Kroppen, en mänsklig uppfinning - låt själen återuppstå

”Kroppen som vi betraktar den idag är en mänsklig uppfinning. Slå upp vilken medicinsk tidskrift som helst på måfå, och du får dig till livs en lång rad föreställningar som är helt skapade av människan. Ändå accepterar vi dem som grunden till vårt liv. En dag satte jag mig ner och skrev en lista över de trossatser som jag fick lära mig under läkarutbildningen. Det blev en lång lista med tveksamma antaganden:

Kroppen är en maskin som är sammansatt av rörliga delar, och liksom alla maskiner slits den ut med tiden.

Kroppen löper ständig risk för smitta och sjukdom – vi lever i en fientlig miljö full av bakterier och virus som bara väntar på att attackera kroppens immunförsvar.

Celler och organ är olika saker och bör studeras separat.

Slumpmässiga kemiska reaktioner avgör vad som händer och sker i kroppen.

Hjärnan skapar sinnet genom en storm av elektriska impulser i kombination med biokemiska reaktioner som kan manipuleras för att påverka sinnet.

Minnen lagras i hjärnceller, även om ingen har lyckats påvisa var eller hur detta sker.

Det finns ingen metafysisk verklighet – verkligheten handlar enbart om atomer och molekyler.

Det är våra gener som bestämmer vårt beteende. De är programmerade som mikrochips och talar om för kroppen vad den ska göra.

Allt i kroppen handlar om överlevnad, och det främsta målet är att finna en partner och föröka sig.

En gång tyckte jag att den här listan var helt övertygande. De kroppar jag undersökte och behandlade under min läkarpraktik stämde överens med det jag lärt mig. Patienterna kom till mig med utslitna delar. Jag kunde med hjälp av deras symtom sluta mig till vilka organ som var inblandade. Jag skrev ut antibiotika för att tackla bakterieinfektioner, och så vidare."

(DEEPAK CHOPRA i boken ”Skapa dig själv på nytt”)


.... fortsättning följer

Journalistik - ett cyniskt skämt?

”Jag, som är journalist, hade ju redan under utbildningen fått höra det cyniska skämtet ”kolla aldrig en story, för då spricker den”.”
(AGNETA LAGERCRANTZ i boken ”Hjärtans hjärna”)

Spöken i fönstret

Jag ser skuggor och vita spöken fladdrar förbi, det finns ju förklaringar. Först trodde jag bara att synen spelade mig ett spratt i ögonvrån och att jag inbillat mig nåt vitt fladdra förbi... Så jag nonchalerade det och fortsatte lägga in hö i boxarna. Sen när jag skulle ut igen såg jag ju!
Fönstertittaren:
Bilden ser verkligen spöklik ut också, den är ju tagen i mörkret utan blixt, men uppljusad till max. Kissen sitter utanför alltså. Fönsterrutan är ju emellan och skulle bara reflekterat blixten....

Fokus Mufflisa

ajaj inte suga på tapeten


Fokus morot!


Inne med mage?

kan man ju tolka på olika sätt.

Här är en serie bilder med fokus på just magen iallafall. Och inne under tak är hon ;o)
Vad säger man?
sötläpp
och tjusiga klövar

ja fokus på mage som sagt igen, varför lyckas prickas in heeela kroppen ;-)


nja nästan. Återkommer med helbilder en annan dag. Nu sova, efter att ha varit på bion War Horse. Hittade en hel del budskap och meddelanden där. Skulle behövt skriva ner dem, så de inte försvinner som i en dröm, men jag ska nog pränta in dem i minnet till imorgon, och mer svar lär dessutom dyka upp imorrn!!!??? :-o

Mufflisa

Har gjort en ny kategori: Mufflisa

Ikväll har jag än en gång fått äran att öva

kommunikation med ett vilt djur.
Varför händer detta mig, undrar man ju lite då och då om allt som sker. Och i detta fall tänkte jag, hm, är det meningen att jag nån gång ska träffa en mer eller mindre vild häst som jag ska försöka hjälpa? Och på detta sätt med mufflan får öva mitt kroppsspråk och tålamod och nyfikenhet.
HM, nja, vi får väl se vart det leder. Jag vet flera andra som verkligen varit duktiga på det området och med tålamod förvandlat vilda hingstar till magiska "tama" hästar =) Jag håller mig så gärna till får.

Men det är nog som i de böcker som går att läsa om de som studerat vilda hästflockar och levt med dem. Eller vilda hjortar och liknande som jag tror det var Monty Roberts finslipade sig själv till att sen bli ännu bättre med hästarna?
Att man blir mycket mer medveten om minsta grej man gör för det återspeglar sig i djuret. Hästar är inte alltid lika nogräknade ;o) (nu längre =)
Man får röra sig uträknat och helst mycket lite, och bara de rörelser som hon uppskattar. Förtroendet har ökat märkbart för nu vågar hon vistas inne i stallet och stanna, med både mig och hästarna. Det var första gången ikväll. Annars springer hon bara snabbt förbi.

