Nu är det dags att slänga tomteluvan för

Tello har blivit pappa!


Tello till vänster

Igår kom valparna, det blev 6 st (7 men en var död). Vet inte riktigit fördelningen men kanske 3 av varje sort?
Det gick jättebra, jag är så nyfiken att se dem och nosa på dem =0)


GOD JUL! Kram på er =0)

Kram!

Trollriks tur att vara tomte!Because ville smaka på objektivet ;o)

Idag är Because tomte

Because

Snart kommer tomtarna igen!!!!!!Ha en fin fjärde adventshelg!

Julevangelium- LÄS fortsättningen!

Läs en liten berättelse om lycka, rädsla, religion och egot. Har ni t ex läst Eckhart Tolle rekommenderas denna ;o)

http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10665960&lngArticleID=10665960&blnRateResult=True&strRateErroroch DEL 2

http://www.sourze.se/Delavantes_Julevangelium_Del_2_10666390.asp
Tellotrattkantarell ska bli farsa!

Jo, det blir så, Tello lyckades med sitt uppsåt!

Nu har tiken blivit rund om magen och är hungrig, så det kommer en hög små grå småttingar i mellandagarna.

Så längesen jag såg såna knyten. Tello är ju 7 år nu..... ;o)
Idag har han fått operera bort en vårta på ögonlocket så snart kommer han ut från kliniken med tratt om halsen ... Det har han aldrig haft förut.

Här ser ni ögonlocket ... en vit prick ser det ut som här
som irriterat, den har nåt fint namn på latin förstås....


what's in it for me?

Jag är optimist i det fallet och tror det skulle lösa sig ;o) MÅnga jobb försvinner ju, i och med att pengarna inte behövs, (börsmäklare, bankjobb mm) så det skulle kanske bli stora förändringar i det frivilliga arbetslivet som vi kanske aldrig kan ana, vi skulle naturligt ha mer kraft och ork att ta hand om varandra än vad vi gör idag? Vi är så vana att tänka i de gamla vanliga banorna att det är svårt att tänka sig nåt där allt är möjligt?

Jag tror mycket sjukvård skulle försvinna, många brottsskador, utbrändhet, äldre skulle ha hjälp av sina familjer som har mer tid och ork och glädje.
Samtidigt som det skulle bli fler människor som kan jobba och inte ens behöver jobba lika mycket som idag. Fråga alla sjuksköterskor/läkare om de skulle gilla sitt jobb och gärna jobba om det gäller att tex jobba frivilligt 4 timmar om dan. Och dessutom få credit och uppskattning för det,vilket de i många fall inte känner att de får idag.  Säkerligen skulle många vilja det, särskilt som de inte MÅSTE. Så fort man inte måste göra nåt, så går det mycket lättare att göra det =)

Man kommer att vilja ge bort saker till varandra, man kan få så mycket av det man behöver, istället för att sälja köpa.
Att man automatiskt INTE vill göra nåt bara för att man inte får lön, är ett vanligt sätt att se på saker... What's in it for me? Jag gör inget om jag inte får nåt tillbaka. Men det kan man vara säker på att man får =) Tillit ....

En del skulle ta chansen att helt byta syssla, men då kommer det andra i stället från andra områden som bara längtar efter att få jobba med människor istället.

Självklart kommer sjukvård att behövas, benbrott kommer nog alltid att ske ;o) Men det kommer finnas många som kan hjälpa till?

Ja, jag är säkert naiv, men mycket skulle försvinna om inte pengar fanns. Det är logiskt. Sen krävs det ju lite planering att ordna det så, och det ligger ju inte i närmsta framtiden. Men eldsjälar som brinner för saker ideellt har alltid funnits, och det kommer bara bli fler av dem, när energin finns! Det är jag övertygad om. När de får chans att göra det de brinner för.

Många vill ha sin uppgift och/eller plats att gå till varje dag, och särskilt när man inte är utarbetad, och om det innebär att det också är kortare tid.

Tänk all "arbetskraft" människor som finns i afrika och andra ställen på jorden, som idag inte klarar av att jobba pga fattigdom, sjukdom. Får man ordning på sånt så blir vi många fler att ta hand om varandra.

Just det om att vi är itutade att om vi inte måste jobba och tjäna pengar så skulle vi inte ha nån drivkraft? Vi skulle förmodligen kunna göra mycket mer än idag!

När man har allt man behöver, så bryr man sig inte om vad man har lika mycket, inte av saker iallafall, dvs ta ett exempel,
om jag köper biobiljetter eller nåt annat till familjen, en vän eller flera och just den här månaden har jag gott om pengar så det räcker och blir över. Då är det inte alls lika viktigt att få tillbaka de där pengarna, och särskilt inte om någon kanske inte har så mycket över den månaden och undrar om han tex kan betala senare? Då säger jag strunta i det. Och jag skulle gärna bjuda hela familjen på vad som helst, bara jag kunde, inget snack om saken. Vem tänker inte ibland att om jag vann "en miljon" skulle jag ge den och den och den en bit av kakan?
Men hade jag också varit barskrapad och det är en bit kvar till lön, då kan den där slanten kännas viktigare för mig, annars måste jag i min tur lösa det på nåt annat sätt?

