Så här såg det ut 29 april ifjol

i år har de inte ens fått smaka första grässtråna än, måste plocka lite i diket :o) då hade de vant magen länge innan de fick ut i första lilla gräsvårhagen, syns på länken nedan. Har inte byggt den än i år. Inte torkat än. Länk till
 
 
http://becausetrollrik.blogg.se/2012/april/lank-till-mufflans-sondag.html
 
Mufflans söndag
 
Minusgrader och frost inatt dock, så det var 0 grader fortfarande vid halv 8 och fick ta bort ett islock på vattnet i hinken ;o). Men steg ju snabbt Tack för dessa bilder från igår! Jag glömmer kameran ideligen.... =D men ibland har man tur och får får på bild ändå ;o) Imorse var det full fart ut med ett tjut igen, de har väl stått och drömt hela natten om att bli utsläppta igen ;o) Men än får de gå in och äta på natten, annars blir de för hungriga :-)
 

http://www.eharstrom.blogspot.se/2012/04/gardagen-var-sa-harlig-solig-lang-och.html

"Blodbilden detsamma som på en aidspatient direkt efter en vaccination


 
 
 
 
 
Vet ni var vaccinerna odlas, titta på detta klipp
http://www.youtube.com/watch?v=zgHfM0-ZtYQ
 
"Blodbilden detsamma som på en aidspatient direkt efter en vaccination, sen återhämtar sig immunförsvaret inte och blir aldrig som det var innan."
"Många dör i PSD inom 4 dgr efter vaccination." "70 % av alla PSD dödsfall inträffade inom 3 veckor efter en kikhostevaccination". "För att det ska godkännas att ett barn dör av en vaccination ska det dö med nålen i armen".

Kolla på 8.40, vad vacciner innehåller, celler från aborterade foster, tungmetaller (borttaget nu på barnvaccin utom för influensavacciner), mjölkprotein (varför finns det så många mjölkallergiker nu) lösningsmedel, desinfektionsmedel, kylarvätska, natriumglutamat E621 smakförstärkare, bakterier, förorenade djurvirus, t ex SV40 som orsakar cancer.
Man odlar vacciner på celler fr aborterade foster. Väldigt bra så man slipper använda utrotningshotade djur...
11.20 skandal poliovaccinet.

SV 40 har man hittat i spermier på ovaccinerade män som fått det från sina föräldrar, på verkar fortplantningen. Tredje generationens vaccinerade får med sig en massa nu redan när de föds, men det har inte med generna att gör.
 
**************************************************
 
Ge 6 min av er tid till den här killen
http://www.youtube.com/watch?v=pQK_qhOdUcI
 
fin italiensk musik till

Långa Z I T A i Soffan

Kan inte få nog av jämthundar och deras magar ;o) Pappa Tello parkerar under sängen när han inte jäser i soffan:

Favorit i repris (från 6 okt 2011)
 
 
och här är när hon var liten, det ska börjas i tid
 
 https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/236077/images/2009/lnga-zita_38466814.jpg
 
Tello oemotståndlig
 
 

Rädsla is nothing to be afraid of ;o)

“One of my favourite quotations is “Fear is excitement without the breath,” attributed to the Gestalt therapist Fritz Perls. He is saying that the same body mechanisms that make you excited can make you scared when you forget to stay open and lively and full of breath. In other words, when you lose your commitment to full participation, you are likely to feel afraid. Then you will start looking for things to pin your fear on. And, of course, you will always find something. When you’re afraid, you tend to look for the slightest little thing that will justify your giving up, pulling back.

Fear is naturally going to get stirred up when you move away from the known. As you open up your intuitive and creative powers – when you realize you have to make up life as you go – you’re bound to feel afraid from time to time. It’s nothing to be afraid of.”

(GAY HENDRICKS i boken ”A year of living consciously”)


1 fjärdedel av vad du äter

“One quarter of what you eat keeps you alive. The other three quarters keep your doctor alive.”
(Egyptian proverb)

Ännu ett favoritalster av stallets konstnär

 
Så Fin!!!!!!
 
några av de tidigare:
Lovely - en till hjärtetavla av Sandra Leman
 
 

Idag gav försmak på det som kommer, nya hagar, nya vyer

 
Satt i godan ro framför eftermiddagsteven, efter att gjort klart förmiddag i stallet.... tänkte ladda för en lördagspromenad bara vinden mojnat lite.... tittar ut genom fönstret som av en händelse, och vad skådar mitt öga! en bar och torr fläck, som gjort för en liten rasthage!!! Omgiven av snön...Att jag inte tänkt på det, här går det fort när det tinar.
 
