Den inre samhällsreformen

Många blir nog överraskade att höra att Sverige exporterar mest
vapen i världen per person. En genomgång av vapenhandeln i världen visar att
Sverige ligger på 11:e plats med två procent av världsmarknaden, vilket innebär
att vi ligger i topp mätt per person. (5) Under de senaste tio åren har Sveriges
vapenexport fyrdubblats och trots att riksdagen förra året röstade för att
stoppa försäljning till diktaturländer har den nya lagstiftningen inte börjat
utredas. Saudiarabien var den näst största köparen och det är ingen hemlighet
att det är en diktatur där man kränker mänskliga rättigheter, för inte minst
kvinnor. Sverige säljer även till Pakistan och Förenade Arabemiraten där
mänskliga rättigheter kränks, och man vill även öka vapenspridning via nya
Försvarsexportsmyndigheten.
 
 
http://www.sourze.se/Den_inre_samh%c3%a4llsreformen_10795564.asp
 
 

Den inre samhällsreformen

Det primära för de verkliga makthavarna är sällan pengar i sig. Det primära är makt, och pengarna utgör smörjmedlet för att kunna utöva denna makt.

Sådan information stör våra inlärda doktriner.


Känn världen - och dig själv

Tidigt fylls människors kroppar och hjärnor med fluor, aspartam, natriumglutamat, raffinerat socker och andra gifter, samtidigt som de parkeras framför TV:n och okritiskt konsumerar det ena idiotprogrammet efter det andra.
 
 Känn världen - och dig själv
 
"... de vältaliga makthannar (och honor) som förtroendengivande ler mot oss från TV:n vill förstås alla väl och skulle aldrig ljuga eller vidmakthålla ett system där tre miljarder människor får leva på två dollar om dagen (4), nära en miljard gå till sängs hungriga varje natt och 30 000 barn om dagen dör av svält. (5)

Lika lite som de någonsin skulle låta sponsra kommunist- (6) eller fascistdiktaturer (7), mörda utländska ledare eller starta krig på falska grunder. (8) Sådan information stör våra inlärda doktriner. Istället erbjuds vi att vägledas av och rösta på personer som sitter fast i ett förlegat gammalt systemtänkande och som serverar oss pamfletter, klyschor, politiska program och allehanda religiösa dogmer som ska leda oss genom livet efter skolans indoktrinering, där vi får lära oss att bli goda konsumenter och producenter som ska bidra till den ekonomiska tillväxten, inte självständigt tänkande och självförverkligade individer som skapar ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle. Om sen någon påtalar detta kan man vara helt förvissad om att vederbörande blir stämplad som antingen extremist, kommunist, anarkist eller miljöfascist.

De som verkligen satt sig in i saken med ett öppet sinne och varit tillräckligt intelligenta för att lägga ihop två och två, ställs då inför valet att antingen tiga av rädsla för att bli hånade och utstötta, eller att ända försöka hitta vägar att förmedla det på så att folk förstår. Något som sannerligen inte är lätt. Lurade och rastlösa strävar de flesta människor fram genom livet och fyller sina hjärnor med den propaganda och smörja som eliten proppar deras huvuden fulla med redan från att de föds.
 
Det är därför föga överraskande om de inte kan mobilisera tillräckligt med kraft, tid och öppenhet i sinnet för att ifrågasätta en version av tillvaron de hela livet matats med. Istället söker de tröst i pengar, prylar, status och annat förgängligt. Alkohol, knark- och matmissbruk, samt de självskadebeteenden vi ser, liksom det familjevåld och den kriminalitet som pågår, är alla i viss mån symtom på ett samhälle som gått på tvärs med människors nervsystem, och där oroliga, frustrerade individer försöker medicinera sig själva via diverse droger, ropa på hjälp via långsamma självmord, eller låter vreden gå ut över oskyldiga. Det innebär inte att man kan bortse från ärftliga faktorer och att det inte finns ett egenansvar, men ökningen av dessa problem kan knappast bara skyllas på dålig karaktär eller taskig genpool.

Den vanligaste formen av våld är dock det verbala...."
 
