Välkommen 2011! Make Each Day Brighter: Live in the Question

What is your current struggle in life, relationships, career or achieving your goals, etc?
What might be possible for you if you shifted your conscious and unconscious thought patterns to questions based in possibility?

Don’t try to answer the questions—simply ask and live in it!

 

Jag sticker in med en svensk dikt som jag har inramad i köket och som matchar detta.

 

Ha tålamod med allt som är olöst i ditt hjärta

och försök älska själva frågorna.

Sök inte de svar du inte kan få

eftersom du inte skulle orka leva med dem,

och meningen är allt leva allt.

Lev frågorna nu.

Kanske du så sakta utan att du märker det

en vacker dag lever rakt in i svaret.

 

Rainer Maria Rilke

 

Fortsätter nu med webbtips på engelska. Det är en hästsida. Länken med resten finns längst ner. Med hästen som lärare, och vad kan hästen göra för dig!

 

What if you lived as if you knew nothing? How might that change your life? Your relationships? Living in the question:

  • Releases expectations
  • Prevents you from judging others –which creates separation
  • Limits caretaking others in an unhealthy way
  • Keeps you full of energy
  • Keeps your mind positive and open
  • Releases the need to control (which takes a ton of energy)
  • Helps you to live with more compassion and understanding
  • Makes you feel happy (which rubs off on others)

What type of thoughts limited consciousness?

 

 

Make Each Day Brighter: Live in the Question

By Kathy Pike on Tuesday, December 14th, 2010

Tack 2010

Tack för ett intensivt, intuitivt, lärorikt, skojigt, dramatiskt, magiskt, givande och tagande underbart utvecklande år.

Några nyckelord detta år:
1) RESOR
2) Bilar

Intensivt är ordet som hela tiden upprepar sig när jag tänker på det här året. Med resor runt landet var och varannan månad och mycket planerande för att få restider, boende och kurser att gå ihop.

Underbart är ordet som kommer när jag tänker på den härliga långa varma sommaren vi fick njuta av. Minns ni hur ljuvlig den var!

Magiskt var det dessutom att jag fick uppleva en utomlandsresa som tack vare en del intuition kostade nästan ingenting. Helt otroligt att det råkade finnas några restplatser till minipris från Midlanda. Bättre kan det inte bli. Det har aldrig inträffat förut, och kommer förmodligen inte att upprepas. Men den kom inte utan en del insatser av det undermedvetna, eller tredje ögat. När jag följde de ingivelser som kom, så visade det sig att saker var inte riktigt som de verkade. Då gick det  att utläsa något annat av vad jag såg än vad som visade sig i ett första skede, magiskt. Bra start på sommaren. Väl hemma fortsatte finvädret sen.

Dramatiska upplevelser har KS-behandlingarna gett mig. Har verkligen åkt på resor där också...

Jag kanske kommer på mer innan dagen är över och man tänker igenom året som varit.
Ödmjukt varmt tack för detta otroligt händelserika år.


En bubblare - perfekt till nyår med bubbelvatten

Trollrik kan göra storm i ett vattenglas! Han sticker ner näsan så den täcks av vattnet i hinken och blåser bubblor.

Riktigt bubbelvatten det där, lagom till nyår!

Förut har han bara stoppat ner mulen och rört om som en visp, men senast så kom han på hur han skulle lösa sin dykning ännu bättre genom att blåsa ut luften ur näsan =0) Jättekul!

En fördel med vintern är att det behövs inte mycket för att glädja hästarna, en hink varmvatten och lyckan är gjord...

Bubblar gott i näsan och i magen, slurk

Thomas DiLeva

Känner ju alla till ;o) visst verkar han vara en andlig sökare ... En 7a kallas för trossökaren eller andlig sökare.
En solklar 7a tycks det som?

Dvs en 7a måste hitta något att tro på. De som har livsväg 7 är här för att lära sig att tro. "Vem ska man tro på? ;o) När allt är såhär. Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut!"

Om 7or inte tror på något kan de inte vara riktigt lyckliga. Det här betyder inte nödvändigtvis att de måste ägna sig åt organiserad religion - tro finns i olika skepnader.

Men sjuor omges av en odiskutabel andlig energi.

De behöver en stark andlig bas. De kan också försöka fly: När de har kommit in på fel spår dras de, precis som femmor, till droger, alkohol, sex, resor och arbetsnarkomani.

Jag skämtar ofta om att sjuor bara är här på besök på vår planet, för de tycks inte vara riktigt hemma här.
Jag tror att sjuorna är här för att iaktta oss människor, utan att riktigt förstå hur vi fungerar. /McCants

DiLeva är född 1963-10-23

det blir 1+9+6+3+1+2+3= 25= 7!

bingo, som man säger..... Till råga på allt är hans födelsedag en 5a, vilket är samstämmigt med livsvägen 7 och förstärker varandra.
5an hör till det äventyrliga slaget. En 5a framstår som en rolig person, någon som ger andra en kick och förgyller fester med sin närvaro. Femmor kan också framstå som rastlösa och blir lätt uttråkade. Här gäller det att hålla sig stimulerad.

