Den 9 maj överraskades jag i ett stall en morgon av

 
en himla massa pip, en katt hade fått ungar i stallkammaren.
Jisses, en sån morgon
Idag var jag dit igen och fick se de 4 ungarna växt till sig ;o)
7-8 veckor nu då?
 
Här kommer första bilden i en serie kattungekavalkad
 
 
 
 
 
 
 
 

Kattungar


katt

 
 

Drunknar i grönskan? Det är inte riktigt som det ser ut, men härligt iallafall ;o)

 
Här ser man det som vuxit över, lägden har blivit som en vägg
 
en stolpe sticker upp och lite tråd... ;o)
 
Lite häftigt att "bakgrunden" är ganska långt bort, på andra sidan bäcken och nedanför ravinen. Men ser ut som att allt flyter ihop. Själv står jag i potatislandet =D
 
Ja, tänk vad mycket som en bild INTE visar! :-o  Med tanke på att en bild säger tusen ord ;o) hm..... 
 
Inlägget innan ser man den egentliga hagen ;o)

En som inte tappat pälsen än, helt ...

 
 
 
 
Och ett stycke mage som har sommarkostymen på iallafall =) älskar den här djupbrungyllenröda färgen ;o)
 
men hon gör allt hon kan de nätter de sover inne i boxarna och drar sig själv längs brädorna i boxen för att dra av pälsen =)

Oemotståndlig att dansa till

OM någon har missat denna låt, så lägger jag den här.
 
Bara idag har den nog rullat många fler än 10 ggr i bilen ;o)
 
http://www.youtube.com/watch?v=sgRb_lfIZ6A&list=AL94UKMTqg-9DlMvx8sjQ3CM8Sj3mUAooe&index=2&feature=plcp
 
 
Det finns ju fler bra av honom , tex You give me something
 
 
 
 
 

De flesta möten sker därför att det finns sådant i det förgångna som ännu är ouppklarat

"Fortsätt: Vad är det andra?"
 
"Det andra är stora Alef."
"Stora Alef inträffar när två eller flera personer som förenas av någon sorts själsfrändskap av en slump träffas i lilla Alef. De här båda energierna kompletterar varandra och sätter igång en kedjereaktion. De båda energierna..."
Jag vet inte om jag ska fortsätta, men det spelar ingen roll. Hilal avslutar meningen:
 
"De är som plus- och minuspolen på ett batteri, de får lampan att lysa. De förvandlas till samma ljus.Planeterna som dras till varandra och till slut kolliderar. De båda älskande som träffas efter väldigt, väldigt lång tid. Det andra är det där som också framkallas av slump, när två personer som ödet valt ut för ett särskilt uppdrag träffas på rätt plats."
 
"Vad menar du med 'rätt plats'?" frågar jag.
 
"Jag menar att två personer kan leva hela livet tillsammans, arbeta tillsammans, eller också kanske de bara träffas en enda gång och skiljs därför att de inte har passerat genom den fysiska punkt som får det som förenade dem i den här världen att välla fram okontrollerat. De går med andra ord ifrån varandra utan att riktigt förstå vad som förde dem samman. Men om Gud vill kommer de som en gång har upplevt kärleken att träffas igen."
 
"Inte nödvändigtvis. Men människor som har känt en själsfrändskap, som jag och min mästare, till exempel..."
 
"...förr, i ett tidigare liv", avbryter hon. "Och sedan träffas de i lilla Alef, på den där festen du tog som exempel, och blir genast förälskade. Den berömda kärleken vid första ögonkastet."
 
"Som egentligen inte är 'vid första ögonkastet', utan hänger ihop med en hel rad saker som redan har hänt i det förgångna. Det betyder inte att ALLA möten handlar om romantisk kärlek. De flesta av dem sker därför att det finns sådant i det förgångna som ännu är ouppklarat och som vi behöver ett nytt liv för att kunna reda upp, eftersom någonting blev avbrutet."
 