Ljud från mig är inte farligt. Prassel är t.o.m. positivt. = höpåsar?
Dessutom tror jag på att det man får höra om att hästar gillar lekande ljud och böljande gärna ljusa toner verkar stämma, och även i det här fallet på mufflan. Ögonkontakt är bra. Det underlättar för att hålla koncentrationen. Jag utforskar så mycket jag bara kan av hennes rörelser, bra sätt att hålla fokus, precis som hon läser av oss. Hur rör sig revbenen, klövarna, öronen, pälsen och svansen osv. Intressant att se vart hennes synfält verkar mer och mindre skarp.

Ett ljud reagerade dock mufflan på, men det var nog inte endast ljudet i sig, utan det hjälpte nog till med de tillhörande vibrationerna, att skrämma henne. Det kom nämligen ett takras, som hördes hela vägen ner för taket ovanför oss, men blev väl ett mikroskalv i väggar och golv också. Och då hoppade mufflan i förskräckelsen in till Because och mig på stallets cementgolv istället för att stå ute i "hallen" (se kommande bild) på trägolvet.
Sen stannade hon inne med oss i ca 5 minuter innan hon var säker på om hon skulle våga sig ut igen ;o)

Det är intressant att märka på sig själv hur länge man orkar vara just i stunden och fokuserad. Jag märker tydligt på mig själv när jag behöver en paus, hihi, då går jag iväg och gör nånting annat helt plötsligt för att inte hela tiden ha mufflans vaksamma blick på mig.
Hux flux bara måste jag gå och fylla på vattenhinkarna eller höpåsarna åt hästarna "så att jag får det gjort nån gång" kan ju inte bli kvar här hela natten. ;o) Men det händer att hon går igenom stallet och följer med ner till garaget och fyller på hinkarna och spatserar tillbaka... så var det med den vilan ;o)

Och nu pausar jag detta och återkommer när jag laddat ur bilderna från ikväll.

Demokrati

”Demokrati är det samhällssystem där du säger vad du tycker och gör som du blir tillsagd.”
(GERALD BARRY)

"Då och då snubblar människorna över en sanning, men de flesta reser sig upp och skyndar vidare som om ingenting hade hänt."
(WINSTON CHURCHILL)

Kroppen har sina skäl

”Är det för mycket att säga att den som känner hela sin kropp leva
inte längre kan misshandla eller skjuta på en annan kropp och inte heller döda tanklöst? Är det för mycket att anta att man dödar utifrån det som är dött i sig själv?”
(THÉRÈSE BERTHERAT i boken ”Kroppens budskap”)

Tidigare inlägg med citat från boken.

2 citat och 2 lokala länkar

THÉRÈSE BERTHERAT har även skrivit boken Kroppen har sina skäl

Lycklig dag! 2

Lycklig Dag!

Här är berättelsen bakom Lycklig dag, länk till Åsas blogg.


Efter en längre inledning börjar detta avsnitt lite längre ner:

Att leva på detta positiva sätt gör att livet på många vis blir

mycket enklare och roligare!

Det finns dock en sak som en del människor inte tagit till sig

eller helt enkelt inte förstått med "The Secret".


Som en påminnelse om att vi ska uppleva allt, man kan inte bara gå omkring och tro att man bara får tänka positivt ;o)
Tyckte det kunde vara ett tänkvärt inlägg =)

Dagens inlägg Livets Träd, förtjänar också en blänkare.
Roligt att nån sätter detta på pränt =)

utdrag:

"Enligt de svenska lagarna får

jag inte behandla cancer så det var vi helt överens om att

vi skulle strunta i. Den kinesiska medicinen är enligt mig

och miljoner andra människor helt fantastisk på många sätt.

Ett av de sätt jag nästan uppskattar mest är att vi sätter fokus på det

friska hos människan..." (läs mer)

"..."vår" medicin överlevt i över femtusen år. Ha i åtanke att den västerländska

läkekonsten inte "ens" är tre hundra år..Det finns såklart många andra

anledningar till att vi ännu inte jobbar tillsammans. Tyvärr handlar mycket om

okunskap och rädslor för att "mista sin makt".

När tiden är mogen kommer vi tillslut inte ha något annat val än att

släppa våra titlar och hjälpas åt som bröder och systrar för att

"människan" som art ska kunna överleva. Vi är ännu inte där fast det känns

i luften för många att det blåser förändringens vindar runt oss."

 

 


Lycklig dag! 1fick jag ett tips om ett blogginlägg som hette så från igår. Jag ska lägga in länktips till hennes sida här, men nu får de här fina blommorna illustrera det här inlägget. Hur många blommor? ;o)
Den vita V-formationen är lika läcker som den mörkrosa V-blomman bakom, och sen har vi tredje ljusrosa lagret.

Och så var det verkligen även idag, med häftigt ymningt snöfall på förmiddagen och sen sprack solen fram så där magiskt och så blev det en riktig vårdag.


Undvek tvn på söndag kväll

fortsättning på förra samhällsåsiktsinlägget.
Skiftar nu från pensionärerna till de lite yngre.