Nästa steg att utforska skulle kunna vara namnbytet, vilket kan förändra en del. Han hette visst Magnusson innan han tog artistnamnet. Ofta byter man till ett namn och vips händer något, som i ett artistfall söker man ju då mer framgång i sitt yrke. Det var defiinitivt lättar att bli "DiLeva" än Thomas Magnusson.

Andra byter namn när de gifter sig eller liknande, vilket också påverkar personlighet och ens intentioner gissar jag =)

FÖDELSEDAGEN

Ska skriva lite om födelsedagstalet, dvs det tal man får ut bara av vilken dag man är född på. Livsvägen får man ut av hela sitt personnummer, medan själva födelsedagen respresenterar den framtoning man har och andras FÖRSTA intryck av dig. Och det kan i vissa fall skilja sig stort från vem du egentligen känner dig som.

Det kan alltså vara enklast om livsvägen och födelsedagen är samstämmiga tal eller åtminstone förenliga tal (mer om det en annan gång; talen kan vara samstämmiga, förenliga, neutrala, eller utmanande).

Om födelsdagssiffran är utmanande mot sin livsväg kommer man allt eftersom förvåna sin omgivning. Eller man inser att sitt första intryck av en person var "fel" och så tänker man att man själv var lite dålig att läsa av personligheterna? ;o)   Det kan alltså ge grund för missförstånd eller misstolkning när man träffar en person första gången, därav menar man att det är "enklare" för personer om de har tal som går ihop så verkar man inte vara en så "splittrad" person. ;o) Det kan också vara enklare för en själv om man inte känner sig så förvirrad hoho %-)

Rådet är då "Om så är fallet i ditt numerogram, se bara till att folk får veta vem du verkligen är (din livsväg). Det hjälper dig att undvika onödig förvirring." (Glynis McCants)

Eftersom det är den 27e idag ger jag här exempel på dagens födelsedag som är 9.

Personer födda den 9e, 18e eller 27e.

En person med födelsedag 9 uppfattas som en människovän, (livsväg 9 Humanist)

Omvärlden vänder sig till dig för att få råd - främlingar frågar efter vägen.
Alla är säkra på att du kan hjälpa dem. 9or utstrålar ett självförtroende som får andra att lita fullt och helt på dem, och anförtro dem sina innersta hemligheter. Niorna kan verka nedlåtande och måste se upp med hur de formulerar sig när de kommunicerar. De måste hitta ett sunt sätt att förhålla sig till sin ursprungliga familj för att förbli lyckliga och tillfreds.


Det är roligt att ta en person ur luften som man tycker har en speciell karaktär och se vilka siffror den har. Och hur det stämmer. Det är så gott som alltid det passar in, när man har en tydlig karaktär som man kan utläsa. Idag kom jag på att kolla lite extra på en viss Thomas DiLeva som ju är rätt så tydlig om man säger så. Är han verkligen så som han verkar eller är det bara en gimmick ;o) Återkommer med beskrivning av hans siffror som jag gissade på ...


Idag är det en 8 dag

Är du en 8a

" En god nyhet är att åttor blommar sent. Om du har livsväg 8 och tänker; 'jag undrar om jag är för gammal för att göra det jag vill', kan jag tala om att du är aldrig för gammal. Så länge du befinner dig på den här planeten kan du förverkliga dina drömmar. "

"Åttor har utmärkta administrativa kvaliteter och det här är också politikernas tal. Det är en maktsiffra, vilket innebär att de vill ha kontroll, men att de hoppas använda den för att åstadkomma positiva förändringar."

"Talet 8 har en dubbelnatur. Det syns på själva siffran ;o) När den lägger sig på sidan blir den oändlighetssymbolen. Inom detta tal finns det möjligheter till helomvändningar.


Om en 8 fattat ett viktigt beslut på jobbet eller beträffande en personlig relation och längs vägen inser att det är fel beslut, är det helt i sin ordning att vända 180 grader och fortsätta åt motsatt håll.

Det är vad åttan måste lära sig att göra istället för att envist hålla sig kvar i en dålig position. Jag säger ofta till mina klienter med livsväg 8 att de är i sin fulla rätt att ändra sig."

Glynis McCants

Argentinsk poloponnyHjärtat slår för alla som kämpar, i kyla eller i sitt anletes svett? Den här undrar varför har ingen valt mig, när är det min tur....??? ;o)


Den 22 - tjäna mänskligheten

Dag 22 bryts ner till siffran 4, men är också ett dubbeltal. Glöm dig själv och dina egna intressen. Sträva efter att vara osjälvisk. En särskilt gynnsam dag för personer med livsväg 2,4,8.

Dubbeltalen 11 och 22 bär på en särskild kraft.
Vad innebär det att ha ett dubbeltal i sitt numerogram? Helt enkelt att du inte bör luta dig tillbaka och slappna av under den här livstiden. Du har arbete att utföra. Du har makten att åstadkomma något och din tid här på jorden kan användas för ett högre syfte. Så tänd ett stearinljus, meditera och fråga universum varför du är här. Personer med dubbeltal är ofta högt begåvade och bör använda sig av det. Kommer du att tjäna ett högre syfte genom att undervisa eller skriva tankeväckande böcker? Kommer du att göra det genom att rita underbara byggnader? Kommer du att hitta botemedlet mot någon sjukdom?

