Mjölk preparerad med fluor, vansinnigare än vansinnigast?

oj vilket vansinne!!!! nu räcker det inte ens med att skölja munnen, det ska sväljas också.

Och så skriver de i artikeln nedan t o m att dåliga tandborstvanor och för mkt godis "kan" ligga bakom, den dåliga tandhälsan, . (vilken outsider, ska man skratta eller gråta)  Det ska hela tiden till en massa nya dumma idéer istället för att ta bort det dåliga,. Det finns inga genvägar ...

Vi får väl se vilka bieffekter de stackars försökskaninerna får utstå, utan några belägg för att det ska bli bättre. Ja, inte skulle jag uppmuntra nån av de jag bryr mig om att gå i den skolan, jag hoppas föräldrarna har nåt att säga till om!?. ifall de vill avstå.
 Inte skulle man låta sina nära vara med i såna oprövade experiment, UNDER FLERA ÅR!!! med nåt man dock vet är giftigt.

hejå hå

Istället för att informera om vettigare matvanor och farorna med socker väljer man att förgifta ungarna istället:

"Allt fler barn får hål i tänderna. Nu provas i Västerbotten ett nytt sätt att bryta trenden: Trehundra förskolebarn ska serveras mjölk preparerad med fluor och nyttiga bakterier."

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&Nyheter=1&artikel=780451

 

Se artikel om fluor:

 

http://www.sourze.se/Vad_din_l%C3%A4kare_inte_ber%C3%A4ttar_f%C3%B6r_dig_Del_1_10663874.asp

Stora damen


Vacker som en dag, vuxen över en nattVuxen över en natt, och Vacker som en dag, OCH pappa upp i dagen hihi ;o)

Zita

endast 7 månader, fick uppleva det första löpet för en vecka sen

Hundar hundar hundar, blir det nu

Zita löper, endast 7 månader, har hon blivit stor dam och ändrat beteende därefter, lustigt. Bilder kommer.

Tello har varit här, Tobbe har varit här, och Totti kommer...

De tre T:na och så har vi fröken X och fröken Z  och fröken W !!! (Mixi och Zita) De två bustjejerna som drar iväg och hittar på hyss, kommer hem efter ett antal timmar, blöta, man måste ju ta ett dopp nere vid stranden efter löpturen.

Den mystiska fröken W är en katt bland hermelinerna, nämligen grannens Wilma som också vill vara med på ett hörn ;o)

Fortsättning följer


Var kvinnorna de första jordbrukarna?

http://www.sourze.se/Kvinnorna_de_f%C3%B6rsta_jordbrukarna_10681747.asp


För ungefär 10 000 år sedan fanns det runt 5 miljoner människor på jorden. De levde i relativt små familjegrupper på cirka 25-50 personer. Arkeologerna har funnit jaktvapen som gravgåvor även i kvinnogravar så det är troligt att även kvinnorna i början hjälpte till med jakt och samling medan de små barnen och de äldre blev kvar hemma.

Kantareller!

Vilka fynd vi gör! Ikväll tog vi bilen till Norra Berget för att motivera Tello lite med nya marker. Det blev en väldans fart på honom. Jag måste åka dit igen, han har lessnat på kvarteren runt hemma ;o)

Han måste ju ner i vikt ;o) Det är snart höst ....

På väg tillbaka tuill parkeringen lyste det gyllengult vid stigen! Trodde inte min aögon, det var ju kantareller! Kan det verkligen vara det... även fast de ser ut precis som de på affären tvivlar jag ändå på mitt svampsinne ;o) De åkte med hem iallafall, många småttingar men några redan riktigt stora. Borde väl låtit de andra växa på sig, men suget var såklart för stort när det blev guldfrossa.

Släktingar i södra sverige svarade på mitt blåbärsinlägg att de också plockat både blåbär och kantareller! wow tänkte jag vad smaskigt. Och det blev svar på tal, så kom de i min väg även här uppe =)

Blåbär!

Morgonens promenad med Tello ledde till ett riktigt blåbärsparadis. Massor av fina och GODA! Vilken frukost! Men Tello ville vidare så det blev bara några nävar. Måste gå ut i skogen utan hund men med bunke istället ;o)

I år ska jag börja i tid och inte komma på i september oktober att jag vill plocka blåbär tilll frysen ;oD

Men att det redan är dags!

Att välja rätt tillfälle!

för det som ändå måste ske.

