Vandrar gör somliga..

.
Här är Because' utkiksställe, han spanar jämt, och ....

vandrar..... alltid i höger varv medsols....


en övervuxen bana har blivit en autobahn, ibland får han med Troll i haserna, men det var mest i början. Nu "går T inte på det" ;o) Han var en boxvandrare som han nu slutat med, så varför vandra runt i en hage när man kan äta gräs!

Bye bye!


Här kommer de, ganska synkade i stegen ser det ut som


Bakbensstretch?
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Trollrik Tapir visar mer


Tapiren i Tunbyn 1

Där tapiren gått fram stryker alla små träd med, eller NED


nästa avsnitt: Trollrik Tapir visar mer!

Skoj, klokt, tänkvärt OCH Korkat!?

http://www.sourze.se/%c3%84nnu_fler_sm%c3%a5_ord_p%c3%a5_v%c3%a4gen_10757580.asp


några exempel:
;o)

Människan
"Människan är en vandrande bok i en värld av hårda recensenter."


Det främmande
"Rädslan för det främmande är ofta en yttre manifestation av vår ovilja att se våra inre dolda sidor."


Hålla masken
"Den första delen av våra liv går vanligen åt till att hålla masken medan den andra delen går åt till att så sakteliga tappa den."

Fred
"Vi kommer inte att skapa fred på jorden så länge vi förnekar det krig som pågår inom oss själva."

Korkat
"Om champagnen förblir oöppnad på nyårsafton så är det väl korkat?"

BC
inne i virveln 2 ;o)

Kom hem för en halvtimme sen, åkte till hästarna kl. 18 .......... ville inte störa dem när jag såg att de var sysselsatta, bara titta på dem, och de brydde sig inte om bilen som stannade vid hagen, så ... där blev jag sittande i bilen, fällde ner sätet .... och ... satt .... och satt ... och satt ;o) så himla skönt, så mysigt inne i bilen, småkikade på dem och gick ner i lågvarv läge....  efter en timme hade de betat klart för stunden (vet ju inte när de började). Då gick de till utkikshörnet på hagen, men ställde sig med rumporna utåt vägen, inte som när de tvärtom står och spanar, båda två åt samma väderstreck, och sov .... i 50 minuter, sen gick de tillbaka och åt borta i trädkanten igen, ytterligare en timme ...
Efter 3 timmar tänkte jag att jag borde göra nåt, åka.... skulle smita iväg igen osedd, men blev inte riktigt så utan jag klev ur iallafall, backade bara ner och skulle vända i korsningen, men blev stående där när trollrik kom till utkikshörnet, nyfiken och kikade, så jag bestämde mig för att kliva ur. Förstod väl att jag inte skulle klara mig med att bara titta på dem, utan närkontakt... så jag blev kvar 1,5 timme till med dem i hagen också...

mår så gott, hade nog kunna sitta där hela natten, vete tusan om jag inte gör det nåt i sommar .... behöver ju inte tälta, som jag skojat om, räcker ju med bilen!

Inne i virveln =)

Vilket läckert ord....

A T T R A K T I O N S V I R V E L

Kunde inte låta bli att tjusas av ett nytt ord. Ibland blir jag bara så förtjust i ett ord och just det här vill gärna virvla runt i huvdet hela tiden nu ;o) Har bitit sig fast för det kändes som en beskrivning som var enkel men talande, precis som det kan kännas.

"... känslan påminner om det flöde vi alla någon gång har befunnit oss i när allt bara faller på plats utan minsta ansträngning; när vi mår toppen och allting känns rätt. Tänk att alltid få känna så! "

"... att lära oss återta vår plats mitt i virveln."

Jag har inte läst de där attraktionsböckerna, men den här beskrivningen kunde jag som sagt inte låta bli att fastna för, kändes användbart och passade mina tankebanor.