 

Fluor sänker IQ enligt Harvardstudie, och förkalkar tallkottkörteln

"Fluor finns i kranvattnet här i Sverige, i tandkräm, tuggummin, munvatten och flera andra hushållsprodukter som används flitigt. Nu kanske ni som vet med er använder mycket fluorprodukter bör tänka om."
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1733
 
 
University of Surrey i England genomförde en studie 1997, där resultatet visade att den mjuka vävnaden i en vuxen människas tallkottkörtel innehåller mer fluor än någon annan mjuk vävnad i den mänskliga kroppen. Faktum är att nivåerna av fluor som återfanns i tallkottkörteln var tillräckliga höga för att hämma våra livsnödvändiga enzymer.
 
Ett annat samband visar på vikten att använda ofluorerad tandkräm, inte bara för sköldkörtelns skull (eftersom flour och klor tar platsen från jod i sköldkörtelproduktionen) utan även för att det finns ett samband mellan fluorintag och tallkottförkalkning. Numera finns många studier som visar att tallkottkörteln är det primära målet för fluorets ackumulering i kroppen. Kort sagt, så lagras flour i tallkottkörteln och försämrar dess funktion i och med den förkalkning som uppstår. Tallkottkörteln har liknats med vårt kroppsliga själscentra och det är ifrån denna lilla körtel som våra tankar till stor del skapas. Fluor gör alltså inte bara att sköldkörteln hamnar i obalans, utan även att vår sömn och våra tankar störs.
mera: http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2701&print=1
 
Gammalt inlägg på min blogg från nov 2008:
Fluor - ett gift
 
Längesen jag skrev nåt om fluoret alltså, men sen jag helt slutade fuska med fluor för 4-5 år sen har mina tandläkarkostnader varit obefintliga. Jag fuskade ibland innan dess och drygade ut med vanlig fluortandkräm för att den utan fluor på hälsokosten är ju "dyrare", men det har jag tjänat på. Som jag nämnt har jag dock istället lagt pengarna på MSM ;-B 
 
(tidigare inlägg om detta: http://becausetrollrik.blogg.se/2009/november/rena-vita-tander.html) och (http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/stralande-forskningsdag-tandundersokning.html)    

Den naturliga konsten

det naturen skapat, eller det som skapats i naturen, av t ex en bäver  :-B
Här bäverpinnar, hur kan dessa gaddar göra nåt så fint, i bemärkelsen "smått" istället för grovt. Hade en stor samling en gång men har bantat ner den. Kan ju inte bygga mig en bäverkoja när jag inte är en bäver...insåg jag.
 
Och så de fantastiska kastanjerna. Synd det inte går att känna dem på bild, de är så MJUKA i ytan, polerade av nåt magiskt.
 
 
 
 
 

Tanke och handling

“Learn to think with the whole body.”
(TAISEN DESHIMARU, swordmaster)


”Det är inte det man tänker utan det man gör som kan förändra tillvaron.”
(okänt ursprung)

Tanke och handling 2 - att förändra

”Det är lättare att handla sig fram till ett nytt sätt att tänka än att tänka sig fram till ett nytt sätt att handla.”
(MARIANNE WILLIAMSON i boken ”Förändringens gåva”)


Höstfärger, fantastiska dessa bollar

 
 
vad det nu är?
 
Torkas och känns som pappersgirlanger

Att vara utan framtid

är att vara i frihet!
 
Så nu förstår jag än bättre det jag lagt in tidigare, om att vara utan syfte! Lustigt hur allt vävs samman ...
 
Stycket ur boken Frekvens, som beskrivs i förra inlägget.
 
" ...Jag satt där med upplevelsen av oändlig rymd, och den var så oändligt mycket mer njutbar än den hemska framtid som hade lagts över mig som en våt filt. Det kändes i och för sig lite underligt att inte ha någon framtid, att inte ha någon plan, men jag insåg att den märkliga känslan i själva verket var frihet! Jag insåg att jag aldrig upplevt frihet tidigare, trots att jag alltid kämpat för den, och jag förstod att om jag försökte skapa min framtid inom ramen för intellektets begränsningar skulle den i bästa fall bli slätstruken."
 
