Dags för några visdomscitat

“The curious paradox is when I accept myself just as I am, then I can change.”
(CARL ROGERS)
 
”The truth can hurt, but if pain comes up, it’s pain that was already there.”
(SUSAN M. CAMPBELL i boken “Truth in dating”)
 
“You can only be as honest as you are self-aware.”
(SUSAN M. CAMPBELL i boken “Truth in dating”)
 

Underhållning tisdagkvällar i sommar, program!

Det här brukar vara fina kvällar!
 
Sågvikens Bygdegård
Vägbeskrivning:    www.sagviken.se

Loböle, Stöde

Sommarprogram 2014

Cafékvällar tisdagar kl.19

24 juni
Visor och låtar från Medelpad med omnejd
Lotta Andersson, fiol och Adam Johansson, gitarr


1 juli
Double - en kväll med visor, melodikryss och lite
allsång tillsammans med Inger och Göran Ögren             


8 juli
Dragspel och strängar - en kväll med Gerd Eriksson,
Karin Nystedt, Laila Nilsson och Arne Brodén


15 juli
Elvis i våra hjärtan Bernt Nordström, sång och
Lillian Stenlund, piano med ett pärlband av andliga sånger ur
Elvis repertoar

22 juli
Up the Country – Woodstate - önskerepris


29 juli
Visor och dikter från förr i ti´n – med Fyrklövern
d.v.s. Millan, Allan, Tore och Lennart


5 augusti
Ol´Blue Bells tillbaka i Sågviken – Kurt Eriksson
Roland Bolander, Beppe Wahlgren, Dan-Gunnar Olausson,
Leif Norberg, Bosse Bäcklund

 

Inträde    100:-    inkl.    kaffe    och    smörgås    

Nyinstallerad hörslinga                

Publik    max    100    personer    Naturlig yogi/yoga

Avdelningen Hälsa och rörelse; barn som naturliga yogis?
 

Fågelsymbolik i kråksången

Oj, det här var precis vad jag behövde, lustigt sammanträffande! Nu när jag satte mig vid datorn och tänkte göra annat så har det hamnat ett word dokoument mitt på skrivbordet som heter FÅGLAR SYMBOLIK.
 
Det hade jag glömt, tror jag tog fram det ifjol och trodde väl inte det fanns kvar? Jag letade nåt speciellt då inte för egen räkning och tog fram en lång lista med fåglar och övriga djur.
 
Nu är det så att sen nån vecka har vi haft 2 galna kråkor runt huset! De är som tokiga på fönstren, speciellt nere i källaren. Vet inte om de ser sig själva spegelvis och bråkar med "inkräktarna" eller om de ser nåt innanför om de har bättre syn än vi.
Och så är de på balkongen, och det kan väl bla bero på att jag har min stora silverboll där ute nu, som var så skön att sitta på när jag var gravid ;) Men de är på fönstren och knackar och där nere är de alldeles skitiga av vingslagen. Så vi har gjort en fågelskrämma där av jacka, keps och solglasögon B-) Lite lugnare har det väl varit nu några dagar.
 
Så hittar jag den här djurlistan med en massa symbolik, hade inte haft en tanke att kolla på kråkan men den var 4 på listan så jag råkade se den ändå. Var väl lite upplyftande iallafall tills vidare ;) Så får vi se om vi får vara ifred sen haha. Brukar ställa ut kartonger och sånt till sopsorteringen på balkongen... men inte så bra nu.
 
Kråka
Förnyelse, transformation, magi, överflöd Precis som korpen så är kråkan synonym med kraftfull magi. Kråkan står också för pånyttfödelse, man reser sig som fågel Fenix ur askan.
 
Lägger in några fler på måfå i brist på annat blogginnehåll för närvarande.
 
Hök
Healing, visioner, återfödelse, andlighet och frihet Nordamerikanska indianer associerar höken med magi och använder fjädrarna i healingceremonier och för att framkalla regn.
 
Örn
Makt, skapande, upplysning, upptäckande Nordamerikanska indianer dyrkade denna fågel som Den Stora Anden, skaparen av allt. I örnens ande finns den kvinnliga aspekten (anima). Kvinnan har förmåga att se saker från ett distansperspektiv, besitter stort mod och kan se in i framtiden.
 
Papegoja
Kärlek, profetia, meditation, verbal förmåga Fågelns förmåga att tala anses som en kanal mellan människan och den andliga världen. Papegojan sägs också kunna förutse vädret.
 