Att ha ett dubbeltal kan vara en välsignelse, men det kan också dra till sig obeslutsamhet och, i en del fall, olycka. När man känner press att ta kommandot över sitt liv kan det uppstå viss panik och osäkerhet. Följden kan bli att alla fantastiska idéer tynar bort eftersom man blir rädd att handla i enlighet med dem.

Ni som har dubbeltal 11 kan studera siffran 1 och vara medvetna om att en del av dess lärdomar kommer att kännas dubbelt sanna för er (pga den dubbla 1-energin). Ni som har dubbeltal 22 kan också studera siffran 2 och veta att en del av dess egenbskaper kommer att kännas dubbelt så sanna.

Det som är viktigast att komma ihåg är dock att dubbeltalen i slutänden ändå bryts ner till siffrorna två respektive fyra. Ta till dig det slutgiltiga talet och sätt inte så hård press på dig själv.

Det som verkligen faller på dig med dubbeltal är frågan om att ta reda på vad du måste göra med ditt liv. Du kommer inte att bli nöjd förrän du gjort det.

Om din livsväg eller födelsedag bildar något av dessa tal ska du veta att de personer som får dem är personer vars uppgift är att inspirera andra och tjäna mänskligheten. Se det som en gåva från universum

Den eviga tvåan! Jag =D

Jag är en tvåa och idag är det min dag ;o)

Den tjugonde

Det här är en dag 2 och den handlar om vänskap, frid och harmoni; försök att tillbringa den tillsammans med någon du älskar.
Skicka blommor till en vän. Lyssna till musik som gör dig glad. Unna dig massage. Om du är osams med någon är det rätt dag att bli sams igen.
Undvik känslomässiga vampyrer som är ute efter att stjäla din glädje. Ge dem ditt vackraste leende och gå vidare. Idag har du kraften att uppleva sann frid.
Det här är en särskilt gynnsam dag för personer med livsväg 2,4 och 8. =)


Hur räknar man ihop sin livsväg (som sen också kan brytas ner i personlighets tal, själstal, totaljag och en hel del annat =)

Jag tar Because som exempel, han är född 1993-02-10= 1+9+9+3+2+1=25    2+5=7

Han är den andliga 7an.

Mer exempel på detta; Because:

Min lilla analys ur Glynis Mc Cants bok Numerologi låter så här:

Because är en 2:a i totaljag. Totaljaget går också att bryta ner till ett själstal (inre) och ett personlighetstal (yttre).

Djur med totaljag 2: De är kärleksfulla, tillgivna och mycket lojala. Ett sådant djur kan verkligen bli din bästa vän. Det kommer också instinktivt veta när du är ledsen och försöka trösta dig.Personlighetstal: Det här är den bild utomstående får av dig:

Because är en 6a: Sexan framstår som vänlig och ansvarsfull - en person som tar god hand om andra- en naturlig fostrare. Andra känner sig trygga hos sexan och den får ofta rollen som "förälder". (ja, vad ska man inte säga om "farbror BeCause" ;o)
Som sexa har du en karismatisk personlighet och passerar aldrig obemärkt. Andra människor dras till dig.

Den nittonde

Var självständig den här 1-dagen. Gör det som du vill göra. Besök platser du aldrig varit på förut. Träffa påhittiga människor. Fundera ut nya idéer. Det här är en bra dag att gå på anställningsintervju, speciellt om det är ett ledarskapsjobb. Se till att få lite motion för att minska stressen. Lita på dig själv och din intuition. Var originell, kreativ och målmedveten. Detta är en dag att bejaka din personliga styrka.

citat

"Årets nobelpris i fysiologi eller medicin borde naturligtvis ha gått till Fredrik Reinfeldt för hans upptäckt att inga sjukdomar behöver vara längre än ett år - en upptäckt som saknar motstycke i medicinens historia."
GUNNAR NORDENSTAM, läkare


Den artonde, en dag 9

Det här är en dag 9 och en positiv dag. En dag för personlig tillfredsställelse kombinerad med infriade ambitioner. Gör något specieltl för din familj. Lämna allt du inte har nån nytta av - idéer, vanor och relationer. Om du har några saker i ditt hem som du tänkt göra dig av med, är det här den rätta dagen. Kasta eller skänk till välgörenhet =) Om du sätter upp ett personligt mål idag kommer du definitivt att uppnå det.

Tissue memory, vävnadsminne

TISSUE MEMORY

If you find the notion of ‘Tissue Memory’ difficult to accept, think of it this way;
videotape is made of plastic with iron filings stuck on its surface. There is nothing too amazing about that, yet when the videotape is played through the VCR and we watch the film, we laugh and cry and become emotionally engaged.