Så nu förstår jag på fler sätt, det jag skrivit tidigare, om jag sätter egna ord på det, varför jag inte velat ha några fastställda ramar såsom t ex ett fast jobb. Då hade jag vetat hur framtiden skulle te sig den närmsta tiden/året/åren. Och det har inte varit frihet för mig. Det har varit en begränsning.
 
Jag har inte försökt bestämma mig hur saker och ting ska lösa sig, utan bara låtit det komma. För jag har sett att om jag själv försöker tänka ut en lösning, blir den som sagt mycket mer begränsad, än om jag låter universum lösa det åt mig. Det blir tusen gånger bättre så, för det jag hamnar i hade jag aldrig kunnat tänka ut bättre själv. Därför lämnar jag framtiden i universums händer med en stor portion tillit. =)
 
I den här boken finns många intressanta tankar och beskrivningar.
 
"...Egot vill ha en fullt utvecklad. strategisk plan, klart utstakad i tio steg, som ska vara genomförd inom en vecka. Men så länge vi inte sätter egot på "paus" får själens magi inget utrymme."
 
Och precis så beskrev en kompis till mig att hon i sin tur hade hört beskrivas. Att när hon slutade kämpa för att lösa en specifik grej, när hon släppte taget, då fick själen fritt fram att jobba, och själen jobbar mycket mycket snabbare än vårt sinne. Och då hade allt löst sig på nolltid. Själens magi, ja =)
 
 
 
Nya tankesätt   (tidigare inlägg)
 
Syfte, till vilken nytta?
  • Ambition är ett tillstånd av syfte och otillräcklighet, inte VARANDE. Syfte är en "förväntad utgång som är avsiktlig eller som vägleder dina planerade handlingar". Det är associerat med en "utgång", inte oändliga möjligheter. Och då kommer vi in på begränsningar igen, att människor begränsar sig och gör sig mindre. Istället för att "VARA". Syftet definierar oss som en "del", inte som en helhet
     
  •  
    När vi gör ett val kring något använder vi sinnet eller känslorna och skapar en polaritet med andra möjliga val.

    Det vi kallar "skuld" är resonansen mellan gjorda val och val som kunde ha gjorts. När du inte gör val finns det inga polariteter. Att välja är att välja ut och vi gör det genom att tänka, vilket är programmet. När vi är i ett tillstånd av vetande finns det inga val att göra eftersom vi inte står inför några alternativ. Vetandet vet, det behöver inte välja från möjligheter."

Någon ville att jag skulle ta upp tråden igen, om frihet som också ledde till syfte

För drygt ett år sen köpte jag en bok som jag nämnde här.
Intuitionsåldern, en snabb utveckling. Inget går snabbare än våra egna vibrationer
Frekvens, kraften i din personliga vibration
 
Hade bläddrat lite lätt i den, men sen gick allt Så snabbt i min HEMfrekvens ;o) så alla mina hem byttes ut =)
 
men häromkvällen blev det att jag läste mer, och naturligtvis handlade det jag slog upp, om just det jag funderat kring, nämligen "frihet", som Muffis gärna illustrerar.
 
Först och främst lärde hon mig att byta ut ordet vild mot fri, vilket jag tacksamt tar emot. För att komma på ett bättre spår. ;o) 
Det är så härligt att se hur hon förvaltar sin frihet, och lära ut olika sätt att se på frihet. Jag kan inte tvinga henne till nånting. När det gäller hästarna säger man visst att man inte kan tvinga en häst att göra nåt den inte vill. Men ibland undrar man ju om den vill det själv eller om den lärt sig .... att tycka om saker. Efter alla år hos människorna. Precis som vi får lära oss (och bli beroende av) t ex kaffe, som vi sen gillar som vuxna. Frågar man många barn, eller oss själva som barn, så gillade man det (först) inte lika mycket då ...
 
Muffis har inte varit lika länge i vårt sällskap, så jag gissar att hon kanske ännu inte är lika färgad åtminstone som mina hästar, så därför kan jag se lite mer klart, det jag ser i henne?
 
Jag har försökt skriva några inlägg om detta, men jag hittar alltid andra som beskriver saker jag tänker på, mycket bättre!
 
