"Slantar" i hårremmen

Att hästar får slantar eller pengar eller prickar i hårremmen när de mår bra känner de flesta till. Förutom att pälsen blir blank och len. Men hur uppkommer de EGENTLIGEN, dvs vad är det för mekanism i huden, hårsäckar, bindväv, nervimpulser, eller vad är det för nåt som gör det?

Jag trodde att det kanske var nåt som kommer till efter en tid när hästen börjar komma i form, t ex om man gett tillskott eller att den börjar komma igång med sin träning så brukar de komma efter ett tag. Så har jag märkt i höst på mitt kallblod Trollrik att han börjar få slantar som jag aldrig sett på honom förut. Han brukar ha väldigt blank len svart päls. Men jag har aldrig sett slantar på honom. Han är 19 år. Nu kryllar det av dem på honom och han har höstpäls, början till vinterpäls, ganska lång och tjock så slantarna blir som stämpelmärken, väldigt ojämn hårrem på det sättet. Pälsen blir nertryckt där slantarna är. Som de märkliga cirklarna på sädesfälten i England, hihi ;o)

Och det är nåt som har kommit mer och mer antar jag. Att de börjat uppstå från i våras (när jag började med KS mer och mer) och nu blivit tydliga, särskilt i höstpälsen.

Men idag hände nåt märkligt när jag behandlade två andra hästar, från att ha varit slät i pälsen dök de upp under behandlingen. Vi stod och tittade på hur de spred sig som imma på en glasruta, medan behandlingen pågick alltså. Hm.... Detta var andra gången de fick behandling i sitt liv. Ägaren berättade också att den ena hade fått prickar i pälsen under några dagar efter den första behandlingen, men då kom de inte under behandlingen vad jag minns alltså.
Sen försvann de. Men nu kom de tillbaka igen. På den ena hästen började de på rumpan och vecklade ut sig. På den andra hästen började de på bröstkorgen/mage revben, och spred sig, vi såg hur de fördubblade sin yta på inom en minut eller  mindre?

Så vi blev ju riktigt nyfikna såklart på vad det är som händer, är det nån mekanism precis som när man får "ståpäls" eller vad då?!?! Trodde som sagt att det inte kunde gå så fort, utan mer som när man äter en vitamintablett, den måste få chans att komma ut i kroppen och ha verkan först, och det kanske inte räcker med bara en tablett heller innan man ser skillnad.

Hejhopp!

Passiv kraniosakral behandling

Hej!

Just nu är jag lite extra fascinerad av den härliga bonusen man får när man behandlar en häst, dvs att man får fler på köpet ;o) de övriga hästarna runtomkring som får/tar passiv behandling. Har varit med om flera roliga och talande såna.

Men jag börjar på hemmaplan med mina egna två. På kvällen direkt efter jag kommit hem från HÄST-I:an kunde jag ju inte låta bli att bara få liiite kontakt med en av dem, kallblodet Trollrik. Jag tänkte att jag börjar med det svåraste på honom, haha. Nasale, han har varit en het travare med hårt spända spärrgrimmor och bett i många år.
Han är verkligen supersnäll men som väntat blev det jobbigt med näsan, nickningar med huvudet och skrapningar med framhovarna, men smet iallafall inte ifrån mig, raringen. Vi stod ute i mörkret på gården. Det lugnade sig och blev väl nånting, men säkert inte fullt ut, för det behöver man säkert göra en hel del annat också till hjälp, men klockan var väl 23 redan. Vi får jobba vidare på det allt eftersom.

Hur som helst, dan därpå tänkte jag öva lite kraniumben på den andra också, varmblodet Because. Nu kommer jag in på en mysig sån här passiv behandling, som var kul att observera.

Because fick stå inne på stallgången som i vårt stall är ca 2 hästlängder lång. Utanför stalldörren ca 2 hästlängder bort står Trollrik och har full koll på att det är nåt på gång och ställer sig för att vara mottaglig.

Jag börjar på Because' rumpa nånstans, kommer inte ihåg exakt vad. Men ser att Trollrik har "KS-öron" och "KS-ögon" påkopplade. Ser helt borta ut, men har som sagt full koll.

När jag förflyttar mig inne i stallet längre fram mot Because' hals och huvud, vad gör Trollrik då? Han kvicknar till och känner att han på nåt sätt hamnat utanför den zon som han tydligen tycker känns lämplig, så han följer efter och flyttar fram sig lika långt, dvs ungefär en hästlängd så han hamnar alldeles utanför i stallöppningen. Så är läget lugnt igen och vi jobbar på, alla nöjda.

Sen börjar jag komma till framsidan av Because och jobbar med frontale, parietale och ethmoid tror jag det var, några av de nya erfarenheterna vi just fått ;o)

På Because går detta alldeles utmärkt, finns inget ställe som inte går att komma åt, han är en perfekt nybörjarhäst för sånt här hihi.

Jag är så inne i det just då att jag knappt märker hur Trollrik smyyyyyger in på stallgången han med, skolösa som de är kan de tassa som indianer ;o) Han får precis plats när han ställer nosen i Because' yviga svans.

(sådär står vi rätt ofta, på tåg.
Bra när man har 2 st som ska tas om hand, att man kan ta båda samtidigt? Ibland står jag vid bakre hästens rumpa och försöker få med alltihop i en lång linje, hästarna verkar tycka det är skitkul, de står ju oftast lösa så de gör ju som de vill.)