Jag tror man måste börja se mycket mer möjligheter än vad vi har lärt oss att göra, så fort vi hamnar i skolan så krymps väggar runtom föreställningsvärlden ihop och fantasier och blir likformade andras tyvärr. Och har man det inte ens i fantasin, hur ska nånting bättre kunna bli verklighet?
Det måste finnas bättre system än det finns idag för världen ser inte så vacker ut. Jag kan inte tro att vi inte kan mer än så? Och det beror på att de krafter som styr inte vill vårt bästa , utan de vill bara tjäna på oss som det känns iallafall. De kommer inte verka för att ordna nåt bättre.

Sen måste jag säga att jag är urlycklig att jag bor här i Norden och Sverige, vi som har fötts här har dragit vinstlotten i livets lotteri, var det en klok man som sa, som jag instämmer helt i =)

TACK TACK TACK!


Prövar med länken igen, funkade inte i kommentaren

http://www.zitiz.com/debatt/10-tecken-pa-att-du-haller-pa-att-avprog__20994

Nu gick det!


"

Här är en lista på vad man också kan göra för att avprogrammera sig !? :-o

för att på sikt kunna börja tänka mer fritt? Kanske fungerar det ;o)

Punkten 5 om att politiker ljuger, menas ju politiker i toppen, med mycket makt, precis som de exempel som visas i filmen, obama, mc cain, presidenter/kandidater mfl. Inte vi "vanliga knegare" precis. Ta det inte bokstavligt.

Vem instämmer inte i att det är de med mest pengar som har chans att bli vald, och att de ljuger för att framställa sig själva bättre, samt de andra sämre? Mer regel än undantag. Jag har vänner som är mer eller mindre engagerade i t ex miljöpartiet, och de är inte de minsta egoistiska. Möjligen i mitt tycke något naiva? Vilket jag känner även att jag är själv, jag måste börja lära mig tänka mer kritiskt. "

urklipp från min egen kommentar nedan


teknologin är nyckeln!

SE ZEITGEIST 2 om ni har möjlighet! Missa inte den. Finns på nätet, googla. Eller kom hem till mig och titta ;o)

OM det monetära systemet , monetära ekonomin kontra resursbaserad ekonomi.

Jag skriver mer när jag hunnit rita ner, men sök själva!

Många har svårt att föreställa sig ett annat  system för vi är så itutade att det ska vara som det är och inte ändras, och att det är starka krafter emot en förändring också.

Alla har vi fått lära oss att
vi ska göra rätt för oss och vara duktiga arbetare för samhället
och att
vad skulle vi ha för drivkraft om vi inte MÅSTE tjäna pengar, då skulle vi bara ligga på sofflocket och inte göra nåt?

ICKE, då skulle äntligen får rätta energi frigöras och vi skulle få massor av kraft, dessutom förändras drivkrafterna, från att vara bara till egennytta till att värna om sig själva och varandra. Kriminalitet skulle minska drastiskt, för den drivs av fattigdom och underskott och psykiska sjukdomar som kommer av liknande omständigheter.

Monetär ekonomi går ut på att det är UNDERSKOTT och att man är tvungen att infinna sig i ledet och vara slav eller löneslav, som resten av fårskocken....
Alltså kommer de alltid se till att det är underskott, de som inte vill ändra på systemet till ett system som är bra för människor.

" I en monetär ekonomi kan det ALDRIG vara DEMOKRATI" det existerar inte.

"Framtidens barn kommer att se tillbaka på vår tid och förundras över hur omoget och primitivt system vi hade. De kommer inte att förstå hur vi lyckats vara så fel ute, men de kommer att förstå vilka fårskallar vi var! "  ;o)

Till slut kraschar systemet eftersom det drivs av vinst och det går inte att gå med vinst i all evighet, och då kommer andra lösningar?  (denna film gjordes innan höstens börskrasch)

När allt finns i överflöd (SE FILMEN!) så vill ingen längre sälja något, då ger vi bort det. Idag finns vatten (på många stäöllen) i överflöd därför betalar vi inget för det. Om vi hade allt vi behöver, vilket alla har lika rätt att ha, då behöver vi inte ha en anställning, dvs vara underordnad någon annan.

Teknologin är nyckeln!
"Politiker är värdelösa", de kan inte det som behövs kunnas. I såna positioner skulle tekniker och andra kreativa konstruktiva människor finnas!

Frågan är  Har vi resurserna och teknologin ....... Ja, och jorden är inte alls överbefolkad såklart (behöver inte heller bli det på något sätt), det är ju bara sättet vi lever på som är överbelastande. Men det behöver inte vara så.

Som det är idag tar vi fram massor av teknologi för en rad saker, men inte för det som verkligen skulle göra nån nytta.... För det gynnar inte industrin och det monetära systemet.