Då blev det fart ur soffan igen, här ska byggas hage! Fjolårets bäverbyggar ingela har tinat fram, byggelibygg ;o) Klockan var endast 16 så det var bara att sätta igång. Upp med hagen och till stallet och hämta hästarna, å lilla Muffis yrsnuttan var extra skvätten när hon kom ut på första vårpromenaden. Tycker rent av att de ser rätt välbehållna ut efter vintern, men jag tar inga närbilder på de oryktade strulkusarna =) Bara Muffis duger för sån plåtning, hon är mest eller bäst ansad. I år kommer hon inte att behöva se ut som ifjol.....Herregud vilken tufsa...
 
 
Trollrik rodeo hästen studsade som en studsboll av lycka att få röra kroppen och Because frustade nöjt att få sträcka på långbenen, ljuuuuvligt sa de och stirrade storögt. Trollrik fick även göra ett solorace när jag släppte honom på ängen i den mjuka djupsnön i stora sommarhagen, och vad han flyger fint! Det var helt ok för Because att vara åskådare vid vägen så att Troll fick komma tillbaka till oss efter några varv. ;o)
 
Så här i början är det härligt att de kan vara nöjda med så "lite". En sån här hage är ju inte mycket värd i slutet av sommaren när de vant sig vid vida gröna vidder ;o)
 
På kvällen blev det prima hemgjord bananglass, kan kallt rekommenderas! Ska aldrig köpa glass i affären mer.... hoppas jag.
Har ni läst på förpackningarna, precis som skylten med (kejsar)våffelsmeten som gick runt på FB i mars, som bestod av pulver och medel av olika slag, inga råvaror, så är det ju bara alltifrån vatten och skummjölkkspulver, förtjockningsmedel glucos fructossirap och stabiliseringsmedel m.m. i glassen, bara ett fåtal har en skvätt mjölk med, eller ev grädde. Senaste jag såg var faktiskt bara vatten, smaksättare och div konsistensmedel i, helt otroligt.
 
Hemgjorda glassen behöver inte ens sötas! Inte ett korn socker i, banan och apelsin är sött nog att söta alltihop. Rena glasshälsobomben!!!!
 
 

Namngivningsceremoni

Tänkte på Paradisängel, ja ni ser ju skylten bakom men det är ju inget namn, tyckte jag, mer en beskrivning ;o) Hur som helst ligger "Moder Jord" väldigt nära till hands, och eftersom Paradiset är på jorden ;o) Men jag var inte helt nöjd ändå, och så såg jag på FEEL good doktorn, ja, nu tror ni kanske jag menar Dr PHIL men icke, det handlar om Cesar Millan som i förklädd skepnad hjälper hundar, men egentligen är det oss människor som han coachar och är klok på. Och man får verkligen feel good stämning av att titta och lyssna på honom. Och så kläckte han ur sig på engelska, då man oftare använder begreppet Mother Nature, och där satt den! Inget fel på Jord, men Natur satt som en smäck. Så nu heter hon på ren svenska Moder Natur =)
 
 
Ett litet tillägg om en skillnad mellan DR Phil och Dr Feel Good ;o) Jo, i båda programmen är det människor som bett om hjälp. Bara det att när det ingår hundar (eller djur) i relationsdramat, istället för bara människor, så gör djuren människorna mer öppna för att också ta emot hjälpen, eller dvs lyssna på råd utan att ställa sig i en försvarsattityd. Iallafall är det så programmen läggs upp, man ser ju inte allt bakom kulisserna heller såklart.
 
Är det människor i ofta en familjerelation så ska det ältas hit och dit innan de kommer till nån sorts konklusion. Medan när det är djuren som ska beredas en bättre tillvaro är det lite rakare och resultaten blir därefter, enligt vad som visas iallafall, rätt snabba förändringar. Djuren är ju jättefina "visare" eller "speglar" av hur vi förändrar oss, antingen till det bättre eller sämre.
 