OCH, nu kommer det roliga..... När jag sedan fortsätter på Because med .... NASALE... då vänder Trollrik som "sovit i svansen" ;o) på en femöring och lugnt men bestämt vänder sin egen rumpa mot Because rumpa så att hans huvud hamnar i stalldörren. MÅnntro i en säker zon för att inte bli lika påverkad.

De där zonerna verkar ju variera mycket för vad de vill styra själva, men det räckte kanske den här gången med att bara vända på sig. För han vill ju samtidigt helst vara så nära han kan,och "får" för "chefen" Because. När det vankas behandling. Men det blev väl lite för mycket med nasale 2 dgr i rad, trots en passiv variant?

Jag blir som sagt så fascinerad av det här med passiv behandling just nu så jag tappar ibland fokus på den hästen jag "ska" koncentrera mig på. Det är väl en fas jag ska igenom, de får väl passiv behandling allihopa då. Verkar få minst lika bra effekt? Och så långa stunder blir det nog inte heller som jag hoppar över skakeln!

Med det säger jag godnatt!

"Patriarkatet har kidnappat och våldfört sig på inte bara den kvinnliga kroppen och psyket utan dessutom på den underbara visdom som springer ur en Gudinnas själ."

När Sophia blev moder Gaia

"Patriarkatet har kidnappat och våldfört sig på inte bara den kvinnliga kroppen och psyket utan dessutom på den underbara visdom som springer ur en Gudinnas själ."
Hur uppstod egentligen vår planet och hur kommer det sig att mänskligheten inte kommit längre i sin andliga och moraliska utveckling?


http://www.sourze.se/N%C3%A4r_Sophia_blev_moder_Gaia_10687527.asp


John Lamb Lash heter en forskare och författare som i över 40 år specialstuderat gnosticism, mytologi, symbolik, historia, religion och dess inverkan på mänskligheten och det tillstånd världen befinner sig i idag. Han menar, precis som jag själv, att de stora religionerna, inte minst kristendomen, judendomen och islam har haft en förödande inverkan på mänskligheten och fjärmat oss från vårt sanna jag och vår samhörighet med moder jord.

De nämnda dogmatiska religionerna, vilka alla har en Gud vars kärlek är villkorlig, bygger på att vi alla är syndare som måste frälsas via en utomvärldslig kraft, annars är vi förlorade och kommer att straffas. Problemet, menar Lash, är inte kärnan i kristendomens kärleksbudskap; empati och kärlek till sin nästa, problemet är att vi matats med föreställningen om att vi inte äger en inneboende kraft att skapa en bättre värld och tillvaro utan måste frälsas utifrån av någon annan.

Så istället för att söka finna den där gudagnistan inom oss själva som gnostikerna talade om ägnar vi ofta större delen av livet åt att mer eller mindre ängsligt söka svaren och frälsningen utanför oss själva, något som vi vet kan appliceras inom många av livets områden. Ytterst få människor äger mod och självkänsla nog att inte bekymra sig om vad andra tycker om dem och vågar därför sällan också gå emot den konsensus som vanligen genomsyrar de grupper eller miljöer inom vilka man befinner sig. Istället så anpassar man sig även när man vet att man egentligen vill något annat eller har en annan syn på saker eller världen, eller så sublimerar man om sina behov på diverse mer eller mindre destruktiva sätt, matmissbruk, drogmissbruk, kriminalitet och maktmissbruk och så vidare, listan kan göras lång.


sista bilden i paddockserien..

kommer här

alla tre samlade, nu går vi hem!Because, the one and onlyFoto: Carl-Johan Rådström
www.cjr.se


Till helgen är det dags för KS-kurs igen

Längtar dit, och längtar också redan hem igen. Det är till att stå mellan två hötappar som åsnan ;o)

Lägger in bilden ovan som varit inne i tidningen som flera av er redan sett. Här ser ni den stiliga nosen lite tydligare?

Den tål att ligga överst ett tag så nu får den synas åtminstone tills jag är hemma igen ;o) Om inte längre, svårt att sluta titta själv, hahahaha


Debutvinnare

Vaccinationsfaran- kvicksilver

http://www.vaccinationsfaran.se/

Nobelpristagare skrev redan 1952 om kommande vaccinationer

När konspiratörerna är redo att ta over makten i Förenta staterna, så kommer man att använda fluoriderat vatten och framförallt olika vacciner som förändrar
människors sinnelag och inställning som gör dem beskedliga, liknöjda, obekymrade och förvirrade. Enligt deras egna utsagor och de metoder de själva redan har tillämpat, har dessa konspiratörer avsiktligt planerat och utvecklat metoder att mentalt försämra, sänka moralen och fullständigt förslava massorna. Man förbereder vacciner som innehåller ämnen som helt och hållet kommer att förändra människor.

Hemliga kommunistiska planer för att erövra Amerika antogs 1914 och offentliggjordes 1950. Enligt planerna skulle obligatorisk vaccinering införas med vacciner innehållande ämnen som ändrar personlighet. Man tänker också använda sjukdomsframkallande bakterier, fluoridering och ytterligare vaccinationer för att försvaga befolkningen och minska den totala folkmängden.

Läs merTvå RENA snuttisarZitasnuttan och TelloSnuttis
i gamla sedvanliga soffpositioner

Två till skitiga, här piffar vi inte upp oss för fotografering precis hehe


RSS 2.0