USA är det mest kapitalistiska landet ... och där finns flest interner.

Idag skapar vi t ex bara lagar för att försöka upprätthålla ordning (tror vi, och hur bra lyckas det?),
ISTÄLLET FÖR ATT SKAPA LÖSNINGAR! Med teknologin =0)

Idag begränsar vår utbildning bara oss, att bli duktiga kuggar i producenthjulet, istället för att utnyttja vår hela potential att vara kreativa människor, och vad skulle vi inte kunna skapa då . Vi har ju redan nu fantastisk teknologi (tycker vi)


Se mer om såna exempel, rattonykterhet t ex mm. Utbildningssystemet
I en resursbaserad ekonomi skulle utbildningen se helt annorlunda ut.

Många kan säkert som sagt inte ens föreställa sig något annat som finns utanför vår nuvarande (trånga) värld, och därför viftar vi bort det.

och

Se mer om magnettåg och annat häftigt , fakta och framtidsvisioner =)

Sköt om er!


Välkommen!

We are blessed med ett helt fantastic underlag här nu, tacka för det! Riktig knarrsnö under hovarna minsann!

Idag fick vi besök i stallet och blev filmade. Trollrik fick visa upp sina konster på gården och lekte glatt och busade med mobilkameran. Tyvärr verkar det ju inte gå att lägga in filmer på den här bloggen, nån som vet om det går? Jag försökte ifjol när jag hade filmer på busdjuren. Gav upp. Nä, ni får komma och titta på dem live istället ;o)

och så en till gosnos, den förra finns längre ner =)Färgerna matchar perfekt den här årstiden, stilrent ...?   =0)

Is och snö, vackert!


Konstiga fåglar ?

Plockar fram en bild från Sidsjön igen. De har annorlunda änder där nu, vita och beige!? Kolla här:
Är det svanen som också bor där som infiltrerat sina gener i andäggen?. ..Albinos
Men den beige som lagt sig här i solglimten är ju jättevacker tycker jag
Jag hade en gång en fågel

som hette Chip och var så här supersöt, men mycket bestämd herre. Glömmer aldrig de där pepparkornögonen som kunde spänna blicken i en. Fåglar är också väldigt härliga personligheter och olika. Chip stod väl ut med mig och han var skojig och charmig när han var på det humöret. Men han kunde lätt reta upp sig om han inte fick som han ville. Jag kunde väl inte alltid låta bli att retas med honom så jag fick känslan av att han trivdes bättre med killar. Tjejer kan ju vara så jobbiga ...
Det gjorde även en stor vit kakadua som jag hade till låns ett tag, en ung fågelkille som jag drog med ut på en massa äventyr, men det blev nog lite för mycket för honom trots ungdomlig äventyrslusta. Jag tänkte att papegojor är ju såna som vill vara med överallt hela tiden, så det fick han. Sommartoppen på stan, träning i travstallet, flygtur på landet osv. Men det blev nog lite för mycket, så även den fågeln tydde sig hellre till killsällskap där det var lugn och ro ! hahaha
Nu har jag inga fåglar, det ska jag skaffa när jag blir gammal och sitter på verandan i gungstolen hela dagarna =)


Glutamat, INTE att leka med

LÄS!
http://www.sourze.se/Vad_din_läkare_inte_berättar_för_dig_Del_3_10665469.asp 

"Glutamat finns naturligt i vissa födoämnen och i kroppen då det är en av människans 20 aminosyror. Ämnet behövs i låga halter för att muskler och nervsystem ska fungera och kroppen använder glutamat i hjärnan som en signalsubstans. "

ÄCKLIGT!   :
Majken Arvidsson, (som senare blev konsumentrådgivare i Nybro kommun) som praktikant på KLS Livsmedel AB i Kalmar. Hon berättar om hur man redan på 50-talet använde sig av glutamat för att mörka dålig smak på kött:

"Jag praktiserade på KLS på 50-talet och vet att glutamat användes för att skyla över att köttet inte var pinfärskt. Varje morgon fick vi tillbaka stora mängder kött som affärerna inte lyckats sälja. Det maldes ner i stora grytor för att bli till 300 kilo isterband. Jag skalade och hackade 30 kilo lök som blandades ner och slutligen hällde man i en skyffel glutamat. Alla visste att det var för att dölja smaken."

"1988 gav Dr George R. Schwartz ut boken "In Bad Taste: The MSG Syndrome." Han beskriver hur MSG fungerar i kroppen och hur tillverkarna döljer det genom att bl.a skriva att produkten innehåller "natural flavorings", naturliga smaker.

Dr Schwartz säger:
"Arsenik är också ett naturligt ämne, det innebär inte att det är ofarligt. Att veta hur man ska undvika den här smakförstärkaren kan dramatiskt förändra människors liv."

Dagens bilder!Avslutningsvis GOSNOSEN !!!!


Vackra pållarna

Sniff sniff


RSS 2.0