Att vara mitt inne i virveln och snurras med, precis så ...... med ett stort leende ;o))

"Föreställ dig en virvel som snurrar och snurrar och all attraktionskraft som samlas in då attraktionslagen svarar på dina rena, motståndslösa, fokuserade önskningar. Virveln drar till sig det som behövs för att processen ska fullbordas och din önskan uppfyllas. Det är kraften i den rena, positiva energin som du föddes med som du medvetet och avsiktligt kan lära dig att hitta tillbaka till och därmed nå samma vibrationsfrekvens som virveln.

SYFTET MED BOKEN ÄR ATT:

• hjälpa dig att minnas den-du-verkligen-är
• hjälpa dig att minnas meningen med din fysiska upplevelse
• få dig att uppskatta dig själv för det du uppnår här i din fysiska kropp
• hjälpa dig att minnas att du, först och främst, är ett vibrationsväsen
• hjälpa dig att minnas att en icke-fysisk del av dig existerar just nu
• hjälpa dig att bli medveten om relationen mellan dina båda vibrationslägen
• hjälpa dig att styra din uppmärksamhet konsekvent mot skapelsens snurrande virvel, som innehåller allt det du önskar dig och allt det du har blivit
I många fall kan du få exakt det du vill ha från de beståndsdelar som redan finns i ditt liv. Du behöver inte flytta dig till ett helt nytt läge. Du behöver bara konsekvent definiera en helt ny vibration.

The Vortex! – dvd
En film med det lilla extra, som gör att man blir fängslad från början till slut! Ordet vortex översätts bäst med ”attraktionsvirvel”, och känslan påminner om det flöde vi alla någon gång har befunnit oss i när allt bara faller på plats utan minsta ansträngning; när vi mår toppen och allting känns rätt. Tänk att alltid få känna så!
Abraham, det högre medvetande som Esther Hicks kanaliserar, menar att det är fullt möjligt att alltid känna så. Det handlar främst om disciplin, om att tänka rätt och göra rätt saker vid rätt tillfälle. I den här filmen kanaliserar Esther flera konkreta lösningar till personer som frågar hur de ska komma vidare i sina liv och som söker den magiska nyckeln till hur man kan leva hela livet i sin egen attraktionsvirvel. Esther Hicks smittar av sig med sin humor och den entusiasm hon känner för oss människor och våra inarbetade mönster som vi tror är omöjliga att bryta. Sanningen är att vi kan vinna oerhört mycket på att lära oss återta vår plats mitt i virveln.

Filmen kan du se flera gånger med någon veckas mellanrum. Då blir du påmind om hur du ska göra för att hålla dig kvar i din virvel, samtidigt som du varje gång hittar nya små detaljer och lösningar du kan använda i din egen livssituation.

Om man förstår sig på relationer och kan betrakta dem utifrån sin plats i virveln, så kan det omöjligt gå fel.

När du lär dig återta din plats i virveln får du också många andra fördelar i livet. Du kommer t.ex. att kunna fatta rätt beslut lätt och snabbt, och det du nu upplever som problem förvandlas till sunda och intressanta lärdomar. Inne i virveln är du mästare på att utöva attraktionslagen som kan ge dig allt du önskar. Var bara försiktig med vad du önskar dig, för det blir verklighet!
Filmen The Vortex utgör tillsammans med boken ett ovärderligt verktyg för alla som vill uppfylla sina livsönskningar – och kanske mer därtill! Och vem har sagt att det måste vara svårt? Det är faktiskt lättare att låta sig föras med av strömmen än att börja ro motströms ...


Under tak några nätter och diverse tomprat

Här har vi gjort i ordning möjlighet att vara inne, och det har blivit ett par regniga nätter de har fått sova inne, annars har vi varit väldigt duktiga, tycker jag ;o) på att hålla oss ute i hagen. Jag är ju lite nojig sådär att de ska få chans att ligga och vila som de är vana vid. Om de vill och behöver det för benen, vad vet jag?