Råkade hamna en söndagkväll mitt i en svensk serie på svt, av alla kanaler, på bästa sändningstid där de sågade i och torterade människor. Vissa skulle vara vanliga människor och andra var visserligen robotar, men ser ju ut som människor och framför allt så spelas de ju av riktiga människor. Så vår hjärna tycker ju trots allt att det är människor av kött och blod, varelser och individer. Sånt här visades förr möjligen efter 23 på kvällarna, eller?

För bästa effekt börja så tidigt som möjligt, tidigt i åldrarna.

Jag har svårt för sånt där och att jag reagerar ser jag, som jag skrev, som ett friskhetstecken. Att jag ännu inte är så avtrubbad, som de vill att vi ska bli. Det ska vara normalt att leva i en vålds- och dödskultur verkar det som. Det ska vara tufft coolt häftigt att såga och suga blod ur varandra och bära på dödskallar på trosor, kallingar, underkläder, sängkläder, bäbiskläder och t ex välkomstmattor i hallen m.m.

Jag är inte rätt person att säga nåt om vad som är kvalitet på tv, men jag höll mig iallafall ifrån den, den här söndagen. Ska pröva titta på den, som det verkar, något mer varma (!) och humoristiska svenska "kvalitetsserien"? 30 grader i februari. =)

Directors cut? Fruktfrossa


FruktverkstanFöre ugnenEfter ugnen

Serveringsförslag                     ....eller pudrade med kanel på

Påskkorten är klara!!!

Påskägg


Den här tiden på året börjar jag se ett mönster på mina motiv, tidigare år har det sett ut så härinte så blå himmel idag
så det blev inomhustema

ikväll kommer jag med ett varmt tips....

Mycket skoj är det nu! ;o) Så jag varvar med några allvarsamma pensionsord

“Det är svårt att få någon att förstå något när hans lön är beroende av att han inte förstår det.”
(UPTON SINCLAIR)

Måste bara nämna "några" ord om pensionsdebatten. Reinfeldt har sina direktiv att så frön som ska gro, så att när det längre fram blir dags att höja pensionsåldern så har det redan formats i våra huvuden så att vi inte reagerar så mycket över det, som vi gör vid första anblicken nu. Det är väl ingen som är förvånad egentligen. Och de räknar med att det ska storma lite nu. Helt enligt implementeringsplanen. Sen är vi så vana vid tanken att vi kommer kanske t.o.m. tycka att det är bra. Avtrubbade.

Det formuleras som en "MÖJLIGHET". Så blir vi lurade och tror nog, att det blir nog bra. Vad vi glömmer är att vi redan idag har hur mycket möjlighet som helst, om vi bara vill själva, att göra nyttiga saker fram tills hur gamla vi än är. Och det vet de, och tycker att det är förjäkligt att de inte kan beskatta alla de som gör ideella insatser idag, tack vare sin pension, för hem och familj, nära och kära, föreningar mfl. Men familjer ska slås isär.

Många idag vill ju och kan ju jobba längre och gör det, främst egenföretagare enligt nyheterna.

Många pensionärer jobbar redan idag så att samhället ska fungera. De är dagis och dagmammor, hoppar in när barn och andra är sjuka, de är chaufförer och skottar snö, klipper gräs, bakar, lagar mat, är sällskap och åhörare och allt möjligt som är guld värt. Listan är oändlig.
Och deras lön är förutom att de känner sig nöjda och värdefulla, naturligtvis pensionen. Och den är de värda! Belöningen är att de dessutom får göra det frivilligt, utan tvång. Oavsett vad de gör, och vad de orkar göra. De ska inte tvingas ut när de kanske är för slitna t ex.

Och de som faktiskt känner att de inte ens behöver prestera (mera) för att känna sig värda sin lön, ska få ha sin pension utan några tvång alls.
Att prestera sitt liv innebär att en människa jagar sitt eget värde
När pensionsåldern officiellt höjs till 75... så är det ingen möjlighet. Möjligheten har vi isåfall nu. Utan det blir ett tvång. Detta införs för att vi kommer inte att ha pensioner framöver. Pengarna är slut. Staten har använt de arbetsgivaravgifter vi har betalat in till våra pensioner, till annat.
Så naturligtvis måste de förbereda för framtiden. Oundvikligen.
Är det nån som tänker på att medelåldern för den svenske mannen är 78 år? 3 år ska han få...

Ett argument i pensionsutspelet är att vi blir allt äldre och att arbetet i samhället måste hänga med i utvecklingen.
Tror snarare någon försöker föregå utvecklingen innan vi ser hur den egentligen blir??

Nästa nyhet är att varannan svensk kan/kommer att bli dement. Demens har ökat med 40 % läste jag på text-tv. Okej. Intressant i pensionsfrågan.
(Att det blir så är väl heller inte så förvånande, vi konsumerar skräp med både öron, ögon och mun, så det är väl en naturlig utveckling.)