 
 
 

Du inser att du förstår något, även om du inte kan förklara det ens för dig själv

"Det går inte att förklara Alef, som du själv märkt. Men i den magiska traditionen visar den sig på två sätt. Det första är en punkt i universum som innehåller alla andra punkter, de närvarande och sådan som tillhör det förgångna, stora och små. För det mesta upptäcker vi dem av en slump, som på tåget. För att det ska hända måste personen - eller personerna - i fråga befinna sig på den fysiska plats där denna punkt finns. Det här kallas för lilla Alef."
 
"Du har säkert varit på nån fest och upptäckt att du på ett visst ställe i rummet känner dig bättre till mods och säkrare än på andra. Det är en blek jämförelse med Alef, men den gudomliga energin flödar på olika sätt till olika personer. Om du hittar den rätta platsen på festen hjälper energin dig att vara mer närvarande och säkrare på dig själv. När det gäller tågvagnen, så kommer den person som eventuellt går förbi den här punkten att få en märklig känsla, som om allt vore bekant. Men han eller hon kommer inte stanna kvar för att uppmärksamt undersöka vad det är, och i nästa sekund kommer effekten att ha gått över."
 
"Exemplet med festen är bara en jämförelse. Den lilla Alef uppträder alltid av en slump. Du går på en gata, eller sätter dig på ett visst ställe och rätt som det är finns hela universum där. Det första du känner är en nästan obetvinglig lust att gråta, inte för att du är ledsen och inte av glädje, men av sinnesrörelse. Du inser att du förstår något, även om du inte kan förklara det ens för dig själv."

Skitkul, ibland överraskar TV

TIPS, 10 minuter på svt2 19.50. Kul serie, här är kvällens avsnitt ;o)
 
Missa inte åsnekommunikatören iiiiiiihhhihihihi och de andra härliga djuren på härlig engelsk engelska =)
 
Kryp och andra djur!
 
http://www.svtplay.se/kryp-och-andra-djur
 

Ödets hav, Elisabeth Nemert

"Den största faran här på jorden är inte de onda människornas handlande, ty de människorna är så försvinnande få till antalet. Nej, det största hotet är istället alla de så kallade goda människornas påfallande tystnad, deras underlåtenhet att stå upp för det de innerst inne vet är rätt. De godas väntan på att någon annan ska stå upp för och utföra det de själva borde göra. Men till det krävs MOD.
 
 
Det var först nu i skenet av det som hänt utanför Visbys murar som den egentliga innebörden av Auroras ord gick upp för honom. När han ..."
 
 
När jag läst färdigt så fastnade dessa rader som får avsluta citat trilogin om (Lummelunda) GROTTAN - SKATTER (Brandskattningen i Visby ;o) - MOD
 
"Att våga är att för en kort stundförlora fotfästet, att inte våga är att förlora sin själ."
 
Vackrast:
 
"När något är meningen, Aurora, när makten ovanför vill det, då går allting så lätt. Då är det som livets alla pusselbitar plötsligt faller på plats och det utan att vi människor behöver anstränga oss det minsta." =)
 
 
 Jag tog upp nästa bok som låg och väntade; Paulo Coehlos nya "Alef" som jag nämnt tidigare:
 
 
Ett sätt att önska. Alltid ett rätt ögonblick 8-)
 
Och det lustiga och märkliga var att de hade flera gemensamma nämnare, båda berättade om resan till Ryssland och handlingen där, och när de såg tidigare liv och upplevde hur dåtid och nutid smälte ihop när  de insåg att de träffade människor från tidigare liv i nutid =) Kändes som jag läste samma bok igen ;o)
 
 "... - alltsammans så tydligt och så enormt, så litet och så milt.
Jag befinner mig i Alef, den punkt där allt är på samma plats samtidigt."
 
fortsättning följer

Grottan - skatten och våga ha MOD =0)Den här bilden startade en serie sammanträffanden. Samma dag hörde jag en ny låt på radion av Sonja Aldén som var riktigt bra och hette kort och gott VÅGA. Passande. Grottor, skatter och våga ha modet, verkar vara temat för denna vecka.

