14 timmars-tur i helgen del 2 söndag

Hej igen!
Efter ett intensivt sovande var vi på benen igen på söndagmorgon kl. 8. Glatt påhejad av hunden som nu hämtat sig tyckte han, och ville göra repris på gårdagen.
Mjukt härligt solsken, men svalt och friskt.
Löpardojorna på, så det blev en lugn joggingtur som start på dagen. Efter 2,5 timmar i solen ringde en kompis och ville följa med på tur. Det blev en fuskis igen med bil till andra sidan stan, från södra till norra berget vid kvart i elva.
Tog på torra kläder, bytte skor och snabbt iväg så promenerade vi vidare från Granlo och runt på Norra. Varmare men fortfarande blåsigt ibland.
Då kändes redan gårdagen av i herr Tellos huvud och han var rätt mör, fastän han var så optimistisk på morgonen;o)
Men han skulle aldrig vika ner sig, utan kör vidare även om öronen hänger och vajar åt alla håll, liksom ögonen. Trött kille.
(Han har ju alltså egentligen stå upp öron)
Efter ytterligare några timmar landade vi hemma kl. 13. Fem timmars hundtur idag igen. Och då gick solen precis i moln!
Blev en liten sovstund och sen for Tello hem till resten av familjen.
Där gick han i ide till nästa dag.

Själv hade jag ju en del turer kvar att göra denna dag. Klockan var ju bara eftermiddag så idag beslöt jag för att rida hästarna var för sig. Det blev alltså först en tur med Trollrik, barbacka som vanligt. Inte så mycket träning för flåset, men bra träning för rygg, mage och ben ;o) Till Böle och Kliss.
Och sen detsamma med Because, fast i Sörnacksta med honom. 2 timmar barbackaridning fick knyta ihop träningsfacit den här helgen. Snacka om att må gott.
Det är skojigt med korta intensivpassibland, men inte vill man vara utan riktiga härliga "långpass", gå och gå och gå mm....., som duracellkaninen?

Det här är Tello =)

Det h?r ?r Tello =)

14 timmars-tur i helgen, del 1 lördag

I lördags kom min vän Tello, vilket innebär skogsturer i timtal. Vi startade vid 12-tiden med ett sedvanligt varv runt Sidsjön för att mätta nosen. Därefter fuskade vi med bilen en bit och tog oss mot Selånger för att fortsätta upptäcktsfärden och bland annat hitta Gustur-leden.

En riktigt härlig skogstur med fikastopp. Den tog ände vid ett hygge där alltför många rotvältor efter senaste tidens stormar satte stopp för vidare utforskning. Men det var nog lagom det.

När vi åter var hemma var kl. 17. Trött i ögon och ben, inte minst Tello. Blev vila några timmar sedan ryckte jag upp mig för att ta mig ut och rasta mina andra två vänner, som ni ser på den här sidan, Because och Trollrik.

Tello sov dock tacksamt vidare i lägenheten medan jag fick ge mig ut igen för dagens sista promenad på ungefär 2 timmar, med mina andra fyrbentingar som sagt. De vill ju också vara ute länge, så jag tar båda samtidigt och ger mig iväg på jogging promenad, istället för att ta dem en och en och bara en timme var t ex. 21.30 var jag hemma med dem i stallet.

Gissa om ögonen gick i kors efter dagens 7 mila kliv?, nä 7 timmars tur var det ju.


BC mumsar

BC mumsar

Trollrik

Trollrik

Troll mumsar

Troll mumsar

Because

Because

Presentation

Man kan ju alltid testa och se hur det funkar.

Because är ett mycket personligt, trevligt och underhållande varmblod med mycket humor och egna åsikter. Han är född -93. Ingen lämnar honom utan ett skratt eller flin på läpparna efter besöket.

Trollrik är en otroligt charmig och ambitiös kallblodskille som hunnit bli 17 år. Han gör praktiskt taget ingen fluga förnär, bara han får vara med och göra saker hela tiden, och vara till lags, annars blir han olycklig och kanske stressad. Mycket generös och ödmjuk som bjussar på allt bara han får chansen.

RSS 2.0