SÅ! Nu till saken ;o) Nu ska jag assa

... några saker genom att länka till Sanna Ehdins senaste inlägg, där hon assar följande:

som också innehåller en del nyttig information om oss och solen =)

http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/en_seger_f%C3%B6r_h%C3%A4lsan

 

Om D-vitamin!

"Men Livsmedelsverkets nivå är faktiskt alldeles för lågt satt, och en vanlig sommardag kan en människa få i sig hela 10,000 IE D-vitamin på 30 minuter tack vare solen. Några direktiv för rekommenderade maxdoser för dagligt intag av D-vitamin finns dock inte, så efter en byråkratisk utredning som involverade advokater kunde Holistic lugnt fortsätta sälja vitaminpreparatet."


Jag äter just denna Holistic D-vitamin dagligen. Efter att ha läst vad viktig den är för energin och sköldkörtelhormonet t ex, så skulle man nog mått gott av att vetat det för längesen ;o)

 

D-vitamin "Det är så viktigt att det borde definieras som ett hormon. Vi har bara 30 000 gener i kroppen och Vitamin D påverkar 2 000 av dem – vilket visar hur viktigt det är. D-vitamin behövs för emotionell och psykisk stabilitet, för att få ett stabilt nervsystem och normala hjärtslag. Det är väsentligt för sköldkörtelns funktion (produktion av tyroxin) och brist ger lägre energinivå."

TREVLIG HELG!


Kommentarer
Postat av: Anna Hovskägg

Med barn upp till två års ålder ska man ju ge D-vitamindroppar dagligen. Varför inte fortsätta? Så lite som man är i solen, ändå... Hmm. Ska kolla om det är D-vitamin med i det tillskottet jag redan tar.

2011-10-01 @ 23:06:53
URL: http://www.lyckoprickar.se
Postat av: Ingela

Jo, har också tänkt på det, och även A vitaminet, är ju en hel del diskuterat ...

2011-10-02 @ 15:38:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0