Häromdagen fick jag sen en stark ingivelse att jag måste ta fram och läsa en bok som jag började läsa för ett år sen. Hann 150 sidor då (en tredjedel) innan all form av läsning fick prioriteras långt ner på listan att "hinna med". Högst upp hamnade flytt, hästar, flytt, utbildning m.m. ;o) Annat som hade en deadline att passa.

Men boken har sin egen tidslinje och det visade sig vara nu! Och Nu när jag har läst ut en bok, får jag i och med det förklara sommaren invigd =)

Det visade sig handla än mer om grottor, skatter och MOD! Precis det som jag fastnat vid...
Fantastiskt underbara citat kom ur boken och en härlig, rafflande spännande historia, baserad på verklig historia men naturligtvis uppdiktad kring människorna.

Historien var hemsk, men kunde inte låta bli att fnissa när de synkroniserade orden dök upp. Personerna i boken på Gotland flydde norrut och skulle gömma sig undan i GROTTOR, Lummelunda grottorna, det handlade om brandSKATTningen i Visby i nådens år 1361 då Danmarks kung Valdemar Atterdag härjade.

;o)

Återkommer med några otroligt vackra kloka sanna meningar ur boken som fortsätter på det inslagna temat.Redan 1940 skrev:


ARE WAERLAND nedanstående i boken ”Kaffe”

”Sjukdomar och symptom betraktas nu av läkarkåren som ”isolerade” företeelser eller särskilda sjukdomar, vilka intet ha med varandra att skaffa och som man därför måste söka komma underfund med ”var för sig”.

På så vis ha vi fått den medicinska forskningen uppdelad i studiet av ett oändligt antal olika sjukdomar och läkarkåren i ett ständigt växande antal specialister samt de civiliserade länderna fyllda med ett ständigt växande antal sjukhus, sinnessjukhus, sjukhusstäder, sanatorier, anstalter för obotligt sjuka, dårvårdsanstalter o. s. v., medan de samhälleliga och statliga utgifterna för allt detta stiger med en svindlande fart – i jämna steg med alkohol-, tobaks-, kaffe-, vitt socker-, vitt bröd-, kött-, drog- och medicin-förbrukningen, som man just på grund av sina metoders ofruktbarhet och sin egen stora blindhet tror ha litet eller intet att skaffa med det allmänna hälso- och sjukdomstillståndet.

Analys,

Vad man saknar är helhetssynen på vad hälsa och sjukdom är för något. Man har grävt sig ner i detaljer, i hopp om att detaljen skall förklara det hela, medan det alltid i sista hand är det hela som förklarar detaljen! Den metod man engagerat sig i och bundit sig till, är den analytiska.

Ordet analys kommer från det grekiska ana, ’upp’ och lyein, ’lösa’, samt anger sålunda att man med tillhjälp av denna metod söker att ’lösa upp’ en sak i dess beståndsdelar och sålunda finna ut, hur den är sammansatt eller gjord, d. v. s. man söker här att genom studiet av en sjukdoms alla kännetecken och detaljer komma åt dess orsaker. Man kallar denna metod även för laboratoriemetoden, emedan man tror sig genom en kemisk och instrumental undersökning av de sjuka cellerna och organen kunna komma sjukdomsorsakerna på spåren.

I motsats till denna metod står den syntetiska, som genom att utgå från en helhetssyn (synthesis = sammanfattning) söker förstå och förklara de enskilda företeelserna (detaljerna). Denna metod har den medicinska forskningen nästan helt och hållet tappat bort, varför den ej mer kan se ”skogen för träden” och råkat in i ett hopplöst kaos av sjukdomar, vilka den varken kan bota eller förekomma – annars skulle läkarna själva ej vara lika sjuka som sina patienter.”