Det har jag ju inte räknat med första tiden på ett nytt ställe speciellt ute, att de ska känna sig så trygga? Men nu fick jag höra att de som bor vid hagen hade sett dem ligga och vila båda två samtidigt t o m. Gud så kul, härligt att höra. De hade sett att Trollrik redan låg och medan de gick förbi på vägen så la sig Because och rullade och fixade väl lite och la sig till ro. Skönt att veta så de kan göra det om de känner att de vill när de har vandrat hela natten.

En katt hade varit inne och hälsat på dem och svansat runt också, den är van vid hästar och orädd.Trevligt! Mycket aktivitet kring hagen. Hästarna och speciellt Trollrik vill ju vara mitt i smeten jämt. Och ha mycket att titta på, så det är bra att det klipps gräsmattor och renoveras hus bredvid hagen ;o)

Eftersom de vandrar rätt mycket, det finns några autobahnsträckor i hagen, ett spår runt... så känner jag inte så mycket behov av att gå ut med dem ännu. Känns som vi varit där länge men det är bara en vecka Idag.
En kort promenad har vi gjort genom byn i kvällssol i onsdags, och på onsdag tänkte jag vi skulle ta och göra en riktig utflykt och undersöka mera om bra väder, kanske ta på ryggsäck t o m med lite diverse proviant.

Två boxar ihopspikade av brädor i en fd lagård. Det var nog lite ovant för dem att kunna nå varandra sådär och sova ihop. De har varit väldigt lugna, annars brukar inte Because uppföra sig riktigt 100% exemplariskt när han kommer i nytt stall faktiskt, han har lite för mycket kontrollbehov tror jag?
Till saken hör NATURLIGTVIS att de är rätt trötta också. Igår kväll hängde och dreglade Because när de fick komma in under kvällen och gå ut på natten (efter att jag varit på Eagles show nere på stan)

Trollrik mest bara fogar sig och håller det inom sig om han känner sig orolig inomhus. Han har iofs också ändrat sig en del under åren på det, förr trampade han mer, både ute och inne. Nu trampar han mer bara utomhus om han behöver få ur energin genom hovarna. Men i stall har han slutat med trampet - och boxvandringen som han hade i sig när han kom. Jag säger varken bu eller bä, bara intressant att se hur saker förändras =)Kan klia sig är allti den fördel.

Jag brukar testa och ha sake rinom räckhåll för dem och se vad de gör, eller har behov av att göra. Hängde det en grimma, eller grimskaft inom räckhåll för Because så tog han alltid hand om den och stod och sög och tuggade på den så den var geggig och låg på golvet dan efter. Nu har han inte rört nåt av dem fastän jag hänger rep och grimma över boxväggen när jag lämnar dem. De hänger kvar. Här syns bara grimskaftet, men grimmorna få rockså hänga över kanten.
Jo, har alltid varit dålig på det där med säkerhetstänket i detaljer... man kanske inte borde låta dem få chans att dra in sånt som de kan kliva på om de hamnar på boxgolvet.
Täcken får också hänga fullt tillgängliga att tuggas och trampas på om de vill ;o) Och om jag kan så lägger jag hellre på ett täcke på hästen utan att knäppa fast nåt, så kan de ta av sig när de själv behagar. Var så mysigt förr när jag fortfarande hade stalltäcke på Because inne på vintern, så på morgonen låg det i ett hörn där man sett att han lagt sig och när han klivit upp så har det legat kvar som ett lakan ;o) så såg man märkena i täcket där han legat, så fånigt.

BC i nattenklantade mig och deletade liknande bild på Trollrik, lika fin. Grrr sååå klantigt!!!;o) inget att gräma sig över, bara att ta en ny ...
Så här mörkt är det INTE mitt i natten, det var ljust, (i helgen innan regnet) men kameran mäktar inte med det ändå, och blixten gör sitt till. Because ser nästan fit ut! Blir lite paff när jag ser bilden =)
Han har aldrig varit tjock (i fet bemärkelse), men bukig...absolut, är ju dock bara otränade magmuskler ... De är som sälar i pälsen, som man säger på travet ;o) len som en barnrumpa.