The cells in our bodies are a lot more complex than videotape. They store an incredible amount of information and perform a mind boggling number of tasks every second, it is very plausible that they can also store individual memory.


EMOTIONS


Emotional trauma also lodges in the body and can cause restrictions equal in severity to patterns of restriction formed in a purely physical way.

You are six years old. You are walking past a building site. A brick falls off the scaffold and hits you on the shoulder breaking your clavicle. 40 years later you have frozen shoulder.

You are six years old. Your father is angrily telling you that you are stupid. As he does this he taps you on the shoulder with his finger to make the point. 40 years later you have frozen shoulder.

(Detta påminde om det jag skrev för ett tag sen:
http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/beroring-i-stormens-oga-o.html ( i stormens öga passar bra idag ...)

"Det här var intressant; vi pratade om att man lägger handen på axeln på en ledsen människa, vad händer då, man sätter kvar den här känslan i muskelminnet. Beröringen sätter "det" i kroppen. Med beröringen kan man stänga ner mentalt, men man byter egentligen inte tillstånd. Bara en kort beröring, klapp på axeln i upprört tillstånd, gör inte saken bättre på ett undermedvetet plan, i muskelminnet och på cellnivå.")

The memory of these events may not be in the conscious mind, but stored in the cells of our bodies. In the course of a Cranio Sacral session these memories can spring into the conscious mind as patterns of restriction are releasing.


Idag den 16 dec ... ;o) inte vilka baywatchkillar som helstMycket hästar på stranden i Marocko. Lite annorlunda baywatchkillar håller utkik....

Because 1997, en av våra boxmeetings på den tiden

och tröjan använder jag än idag, just kommit ur tvättmaskinen nu ;o)Vi har samma frisyr ...... Jo, han ser lite hängig ut, dagen efter en tävling är detta.


Bilder på PonyPå Näset i Lucksta 1996.

Här finns han alltså i nutid, 27 år

http://shalomterms.blogg.se/

Inga kvalitetsbilder direkt. Han har så långa ben ;o)

Gerald Celente - en modern Nostradamus

Gerald Celente - en modern Nostradamus

"Han har kallats för en modern Nostradamus. Gerald Celente förutspådde aktiekraschen år 1987, Sovjets upplösning 1992, asiatiska valutakrisen 1997, 9/11 attacken 2001 och finanskrisen 2008-09."

.....
http://www.sourze.se/Gerald_Celente_%e2%80%93_en_modern_Nostradamus_10731714.asp

När Federal Reserves chef Ben Bernanke år 2007 förklarade att "det värsta nu är bakom oss" så hävdade Gerald Celente att vi snart kommer att få se den värsta depressionen någonsin i vad han kallade Paniken 2008. Mycket riktigt kraschade börsen i september 2008 i vad som sen kom att kallas ett finansiellt 9/11:


-------------

New York Post skrev att: "Om Nostradamus levt idag, skulle han haft svårt att hänga med Gerald Celente". En annan skribent skrev att: "Celente är inte Nostradamus, han är bättre". Gerald Celente hävdar att vi kommer att få se skatterevolter och matkravaller i USA under 2012 på grund av orättvisorna: "Grunden är lagd för panik på gatorna och precis som tvillingtornen kollapsade uppifrån och ner så kommer även den amerikanska ekonomin att göra det."


I April 2009 skrev Celente:

"Wall Street styr vårt ekonomiska liv och media manipulerar våra sinnen. De här systemen kan inte ändras inifrån. Det finns inget alternativ. Utan en revolution, kommer de här institutionerna att försätta landet i konkurs, fortsätta utkämpa misslyckades krig och hålla oss i ständig intellektuell underkastelse."

-------


"att tillsätta samma personer som orsakade de ekonomiska problemen för att lösa dem är som att tillsätta Bugsy Siegel & Al Capone för att lösa brottsligheten:

(ja visst är det skrattretande ..... min kommentar)

OBS! Texten fortsätter under klippet

Sticker emellan med ridresa 95 - Egypten

Innan jag är hemma igen -96 på en irlandspony som sagt

Här syns det vilken skillnad på hur stor man själv ser ut jämfört med Flagship, där jag ser ut som en liten flicka uppepå ;o)

Men de här hästarna är ju också fullstora så att säga. Här var jag dålig i giftstruma (sköldkörteln) och tog mig inte ens upp på hästen utan de fick lyfta upp mig i sadeln. (Jag undrar vad de trodde när jag påstådde att jag visst KUNDE rida, men inte tog mig upp i sadeln, hihi ;o) Utan hjälm och allt. Fick vi rida i full galopp i öknen ;o)

Jag verkar ha den gladaste hästen... Huvudet upp och öronen framåt.


... och Teneriffa, Marocko, Skottland ;o)

Herregud vad jag har rest och ridit, hittade en bortglömd bild från en "vanlig" turridning. På Teneriffa.
Julen -95. Merry Christmas på hästryggen. Inga hinder, inga häckar eller stup, bara en liten promenadstig ibland sand och buskar Och palmer).


