Sista kattbildenBättre underlag finns inte

Putsning pågår


Katter på hästrygg

  

Titta på oss, här va jätteskönt att sitta, jag tror jag gäspar och tvättar mig lite så jag kan gå och sova, säger den till vänster =)

Fler katter, som vill ha egen matte och husse ;o)

Halllåååå där !!! =D


Söta katter!


Har ni sett va. De stormtrivs på hästryggen. Nog för att de trivs där men söker också nytt hem om någon är intresserad. Säg till :o) Otroligt sociala och sällskapssjuka och orädda. Finns just nu i Indal.

Tyckte det var dags för lite djurfägring igen. Fylla på i min kategori katter....

Ännu ett inlägg i mjölkdebatten

http://arthax.blogg.se/2008/september/artframmande-naringssoppa-till-bl-a-vasterlan.html?_

Pastörisering

Jag läste också ett lustigt citat, som jag ju inte kan bekräfta hur korrekt det är. Det lär dock ha sagts att Louis Pasteur (pastöriseringens och en del vaccins fader) ska ha sagt på sin dödsbädd:

"Bakterien är inget, terrängen är allt."
Han kom till insikt om att det inte är symptomen eller sjukdomen som är problemet utan själva individen. En värld av balanserade, harmoniska, kraftfulla och kärleksfulla individer - och bakterier och virus har inte längre nån plats.

(10 frågor till Peter Strinnö, Energivågen nr 147, 2008)

D-vitamin

Idag läste jag mer om D-vitamin, som för närvarande är vitaminet som upptar mest av mina funderingar. Mitt intresse har inte precis gått enligt alfabetet genom åren, först var det väl mest C-vitamin, sen hade jag dille på E-vitamin, nu är det A och D som får mest uppmärksamhet och som "pluggas in" ;o)

C och E är ju också viktiga, för immunförsvar mm. Skillnaden är att vi har lättare att få i oss dessa vitaminer genom att äta.
D-vitamin är superviktigt för immunförsvaret, (kan skriva mer om det i nästa inlägg) men vi har svårt att påverka det med kosten, (förutom fiskleverolja) eftersom dels solen är en viktig källa och så fisk förstås. Men vi kan inte äta så mycket eller få så mycket sol för att fylla upp bristerna. Att vi solar hela dagar några futtiga lediga solveckor per år fyller inte upp för ett behov året om av minst ca 30 min per dag. Antingen är det mulet eller så är vi inte ute!? ;o)

Hur som helst, det jag läste idag i en Hälsotidning var en kort notis: Brist på D-vitamin är en risk för fostret under graviditet. Japanska forskare har funnit att uppmjukning av skallbenen och skelettförändringar var högst hos de barn som föddes april-maj, och lägst hos de barn som föddes i november. 

Forskarna säger att orsaken kan ha att göra med hur mycket D-vitamin kvinnor omvandlar från dagsljusexponeringen fyra månader före födseln.
Uppmjukat skallben har i vissa fall kunnat kopplas till typ-1 diabetes, minskad benmassa och dåligt immunförsvar under barndomen. De föreslår att gravida och spädbarn bör få tillskott av vitamin D:  (Dr Weil.com)

Precis som Steven Acuff säger så är det viktigaste om man är rädd för benskörhet och vill stärka benmassan, att ta D-vitamin. Kalcium och mejeriprodukter är en bluff, vilket är min övertygelse också. Jag fick bara vatten på kvarn när jag lyssnade på honom ;o))))

Industrins makt är stor? Ett tag blir vi itutade att dricka minst 3 glas mjölk om dan, annars är vi illa ute, särskilt barn! , utan att det skulle vara vetenskapligt framtaget risker och ev. fördelar.
När det börjar spridas på 90-talet att kalcium i mejeriprodukter inte har så stor verkan eller betydelse, då var det dags att hitta en ny marknad för att stärka mejeriindustrin igen. Hälsotemat gick inte hem längre, däremot kunde man hitta på en trendig innegrej ? fika på stan -  och så kom caffe latte, cappuccino boomen ....

Andra som vill påverka är EU:

Läs om detta:

http://www.sourze.se/EU_vill_best%c3%a4mma_hur_mycket_vitaminer_du_%c3%a4ter_10660116.asp

(länken inlagd längre ner i vänsterspalt också, kanske lättare att klicka på?)

utdrag:

Alla vitaminer och mineraler ska bara få innehålla en liten verkningslös mängd för att kunna säljas fritt.