Läste Elisabeths inlägg om att visa uppskattning och hennes upplevels om att få svar på tal, som jag formulerar det, inspirerade mig till att skriva detta inlägg ;o)

http://eharstrom.blogspot.com/2009/07/everyone-wants-to-be-appreciated.html


Nu ska jag hem och tacka min föräldrar som tagit hand om min bil flera dagar när den pajade, och byta tillbaka bil. Tur jag kan göra nåt i gengäld och ta hand om hunden till veckan när de åker bort ......

Känns lite konstigt bara att jag genom min bil tog emot deras tack för min hjälp till veckan, i förskott :-o Rörigt va hihi. Hönan och ägget???? tjänster och gentjänster =D

Sanningen är att under middagen hos dem pratade vi om det halsband jag hade på mig, jag sa att jag hade fått det som tack senast jag var hundvakt åt en annan familj.
Oj, sa mamma på skämt, hur ska vi kunna bräcka det! Nu när du ska ha hand om Tello? ;o)

När det var dags att åka hem igen efter middagen, så hände det, bilen pajade och kom ingenstans ...min alltså. Det blev till att åka mammas bil hem som fick vara stand by under veckan, och för att göra en lång historia kort är nu min Räsermyran åtgärdad så jag ska åka hem och switcha.

Men som jag skrev till mamma, jag har svårt att bli arg på Räsermyran för jag visste det var på gång, och hon kunde inte ha valt ett bättre tillfälle att paja, där hjälp och ersättare fanns till hands. Hon kunde pajat antingen på vättaberget dan innan eller ute i skogen i midälva på samma förmiddag. Lustiga saker inträffar... =)

Särskilt som felet hade med bromsar att göra, även om jag hade fått loss det, (omöjligt iofs) så hade jag inte velat åka nerför Vättaberget utan broms och handbroms   :-O

Tid att ta emot

Jo, presenterna fortsätter att trilla in, det blev flera lördagsgodispresenter i lördags.

Och när vi gjorde en utflykt till Vättaberget för att fika beställde vi smörgås, våffla, te mm. Men det kom in 2 våfflor, som vi tog ändå men som vi sen inte behövde betala för! Sedan kom det 3 fribiljetter till kommande GIF-match.

Typiska exempel på presenter!
Glädjevägvisarna spelade mig också ett klassiskt spratt för att liva upp tillvaron. Efter ett toalettbesök på samma berg hade jag inte lyckats fälla ner KJOLEN ordentligt efteråt så jag gick omkring med kjolstycket upphängt där bak. Dock hade jag åtminstone tights under så jag behövde inte ens visa trosorna, helt klart snöpligt i vilket fall, hihihihihi ;o)

Det bara regnar presenter om man tar sig tid att ta emot. Det ÄR hög tid nu att börja ta emot för vi kommer att behöva en hel del, så börja öva på att ta emot ;o) Det kan vara lättare att ge bort än att ta emot, som vi alla känner till, vi tror inte att vi är värda det. Det är vi i allra högsta grad!

Men idag ska jag iallafall göra det enkla - att ge bort en present ;o) Mamma fyller år =)

Hejsvejs! Önskar er julafton varje dag!

Förvänta dig presenter och överraskningar!

Lite bokreflektioner igen. Jag läser om våra vägvisare, det finns skyddsänglar, hjälpare, löpare (som springer före och förbereder åt oss om vi ber om det, t ex hitta en parkeringsplats ;o)

och en massa härliga figurer som inte vill annat än få uppdrag av oss för att få hjälpa till och på så sätt får DE pluspoäng och högre energivibration för att ta sig vidare. Så var inte blyga att be om hjälp, de väntar på det, och var noga med att tacka efteråt.

OCH så finns det några lustiga figurer som författaren kallar glädjens vägvisare som gillar att spela oss spratt för att vi ska skratta och koppla av, och få oss en tankeställare att vi börjar ta för seriöst på saker, kanske jobba för mycket eller vad det nu kan vara. De gillar också att ge oss gåvor och överraskningar för att såklart göra oss glada!!  =D

Och vad händer ... jo, efter att ha jobbat i 6 timmar oavbrutet och bara druckit, inte ätit sen frukost, så stannade jag vid affären och tänkte att jag behöver några godisbitar, chokladcocos, så klarar jag några timmar till med mina egna hästar ;o)
Så jag plockar några gobitar ur lösviktshyllan och går till kassan. När det är min tur fungerar INTE vågen i kassan så de kan inte väga och ta betalt ... Killen var snabb och sa: - Grattis på födelsedagen! och skickade iväg mig  :-o
En liten present alltså som tack för idag och tydligen precis vad jag behövde! Så kan det bli.
Fnissande for jag vidare ;o)

Grymt tacksam, förvissad om att snart kommer det nog en överraskning igen?

RSS 2.0