Programmet heter som förmodligen bekant Mannen som talar med hundar, men jag vet inte jag, är det det han gör, eller talar han med oss, via hundarna. Hursomhelst, behagligt är det. Och kanske därför människor har en tendens, tror jag, att inte ta illa upp fastän han påpekar saker om dem som de måste förbättra och som de i ett annat läge kanske skulle försöka förklara sig eller försvara sig emot. Man blir kanske som förtrollad och säger ja tack och amen bara  ;o)
 
Ja, hon utstrålar som sagt lite av varje, men här ser hon nästan lite bestämd ut, och säker.
Mig rubbar man inte på ;o)))
 God fortsättning, vi räknar in nya året!

tomt
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Bra program om sockret, speciellt kolesterol. Att socker kan leda till diabetes är det väl ingen längre som motstrider.

I programmet presenteras 2 testpersoner som under 21 dgr ska lägga om kosten och se vad som händer på bara 3 veckor utan socker. Den ena är Ditte som bara dricker coca-cola, 3 liter om dan. (dessutom får hennes barn samma sak, coca-cola till frukost! :-O)
Hennes problem är de vanliga överviktsproblemen, i riskzonen för diabetes osv. Hon ligger i högrisk för alla de sjukdomar som hennes mamma redan har. Efter 3 veckor så är hon redan "normal".
 
Mannen som visas har höga kolesterolvärden, 4,7, och äter medicin för detta. Här slår man alltså ytterligare ett slag för att socker är boven även när det gäller kolesterol, alltså inte fett. På bara 3 veckor hade värdet sjunkit till 2,9, vilket innebar att han kunde sluta med medicin och dessutom gjorde det inget ens om värdet steg något, så han hade lite marginal.
 
"Insatserna mot socker jämförs med arbetet mot rökning, där rökarna på plats efter plats motats ut ur den offentliga rummet.

- Men tobaksfrågan är mycket enklare än matfrågan. Vi vill att tobaksföretagen går i konkurs och helst beskatta dem så att ingen har råd att köpa cigaretter. Med livsmedelföretagen handlar det om att äta nyttigare och äta mindre, säger Marion Nestle som är professor vid New York University och en av de aggressivaste förespråkarna för tuffare tag mot livsmedelsindustrin."

Sändningtider:
SVT2 Torsdag 11 apr 2013 kl 20.00
SVT2 Lördag 13 apr 2013 kl 16.45
 
 
 
http://www.svt.se/dokument-inifran/ska-vi-forbjuda-sockret

Hela program

Ska vi förbjuda sockret?

Avsnitt: 1 av 1

Sändes: tor 11 apr SVT2

Längd: 58 min


Och det här är 5 april i år

nä, det blir inget vår bus än inte...
en meter packad snö, snövallar så bilen inte syns. Hur många veckor tar det innan det är lika bart och torrt som ifjol...
 
 
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/236077/images/2012/dsc00997_198022722.jpg
5 april 2012 .............................................5 april 2013

Det här var 5e april ifjol.....

kan ju säga att det inte är detsamma i år. Får återkomma med bilder imorgon på 5 april i år ;o) med en meter snö istället.
Hästarna längtar efter bus, men det är lite svårt när snön är för djup, för hård, för mjuk, för hal, eller nåt så man inte kommer fram. Idag fick Because komma ut på gårdsplanen och leka rodeo i lina. Ungefär som på de här bilderna fast i lina som sagt .. Imorrn får vi hitta på nåt häftigare så Troll får vara med också.
 
 https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/236077/images/2012/dsc00988c_198022276.jpg

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/236077/images/2012/dsc00991b_198025629.jpg
 
https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/236077/images/2012/dsc00992b_198022636.jpg
https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/236077/images/2012/dsc00997_198022722.jpg
 
De längtar efter nånstans där de åtminstone kan lägga sig och rulla i snön. I hagen är det ju hårda trampade stigar som är något opålitliga dock, och utanför stigen är det snö en meter som man kan åka ner i, ojämnt och svårt att rulla. Det är många "dagliga rull" som måste tas igen nu, och då blir det så här istället ;o)

RSS 2.0