Idag gav försmak på det som kommer, nya hagar, nya vyer

 
Satt i godan ro framför eftermiddagsteven, efter att gjort klart förmiddag i stallet.... tänkte ladda för en lördagspromenad bara vinden mojnat lite.... tittar ut genom fönstret som av en händelse, och vad skådar mitt öga! en bar och torr fläck, som gjort för en liten rasthage!!! Omgiven av snön...Att jag inte tänkt på det, här går det fort när det tinar.
 
Då blev det fart ur soffan igen, här ska byggas hage! Fjolårets bäverbyggar ingela har tinat fram, byggelibygg ;o) Klockan var endast 16 så det var bara att sätta igång. Upp med hagen och till stallet och hämta hästarna, å lilla Muffis yrsnuttan var extra skvätten när hon kom ut på första vårpromenaden. Tycker rent av att de ser rätt välbehållna ut efter vintern, men jag tar inga närbilder på de oryktade strulkusarna =) Bara Muffis duger för sån plåtning, hon är mest eller bäst ansad. I år kommer hon inte att behöva se ut som ifjol.....Herregud vilken tufsa...
 
 
Trollrik rodeo hästen studsade som en studsboll av lycka att få röra kroppen och Because frustade nöjt att få sträcka på långbenen, ljuuuuvligt sa de och stirrade storögt. Trollrik fick även göra ett solorace när jag släppte honom på ängen i den mjuka djupsnön i stora sommarhagen, och vad han flyger fint! Det var helt ok för Because att vara åskådare vid vägen så att Troll fick komma tillbaka till oss efter några varv. ;o)
 
Så här i början är det härligt att de kan vara nöjda med så "lite". En sån här hage är ju inte mycket värd i slutet av sommaren när de vant sig vid vida gröna vidder ;o)
 
På kvällen blev det prima hemgjord bananglass, kan kallt rekommenderas! Ska aldrig köpa glass i affären mer.... hoppas jag.
Har ni läst på förpackningarna, precis som skylten med (kejsar)våffelsmeten som gick runt på FB i mars, som bestod av pulver och medel av olika slag, inga råvaror, så är det ju bara alltifrån vatten och skummjölkkspulver, förtjockningsmedel glucos fructossirap och stabiliseringsmedel m.m. i glassen, bara ett fåtal har en skvätt mjölk med, eller ev grädde. Senaste jag såg var faktiskt bara vatten, smaksättare och div konsistensmedel i, helt otroligt.
 
Hemgjorda glassen behöver inte ens sötas! Inte ett korn socker i, banan och apelsin är sött nog att söta alltihop. Rena glasshälsobomben!!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0