Har även ridit i Marocko. Också en häftig ridupplevelse. Där hade de tyvärr inga hagar så hästarnas chans att komma ut var på ridtur. Man funderar, ska man "sponsra" de här ställena eller ej, genom att betala för ridtur alltså. I vissa fall, som på Irland och Skottland t ex där hästarna hade det väldigt bra, är det ju ingen tvekan.

I Egypten och Marocko kan man fråga sig. Jag har hittat min egen sanning i det hela. Och hur som haver så ångrar jag ingenting, som man brukar säga ;o)

I Marocko där de stod på box, kunde de bli väldigt heta när de väl kom ut. Det var bara att hålla i sig när vi fick galoppera längs en millång strand i vattenkanten.Helt ljuvligt och okontrollerat. Den hästen var nog den som var mest vild. Flagship på Irland var inte "besinningslös", han vara bara som en vägg att hålla i och så höll han sitt tempo utan att förändra något med en fluga på ryggen ;o). I Marocko gick det nog bara fortare och fortare, leendet blev bara större och större. Kanske mungiporna som drogs bakåt av vinddraget....??

Så här bodde hästarna i Marocko:
Har kommit in i digital åldern här, med digitalkamera behövdes inte skanna in hästbilderna ;o)nä, den lilla var inte med ut och red. Bara mamman ;o) Hennes häst hade också eld i baken ibland.Det här var nog min spruttkuse, om jag minns rätt. Kan man inte tro. Men bettet i munnen säger annat ....I Skottland hade de riktigt ljuvliga hästar. Jag fick en buspålle..... Där hade de inga behov av att dra iväg. Men vi tog oss in och ut i fårhagar, sprang ikapp med fåren (jagade ? ;o)  efter underbara stigar med trav och galopp. Min hade den egenheten att den istället bockade, och ju mer jag skrattade ju mer bockade den, precis så mycket att jag INTE skulle ramla av. Den började lite försiktigt mest frågandes, får jag?? När jag inte sa nåt fortsatte den mera =). Vi glömde kameran den dagen. Oj, vad jag skulle velat ha kvar den på bild för jag minns inte riktigt hur den ser ut. Skulle velat se ansiktet igen. Det var härliga appaloosor på det stället. Nu önskar man att man då förde lite dagbok, namn och plats, hästnamn osv. Var var vi? Närmare bestämt... och vilket år?? -98 kanske

Exotiska veckan; idag den 14 dec för 6 år senbildtexter kommer....

Drömmen om Irland, eller var det verkligt?Jag blev erbjuden en ridtur när jag hälsade på hos några på Irland. Wow, läckert. Jag skulle få en ledsagare också, unga sonen i huset. Så kom hästarna ut på gårdsplanen, och den jag skulle få rida var själva gårdsägarens egen häst, hans flaggskepp ;o). jo han heter (hette..) Flagship.
Han hade inte tid att rida den så mycket som den behövde så han var bara glad om jag tog med honom ut. ooops, sedär, vilken bjässe. Om inte annat så ser man på benen och hovarna att det är en rejäl kille.

Det kändes som det var den största häst jag suttit på. Man hade inte mycket talan när han drog iväg...

Gårdsägaren, en karl lite modell större. Häst därefter, kraftig. Användes till rävjaktritter. Sonen i huset följde med på sin ponny och när vi galopperade så kändes det som pojken satt långt där nere vid marken på sin ponny och försökte hålla jämna steg med oss. Pojken instruerade vart vi skulle och så sa han att
"vi stannar däruppe på krönet!
"ok" sa jag, krönet närmade sig och jag höll i Flagship. Hände ingenting
Återigen sa grabben, däruppe vid krönet stannar vi och går in mot gården. Han trodde inte att jag hade hört första gången, men det hade jag ...

Ok , sa jag igen, fullt upp med en jättegalopp. Och en häst som säkert var van vid hårdare tag i munnen av en stor stark karl. Mig trodde han väl bara vara lite flugor som putsade vingarna i mungipan på honom.

Tredje gången han sa, "där framme ska vi sakta av", kanske han började fatta att jag satt mest bara däruppe och åtminstone försökte styra , eller ens det =) Tror jag kanske försökte med tricket att dra i ena tygeln när man inte får stopp på det vanliga viset ;o)

hihi, inte stannade vi på krönet, vi fortsatte en bit efteråt också nerför backen tills vägen tog slut, så vände vi upp. Minns inte så noga allt i detalj, mer än att jag bara var lycklig och hänförd att ut och rida på Irland på så härliga hästar.

Gjorde även turridning, dvs bokade häst på ett ställe och fick följa med ut med en guide och nån till. Turridning på irland.... är inte som turridning man är van vid .... Tyvärr inga bilder. Minns hästens namn, också på denna, annars gör jag inte så ofta det på de andra ställena jag varit på. Den här hette Hanson.

Turridning på irland där allting är uppdelat med stängsel, staket, fallna träd, murar odyl innebär en hel del hoppning. Verkligen terrängritt.
Då fick jag för första gången känna på hur det kändes att hoppa ett högt hinder ..... NERFÖR. (dvs inte upphoppet, utan den andra delen av ett hopp, dvs nerresan.