De stora företagen får total kontroll över allt som säljs och kommer att göra ännu mer pengar på människors sjukdomar medan folks valmöjligheter till alternativ läkevård kommer att försvinna.

Beakta detta:

Den maxnivå för betakaroten som EU tänker lägga är 7 mg, vilket motsvarar innehållet i en och en halv morot!!??

Du är fri att konsumera hur mycket koffein, tobak och alkohol du vill men när det gäller nyttiga saker som mineraler och vitaminer då vill EU sätta stopp för hur mycket du ska inta.

Utan att blinka tillåter man i EU att ett gift som sötningsmedlet aspartam blandas med en massa produkter, liksom smakförstärkaren glutamat. Båda har i tester visat sig ge bl.a hjärnskador.

Ej belastande mat för matsmältningen

Bär (blåbär är det absolut bästa, antioxidanten för att minska matsmältningsstressen), baljväxter, havsalger som har stark näringskoncentration.

Havsalger (mizo soppa) med i matlagningen. Japaner lever längst och har minst sjukvård. Bäst folkhälsa. De lär inte ha det mindre stressigt än vi här.

UMEboschi (mjöksyrejäst pasta av UME, det är en frukt som ej är mogen, luktar aprikos. Boschi betyder mjölksyra.

Denna pasta är basbildande, neutraliserar syra i kroppen. Blanda i mat som kryddning, den är mycket salt. (istället för salt t ex)

Mjölksyrade grönsaker, surkål (surströmming ;o) kål, rödkål, gurkor bygger upp tarmfloran.

Vi har 1,5 kg bakterier i tarmen. Äter vi socker blir det mindre och det uppstår jäsning, dvs det blir alkohol! (egen fundering: och så ska gravida inte dricka alkohol, men socker lika illa isåfall.....!?)

Och det stör tarmfloran, det blir brist på vitamin B, som nog de flesta känner till.

Med mjölksyrade grönsaker tar vi upp mer näringsämnen ur maten vi äter om vi äter det ihop. (obs ej fusksyrade grönsaker med vinäger)

Adzukibönor, bra proteinkälla som hjälper neutralisera oxideringskällor.

Sådan mat bygger upp tarmfloran.

Bovete, quinoa, fullkornsbröd, syrat bröd , surdeg (ej jäst), groddat bröd

Vi är som ett ut och in vänt träd! Dvs våra tarmar är som trädets rötter som suger upp livskraften. Jätteviktigt!

Under mörka delen av året ska man äta vitamin D (som vi också får va solen) Fiskleverolja som har både A och D och Omega 3 ger bäst effekt. All mat nu styrs mot omega 6, vilket också är bra, men det måste vara balans mellan omega 3 och omega 6. Fet fisk är också bra, men idag så är miljöbelastningen stor med höga halter tungmetaller. I fiskleveroljan har det gjorts en molekyldestillation som tar bort miljögifter, om man har en olja med bra kvalitet.

BLUE ICE fiskleverolja är bäst. Kommer från norge, men packas och säljs från USA. ½ tsk om dagen. Behövs inte mer. Andra märken rekommenderar högre doser (för de är inte lika bra och har bara omega 3, inte vitamin A och D. Men bättre om man behöver ta mindre fett = mindre kalorier.

Många vågar inte ta A vitamin för att det ska bli för mycket, men det finns ingen bra forskning kring detta för all forskning är gjord på syntetiskt A vitamin och därför stämmer det inte riktigt.

I fiskleveroljan finns DHA-syra. I linfröolja finns alfa linolinsyra som omvandlas till DHA. Men vi har inte rätt enzymer för att omvandla alfa linolinsyran. Vi kanske tillgodogör oss bara 50%. Därför är det bättre att ta fiskleverolja som ÄR DHA direkt.

Vitamin D stabiliserar Kalcium

MJÖLK! Produkter

De som dricker mycket mjölk har kortare liv. Det ökar inte heller kalciumupptaget, eftersom enzymerna som behövs för upptag, försvinner i pastörisering.

Det är en bluff att mejeriprodukter är en bra kalciumkälla.

För att förhindra benskörhet – ta Vitamin D med fiskleverolja.

Kalcium finns i gröna bladgrönsaker, halvsalger mest! Sesam, mandlar.