Och när jag läste boken ovan så hamnade jag i ett stycke som kunde säga mycket mer på några rader, än jag kunnat klämma ur mig själv ;o)
 
Jag måste bara citera dem här:
(kommer!)
 
 

Sanna tankar

”Om du trycker bort tankar som du inte vill ha ger du dem bara kraft. De kommer då att växa till sig i det tysta och slå till med full kraft när du minst anar det. Enda sättet att vända det hela är att ta emot och acceptera. När du ger ljus åt komplexet kan det lösas upp och försvinna.”
(SANNA EHDIN i boken ”12 veckor till ett självläkande liv”)

Positiva tankar...

”Strategier för att tänka positivt är, liksom metoder för att stilla sinnet, baserade på önsketänkande snarare än på realistisk förståelse. Du behöver inte kontrollera dina tankar; du behöver bara sluta med att låta dem kontrollera dig.”
(DAN MILLMAN i boken ”Själens trappa”)

Thoughts

”Många av oss känner behov av att stilla våra sinnen därför att vi är rädda för dem – rädda för vad vi tänker; rädda för negativa, skrämmande, otrevliga, erotiska, förbjudna, avskyvärda tankar; rädda för mentala impulser.

Vi blir fria från den rädslan när vi har insett tre saker:
För det första är tankarna bara ljusspel på en filmduk. Liksom en film kan tankarna locka fram skratt eller tårar, men de äger ingen inneboende verklighet.

För det andra kan du visserligen distrahera dig själv eller koncentrera dig på annat, men du kan inte kontrollera dina tankar.

Det tredje, och viktigaste, är att du, eftersom du inte kan kontrollera eller hejda tankarna, inte är ansvarig av dem, hur goda eller onda de än kan tyckas. Hur kan du vara ansvarig för tankar, kometer eller solfläckar eller något annat du inte har någon makt över? Du kan inte kontrollera tankarna, bara din reaktion på dem.”
(DAN MILLMAN i boken ”Själens trappa”)


”Thoughts are a problem only if we give them power or mistake them for reality.”
(DAN MILLMAN i boken ”Wisdom of the peaceful warrior”)

Sjukdomar AB

 

Läkemedelsindustrin hittar på sjukdomar för att

sälja piller – Sjukdomar ABLäkemedelsindustrin granskas i dokumentären Sjukdomar AB

Den franska dokumentären som  översatts till ”Sjukdomar AB” intervjuar forskare, läkare och marknadsföringsproffs som berättar om hur läkemedelsindustrin på skickliga sätt skapar enorma intäkter genom att hitta på sjukdomar och sedan ta fram läkemedel som ska bota dessa. Metoderna inkluderar att både oroa människor, att de har tidiga symptom på allvarliga sjukdomar och sedan skapa tryggheten i att piller är lösningen.

Se hela dokumentären som finns tillgänglig på SVT.se tom 18 oktober 2012


”Bota sjukdomen - döda patienten”…

Därför gav vaccinationen narkolepsi

 
 
Ännu ett exempel på att man inte tillämpar försiktighetsprincipen utan offrar hälsa och människoliv i den kommersiella cirkus som läkemedelsindustrin utgör.
 

Den första och tydligaste autoimmuna reaktionen efter influensavaccinneringen är just narkolepsi hos barn, men det blev även andra ”resultat" – som plötslig död. En god vän till mig förlorade sin kärnfriske pappa nån dag efter influensavaccineringen… Mycket sorgligt och han kämpar för ersättning och upprättelse för detta.

Frågan är vilka andra autoimmuna sjukdomar som kommer – på sikt – som resultat av vaccinationen.