Gjort eget krypin och gångar

Gräset hann växa fasligt högt på nån vecka, som väntat.


Mycket bra om tillsatser i maten-smaken som dödar

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=809


Hur excitotoxiner fungerar


Glutamat och aspartat är aminosyror som naturligt finns i många proteiner. När man började använda dem hade man därför inte en tanke på att de kunde vara farliga. Man hade upptäckt att om man sönderdelade protein och koncentrerade fri glutamat från det kunde man tillsätta det till mat och få en förstärkning av smaken. Om man koncentrerar aspartam får man något som är mer än 100 gånger sötare än socker. Men det råkar vara så att glutamat och aspartat också används av hjärnan som två av c:a 50 olika kemiska signalsubstanser för att överföra impulser från nerv till nerv. Det är ett mycket effektivt system, det krävs ytterst små mängder. Utsätts en glutamatkänslig nerv för stora mängder glutamat blir den överstimulerad och arbetar ihjäl sig. Den dör. I normala fall finns enzymer som tar hand om överflödig glutamat. Men om koncentrationen av glutamat blir allt för stor hinner de inte med. Om man är hungrig och har för lågt blodsocker är funktionen nedsatt. Har man brist på magnesium eller antioxidanter blir de skador som uppstår mer omfattande. Effekten av aspartat är liknande. Aspartam har dessutom metanol som en nedbrytningsprodukt och det är cancerframkallande.

Blodhjärnbarriären

Blodhjärnbarriären ska förhindra olämpliga ämnen att komma in i hjärnan. Denna gränslinje förhindrar normalt glutamat som man ätit och hamnat i blodet att komma in i hjärnan. Men inte alltid. Hos foster är barriären outvecklad, det tar faktiskt många år innan den är färdigbildad. Om koncentrationen av glutamat i blodet är hög under lång tid så läcker en del glutamat igenom – detta händer om man äter glutamat flera måltider i rad. Andra orsaker till försämrad barriär är, åderförkalkning, diabetes, högt blodtryck, infektioner, hjärnskakning, tumörer och inte minst mikro-stroke (sådana som sker utan att man märker det). Möjligheterna för excitotoxiner att ta sig in i hjärnan och orsaka skada är många.

Excitotoxiner skadar hjärnan

Vissa delar av hjärnan har ingen barriär, bl.a. hypothalamus.  mm. mm.

Because


Väntar på ...


SommardrömFoto: Mr T.
Framkomligheten


fick förbättras på en del ställen ;o)


"BIG" news, en enorm etagevåning med många vardagsrum och små myshörnor

här ska hästarna bo ! ..... i sommarhär är väl hallen, entrén, första matrummet?
Fortsätter in i trollskogen

och går en trappa ner mot källa(re)n, till ... källan .....
Wow! en fråga, kan ni se hunden?????? såg han av en slump själv.... TottiHär verkar vara en samlingsplats för viktiga möten....

vandrar uppåt en våning igen, till terass, också med matplatsUppe för att vandra ner till en mellanvåning

Där nere siktar jag på att testa ett experiment, men jag har hört att jag är inte är helt ensam om att testa idén. Att ställa upp ett partytält åt dem i hörnan! Förhoppningsvis kan det hålla sig kvar där, med stöd av träden. Vet inte om de vill använda det, har hört både och, men bara det står kvar så =) En mobil boxlösning ;o) en dubbelsäng 3x6 m. Plant och fint, och nära .....

barenFrån barhörnan kan man titta uppåt där vi kom ifrån
På andra sidan baren igenär vi tillbaka in i Troll-skogen igen. Trollis kommer att bli störtförtjust, han är så flink på sånt här.. Because lär få hänga på ;o)


Cirkeln är sluten, vi vandrar uppåt mot entrén igen

först kommer vi till en av utsiktsplatserna, nämligen en vy in mot praktiskt taget någons trädgård! Det ryktas att vid denna vägg finns ett ........ dra på trisse, ett morotsland, och snälla barn som gillar att dra upp mamma och pappas morötter för att mata hästarna i stället....

