Nattbok

- måste det ju bli när man inte skriver på dagen? ;o)

Det blev en sen promenad med hästarna som stått inne och svalkat sig i stallet efter en varm dag. Kom till stallet igen 22.20 och framåt 23 gick vi ut en sväng. Hade i minnet att jag var ute så här i fjol också och speciellt en kväll hade jag tajmat in tiden kring elva och då hände nåt konstigt den gången. Vi hade vandrat och viftat förtvivlat för att freda oss från myggen, det var ju senare  i juni då och mer mygg än det hunnit bli nu.  

Det börjar ju dock så smått bli myggigt nu också, av alla de slag. Men just då blev allt stilla och inte ett myggbett. Det slog mig då inte förrän efter tag när jag kom på att jag inte viftat efter mygg på en lång stund. Precis som om alla mygg tog time out samtidigt. Det tänkte jag på ifjol alltså, men tror det var längre fram i juni den gången.

Så nu skulle jag passa på att känna hur det var den här kvällen när det ändå råkade bli så sent. Även om förhållandena inte är exakt lika som då. I stallet var det massor av brännmygg och det hann bli en radda bett kring kepskanten och på lite andra ställen.

Vi gick ut till samma ställe i en lövskog på andra sidan vägen där det brukar vara gott om mygg. Men det var alldeles klart och myggfritt där ute tills klockan blev 23.20, då kom det några stora vanliga hederliga mygg och slog sina lovar runt mig, men det blev inte så mycket mer den här gången, vilket troligen också beror på att det började bli kallt. Faktiskt bara 5 grader och det kändes att händerna började stelna till lite. Jag tror väl inte att det beror på att det skulle tagit 20 minuter för några mygg att lokalisera oss där, eller...?

Inatt blev det alltså hellre dansa med hästar, än att t ex gå på Ånäsparken och dansa till Blenders ;o) Vad är väl en bal på slottet? ;o)

För övrigt minns jag att jag skrev nån nattlig blogg ifjol också vid den här tiden när det börjar bli ljust dygnet runt. Oemotståndligt att vara ute när det är ljust på natten. Det känns det som att det är mitt på dagen fast det är natt! Barnsligt roligt är det! Måste nog kolla upp vad jag skrev då, hahaha.

Gonatt världen!

Bilder från Sidsjön 6 juli 2005

Från båda håll, uppifrån och nerifrån, lika vackert ;o)
Här utan häst och längre ner till häst =)
Bilder från Sidsjön 6 juli 2005


Trollrik

Trollrik


Spanar från bästa utkiksplatsen

Spanar från bästa utkiksplatsen


Trollrik spanar ut över Sidsjön från toppen av slalombacken!

Trollrik spanar ut över Sidsjön från topppen av slalombacken!


Tidig morgon

Ljuvligt med vårmornar! När det är så här härligt är det ingen pina att kliva upp klockan 6, cykla 4-5 km till stallet och gå med dem till hagen vid halv sju när det är som skönast ute =) Sen är det mest bara nerför när man ska hem igen efteråt. Bra start på morgonen. Halv nio blev det en liten vila i sängen igen innan frukost ;o)
Om vädret håller i sig (inte helt säkert?) så blir det en repris imorgon bitti, hoppas !
Jag har rotat lite i arkiven så nu ska jag lägga in en del gamla favoriter -ilder från innan jag provade bloggfenomenet. Man måste ju inte lägga in dagsfärskt kom jag på =)
Har ju en Because-bild nedan så nästa får bli en Trollrik från när han kom till Sidsjön för drygt 3 år sen. Då red vi uppför slalombacken och tog bilder vid toppen.

Må så gott!

Sommarhagar för stora magar

Igår fick hästarna gå vidare till nästa hage som måste vara nästan 10 gånger så stor som vårhagen. Gissa om de är nöjda, än är det ju rätt så fritt från insekter så nu har de sköna dagar. Men det skulle behövas lite regn ändå för att det ska växa lite mer. Inte för att deras magar behöver växa mer .... men ändå ;o)

Nya länkar längst ner !

Till artiklar på nättidningen Zitiz.com
mycket nöje ;o)

Lägenheten

Nu är lägenheten så gott som "barskrapad", inredning och väggar rivna, allt ska bli nytt. Ibland är det inte dumt med hyresrätt, allt blir gjort och man kan bara titta på, välja lite tapeter, skåp till köket och sånt finlir bara ;o) Det får ta den tid det tar, man slipper ju göra det själv =)

Perfekt tid när man ändå bara vill vara ute i skogen och springa, gå eller busa med hästarna!

Because för ca 6 år sen

Because för ca 6 år sen
Det här är en glad bild på Because, antingen skrattar han eller så lipar han och visar tungan ;o) Det här var på den tiden (2002 tror jag, när Because bodde i Nolby) när jag red som vanligt folk och använde bett i munnen på dem ;o) Nu rider jag mest i grimma =D

Vårhage!

Idag släppte vi ut hästarna i deras vårhage, en gräshage på andra sidan vägen där de kan skutta och galoppera lite mera än i hagen bredvid stallet. Men bäst tycker hästarna är det smaskiga gräset, lite har det ju kommit även om det inte är övervuxet precis. Men det är bra för deras magar så de inte äter sig alldeles proppmätta så här i böjran ;o).

Senare i sommar brukar de få gå i en ännu större hage med mera gräs.

RSS 2.0