Samhället är inte till för människorna, utan människorna är till för samhället. Och som nån förespråkare faktiskt sa i radion: Vi måste UTNYTTJA arbetskraften så EFFEKTIVT som möjligt.

Oj, vad opersonligt det låter, och många reagerar inte ens över det. Arbetskraften är väl inte jag. Det gäller nån annan.
Det var väldigt klantigt sagt tycker dock jag, om man vill snärja någon runt sitt finger ;o)
Gör man det personligare som tex Nu ska JAG UTNYTTJA DIG så effektivt jag kan. Eller att jag ska bli så utnyttjad som möjligt. Då vänds taggarna utåt direkt i ett personligt samtal. Om din arbetsgivare skulle säga så till dig.

Det får bli som det bli, och var och en lär lösa det med sitt helt egna förhållningssätt. Förhoppningsvis grundat på så bra information som möjligt för vad som gäller för just den individen.
För mig är lösningen på livet, och har alltid varit, att jag ska göra det i livet som jag kan göra och vill göra tills jag dör. Jag bekymrar mig inte om pensionen, för det blir ingen sådan. Det är det många som är överens om, som är i min ålder iallafall. Jag får se till att ordna den själv, genom en sysselsättning jag vill ha, ingen annan ska spekulera bort den iallafall.

För några veckor sen hade vi härligt besök av några pensionärer som jobbat och jobbar, både före och efter pensionen och åker runt och gör goda gärningar så gott som alla dagar.
Här är en 94-åring och en 84-åring. Att höra deras upplevelser och erfarenheter i livet är makalöst.
En berättar om hur han som 9-åring hjälpte sin mamma med att koka vatten på spisen när hon var ensam hemma och skulle föda sitt kanske åttonde barn. Makalöst som sagt, eller för tillfället var hon makelös. Han var oturligt nog ute på jobb och fick en otrolig överraskning när han kom hem till middagen som förmodligen inte stod på bordet den här gången ;o)Dagens fikagäst var en ungdom, endast 74 ;o)

I söndagskväll blev jag upprörd när jag slog på tv:n på nästa sändningstid. Jag ser det som en friskhetstecken att bli upprörd, när det är meningen att vi ska avtrubbas. Nu har t o m SVT gått äver några tidigare naturliga gränser. Strax ett litet utbrott även om detta, för att sen släppa det för denna gång ....

Kontraster, värme kyla


och snart så, takdropp

Kontraster, värme kylaSnart så! blommar det. Den här heter nog inte regndroppe eller liknande, men om nån blomma heter droppe så borde väl denna göra det ;o)

Dagens ämne: Hovar. Kanske inte så dåligt samvete ändå .....?


Ja, det var ett tag sen jag gjorde något åt Trollriks bakhovar. Tog framhovarna häromveckan. Behövdes på trakter och traktstöd. Han sliter ju tårna mer. Men de har blivit jättefina fram. Fick förut små sprickor när jag legat efter med ansningen, det blev väl för mycket tryck fram om jag inte höll efter trakterna. Men nu är han jämn och fin och stabil fram ändå. Naturligtvis är jag ändå noga med att hålla efter.

Bak däremot har det visat sig att jag nog ska negligera lite mer? Utforska. Vilket jag tyckte verkade ok i somras.
En dröm för barfotahästägare
På bakhovarna sliter han inte tårna alls så där brukar han få långa tår och låga trakter. Nu börjar jag undra om man får ligga så här på latsidan. Men kollade iallafall en kväll hur de verkade vara. Visst syns det att väggarna växt något, men hoven är fint skålformad vill jag tro...
Här ett snabbt foto och bara kratsat med fingrarna i snön och inte ser de väl för misskötta ut hoppas jag. Jag har varit så noga i alla år och har liksom börjat släppa lite på "pedanteriet". Han är som en klocka så i aktionen märker jag ju aldrig något. Och jag börjar väl också utforska så smått hur hovarna kan se ut om man gör så lite som möjligt, både sommartid då de verkar växa mer, men slitas mer, och vintertid då det kan tänkas vara vice versa.

Because är jag fortfarande något mer noggrann med och t.o.m. skriver upp nästan alltid när jag gjort något, och honom försöker jag hålla efter runtom en gång i månaden numera, vilket är ett stort steg på honom tycker jag. De är inte symmetriska på en fläck, och väldigt intressanta på sitt sätt.

Jag tror jag putsade på Troll senast i december, i januari var det inte (blev bara Because då) och i november fanns det bara inte tid, så nånting måste jag har gjort i december iallafall. Framhovarna som sagt nu i veckan tillsammans med Because runtom. Sen var det dags att kvälla och bak fick sig bara en översyn.