Nånting alla borde läsa- Journalister genomskådar ridåerna

Vissa journalister har genomskådat ridåerna

"Ni blir konstant bedragna! Det ni ser är bara teater." Efter 14 år som nyhetskorrespondent fick Andrea nog av dumheten som dominerar medierna och sade upp sig.
"Jag blickar sannerligen med sympati ut över den stora massan av mina medmänniskor som läsandes tidningar lever och dör i tron om att de vetat någonting av det som hänt under deras livstid", sa Thomas Jefferson redan för 200 år sedan. (1) Om han hade levt idag så skulle han troligen ändå blivit chockad över hur stor desinformationen och bristen på kunskap och kritiskt tänkande är på grund av nyhetsmedierna. Om man nu ska kalla dem för det. Bevakningen av de politiska konventen i USA är exempelvis inte nyheter, hävdar förre nyhetskorrespondenten Andrea Seabrook, som efter 14 år blev så less på det politiska falskspelet och den enfaldighet som dominerar massmedierna att hon sa upp sig.

Vad vi ser, hävdar Seabrook, "är en serie förskrivna, förplanerade tal, med en förplanerad publik och förplanerade plakat. Det är så långt ifrån nyheter. Jag vet inte vad tusentals människor gör där och bevakar. Riktiga nyheter vore att medge att Washington är kört och diskutera hur det kunde bli så här och vad vi ska göra nu." De viktigaste berättelserna om kongressen får folk inte höra, säger Seagrave som menar att vi måste komma förbi det gamla paradigmet om det blåa laget mot det röda och att det ena skulle vara bättre än det andra. "Jag blev konstant ljugen för", berättar Seabrook och menar att det är på tiden att folk börjar vakna upp.

SE LÄNK till tv inslag i originaltexten:

http://www.sourze.se/Vissa_journalister_har_genomsk%C3%A5dat_rid%C3%A5erna_10793241.asp
 
Lyckligtvis så finns det flera journalister som har börjat se igenom dimridåerna och det är avslöjande att se hur makthavarna och knähundarna i deras tjänst reagerar när de ibland konfronteras med journalister som faktiskt gjort sin hemläxa. Exempelvis när Kissinger kallade Luke Rudkowski från http://wearechange.org (en grupp oberoende journalister och aktivister som försöker att avslöja korruption världen över), för "en sjuk människa"(2), när han konfronterade Kissinger om det faktum att Obamas nationella säkerhetsrådgivare James L. Jones sagt att han "tar sina dagliga order från Dr. Kissinger"(3), samt frågade om National Security Study Memorandum 200 från 1974, där Kissinger och co talat om att "den amerikanska ekonomin kommer kräva stora och ökande mängder mineraler från utlandet, särskilt från mindre utvecklade länder"(4), och att "avfolkning bör vara den högsta prioriteten för USA:s utrikespolitik gentemot den tredje världen".(5)
 
---
 
 
Abby Martin heter en briljant journalist som idag jobbar som korrespondent på Russia Today. När Martin studerade vid San Diego State University och fördjupade sig i USA:s utrikespolitik började hon snart inse att någonting var väldigt fel. Efter att ha forskat om de bakomliggande motiven för regeringen blev hon sen en framstående fredsaktivist mot invasionerna av Irak och Afghanistan och när den officiella 9/11-rapporten kom upptäckte hon snabbt hur inkonsekvent stora delar av den var och blev även aktiv i 9/11-Truth Movement. Hon skapade sedan mediaroots.org eftersom hon ansåg att viktig information ofta censureras vilket främjar en miljö av okunnighet och självgodhet. När man ser en reporter uppvisa den insikt och rättframhet Abby Martin gör i detta inslag känns det inte bara uppfriskande utan snudd på otroligt:

Se TV inslag: http://www.sourze.se/Vissa_journalister_har_genomsk%C3%A5dat_rid%C3%A5erna_10793241.asp

En sådan kombination av kunskap, tydlighet och mod ser man ju sällan i medierna, vare sig i USA eller någon annanstans. Alla är förstås inte glada över detta. Efter att Martin frågat ut senator Rand Paul i Capitolium om varför han stöttar Mitt Romney som presidentkandidat och även tog upp Bilderbergs, försökte Paul och hans stab få Martin sparkad från Russia Today.
 
Rand Pauls arrogans mot Rudowski (7) och Martin samt hans försök att få henne avskedad kan dock svårligen tolkas som någonting annat än att han har sålt sig.

Lyckligtvis har journalister som Andrea Seabrook, Luke Rudkowski och Abby Martin inte gjort det.

RSS 2.0