Resumé av filmen The Living matrix

fortsättning på denna länk:

Generna styr inte!

http://becausetrollrik.blogg.se/2009/november/generna-styr-inte.html

 

 

Detta är inte på långa vägar sammanhängande, men förhoppningsvis får man en bild av en mer holistisk värld, eller några spännande kommentarer. Vad som triggar vem vet man aldrig.

 

Svar kommer mer och mer ur vår växande insikt om universum.

 

Hittills har väst styrts av separationstanken som Newton ”grundade” med sin separationsteori

Newton fokuserade på materien, och hade en mekanisk modell med kemiska reaktioner som man utgått ifrån hittills.

Vi har hjärta, hjärna och detta styrs av DNA. Centraliserad.

 

Men kroppen är helt decentraliserad. Hjärnan är ingen centralhjärna. Den är en informationsförmedlare tillsammans med allt det andra.

 

Det är fältbaserat och finns även utanför kroppen.

 

MEG Magnetencefalogi finns utanför kroppen.

 

Trots att det är 80 år sen en dansk och en tysk ”upptäckte” kvantfysiken har den konstigt nog inte införlivats i en biologisk modell.

 

Idag handlar det ännu om att kroppens kontrollsystem är hormoner och enzymer. (kemi).

 

Forskningen svänger mot mer holistiskt tänkande.

Med interaktiva energifält. Frågan är Hur cellerna kommunicerar med varandra? (kommer senare om receptorer på utsidan cellerna)

 

Placeboeffekten är intressant att studera, men det görs sällan undersökningar på VAD det är som får Placeboeffekten att fungera! Exempel ges på att 1/3 av alla behandlingar lyckas pga placeboeffekten, eller dvs att patienten tror på att behandlingen lyckas osv. Det finns en avsikt och en tro på lyckat resultat.

 

Påverkan skapas genom energifält.

 

Men vi skapar inte frekvenserna, de finns redan där. Precis som radiokanalen finns där men vi måste trycka på knappen för den frekvens vi vill ha.

 

Bland annat visades exempel på NLP.

 

En person med en hjärntumör kom till insikt att så länge hon kämpade mot tumören blev det en inre konflikt att få iväg den. När hon insåg att den inte behövde vara en fiende välkomnade hon den som en vän eftersom den hade fört med sig en massa bra saker och lärdom. När den hade lärt henne det hon behövde veta försvann den.

 

Einstein: Fältet är det enda som påverkar partikeln.

 

Vi är inte i fältet, vi ÄR fältet.

 

Exempel på katedraler och gamla kyrkor, när vi kommer in i dem får vi alltid en vördnadsfull känsla högtidlig, fridfullt osv. Det beror på att fältet är sådant. I århundraden har besökare kommit och uppfört sig exemplariskt och vördnadsfullt.

 

Likadant kan det vara men med mindre trevliga minnen. Efter krig t ex.

*****

Vårt nervsystemet är för slow för att uppfatta och förklara livets finare finesser. Det visar bland annat våra smärtreflexer som kommer i efterhand. Eller hur dansare och skridskoåkare kan göra sina piruetter och konster i flygande fart och exakt koordination. Nervsystemets impulser skulle inte hinna med, om det var de som styrde.

 

Vi kommer åt detta genom fältet. Det sitter inte på olika platser i hjärnan, som man vill påstå att våra sinnen gör, utan vi hämtar det utifrån.

 

Var sitter minnet? Det finns överallt, men inte i hjärnan?

 

I fältet är kroppen en interaktiv del.

 

Genom biofotonen. Varje cell har ett svagt ljus. En sammanhängande ljusväv.

 

Teori om att biofotoner reglerar ämnesomsättningen t ex?

 

 

Våra gener är ”bara” mallar. Och utfallet av dessa mallar är att det kan vara 30 000 olika utfall, dvs egentligen oändligt. Det gör att generna inte blir en begränsning, som vi vanligtvis tänker?, utan en möjlighet att göra vad som helst. Som vi nu är lärda är vi styrda av att det ”sitter i generna” därför kan jag inte bli eller göra det och det….

 

Olika fält kan alltså skapa olika ”hus” av samma ritningar.

 

Biofältet bestämmer vilken information som ska tas ur DNA. Som ett stort bibliotek (DNA) där man ska välja en bok, vilken bok…. Som väljs …

 

Magnetfält blev ett nyckelbegrepp 1920.

 

Hur vet kroppen vilken temp, blodtryck mm den ska ha?


Alla organ genererar egna fält. Hjärtat har det största och mest regelbundna elektromagnetiska fältet som kan reglera resten om den har en stark och regelbunden våg. Den fungerar som en tryckvåg. Våra känslor påverkar ju hjärtats regelbundenhet, oregelbundenhet.

 

Känslor styr hjärtkoherensen. Koherens är det optimala tillståndet. ”Hjärtat har ett eget nervsystem”

Och det reagerar snabbare än hjärnan.

Det finns tillgång till ett informationsfält bortom tid och rum.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0