När det verkar funka så här bra är det verkligen behagligt med barfotahovar, får man ha det så bra ? =)

gjord en ny kategori på sidan: Hovar

Två där uppe och en där nere. Because gillar solen och Trollrik väljer lite halvt skugglägeMufflan började sällskapa i Trollriks hög, men bytte sen till Because i solen och Trollrik fick va själv vid matbordet.Det här måste filuras mera på, kolla magen...????

eller??Vi var ute och red igår. Då får Troll chansen att springa lite mer, blev rätt mycket trav och på slutet galopp. Mufflisa var med. Förut har jag smitit iväg när jag ska rida för det har varit på kvällen och mörkt. Och lyckats lämna mufflan hemma på baksidan. Men nu kom vi ut i ljust och jag brydde mig inte om att smyga, så hon var med. Men lite jobbigt för henne blev det. Vi brukar ju inte jogga i vanliga fall så mycket, så när vi kom hem på gården efter en avslutande galopp hemåt, så flämtade hon. Gapade med tungan rakt ut en stund. Så idag blir det vila.... för mufflans skull ;o)

I startgroparna - färdiga .....

Mufflan har lärt sig vad som väntar. Hon har blivit övermufflad förut (överrumplad) och således blivit tvingad att ta ytterspår, i en halvmeter snö och omväg och tappat många meter på herrarna .... Inte roligt även om hon hoppar högt och lätt.
Så! Nu vet hon vad som gäller, väntar på startskottet, hihi

Har hon inte en 1:a på ryggen t.o.m.! ser jag nu. Hon har burit på de där höstråna sen vi gick söndagspromenaden. Hon blev "tagen på sängen" efter en skön tupplur i höt på em.
Nu såg det ju för lustigt ut med detta tema. =)
Var det nån som sa att får är dumma????

Killarna tar det lugnt, ödslar inte energi

Först ska ju också alla onödiga vikter av!

Bakhovarna redo!


GÅ!


Jag hann knappt klicka på kameran. Fyrar av i blindo så jag fick se själv vad jag lyckats fånga, när jag kom hem till datorn. Gud vad roligt  man kan ha det ;o)
Because hinner man inte se röken av, svisch. Han är långt ovanför garaget uppe i hagen redan. Tar inte många sekunder.
De här två verkar gjort sällskap, nu när mufflan var smart och beredd så hon inte behövde springa långt ut i högerterrängen i snön. Trollrik lite gentleman här och låter damerna gå bredvid åtminstone. Annars brukar han vara uppe rätt snabbt han också i hagen i hasorna på Because.
Släpper de nere vid vägen så de får en rejäl bit att avsluta sina promenader med en galopp =)

Det ser mörkt ut men det är dagsljus (vi har ju inga reflexer på).

Har hittat snöbalansen på Because


Han måste få ha fäste bak, så vi har kommit fram till att det blir barfota fram och brodd bak på honom. Funkar jättebra! Annars blir han sliten bak i haserna på promenaderna. Trollrik går fortsatt barfota runtom på alla underlag =)

Hm, tycker att framhovarna börjar jämna till sig???? Han har haft tydligt olika framhovar. Den vänstra (från hans sida sett) som han använt mest har varit bredare och plattare-lägre, medan den högra som han inte lägger lika mycket vikt på har varit högre och smalare. Känns som den har plattat till sig lite. De verkar iallafall mer lika än de varit.


På söndagspromenad i skogen, hinner det hända en del =)

Skotermöten, hästmöten och trädinspektion
Här ligger träden som plockepinn


Lyxiga skogsvägarTroll får ibland för sig att gå med nosen i backen


På väg hemåt igen, puffar på mufflisa om det går för sakta ;o)


går väl bakom igen då, favoritplatsen, lugnast så och bäst uppsikt över storpojkarna

Framme i bebyggelse i gen, och stormfällenSkogsinspektion ...


Här står pojkarna på rad, men träden STÅR inte på rad. Ligger, däremot
... och hästinspektion


Fel håll, hitåt ska vi!
Men ibland parkerar vi ju på sidan för att andra ska få köra förbi. Idag var det mycket söndagsskotrar ute

Utsikt över Klingsta


Och vid vita häststaketet står 3 hästar och väntar. Mufflan hälsar gärna på djur efter vägen, men inte okända människor som vi möter. De bokstavligen hoooooppar hon över ;o)

Titta vad jag har hittat!
Vi sparar det roligaste till sist .... klara - färdiga ----------

Siamesiska kropparInverterade från i höstas


Inramad!


På eftermiddagen blev det maxipromenad

i antalet deltagare, en bit iallafall.


Alla tre i hagen kom springandes uppifrån sitt vänstra hörn när de fick tre besökare. Trollrik är så snabb, först nere, sen kom mufflan (syns ej) och Because tar det lugnt men det går undan ändå med hans vägvinnande kliv.
Jag hann inte ens få fram kameran och fånga dem i rörelse förrän de var nere.


