...den mänskliga naturen

http://newsvoice.se/2011/07/11/den-nya-revolutionens-manniskor-forandrar-med-kunskap-och-sjalvkansla/

Den mänskliga hjärnan fungerar enligt en ekonomisk princip: genom att förenkla, rationalisera och kategorisera får vi struktur på tillvaron. Det här är logiskt såtillvida att det ger en känsla av trygghet och att det motverkar kaos men det betyder inte att de slutsatser som ligger till grund för våra analyser alltid stämmer överens med verkligheten.

Därför måste man om man vill nå fram till vad som brukar definieras som sanning tålmodigt söka fakta och alltid vara beredd att ifrågasätta de slutsatser man drar utifrån dem. Ju mer manipulerade och stressade vi är, desto svårare är det självklart att göra detta.

I våra möten med andra människor så sätts alltid olika processer igång beroende på vad den andre personen triggar inom oss.

...

 

För att lyckas behöver vi också ha en god hälsa parat med en stor dos empati och för att nå fram till detta behöver vi skaffa oss bättre självinsikt och lära oss att fokusera på rätt saker, rätt umgänge och inte minst, rätt kost.

Då blir det också lättare att göra rätt val i livet och benägenheten att trösta sig med ohälsosam föda, droger eller andra skadliga saker minskar eller försvinner eftersom vi har fullt upp med att uppleva hur fantastiskt livet kan vara när vi är fria och välmående i ordets rätta bemärkelse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0