Citat


Krasst?

Krassa citat, bäst att inte bli krasslig ;-)


”Om piller och annan medicin gjorde oss friska, skulle då inte de som åt mest medicin vara de friskaste?”
(EVA BÜLOW i boken ”Ät vad du är”)

”Jag är övertygad om att om hela den medicinska vetenskapen, så som den tillämpas i dag, kunde sänkas i havets djup, så skulle det bara vara till gagn för människan – men mycket skadligt för fiskarna.”

(OLIVER WENDELL HOLMES)”Att ge pengar till reumatikerfonden eller cancerfonden är meningslöst. De bidrar inte till hälsan. Man forskar inte på det som kan ge bot, utan på det som ger pengar.”
(ILENE STENSON)


Vad tycker vi om täcken, hihhihi

JO! De är VÄLDIGT roliga! att leka med =D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C4XiHAvSUIU#!

Orden kan höras i en ny belgisk dokumentär som har skakat om EU-eliten i Bryssel

Avslöjande dokumentär skakar om EU-eliten

"Det finns en mörk kraft bakom det här maskineriet. En hel industri som opererar i skuggan, ofta i hemlighet och mycket konfidentiellt".
---
Avslöjande dokumentär skakar om EU-eliten


En ny dokumentärfilm som tar upp fenomenet lobbyism och dess påverkan och som har retat upp eliten i EU är "The Brussels Business" av Matthieu Lietaert och Friedrich Moser. EU-eliten har ömsomt försökt tiga ihjäl och ömsomt häcklat filmen med ord som "barnslig, ensidig och byggd på klicheér". Filmen, som har ett upplägg med en EU-kritiker och en lobbyist i huvudrollen, deltog i en filmfestival för dokumentärer i våras och var tänkt att visas två gånger men blev så uppmärksammad att den fick visas mest av alla bidrag. "Det är bra", sa en Lietaert i en intervju med Andreas Liljeheden på Sveriges Radio,"för det betyder att folket i den europeiska bubblan vill diskutera demokrati och lobbying".


Filmen beskriver lobbyutvecklingen i och runt EU:s institutioner som i mitten av 80-talet hade några hundra lobbyister men som idag uppgår till cirka 15 000. Samtidigt har de beslutsfattande institutionerna i EU paradoxalt nog blivit mer slutna och obenägna att granskas. EU har fått mer makt samtidigt som det blivit mindre öppet. EU-kommissionen har till exempel försökt minska allmänhetens tillgång till handlingar och Liljeheden berättar att de skrotade Margot Wallströms förslag om ett TV-nätverk som skulle ge stöd till ökad rapportering från EU.


När Liljeheden ringde upp och ville tala med den EU-enhet som ansvarar för öppenhetsfrågor så ville man ironiskt nog, men föga överraskande, inte ens kommentera "The Brussels Business", men när han utanför en biograf intervjuade en kvinnlig tjänsteman på EU-kommissionen som nyss hade sett filmen så sa hon att dokumentären gav en korrekt bild av lobbyisterna och deras stora påverkan på de beslut som fattas inom EU:

"Det var en excellent film som demonstrerar verkligheten av Brysselmiljön och många av svårigheterna i att ta balanserade beslut och jag tycker lobbyismens påverkan visades tydligt". (5)

The Brussels Business tar också upp hur nyliberalismen fick sitt grepp om Europa och hur den kris vi befinner oss i idag uppstod samt vart vi tycks vara på väg.

---------

Därför har också storföretagen spenderat tusentals miljoner på att marknadsföra nyliberalism som någonting bra för samhället.

Verkligheten är dock någonting helt annat.


Via diverse välorganiserade lobbygrupper, ofta utsända av mäktiga affärsintressen förenade i en global industrialistklubb, levererades den nyliberala ideologin till politiska beslutsfattare och resultatet blev sedan utslagning, massarbetslöshet och mer pengar till de redan rika.