Dvs vi kom på en platå och bokstavligen slängde oss ut för en mur, och landade en våning ner på nästa lägde. Jag tror säkert det var åtminstone 1.50 högt. Ja, det var häftigt, hästen bara försvinner under en. Kändes som i en tecknad film där figurerna i flygande luften ritas en halvmeter från varandra och flyger var för sig. Det tog säkert inte ens en sekund, men kände allt och minns allt i slowmotion. Den där nerresan gav hjärnan en ny aha-upplevelse.

Hanson var inte så stor som Flagship, det var nog bara en D-ponny faktiskt, därför kändes det nog ännu större än om det varit en stor häst.

När vi for ut för det där "stupet" hade jag ingen aning om att vi skulle landa sådär långt ner, så lite oförberedd på landningen fick ländryggen sig en rejäl mottagning som kändes länge efter. Man står ju upp i sadeln "bakåtlutad" så svanken svankade rejält och knixade i landningen. Det var det värt. Lycklig kan jag säga, efter den ridturen också. Hjärnan simmade och guppade fröjdefullt i naturligt drogbad.

Har en till irlandshäst historia men på hemmaplan som jag tänkte skanna in bilder av i nästa omgång av denna hästnostalgi tripp.

Som synes på bilderna är det här 92. Nästa hästmöte utspelar sig 96. Och så återknyter jag till Because bakgrundshistoria med lite bilder från våra "boxmötesstunder" mellan tävlingarna. Som var nånstans kring -97.
Sen är vi ju nästan i nutid?Idag är en dag 4

eller, somliga påstår visst att det är Lucia idag ;o)

Dag 4

Det innebär en dag som man inte behöver söka spänning på. En dag 4 kan vara ganska inrutad. Var praktisk, se till att klara av alla dina sysslor. Läs en god bok. Se till att ha ekonomin i god ordning. Var organiserad och pålitlig. Se till att  reparationer blir utförda.

Det är en bra dag att gå upp tidigt och verkligen fånga dagen. Se, om möjligt, solen gå upp. Naturens skönhet kommer att ha djupgående effekt på dig idag.

Som bildillustration kan jag hänvisa till Elisabeths inlägg, eftersom hon gjort sitt inlägg före mig idag har hon inte läst mitt innan, men verkar ha koll på dagen ändå och gå i dag fyras tecken ;o)

http://eharstrom.blogspot.com/2010/12/vintern-ar-overvaldigande-vacker-och.htmlokej, bilden är kanske inte dagsfärsk, mer gårdagens, men uppe tidigt iallafall ;o)

Mer bakgrund om Because, svar :

Hej!
Because är en stor häst, ganska grov, redan som liten så det blev nog påfrestande för hans sköra bakben, krokhasig som han är. 

Men det avgörande var nog hans problem med mage och luftvägar, allergiproblem av något slag.

Han fungerade alltid på vintern och var med i V75 osv, var som bäst i feb - mars, framåt våren blev det sämre och vid midsommar fick han alltid halsinfektioner och blev mer eller mindre sjuk beroende på hur hårt eller hur länge de hann pressa honom och starta innan de ställde av.

Dvs de kör ju så länge det går tills han inte presterar i lopp längre , och får feber, fast man borde kanske veta redan i maj att vi stannar INNAN han blir sjuk. Inte chansa och tro att i år går det nog.

En sommar stod han i 40 graders feber och alla ben var svällda som flaggstänger, jag ska inte överdriva och säga att de var tjocka som telefonstolpar ;o) då fick han bara gå och drösa på nåt konvalescens ställe till okt-nov, sen blir han bra och tränad och kan starta i februari igen.

Men det går ju inte att ha en häst i proffsträning som bara springer i pengar några månader om året ;o)  han startade en vinter till , gjorde bra ifrån sig, men sommarn därpå hade de väl i åtanke att han hade blivit rejält dålig året innan. "Nu börjar samma visa igen" och så låg de lågt..... och blev till slut att vi kör inte en vinter till
Ska lägga in hans startlista som visar rätt tydligt hans formkurvor ;o) har analyserat det många gånger och ledsnar visst aldrig ;o)

Because statistik, vinterhästen: (r:et betyder rikstoto, dvs V75)


