på gården.
 
Säg bara till om jag ska ta med nåt när diligensen går, brukar hämta lite ibland åt dem som provat. Eller åk dit själv och köp lite "riktig" mjölk till lussebaket, gjorde jag, eller kanske rörosten ;o)
 
Har även sockar men de glömde jag fota, (fota haha......eh) de tassar jag runt i både inne och ute, varmare finns inte.
 
 
 
 

Välkommen!

Idag kommer gänget på glöggkalas i stugan.
Allt pyntat och klart och sååå fint.
Det blir lite delikatesser från förr. Inte långt härifrån brukar jag köpa ätbart direkt från "fäbon". Oprocessad mjölk som jag bakat lussebullar på, och kokat gröt. Där görs även annat, som det gjordes förr. Mese, ost, smör har jag provat. Man förstår vad mycket som hänt på det som kommer från affärn. Det är stor skillnad.
Och chokladgodis, precis som chokladgodis SKA smaka. Bilder kommer. Dessutom vackraste fårullvantarna och sockar har jag. Direkt från fåren, kardat, spunnet och stickat. Har dokumenterat, ska bara fullfölja överförande och inlägg...
Inläggen däremot blir sällan dagsfärska här ;o) De här bilderna togs för 2 månader sen =D
 
 

Fågelbord och snö till låren

Ja, det här var ett tag sen. Fortsättningen på temat fåglarna...
 
Inatt kom en meter snö på vissa ställen. Fick pulsa upp till knäna till postlådan. Idag blir det till att gå, bilen får stå. I stallet var det snö upp till låren, närmare en meter snö. Och muffis försvann direkt när hon kom ut. Nu ser hon ut som ett vanligt får! Dvs full av vitt ull, utom på nosen. Det blev jobbigt för henne att skutta, så hon fick vänta på hästarna och följa dem i deras sakta mak istället. Hon har legat inne och kurat med Because i boxen hela natten. Inte klivit utanför dörrn ett steg.
Hästarna var också lite fundersamma att det var så mycket på en gång. Det brukar det inte vara. De brukar kunna kasta sig ut och springa i första snön. Yippie! Men det gick ju inte nu, tvärstopp. Nu blev de snarare molokna.
Själv har jag skottat och pulsat i en halv dag (4 tim), gått igenom hagen, så nu kommer de få se till att motionera sig själva några dagar hemma genom snöpulsning. De lär bli hyfsat sugna på att komma ut  på tur igen och se annat, men nu behövs det trampas upp i hagen och matte behöver vila.
 
 

RSS 2.0