"Ovaccinerade barn är friskare"

"Den tyske homeopaten Andreas Bachmair har samlat in hälsodata från 8095 ovaccinerade barn från 15 olika länder och jämfört med data från 17400 vaccinerade barn.

Deltagarna i studien var mellan 0 och 17 år gamla. Båda grupperna fick svara på samma frågor om barnens hälsa.

Studien visade att allergier var mer än dubbelt så vanligt bland vaccinerade barn. Benägenheten att utveckla astma och bronkit var nästan åtta gånger högre hos vaccinerade barn än hos de ovaccinerade.

Ungefär sju procent av de vaccinerade barnen hade utvecklat en autoimmun sjukdom, motsvarande siffra bland de ovaccinerade var 0.35 procent.

Totalt sett var hälsan bättre hos de ovaccinerade barnen och de hade också en lägre benägenhet att utveckla andra sjukdomar och hälsoproblem så som bland annat öroninflammation, hösnuva, hyperaktivitet, skolios, epilepsi och migrän.

Frågan om vaccinering av barn är kontroversiell och föräldrar som vägrar låta vaccinera sina barn får utstå mycket kritik.
 
"Men vad det här utbytet egentligen innebär är ett blottläggande av hela vårt försvar mot alla kända sjukdomar – inklusive miljoner olika patogener – mot en tillfällig immunitet mot en enda sjukdom, vanligtvis en ofarlig barnsjukdom. Frågan är om vi byter mässling mot allergier, autoimmuna sjukdomar, cancer och AIDS.”

---

"Typiskt är att antalet sjukdomsincidenter varit klart sjunkande långt innan vaccinet för sjukdomen ifråga introducerats. I England hade incidenterna av polio minskat med 82 procent innan poliovaccinet introducerades 1956. Dödligheten i mässling hade minskat med 97 procent i England innan vaccination mot mässling infördes."
 
 
http://www.epochtimes.se/articles/2011/10/15/22174.html
 
 

Människor och djur

Förra veckan lyssnade jag på P4 och de hade nån slags paneldiskussion. Jag fastnade för en lösryckt kommentar, den eviga frågan, vad skiljer oss från djuren ;o)
En av dem slog fast att det som skiljer oss från djuren är att
Vi människor vet att vi kommer att dö.
 
Ja, jag kunde inte låta bli göra min egen tolkning, om vi utgår från att med "dö" menas det vad vi vanligen menar med att dö. Dock finns ju ordet "döden" som en beskrivning för nån slags övergång, men den längre diskussionen lämnar jag vidare utan mer betänkande.
 
Med det skulle jag vilja ställa frågan, är det kanske inte tvärtom?
Skillnaden mellan människan och djuren är att
DJUREN vet att de INTE kommer att dö  =D
 
//Hört, tänkt och sagt

SVÅRSMÄLT

”Kaseinet är till för utveckling av en kraftig benstomme. Kasein koagulerar i magen och bildar stora, sega kompakta och svårsmälta ostmasseklumpar som är anpassade efter kons matsmältningsapparat med dess fyra magar. Men i den mänskliga organismen ställer denna tjocka massa av klibbig smet kroppen inför enorma påfrestningar när det gäller att bli av med den. Med andra ord, enorma mängder energi åtgår för detta ändamål. Olyckligtvis hårdnar en del av denna klibbiga substans och sätter sig fast i tarmväggen och hindrar därigenom kroppens upptagning av näringsämnen. Resultat: slöhetstillstånd. Dessutom avsätter mjölksmältningens biprodukter en hel del giftigt slem i kroppen. Det är mycket surt, och en del av det lagras, tills kroppen hinner ta hand om det vid något senare tillfälle.”
(HARVEY DIAMOND i boken ”Fit for life”)


”Kasein är i förbigående nämnt det material som används för att framställa den högsta kvaliteten lim för träarbeten. Möbelsnickarna begagnar det i stor utsträckning. Man kan föreställa sig vilken belastning det betyder för det system som människokroppen utgör. En annan viktig synpunkt som vanligtvis förbigås är mjölkens fosforhalt. Fosfor är ett av de syrabildande ämnena, och komjölk innehåller nästan 50 % mer fosfor än modersmjölken. Förhållandet mellan fosfor- och svavelhalten är dessutom oproportionerlig i dessa två slags mjölk, en synnerligen viktig synpunkt med hänsyn till individens psykiska och fysiska balans. Det innebär en stor ansträngning för människokroppen att tillgodogöra sig komjölk. Denna ansträngning jämte mjölkens omåttligt höga kaseinhalt är orsaken till många av de slemsjukdomar som plågar mänskligheten.”
(NORMAN WALKER i boken ”Diet-råd i samband med råsaft-terapi”)
 
 
Förutom skillnaden i mängden av protein i komjölk jämfört med bröstmjölk, så finns det också stora skillnader i själva sammansättningen av detta protein. Det finns två viktiga proteiner i mjölk, kasein och vassle. Komjölk har 20 gånger mer kasein, vilket sätter en enorm press på människans matsmältning eftersom det koagulerar och den är anpassad för nedbrytning i fyra steg i kons matsmältningsapparat.

Bröstmjölk å den andra sidan, består av 60-80 % mer vassle än kasein som är lättare att smälta för våra magar.


Ljuvliga mandel!

”Mandel är, när den är färsk, rå och osaltad, den mest basiska av alla nötter. Den är särskilt värdefull som näring åt benstommen och som förstärkning av tandemaljen.”
(NORMAN WALKER i boken ”Diet-råd i samband med råsaft-terapi”)
 
Har haft lite mandelsug den här våren och sommaren, men jag har alltid varit stormförtjust med allt med mandel i. Mmmmmmmandelmassa, biskvier. Hittade flera olika goda på resan till island, både här hemma i Sverige och på Island. På Tönnebro värdshus på väg till flyget hade de en variant med mörk choklad mousse i istället för den vanliga ljusa ....
 
Här sitter jag o smaskar på en stor god isländsk biskvi i Reykjavik innan vi ska iväg på safari.
 
 
 
 

”Almonds are an especially healthy choice, for several reasons.
Here are some of them. Thanks to the generous amount of Vitamin E (which has antioxidant properties) in them, almonds lower the risk of cardiac problems. They are high on monounsaturated fats and hence they also lower LDL cholesterol levels.

This nut also contains magnesium and potassium. Magnesium helps the blood vessels to relax, allowing normal blood flow. Potassium helps the nerve transmission and is important to heart health.

Almonds also have the ability to stabilize blood sugar levels and prevent insulin spikes, which lead to food cravings and weight gain.

One study, published in the International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, found that adding almonds to a low-calorie diet helps overweight individuals lose weight more effectively than a low-calorie diet high in complex carbohydrates.

The Institute of Food Research has published studies which found that almonds have prebiotic properties. These nuts provide nutrition for gut bacteria or ‘friendly bacteria’ so that they can flourish inside the intestines, thereby improving digestion and the immune system.

Another study, whose results were published in the European Journal of Clinical Nutrition, found that a diet that includes almonds lowers not only LDL cholesterol but also C-reactive protein levels. C-reactive protein is a key marker for inflammation, which leads to clogged arteries or atherosclerosis and heart disease.”
(ANDREAS MORITZ i boken “Feel great, lose weight”)

Diagnos

är rena grekiskan ;o)
 
Vad betyder det egentligen?
 
Di är från grekiskans två, i den här betydelsen är det tänkt 2 personer
(t ex läkare - patient)
agnos, kommer från agnostiker, som betyder "vet inte"
 
Att ställa diagnos är alltså två människor som inte vet nåt????????

RSS 2.0