Under 80-talet gick exempelvis 29 procent av skattesänkningarna i Storbritannien till 1 procent av skattebetalarna, vilket innebar att den som tjänade hälften av den genomsnittliga lönen fick se skatten öka med 7% medan den som tjänade 10 gånger genomsnittslönen fick skatten sänkt med 21%. Dessutom minskade jobben inom offentlig sektor med 2 miljoner då en av huvudteserna i nyliberalismen är att den sektorn måste kapas ner hårt då den inte följer, och inte kan följa, den grundläggande lagen om konkurrens för profit och marknadsandelar.

Under Reagans era i USA ökade de rikaste 10 procentens hushåll genomsnittsinkomsten med 16 procent, de rikaste 5 procenten med 23 procent och de rikaste 1 procenten med 50%. Bland de fattigaste förlorade däremot 80 procent alltid någonting och ju lägre ner på stegen de befann sig desto mer förlorade de också.

Det är så jobbigt att städa hela tomten

tycker Tobbe...

Provisoriska...

“Varför har det publicerats så många böcker om näring på senare tid? Uppenbarligen har allmänheten många frågor kring hälsa som inte har kunnat tillfredställas av den vetenskapliga falangen i vårt samhälle. De flesta av oss är helt avskurna från forskare, och på samma sätt är forskare avskurna från vanliga människor. Jag undrar varför det har blivit så, då målet med vetenskap från början var mänskligt välbefinnande.

De flesta resultaten från ren forskning är otillgängliga och för dyra för vanliga människor. För att få tag i en två-tre sidor lång rapport från så gott som samtliga medicinska studier var jag tvungen att betala mycket pengar, ibland hundratals dollar för var och en av dem. En genomsnittlig forskningsrapport är skriven i komplexa forskningstermer, som gör den obegriplig för människor som inte tillhör just denna specifika forskningsgren. Jag har upptäckt att de olika forskningsgrenarna ökar i antal och de olika fackspråk som används hela tiden förnyar sin terminologi. Genom hela mitt liv har jag talat med dussintals forskare i olika världsdelar, och jag har aldrig träffat en enda forskare som kunde förstå eller förklara studier från andra samtida forskningsinriktningar. Ju mer forskare hävdar att de kan ett ämne, desto oftare säger de ”Det är inte mitt område” om andra ämnesområden.

Denna tendens visar att forskningen har fjärmat sig från den vanliga människans fattningsförmåga och numera forskar för forskningens skull. Medan allmänheten vill få reda på de senaste upptäckterna, blir vetenskapens värld mindre och mindre tillgänglig för deras brinnande intresse. Ett informationsmässigt vakuum bildas, i synnerhet inom området hälsa och näring.”
(VICTORIA BOUTENKO i boken “Grönt för livet”)


Bevis?


”Om vetenskapen ständigt går framåt, innebär det ju att vi aldrig kan veta något säkert. Om gårdagens sanning är dagens osanning så finns det ju den risken att dagens sanning imorgon är osanning. De vetenskapliga sanningarna är således provisoriska.”
(ANNA JORARV)”Under the right circumstances and with proper funding, scientists can “prove” anything they want.”

(HARVEY DIAMOND i boken “Fit for life: A new beginning”)

Dubbelt upp, sångillustration, bystigt men "barnvänligt" hihi


De bullar upp sig, eller burrar, var det inte nån sång, dina bröst är som svalor som häckar???????


Tidigare bild med bara en.

De är alldeles utanför fläkten i badrummet så lyssnar man där som i en högtalare låter det som att de bor inne i fläkten, hihi, så sött kurrkurr

Stilstudie Tobbe, och den gröna vågen som blev gyllene vägen har blivit vita stigen


Har den äran att härbärgera hund igen, denna gång är färgen brun =)


VITA STIGEN, visst är den läcker!
Bättre bilder på Gyllene vägen ;o)

RSS 2.0