Från oemotståndlig, till Motstånd ;o)

”Alla har vi upplevt motstånd. Motståndet finns ofta där i samma ögonblick som en tanke föds att göra någonting. Till och med att stiga upp varje morgon innebär ett visst motstånd – även om vi har bestämt oss för att göra det och vet att vi kommer att göra det. Vi ligger gärna kvar i sängen och fantiserar om hur det skulle vara om vi sjönk tillbaka i kuddarna och värmen och kunde ringa och sjukanmäla oss till jobbet. Men nej, vi vet att det inte går – och så bryter vi motståndet och hoppar in i duschen. Dagen har börjat.

Detta är ett exempel på ett av många rituella motstånd vi dagligen övervinner utan att ens tänka på att det är ett motstånd vi slåss emot. Det är betydligt mer komplicerat med de verkligt stora motstånden – att göra det vi egentligen vill men varken vågar eller tror vi kan. Vi hindras av blygsel, rädsla, dåligt självförtroende, nervositet och en svärm av nervösa fjärilar i magen som slutligen och definitivt stoppar oss.

Detta är ett exempel på hur vi låter motståndet överskugga målet och planerna. Utan att vi tänker på det matar vi dagligen ett motstånd så att vi tömmer all vår energi på motståndet i stället för att spara energi till handlingen. Stoppa koncentrationen på motståndet och överför all energi på målet och planen istället.

Du kanske har planerat att ringa en speciell människa väldigt länge – men du vågar inte. Du tycker att du först måste känna dig i balans, vara på ett visst humör, känna en viss självsäkerhet, och så går tiden och dagarna och du blir mer och mer nervös. Tiden går och snart kan du inte ringa alls. Det kommer att vara för sent och den andre personen kommer inte att förstå och du kommer att ha glömt ditt ärende.

Detta är ett typexempel på hur du dagligen lägger all din energi på motståndets alla irrationella känslor – istället för att bara inrikta dig på en enda sak: att slå numret och ringa. Det är viljan och målet du skall rikta din energi emot – inte de känslor som får dig att låta bli. Fråga dig vad det beror på när du inte gör det du vill, planerar och önskar. Fråga dig om du matar motståndet med massor av nyttig energi – istället för att rikta den mot det du vill göra."
 

(MARIA SCHERER i boken ”Du är inte ensam”)

Fotfärdig

 

likheter

 
 
 
 
 
Ögonstenen
 

 

Ja, nånting sånt fast ännu mer ;o)

”If I were to begin life again, I should want it just as it was; only I would open my eyes a little more.”
(JULES RENARD)

Snön landade! och med den Göran

en dag med fikapromenad =)
 
 
 
fikapaus nr1
 
 
 
 
socker och gluten fria muffins, och kolla vilket Fynd Göran har gjort i Norrland. Där på en hylla stod bara denna ask som naturligtvis var ämnad för Allsta!
 
och dessa vackra blommor...
 
 
 

Dagens citat igen

”We can choose to create our lives an accident or an adventure.”
(anonymous)

Dagens citat

”The task we must set for ourselves is not to feel secure, but to be able to tolerate insecurity.”
(ERICH FROMM)

Blir det så här i år? Vårkänslor, 21 och 23 april ifjol...

hittade några bilder från trädgården
 
snön smälter och rådjuren tittar fram. 21 april
 
Hade 5 st utanför hästhagen i december. Ifjol kunde de inte komma fram där i skogen.
 
April - (mys)väder
 
Mer snö än vad det är där nu iallafall.
 
 
Åska och sol
 
 
 

RSS 2.0