För att hålla sina barn friska, säger Steven Acuff att nr

1) Inga mejeriprodukter!

2 ) inga vaccinationer

Cocosmjölk är bäst (obs kolla att den är ren och inte innehåller E-medel. Det finns de som är 80% cocosmjölk och 20% vatten. Annars är många kring 60-70%.

Blandning av cocosmjölk med rismjölk är bra! Rismjölk är utan fibrer och höjer därför insulineffekten, men om man ter det med gröt t ex så är det OK. Eller blanda med cocosmjölk, så blir dte mindre insulineffekt.

Mjölkprotein är det sämsta man kan äta. Smör är OK, det enda som är nyttigt av mejeriprodukter. Mager mjölk är förstås lika farlig som fet. Fettet är ej farligt. Laktosen orsakar hjärtinfarkt, slaganfall. I ostproduktion försvinner laktos, men mjölkproteinet är kvar. Mjölkprotein är NR 1 att provocera fram allergier och astma.

Finland konsumerar mest mjölk och har mest barndiabetes. Sverige ligger 2:a.

Bukspottskörteln (BSK) producerar protein som liknar komjölkens. Barnets BSK är ej utvecklat att skilja på dessa båda proteiner och när det finns en massa protein (för att man dricker mjölk) så reagerar den mot ett överskott av , vad den tror är, sitt eget protein och börjar producera antikroppar mot sin egen BSK!

Blodgrupp B mer vanligt österut. A och O i Sverige, B mer vanligt i Finland. Blodgrupp A och O är autoimmuna mot komjölk. Här hängde jag inte riktigt med, mer än att Blodgrupp A och O inte skiljer på blodgrupp B och mjölkprotein..... blir nån process och ger tarmförruttnelse. (dock ej av smör)

Får och getmjölk är bättre, ok.

Holland är bland dem som dricker mest mjölk också. De har mest bröstcancer, sen Danmark. Danska kvinnor har kortast liv.

Boktips: Vita lögner

Alger

I alger finns också miljögifter , liksom i grönsaker. Men skillnaden med alger är att de innehåller natriumalgenat som binder tungmetaller så att dessa ej tas upp utan följer med ut.

Alger ger utrensning av miljögifter. Det gör ej grönsaker, de har cellulosa.

Havsalger är bästa insatsen att rengöra kroppen. Vid kadmiumbelastning kan man ej tillgodogöra sig kalcium.

Fruktos är värre än socker, det går direkt till levern och omvandlas av den som tar skada, fruktos går ej via bukspottskörteln, som socker gör.

Fruktos kommer av majs, med kemikalier.

Aspartam skadar hjärnceller. Tungan ger en illusion av sött och skickar signaler till hjärnan. Neuronerna i hjärnan blir upphetsade, så de förstörs.

Bär kan man äta hur mycket som helst av.. Antioxidant. Frukt kan man vara mer sparsam med pga mycket socker och syra i frukt.

I fruktjuice finns dessutom inga fibrer vilket inte är bra.

Amerikanska piloter får absolut inte äta aspartam för att de får svårt att koncentrera sig och lågt blodsocker när hjärnan luras.

Amerikanske försvarsministern Donald Rumsfeld var den som tog fram aspartam... och godkänner att det är helt ok för resten av världsbefolkningen att äta, dvs ofarligt.....hm?!?! Men låter inte "sina egna" smaka den egna medicinen. Under tiden tvistas det om det är farligt eller inte.

S L U T   F Ö R   D E N  H Ä R  G Å N G E N


Insulinresistens, mjölkprotein och barndiabetes


Insulinresistens är när cellerna tappar förmågan att att reagera på insulin. Det ger diabetes. Diabetiker har mer insulin i blodet men cellerna reagerar inte och klarar inte av att ta upp insulinet. Cellerna ger signal till bukspottskörteln att de är tomma och bukspottskörteln producerar mer för att kompensera. Bukspottskörteln får jobba övertid och blir trött med tiden och slutar fungera optimalt, och då upptäcker man kanske att man har diabetes när man märker att bukspottskörteln inte längre fungerar så bra.


Vi har alla en del insulinresistens, men kan sänka den. Genom t ex aktivitet, träning, vara utan mat. (med rätt laddning innan) Då håller vi ner insulinet. Det är bättre att ha en insulinresistens på 20 än 40, menar Steven.