B 990709-4
1/2140 0 18,3a 62 - - Bergh Robert 0
990624-10
5/2160
0 17,6 74 - - Bergh Robert 0
990624-4
6/1640 6 16,2ag 256 - - Svensson Henrik 2 000
U 990423-7
2/2140
d 10ag 140 - - Adielsson Erik 0
Ös 990402-10
1/2140 2 18,6 41 - - Bergh Robert 20 000
Ös 990402-3
2/1640
2 17,9 31 - - Bergh Robert 7 500
U 990326-6
1/2140 d 8g 33 - - Bergh Robert 0
B 990318-5
5/1640 n d ug 34 - - Bergh Robert 0
Bs 990309-6
9/1640 n 1 17,7 39 - - Bergh Robert 15 000
U 980904-3
11/2140
str, feber - - Bergh Robert 0
S 980819-4
5/2140 0 u 126 - - Bergh Robert 0
U 980812-5
3/2640
3 18,6 40 - - Bergh Robert 5 000
B 980723-2
6/2140 0 17,2 27 - - Bergh Robert 0
980523-10 r 15/2140
str, infektion - - Bergh Robert 0
D 980509-5 r 6/2160 7 16,9 106 - - Bergh Robert 5 000
U 980425-10 r 2/1640
3 14,3a 107 - - Bergh Robert 24 000
Ro 980412-9 r 7/2140 0 18,1ag 221 - - Hanné Tommy 0
Å 980404-8 r 1/2140 n 3 19,6 67 - - Bergh Robert 28 000
H 980328-9 r 4/2140 2 16,9a 91 - - Bergh Robert 40 000
S 980314-7 r 1/1640
str, orsakat omstart - - Lindberg Lars 0
B 980307-9 r 8/2140 d tr1 235 - - Hanné Tommy 0 tr1= Här vann han men blev diskad
U 980227-5
6/1640 v 1 17,9 18 - - Bergh Robert 15 000
G 980221-3
1/2640 1 19,5 63 - - Bergh Robert 30 000
U 980213-4
3/1640 v 5 18,2 27 - - Bergh Robert 2 800
S 980128-10
2/2160 3 17,7 56 - - Bergh Robert 9 000
Bs 980118-10
5/2140
1 19,2g 25 - - Bergh Robert 5 000
U 971212-7
1/1640 0 18,5g 22 - - Bergh Robert 0
970730-2
2/1640
d ug 84 - - Pöllänen Rauno 0
970714-4
1/2140 6 17,3a 66 - - Lindberg Lars 2 000
Bs 970629-3
2/1640
d 0g 113 - - Pöllänen Rauno 0
H 970620-2 midsommar

3/2140 0 18,0a 30 - - Lindberg Lars 0
970609-2
1/1640
1 17,3 25 - - Lindberg Lars 10 000
B 970220-2
3/2140 0 21,2 48 - - Lindberg Lars 0
J 970208-5 r 10/2140
6 19,5 369 - - Frick Jim 5 000
G 970128-4
4/2140 2 19,7 21 - - Lindberg Lars 6 000
G 970114-5
1/2140
2 19,6a 48 - - Svanstedt Åke 7 500
Ro 970103-3
5/1640 0 18,7 41 - - Kihlström Örjan 0
S 961201-10
6/2140
1 19,6 29 - - Lindberg Lars 30 000
Ro 961122-10
4/2140 1 20,3 29 - - Lindberg Lars 11 00


0

Liten historia om Because

På den tiden Because gick på travet och de enda gångerna jag träffade honom var tex på banan när han skulle starta, så övade jag in lyfta frambenet "tacka" för moroten, det lärde han sig fort. Vet inte om tränaren var så nöjd med mina små spektakel ;o) han såg inte så imponerad ut när jag visade honom vad "hans" häst lärt sig så snabbt, hihi .
Nästa gång jag träffade honom ett antal veckor senare så kunde han det. Då fick man ju göra sånt som man kan göra i boxen, var ju inte läge att sno hästen och gå ut å prova spatsera på stallbacken innan värmning, utan vi gjorde de övningar vi kunde på liten yta =) Blev till att lyfta, sträcka fram vacker tass =D. kul också att se att det inte övergick i nåt "krafsa med hoven".

Minns att jag drömde om att få ta hand om honom när hans karriär äntligen skulle vara över, men jag trodde det skulle vara flera år kvar, och så gick det fortare än jag räknat med och så stod jag där med en häst helt plötsligt, ooops hur gick det här till. Because visste nog hela tiden hur det låg till och planterade väl in sina planer i mitt huvud, han glömde dock att säga till tidsramen , lite mer tydligt, hoho
¨Vad sa du att du sa saru?????"
Åh, hm, ok, mmmmm jag känner ett minne här i läppen, plut plut, nåt om nån morotsövning ja, jo, det var väl ett av mina trix att få dig dit jag ville, vill jag minnas. Tänk att ni rara människor blir så imponerade av så enkla saker som att äta en morot och lyfta ett ben. ;o) Då är det roligt att få vara häst =D Leka leka, om så bara i en box. Men jag visste ju att det inte skulle bli så långvarigt så jag var som vanligt godmodig i vetskap om att det kommer andra tider ;o)


En dag 10 (1) Nyckelordet är handling

Det här är en dag full av möjligheter, var positiv, gör något aktivt och konfrontera ev problem som har bekymrat dig på sistone. Om du vill komma i form fysiskt är det kanske dags att anlita en tränare eller träna något. Om du behöver avsluta ett projekt, skaffa experthjälp för att kunna lämna ifrån dig ett förstklassigt arbete. Nyckelordet är handling.

Det här är en dag 9

Om det finns ett problem i familjen som du har undvikit är det dags att ta itu med det nu. Om det finns ett viktigt samtal du har skjutit upp är det här rätt dag att genomföra det.
Den här dagen är lämplig att skaffa nya vänner och besöka nya platser.

