Miljarder sandkorn, eller miljarder tankar?

kapitel 18


Ett litet sandkorn har massa, alltså utövar den gravitation, Alltför liten för att man ska kunna känna den, men likväl finns den där.

"Om vi nu tar miljarder sandkorn och låter dem dras till varandra så att de bildar ... säg, månen, då kommer deras sammanlagda graviotaion bli stor nog för att påverka hela världshav och dra tidvatten fram och tillbaka över vår planet.

Då kan vi fundera över en hypotes, säg att jag skulle påstå att en tanke ... vilken liten idé som helst som man har i huvudet ... faktiskt har massa. Säg att jag påstod att en tanke faktiskt är ett ting, en mätbar enhet, med mätbar massa. En mycket liten massa naturligtvis, men likväl massa. Vad får det för konsekvenser?

Rent hypotetiskt? Tja, den självklara konsekvensen är ... att om en tanke har massa, då kan tankar utöva gravitation och dra saker till sig.

Katherine log.

Gå nu ett steg längre. Vad händer om många människor börjar koncentrera sig på samma tanke? Alla förekomster av den tanken börjar smälta samman till en enda tanke, och den samlade massan hos tanken växer. Och det leder till att dess gravitation växer.

Vilket betyder ... att om tillräckligt många människor börjar tänka samma sak, då blir gravitationskraften hos den tanken påtaglig ... och tanken utövar verklig kraft. Och den kan få en mätbar effekt på den fysiska världen."


Efter detta hoppar jag tillbaka till kapitel 15 igen, med spännande observationer om 11 september. Katastrofer leder ofta till stora hopp vidare också...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0