Steven äter 2 riktiga mål mat om dagen, med allt som behövs och balanserad kost. Ordentlig frukost och sen lunch.. Slitage på kroppen att äta middag på kvällen. Äter man kvällsmat blir det mer syra i urinen. Frukost är viktigaste måltiden.


Fasta funkar, men det är mer för människor som har ett överskott att ta på.


Ibland äter han bara 1 gång om dagen om han inte har möjlighet, och då äter han mer animaliskt, fisk, ägg som håller längre än bönor.

Mjölkprotein är det sämsta man kan äta. Smör är OK, det enda som är nyttigt av mejeriprodukter. Mager mjölk är förstås lika farlig som fet. Fettet är ej farligt. Laktosen orsakar hjärtinfarkt, slaganfall. I ostproduktion försvinner laktos, men mjölkproteinet är kvar. Mjölkprotein är NR 1 att provocera fram allergier och astma.


Finland konsumerar mest mjölk och har mest barndiabetes. Sverige ligger 2:a.


Bukspottskörteln (BSK) producerar protein som liknar komjölkens. Barnets BSK är ej utvecklat att skilja på dessa båda proteiner och när det finns en massa protein (för att man dricker mjölk) så reagerar den mot ett överskott av , vad den tror är, sitt eget protein och börjar producera antikroppar mot sin egen BSK! och så kan diabetes utvecklas.


Fortsättning följer

Ja, vi har det så mysigt, det finns fortfarande mycket grönt att beta och "ta vara på" innan frosten =)

Steven Acuff är nog inte riktigt lika extremt animalisk som Dr Dahlqvist ;o) Och han går lite efter devisen "CRON" calorie restriktion optimal nutrition" (ungefär som vi skulle vilja föda hästarna ;o) och därför äter han själv hellre cocosfett än smör.
Men han är noga med protein, och att man ska äta protein, fett OCH KOLHYDRATER samtidigt för att inte få blodsockerhöjningar eller annat. Det kommer mer om detta också, matsmältningsprocessen , oxidativ stress och därför ANTIoxidanter TILL maten! =0) och sådan mat som neutraliserar oxidationen och syra.

Han verkar helst inte äta rött kött ?, men gärna all fågel, fisk och ägg om han ska "stå sig" en hel dag, och definitivt inte mejeriprodukter. SMÖR säger han är ok, och det säger ju DR Dahlqvist (som han känner väl till )  också, dvs riktigt smör och grädde ska det vara. Inte vegetabilsika oljor t ex heller. Olivolja är bra men har så långa fettsyrekedjor, liksom smör. Olivolja tål inte heller upphettening (som smör gör) och ska därför inte stekas i för att det bildar gifter. Hellre då som dressing på sallad.

Steven Acuff säger att en del andra tycker det är ok att dra gränsen för att grädde också är OK att använda men resten av mejeriprodukter är inte hälsosamt, menar även de.
Men Steven drar gränsen vid smör, endast smör om man vill vara helt sund ;o) Själv äter han ju dock så mycket cocosfett (flera matskedar om dan, 5-6 st gissade han? Jag provar detsamma och det känns helt ok, man blir iallafall inte tjockare!! och magen verkar må bra =0)
Så han hoppar nog smör för egen del, men han "bannlyser" det inte. Skillnaden är dock att med smör får du mycket mer kalorier eftersom fett är så kaloririkt. Räknar man kalorier är det hälsosammare med cocosfett som inte kan räknas lika mycket som smör i det avseendet. Dessutom skiljer det i laurinsyra! Viktig ingrediens som finns i modersmjölken. Läs mer här om avsnittet cocosfett! =)


Cocosfett!


 

Cocosfett består av kortare fettsyrekedjor än de flesta oljor och smör som har långa fettsyrekedjor.

T ex olivolja tas upp i kroppen medan cocosfett snabbare bryts ner och omvandlas till energi och försvinner.


Cocosfett innehåller laurinsyra som bl a är bra för fettförbränning. Laurinsyra ökar kroppens immunförsvar och finns i modersmjölk. Den klarar bakterier och svamp.


I modersmjölksersättning finns ofta cocosfett för att man ska få med den viktiga laurinsyran. Den finns även i smör, men bara en bråkdel av vad som finns i cocosfett.


Att mättat fett skulle vara dåligt är en föråldrad teori! LAKTOS däremot orsakar hjärtinfarkter osv. Läs mer längre ner om det.