Då blir det här barhänget lär utspela sig ...

Bakom de där kullarna och husen lär visst en viss Guldgosse hålla till också ;o)
Där uppe på platån kom vi alltså in. Just den här promenaden tog nog sin timme....

Jag hoppas de kommer att trivas och att myggen är snälla mot oss. Ska bli intressant att se hur detta funkar in real life. Men vi har några ess i rockärmen också ;o) om det skulle behövas =D

Nästa runda får jag väl fylla dessa bilder med hästar också ;o) Men det får bli efter stockholmsresan, som jag vill ha avklarad först.


KAVALKAD AV IDYLL

Sidsjöbäcken igen...Detta är INTE Sidsjön ;o) Det är utloppet nedanför Sidsjön som finns på andra sidan bron.

Återstår så bland alla nämnda industrier vid Sidsjöbäcken, att säga några ord om tegelbruken. Sidsjöleran hade ett gott rykte, man hämtade lera härifrån även till andra tegelbruk. Tegelbruks-dammarna ha nämnts i det föregående och detta namn har en mycket gammal hävd.

Det Sundsvall, som gillade bad, hade rika tillfällen härtill i bäcken, speciellt gällde detta ”väster-stans” pojkar. Man hade ”Stor-holjan” nedom stora kvarnfallet, ”Sivers-holjan” 150 m. nedom Edvalls färgkvarn samt ”Svin-holjan” på norra sidan av nuvarande kulverten under järnvägsbanken. Vid stora kvarnfallet hade redan på 1840-talet anlagts en duschanordning. Den bestod av avklädnings- och duschhytt, den senare med spjälgolv. På ett grovt plåtrör, som stod i förbindelse med den ovanför liggande dammen, hade man placerat en stor sil. Genom att draga i en träklaff reglerades tillförseln av vatten, och det hela fungerade trots sin enkelhet alldeles utmärkt.

Fisket i bäcken var utomordentligt gott, därom vittna uttalanden från många äldre Sundsvalls-bor. Man fångade fin-fin laxöring, ibland smålax, harr samt naturligtvis foreller i mängd. En annan näring, som bedrivits i bäcken under alla århundraden, och ännu för 40-50 år sedan utgjorde pojkarnas speciella nöje, var musselfångsten och sökandet efter pärlor.

På Sidsjöbäckens västra strand ligger egendomarna Katrinehill och Sallyhill.

Sidsjöbäckens rika historia är stoff till en hel bok. Det finns mycket oberättat och outforskat kring detta vattendrag, och det har haft en stor betydelse för staden och omgivande byar.

http://www.nilsjohantjarnlund.se/sidor/fanns-en-kronosag-i-sallyhill.aspx

 


Porlande ljuvligt, och härliga färger
Fagerdalsbadet som blev Fagerdalsparken, utan utebad

mycket finare så här än när det låg en fyrkantig inhängnad utebassäng nere i grytan. Man låg nog hellre ute på gräsmattan och i slänterna ändå. Eller här under dungen vid vattenfallet blev det många filtstunder på den tiden jag var mitthögskolestudent ;o)härPå Sidsjöbäckens östra strand, upp mot Sidsjön och nuvarande vattendammarna, ligger villa Fagerdal.

Vackra trädgårdar anlades och sköttes mönstergillt, en förnämlig stallbyggnad kom till och rasrena ridhästar införskrevos utifrån. Det var storslaget på Fagerdal under denna tid.Förbinder öst och västHär är bron som knappt märks när man kör, men den förbinder öster med väster

