Steven Acuffs hälsoföreläsning igår kväll - sköldkörteln, gifter och strålning

* Barnmat innehåller 13 olika bekämpningsmedel

* Sköldkörteln styr fettförbränning och ämnesomsättning mm. Den är mycket känslig för miljögifter.

* Fluor skadar sköldkörteln

* Sköldkörteln behöver Jod, särskilt vid radioaktivt nedfall.

* Fluor är en dominant halogen som stöter bort Jod.

* Japanerna äter mycket havsalger som innehåller jod, därför klarar de sig bättre.
De äter 4000 ggr mer än vi.

* Havsalger är bra skydd mot radioaktiv strålning.

Läs även om radioaktiv strålning från energilampor:
http://becausetrollrik.blogg.se/2011/may/fran-en-energikalla-till-en-annan-mindre-va.html

* Vi kommer att få mer problem med sköldkörteln framöver, blir mer vanligt.


Detta är jag ganska väl insatt i själv eftersom sköldkörteln är mitt eget lilla skötebarn, det har varit min "akilleshäl", svaga punkt sen 90-talet. Så självklart blir jag extra intresserad när detta ämne kommer på tal ;o)

Sköldkörteln är "gasen" i kroppen. Hjärtat är motorn, men det är sköldkörteln som gasar på den (dvs av eller på) och alla andra system i kroppen. Strålningen påverkar då hypofysen (hypofysen är ju chef för flera hormonsystem i kroppen och även sköldkörteln) som sitter rakt innanför ögonen. Jag undrar hur mottaglig man är i ögonen för strålning....

Om sköldkörteln blir över eller underaktiv påverkar det t ex  ämnesomsättning, men även temperatur i kroppen, puls, blodtryck, hjärtslagen alltså, hudkvalitet blir torr och porös tex. Hårets kvalitet syns det kanske först på, blir torrt, sprött och faller kanske av. Bitvis eller tunnas ut.

Se mer längre ner om: FOOD TO AVOID: Margarin

http://www.youtube.com/watch?v=_skCQ_yKBp8&feature=related

Food to avoid

"The most important for sure is margarin"

Sköldkörteln producerar TSH-hormon.
Fleromättat fett blockerar TSH.


Har skrivit mycket här tidigare om cocosfett, som är mättat fett, bra fett, men inte animaliskt.

Animaliskt fett samlar mest miljögifter.

Kolesterol är hälsosamt. Kolesterol är nödvändigt för produktionen av serotonin i hjärnan. (Steven har skrivit en hel artikel om detta "kolesterolvansinne" ;o)

Triglycerider ökar risken för hjärtinfarkt. (3 sockermolekyler som blir blodfett) Äter man mycket frukt får man höga triglycerider, dvs för mycket socker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0