Hästarna parkerar direkt i hörnet för promenadutsläpp. Mufflan får träffa Totti för andra gången i dag. Visst tittar hon, men inte överdrivet skärrad. Inte så att det stör hennes planer på att hänga med flocken på promenad precis. Oftast traskar hon på bakom svansarna deras, men idag tog hon täten och gick alldeles framför så jag kunde snubbla på henne ;o)Sen dags att packa oss iväg och då finns det inga resurser kvar till att sköta nån kamera ;o)

Idag tog vi skoterspåren till stallet

över lägdarna, istället för den vanliga bilvägen yippie! Vimlar av skidspår runtomkring här. Borde verkligen ta fram skidorna på en premiärtur. Ska bli KANONväder i helgen. Rena vårvädret på söndag.Snöbollar, höbollar eller HUND?Där till vänster om stora gula huset nedanför berget till vänster i bild, finns stallet. Ser långt borta ut, men är det inte =) Hund sitter fint och väntar, beundrar inte utsikten som somliga ;o)

Framme!

Födelsedagsbarnet väntar! Med sin lilla följeslagare som tagit sig en vilopaus i det trygga bakvattnet från Because
Rullar in den annorlunda doften av mufflo. Hunden har mer fårpäls än vad fåret har.


Hundvakt denna weekend.Nu ska vi på födelsedagskalas! ;o)


Vad väntar ni på, kom med tårtan då!

Studie i svansar och sommarreflektioner

Den här tiden på året brukar sommarens svansskav växa ut, dvs den brukar vara nerväxt en bit. Because brukar ha en tydlig rand nån decimeter ner. Rakt av, inte successivt längre hårstrån uppifrån som det normala här.

I somras kliade ingen av hästarna svansarna en endaste gång. Lite märkligt är det tycker jag. Lika för båda också. För det var den mest knottiga och myggiga sommar vi upplevt så länge jag minns, och den höll dessutom i flera månader längre. Var ju varmare.
Jag brukar inte ha flugluvorna på fr.o.m. augusti, det vet jag mycket väl från året innan. Men i år hade de flughuvor ända fram i september.

Det som istället dök upp var nåt nytt, på Because. Vilket visade att det var tillräckligt mycket insekter. Han fick skav fram på bakkotorna mot slutet av sommaren. Aldrig sett liknande. Jag försökte se om han skalpade sig när han gick över trösklarna in till stallet. Men kunde aldrig se att han strök sig där. Det blev så mycket att han blev hårlös på nån cm och sånär blödde på den ena kotan, så jag smörjde tjockt med idomin varje dag för att hålla det "glatt".
Det var iallafall knotten. Han sparkade sig själv så mycket på magen att han skavde bort håret, på båda. På den ena kotan var det lite mer mitt på fram och den andra lite mer åt sidan. Och just när jag började fundera om jag skulle fylla ut nånstans med jord utifall att han ändå kom åt nånting vid in och utsläpp, så började det växa ut igen =) nån gång i oktober ;o)

Intressant iallafall, att de inte skavt svansarna trots rekordmycket insekter, och att Because istället använt benen.Stora och små busfrön

http://www.youtube.com/watch?v=FH1JPeJKqb8&list=UUtOxLxn4jn3v_TwgyEStz3g&index=9&feature=plcp

i julskrud, men så här fint var det idag också =)

Glada hästar och folk ;o)

Under granen, här håller de till


Fint tak och vindskydd är det

Och blåser det från andra hållet har de träd uppe i andra hörnan
där uppe till vänster bakom mufflan syns några fina stammar
Dricker med välbehag, njuter av sol och gnag ;o)

Typiskt Becauseoch njuter av solsken och gnag

=D

Brunstigt i hagen? Eller redan dräktig?Vilken liggmatta hon bär med sig :-) Men det var faktiskt kallt för henne i -30. Var så glad att se henne på söndag morgon i -20, men hon frös lite .... Inte alla rådjur som klarar kölden kan jag tro, ifall de inte är välförsedda med mat trots rejäl päls. Men det är ju tackolov denna dam.

Brunstigt; verkar det bli den här tiden. Kom på det imorse när jag såg Mufflisa gå omkring och åma sig framför Trollrik. Ställde sig på bakbenen, krummade nacken och gjorde stång-pose, (första gången jag sett den på 2 ben)
jättefint och Trollrik klappade henne försynt på skallen,
"såja såja gumman, nu ska vi äta frukosten här, se så mycket gott. "
Då satte hon sig att kissa (i höt ajaj). Småkissar precis som brunstiga ston.
Aha, så det är det ligger till såklart, gick det upp för mig då ;o)

kiss-posen!

delar på gnag
Lade ut den här i lördags, ha! -30, gick inte att ta en tugga insåg hästarna snabbt och mufflan som försökte mest. Men nu har trädet släppt till så det går att gnaga :BStåtlig, vacker och färggrannKan sätta ut hur många som helst såna här ;o)
Ryms så mycket i dessa kloka ögon :)
sneglar...

Sötläpp

sticker in emellan med en annan sötläpp här:och framåt och visa långa manen
och åt andra hållet, spana in MufflisaBecause har knappt haft täcke alls i år/ifjolvinter, inte har han frusit heller vad jag kan se =)
Det har hänt förr att han stått och skakat lite av olika anledningar men efter denna grässommar har magen varit bättre än någonsin och han tillgodogör sig nog mer och kan hålla värmen?

Kameran full med härliga djurbilder

och solen orkade fram en sväng till.