Hittade en med namnet Adam i så den måste ju också med ;)
 
Uggla
Sexuell energi, mörker, befrielse Ugglan är en nattfågel och är starkt assosierad till månen och den kvinnliga kraften. Lilith, en gudinna från Talmuth och den kristna gnostisismen, är ofta representerad som en uggla. Hon var Adams första fru och vägrade att underkasta sig en underordnad ställning i äktenskapet.

Är ni intresserade av djurs hälsa, djurhomeopati m.m.

Kan jag rekommendera en titt på dessa sidor.
 
www.whiteday.se
 
bloggen

Foderkonsult

 
"Jag har jobbat med hundars och katters hälsa i drygt 20 år och min erfarenhet är att många hälsoproblem börjar med just kosten. På grund av detta har jag utvecklat ett individanpassat program för att komma till rätta med det. Andra vanliga problem som ofta är kopplade till kosten är ledproblem, vandrande hältor/smärtor, hudproblem, allergi, återkommande öroninfektioner, urinvägsinfektioner, klåda, pälsbortfall, övervikt, undervikt, nervositet, aggressivitet, ögoninfektioner, eksem mm.

Under en konsultation går vi igenom hundens/kattens sjukdomshistoria och tittar på när problemen uppstod och hur dom då behandlades. Tex antibiotika kan slå ut dom goda magbakterierna vilket gör att djuret har svårt att ta till sig näringen ordentligt. Det finns en djungel av foder på marknaden, jag vet vilket som passar just din hund/katt bäst, och vilka eventuella tillskott du behöver ge ditt djur för att det ska må så bra som möjligt."


Middagsfrid! "Vill vi verkligen att barnen ska överleva?"

 
"När jag pratar om detta, får jag ofta höra att jag är ”extrem”. Många talar om att man ska avdramatisera det här med mat och ”herregud, de överlever ju!”."
 
 
Har ni läst Middagsfrids krönikor i Sundsvalls Nyheter i höst och vinter! Massor av bra inslag, tips, kloka ord och mycket mer. Det går att hitta dem på SNs webb i tidningsarkiv. Men här är ett smakprov där en av de nyare krönikorna från i vår finns i en variant i ett annat forum:
 
http://www.entreprenor.se/blogg/kicki_theander/vill-vi-verkligen-bara-att-barnen-ska-overleva_579767.html
 
"Jag säger som kostrådgivaren och författaren Ulrika Hoffer: har vi verkligen inte högre krav på barnens mathållning än att de nätt och jämnt ska överleva? Är det inte också viktigt att de växer som de ska, inte utvecklar allergier och att de kan koncentrera sig i skolan? Om de ska kunna lära sig saker behöver de bra mat. Jag har lite högre krav på maten än ren och skär överlevnad. Och jag är trött på att få höra att jag är extrem! Mitt mission är att förändra våra matvanor och det är därför som jag driver Middagsfrid."
 
Kicki Theander
 
 
Samma teser går jag själv efter och nu naturligtvis ännu noggrannare med barnen, och djuren så gott det går, efter vilka kunskaper man har. Det ändras allteftersom man testar nya saker ;)
 
Mycket bra diskussionsämnen i dessa krönikor iallafall. Kommer mera, säkerligen...

Mera gott? o blandat - PUP Cakes! hahaha


Lite mer GOTT och blandat

"Min vän och grönsakhandlare Johan har nyligen varit iväg på ett litet spännande äventyr under några dagar, han har besökt ett gäng banan plantage med både miljön och arbetarnas bästa i fokus.

Johan berättar om sin resa till Dominikanska Republiken som är bäst i världen på just ekologiska och fairtrade bananer där han under tre dagar åkte runt i landsbygden och besökte olika plantage som alla var krav och fairtrade certifierade, här är märks bananerna stolt med symbolerna för fairtrade och Krav vilket är något som jag tycker att alla ska titta efter när ni köper dessa gula läckerheter."


http://kokschefen.nu/varfor-valjer-du-inte-fairtrade-bananer/

*****************************************************************************************************************************
 
"När jag under middagen satt bredvid Korosh Taheri, överläkare på den medicinska avdelningen på ett sjukhus på Färöarna, frågade jag honom (med risken att bli utskrattad) om han har hört om kraniosakralterapi och vad han i så fall tyckte om den."
 
 
http://margoskraniosakral.wordpress.com/2014/04/28/faroisk-lakare-kraniosakralterapi-har-en-stralande-framtid/

RSS 2.0