Numerologi
Glynis McCants

H E L A TROLLRIK ;o)

2 till
Det här är en dag 8!

"den åttonde i månaden" "Det här är en särskilt gynnsam dag för personer med livsväg 2, 4 och8"

den åttonde i månaden är en bra dag när det gäller ekonomi eller storskaliga affärsplaner. Du bör jobba konstruktivt för att producera något konkret idag. Var noga med detaljerna, hur obetydliga de än är. Var öppen för förslag.

Se ut som och bete dig som en framgångsrik person. Dag 8 är en betydelsefull affärsdag. Uppträd som chef när du tar ditt liv i besittning ;o)
Organisera och omorganisera. Använd ditt goda omdöme,. Betala alla räkningar. Ta itu med det ekonomiska och juridiska arbetet. Det här är den bästa dagen för att underteckna avtal eller kontrakt. Den här dagen ska du inte parkera fel "i bara en minut" och tro att du kommer undan med det ;o)

Det gäller alltså ALLA "8-dagar" i månaden vilket är 8, 17e (1+7 =8) 26e

Magiska darlings i blickfånget


Foto: Frida Bennerman
http://www.fridabennerman.se/Har ju sen tidigare bara visat upp Trollrik på detta sätt så kom på att det var dags för Because också.
http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/beroring-i-stormens-oga-o.htmloch en tillVärldens snällaste ögon


En darlingDen här bilden valde jag som förstoring att rama in. Jag har väntat i flera år på att få en tavla på Trollrik hemma bredvid den jag redan har på Because. Nu sitter de precis likadant fast spegelvänt mot varandra nos mot nos.

och en tillSnart besöks vi av de "tre vise männen" inför återfödelsen

Har tidigare skrivit om årets indelning med symbolik och koppling till Jesus och solen, här kommer ett tillägg inför jul, om de tre vise männen också ;o)

http://www.sourze.se/Rymdens_g%C3%A5tfulla_v%C3%A4sen_10730803.asp"Solen stiger i
öst varje dag och går ner i väst, därför så har Jesus på nästan alla krucifix huvudet vänt åt väst. Den rör sig sedan söderut med cirka en grad per dag innan den når sin lägsta punkt och vid vintersolståndet den 22 december stannar (dör) den i tre dagar för att sedan återkomma (återfödas) den 25 december då den börjar röra på sig. När detta sker står Orions bälte, som i bibeln symboliseras av de tre vise männen, i linje med Sirius som i bibeln symboliseras av Betlehemsstjärnan.

Solen har med andra ord återuppstått som vår frälsare efter att ha "besökts" av "de tre vise männen". Solen (Guds son) härskade alltså på dagen, men när natten föll härskade istället mörkrets furste (Djävulen). Nätterna var mörka, kalla och en tid när faror kunde hota i form av exempelvis vilda djur. Alltså var det en lättnad när fredsfursten (solen) anlände med sitt välsignade ljus. Följaktligen är det helt logiskt när Jesus i bibeln proklamerar att han är världens ljus, eftersom han står som en symbol för solen.

I Matteusevangeliet 24:30-31 kan vi läsa att: "Man skall få se Människosonen komma på himmelens moln med makt och stor härlighet", vilket är en symbolisk beskrivning av hur solen träder fram när molnen passerar. Jesu törnekrona, liksom senare kungakronor är också en symbol för solen och dess strålar."

Här är några tidigare inlägg om hur astrologin visar sina spår året runt.


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/en-gonattsaga.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/morkret-regerar-men-solen-ateruppstar.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/solen-i-lejonet.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/vem-ar-jesus.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/gonattsaga-del-2-b.html


http://becausetrollrik.blogg.se/2010/september/hosten-solens-nedgang-och-fall.html

Rymdens gåtfulla väsen

Rymdens gåtfulla väsen

"Arkeologiska fynd tyder på att man hade kunskaper om stjärnorna långt före kulturerna i Mesopotamien. På en 32 500 år gammal elfenbensplatta utgrävd i Tyskland finns till exempel stjärnbilden Orion graverad."

Ända sedan urminnes tider har människan blickat upp mot skyn och fascinerats av himlakropparna. Redan tidigt förekom dyrkan av de sju "planeterna", vilka i själva verket bestod av Merkurius, Venus, Mars, Jupiter och Saturnus samt månen och solen. Det är också därifrån veckans sju dagar härstammar. Ordet "planet" betyder ursprungligen "vandraren" och syftar alltså på himlakropparnas vandring. Urgamla berättelser visar att man såg solen som den stora fadern och månen som den stora modern.

http://www.sourze.se/Rymdens_g%C3%A5tfulla_v%C3%A4sen_10730803.asp

Because i blickfånget


Foto: Frida Bennerman
http://www.fridabennerman.se/Har ju sen tidigare bara visat upp Trollrik på detta sätt så kom på att det var dags för Because också.

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/beroring-i-stormens-oga-o.html


RSS 2.0