Ofta är det Trollrik som får vara glänsarhästen, kanske särskilt på sommaren när han inte är lika lurvigMen idag var det Because som var glänsarhäst... kommer. Men det är ju hans vecka! På fredag fyller han år =D

Har kameran full med härliga djurbilder.

Det roligaste kom inte med, för då var kameran full.
Men efteråt lekte jag med trollis i hagen, flamsar och leker jagis, fram och tillbaka i hagen. Det ska inte finnas nån orörd snöplätt kvar ;o)

MEN det roliga var att när jag avslutade och gick ut ur hagen och skulle gå hemåt, så började han göra samma lek med mufflisan! hihihi, jagade henne runt ihagen och slängde med huvet och busade. Och hon skuttade omkring. Sen buffade de på varandra, Trollrik brukar vilja nosa och greja med överläppen på hennes skalle och då böjer hon ju på nacken och får "stångreflexen" och buffar med skalltaket tilbaka på mulen, men hon står mest bara kvar. Tänk och få ett snapshot precis då, då skickar jag in den till tidningen isåfall ;o)

När han jagar henne skulle hon ju lätt kunna springa ut ur hagen om hon vill bli fredad, men då vänder hon och springer bara runt och verkar nöjd med sällskapsleken, hihi. Och så vänder trollrik på huvet och tittar ut ur hagen: Visst var jag duktig nu! Du har ju uppmanat mig göra så här

Ska ladda ur bilder och drömma om våren, den är väldigt nära nu... så jag minns en del nya erfarenheter från sommaren..... som jag ska illustrera med de här hårfagra pojkarna.
Myterna med globaliseringen

"Filmen sätter fingret på myterna med globaliseringen, som egentligen bara är en förevändning för storföretagen att ta över den ekonomiska makten globalt. De vill äga allt från vatten till lokala naturresurser, och de subventioneras ofta i sin verksamhet – även fast de går med vinst. Syftet för jättarna är Global takeover – vilket står på många av de globala företagens agenda. Det ger utarmning av den lokala kulturen, småföretagen går i konkurs, det skapar depression och fattigdom när pengarna flyttar från regionen till kassan på storföretaget."

Läs mer!

Sanna Ehdin
Economics of Happiness - Idag var jag med över hundra andra på Conscious Summit filmmorgon och såg "The Economics of Happiness" – en fantastisk och mycket

5) humans with full individuality would regain group consciousness


In their book Vernetzte Intelligenz, Grazyna Gosar and Franz Bludorf explain these connections precisely and clearly. The authors also quote sources presuming that in earlier times humanity had been just like the animals: very strongly connected to group consciousness and thereby acted as a group. In order to develop and experience individuality, however, we humans had to forget hyper-communication almost completely.


Now that we are fairly stable in our individual consciousness, we can create a new form of group consciousness - namely one in which we attain access to all information via our DNA without being forced or remotely controlled about what to do with that information. We now know that just as we use the internet, our DNA can feed proper data into the network, can retrieve data from the network, and can establish contact with other participants in the network. Remote healing, telepathy or "remote sensing" about the state of another can thus be explained. Some animals know from afar when their owners plan to return home. This can be freshly interpreted and explained via the concepts of group consciousness and hyper-communication.

Any collective consciousness cannot be sensibly used over any period of time without a distinctive individuality; otherwise we would revert to a primitive herd instinct that is easily manipulated. Hyper-communication in the new millennium means something quite different.

Researchers think that if humans with full individuality would regain group consciousness, they would have a god-like power to create, alter and shape things on Earth! AND humanity is collectively moving toward such a group consciousness of the new kind.

Fifty percent of children will become a problem as soon as they go to school, since the system lumps everyone together and demands adjustment. But the individuality of today's children is so strong that they refuse this adjustment and resist giving up their idiosyncrasies in the most diverse ways.

At the same time more and more clairvoyant children are born. Something in those children is striving more towards the group consciousness of the new kind, and it can no longer be suppressed.

As a rule, weather for example is rather difficult to influence by a single individual. But it may be influenced by group consciousness (nothing new about this to some indigenous tribes). Weather is strongly influenced by Earth resonance frequencies (Schumann frequencies). But those same frequencies are also produced in our brains, and when many people synchronize their thinking or when individuals (spiritual masters, for instance) focus their thoughts in a laser-like fashion, then it is not at all surprising that they can influence the weather.

A modern day civilization which develops group consciousness would have neither environmental problems nor scarcity of energy: for if it were to use such mental powers as a unified civilization, it would have control of the energies of its home planet as a natural consequence.

When a great number of people become unified with higher intention as in meditating on peace - potentials of violence also dissolve.

--------

...........