"Vi stå i våra dagar inför ytterligare en förändring av den gamla bäcken. Den nya infarten västerifrån kommer via en bro eller en viadukt att föras över Sidsjöbäcken och anslutas till Bergsgatan. Det blir ungefär på den plats, där vår sista vattensåg var belägen och förmodligen betyder det slutet för den gamla stugan på Bergsgatan 130. Innan alltför förstörande och nedbrytande krafter sättas i rörelse härför, framställer författaren därför till de myndigheter, som hava ansvaret i detta fall, en vördsam begäran om, att för den ringa kostnad, som en förflyttning kan komma att åsamka staden, låta transportera stugan upp till samlingarna på N:a stadsberget. Det torde nämligen utan gensägelse vara ett av stadens enda bevarade hus från 1700-talet. Om det än ser ruffigt och fallfärdigt ut nu, finnes möjlighet att bättra på dess yttre, sedan det väl kommit i kulturvårdande händer."

 nerifrån sett


fortsätter neråt
Från köksfönster och sovrumsfönster ut mot bäcken
på bron som förbinder Sallyhill på västsidan (till höger), med Fagerdal på östsidan (till vänster)


andra våningen, badrumsfönster, kök och sovrum, och på gaveln neråt sovrum och vardagsrum (klädskrubb inklämt emellan ;o) och till höger bortåt skymtar balkongtaket från vardagsrummet.

BECAUSE!


11


Några gamla sifferlänkar

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/november/1111.html

http://becausetrollrik.blogg.se/2010/december/den-22-tjana-manskligheten.html

In - to - me - see

“The word intimacy can be read as ‘in-to-me-see.’ For most of us, that means ‘see my pain, my shame and my fear.’ Few are able to trust another person that much. We become frightened; we feel a need to close down and remain safe. And usually we don’t close down gracefully. We are too frightened; we shut down angrily, or we silently withdraw, giving no explanation for our sudden retreat.

CATHRYN L. TAYLOR i boken ”The inner child workbook”


“In marriage the child you once were expresses his needs, wants, attitudes, ways of behaving and desires more fully than in any other situation. He may, quite literally, bawl and balk over every frustration and task, storm and rage in tantrums, or withdraw in icy silence. This is why the most common complaint made about marriage partners is: “She’s so childish,” or “He acts like a kid.”

W. HUGH MISSILDINE i boken ”Your Inner Child of the past”

skillnaden mellan kärlek och behov

”När någon inte fått sina behov tillgodosedda i barndomen, blir de som vuxna oklara över skillnaden mellan kärlek och behov. De får en tendens att ”bli förälskade” i någon som kan tillfredsställa deras behov. Den kvinna som infantiliserats kommer att ”bli förälskad” i en ansvarstagande, kontrollerande man så att hon kan fortsätta vara den baby som föräldrarna gjort henne till. Mannen, vars föräldrar inte visade känslor och som tryckt undan sina känslor och sin värme, kommer inte att söka sig en öppen, varm partner utan snarare någon som är lika reserverad som hans föräldrar. Sedan börjar kampen för att försöka göra denna partner varm och kärleksfull.

Den kvinna som aldrig haft en far kommer att ”bli förälskad” i en äldre man och göra honom till den hon behöver. Hon kommer att förvänta sig att han är allt det som hennes far inte var. Hon ser inte mannen som den han är, på samma sätt som hon inte såg sina föräldrar som de var. Detta är ett säkert recept för en tidig skilsmässa.

Måste hon ändra sina förväntningar? Inte alls. Hennes förväntningar är verkliga. Problemet är att hon måste uppleva dessa behov i sitt sammanhang, i förhållande till den verkliga person hon vill ha – sin far. Hon kommer att få se vad hon behöver se, det vill säga sina behov. Vi ser aldrig bortom våra behov, hur duktiga vi än är. Vår klokhet kan aldrig överträffa våra oupplevda behov, inte heller kan vi uppfatta mer än våra behov tillåter. Oupplevda behov gör oss stumma på specifika områden. Vi uppfattar inte en person realistiskt, eftersom våra otillfredsställda behov omedelbart läggs ovanpå personens verklighet. Vi ser alltid våra behov först. De är nämligen vår primära verklighet, allt annat är sekundärt.”
(ARTHUR JANOV i boken ”Det nya primalskriket”)


RSS 2.0