Cocosfett är bra för att man kan äta mer av den utan att det räknas som lika mycket kalorier, eftersom den bryts ner så fort. Annars ger ju fett mycket kalorier, vilket ju inte är bra att få stora mängder av.


Steven Acuff äter mycket cocosfett, åtminstone 5-6 matskedar om dagen. Äter man cocosfett blir man mätt och äter mindre, och genom att äta mindre förlänger man livet eftersom matsmältningen är det som förkortare livet mest.


Oxidativ stress kommer av matsmältning. Maten oxiderar. Och det är därför vi ska äta ANTIOXIDANTER samtidigt för att minska oxideringen som är en påfrestning för kroppen.

Matsmältning sliter starkt, därför är det onödigt med slitage som man inte får nåt för och bara äta de kalorier som är nödvändiga, men med optimal näring.


Att köra länge utan mat gör att insulinet går ner när cellerna får vila och sen blir bättre mottagliga för att ta upp näring igen.

Mjölkprotein är det sämsta man kan äta. Smör är OK, det enda som är nyttigt av mejeriprodukter. Mager mjölk är förstås lika farlig som fet. Fettet är ej farligt. Laktosen orsakar hjärtinfarkt, slaganfall. I ostproduktion försvinner laktos, men mjölkproteinet är kvar. Mjölkprotein är NR 1 att provocera fram allergier och astma.


Finland konsumerar mest mjölk och har mest barndiabetes. Sverige ligger 2:a.


Bukspottskörteln (BSK) producerar protein som liknar komjölkens. Barnets BSK är ej utvecklat att skilja på dessa båda proteiner och när det finns en massa protein (för att man dricker mjölk) så reagerar den mot ett överskott av , vad den tror är, sitt eget protein och börjar producera antikroppar mot sin egen BSK!

Mer om insulinresistens (cellernas förmåga, eller INTE förmåga att ta upp glukosen ur blodet) och bukspottskörteln nästa gång


Mera hälsonytt i små etapper

Jag lägger in mina anteckningar från föreläsningen med Steven Acuff i augusti. Här kommer början:


Han säger att vi som fötts i Norden har dragit vinstlotten i livets lotteri, har alla möjligheter till ett långt och bra liv men vad gör vi åt det? Han säger också att vi måste hitta nya vägar och tänka själva, våga prova, think outside the box. För staten kommer inte att tala om för oss hur vi ska leva länge och friska, det ingår inte i deras budget ...(pensioner). Ord och inga visor, som det ligger mycket i om man tänker på hur samhällen styrs....?

Föreläsning om hälsa, kost och åldrande. Vad förlänger resp förkortar livet?


Socker bidrar till att kroppen åldras snabbare. Socker har gått igenom 16 kemiska processer :-(


Insulin är ett hormon som har flera funktioner.

Det tar ut glukos ur blodet till cellerna. Insulinet styr också fettförbränning och påverkar allt hormon i kroppen. T ex kan det påverka klimakteriebesvär och mensbesvär. Kosten kan alltså betyda mycket.


Insulinet styr celldelningen. Ju högre insulin, ju högre celldelning!!

Tester på djur visar att ju långsammare cellfördelning desto längre lever de.


Det har ingen betydelse hur länge föräldrarna lever. Genetiskt. Man påverkar allt själv.


Boktips 120-årskosten Roy Walford:

När de testat vad 100-åringar hade gemensamt så var det att de hade lågt insulin. De hade inte heller tagit läkemedel.


Har någon t ex cancer så vill man att celldelningen saktar ner. Topprioritet är att se till att äta så att man har lägsta möjliga celldelning. Då har kroppen försvarsceller som hinner ta död på cancercellerna, om de inte förökar sig så snabbt!

Att inte bry sig om sin kost i ett sånt läge och att den inte skulle ha nån betydelse och t ex bara lita på mediciner är idioti.


Insulin går upp av koffein t ex. Koffein blockerar också kalcium, zink och magnesium, vilket kan orsaka benskörhet, dvs brist på dessa mineraler.


Man ska äta fett och protein (som bromsar insulinet) tillsammans med fiberrika kolhydrater som saktar ner glukosen.


Nötter, frön (fett och protein)

Smör och cocosfett


Cocosfett!   blir nästa inlägg!!

hejsålänge


RSS 2.0