The full article can be viewed - in English - on the Kontext website

http://www.fosar-bludorf.com/index_eng.htm


All information is from the book "Vernetzte Intelligenz" von Grazyna Fosar und Franz Bludorf, ISBN 3930243237, summarized and commented by Baerbel. The book is unfortunately only available in German so far. You can reach the authors here:

Kontext - Forum for Border Science
http://www.fosar-bludorf.com

MainPage
http://www.rense.com


This Site Served by TheHostPros

6) Electronic devices

Electronic devices like CD players and the like can be irritated and cease to function for hours. When the electromagnetic field slowly dissipates, the devices function normally again. Many healers and psychics know this effect from their work: the better the atmosphere and energy, the more frustrating it can be for recording devices as they stop functioning at that exact moment. Often by next morning all is back to normal.

Perhaps this is reassuring to read for many, as it has nothing to do with them being technically inept; it means they are good at hyper-communication.


Sista bilderna på alla 4 tillsammans

Här är de två sista bilderna vi har sen mufflan hade kidet kvar.
Taget med suddig mobilkamera den 8 dec. Morgonen den 16 dec var det bara en som kom  och mötte hästarna vid utsläpp.
För de som ev undrar vilken av dem som är kvar kan man här se att kidet fortfarande inte har så mycket teckningar i sin päls, t ex på huvud och benen.
Hon har inte lika vita framben som mamman och inte så mycket streck i ansiktet. Det syns inte så tydligt här, men om man vet vad man ska kolla efter så ser man.

Då kan man också titta på det tydligare bilderna från i somras och se skillnad även speciellt på ögonen som har helt olika utseende. Mamman har "får-ögon" medan kidet har "rådjursögon" helsvarta, än så länge. Och så var det alltså även sista veckan. Så även om de här somrigare bilderna nedan inte är lika nytagna så är de lika aktuella, kidet hann inte ändra sig så mycket mellan tagningarna.Kidet, det främre, har gråbruna frambenVitare framben med svart streck på:

2 citat och 2 lokala länkar

Det översta kommer från boken av författarinnan som tagit fram antigymnastiken, en härlig metod som löser upp saker inifrån.
Inte så vanlig än i Sverige men i Sundsvall har den funnits flera år nu  tack vare ett par duktiga tjejer som heter Ingela Andersson. Här är hennes jättefina hemsida. Hon är också röstpedagog och håller till vid Sidsjön. Röst och Rörelse
http://www.ingelaandersson.com

Och Maria Löfdahl som har Hälsa ur Rörelse.
http://www.xn--hlsaurrrelse-gcb2x.com/

Det nedre citatet vill jag bara trycka lite extra på för att jag gillar TITELN på boken ;o) Tycker det stämmer fint, i min värld fungerar det ofta så. Jag väntar in istället för att skynda efter, och då missar jag inget utan får mycket mer :o). Ibland tycker man kanske att man behöver skynda för att inte missa något, men för mig känns det mest tvärtom ;o) Ta bara i stallet, lätt att missa något om man skyndar  :-P
Så skulle jag som ett alternativ
vilja översätta Titelorden ”Ju mindre du gör desto mer får du gjort” till. Men finns nog många varianter =)
Det stämmer absolut till kraniosakral behandling iallafall, det är också ett sätta att vara, inte bara en behandling.


”Det krävs ett förbaskat mod för att erkänna att föräldrarnas ordning, samhällets ordning och den politiska ordningen är inskrivna i ens kropp och att allt detta gjort ens beteende och tankar stela och reducerar ens handlingsutrymme.”

(THÉRÈSE BERTHERAT i boken ”Kroppens budskap”)


”Jag behandlar mig själv så som jag blev bemött som barn.”

(TOMMY HELLSTEN i boken ”Ju mindre du gör desto mer får du gjort”)

Märkligt, intressant och skumt, reklamen är tillbaka

Jag gör inga inställningar alls med min blogg, ingen layout eller nånting, den bara rullar. Och med det kommer ju sån här reklam som ploppar upp. Man kan visst betala för att slippa den och göra nån inställning. Hursomhelst kan jag inte låta bli att uppmärksamma hur den ändras. De försöker lägga dit nåt som liksom samstämmer med inläggen inbillar jag mig.

Och det allra lustigaste är att nu har jag varit utan reklam helt och hållet länge, det blir så ibland. Vilket är rätt skönt ! Ganska irriterande är den ju. Men nu är den tillbaka =(  och det är , som jag tror, allra högst troligt för att jag lagt in sånt som är mer bara "skoj". Så länge jag la in mina samhällskritiska texter odyl, så vågar man inte synas i samband med dessa haha. :-P

Vilket naturligtvis, uppnosig som jag är, bara sporrar mig till att "kritisera" mera. Ska försöka hitta på nåt som retar de stora industrierna ;-P
Vad gör man inte för att slippa reklamen =D
Den är ju en del i samhällskontrollen och dylikt som jag vill spänna ögonen i, hihi. Nu återstår att se, när jag lägger ut detta kanske reklamen försvinner igen, så då kan ni inte kontrollera att det jag påstår stämmer, hehe. Nåja, det här ser jag dock som ett sånt inlägg som kallas för skoj och ploj ;o)

Tillägg efter publiceringen, jag hann bara trycka på publicera så försvann reklamen med nåt om fitness medel. Är väl en tillfällighet.

RSS 2.0