Slumpen är ingen tillfällighet

Slumpen är ingen tillfällighet /Jan Cederquist

"... Människans hopp ligger i att bejaka existensen av någonting som är större än människan själv. säger Vaclav Havel.
Jag tror det håller på att hända. Allt fler människor tycks vara beredda att bejaka den existensen. Förhoppningsvis kommer det inte att leda till någon ny religion, utan snarare en syntes mellan vetenskap och religion. Den gamla klyftan mellan religion och vetenskap är kanske ändå till sist på väg att överbryggas.

Enligt Einstein kan ett problem aldrig lösas på den medvetandenivå där det har uppstått. Förhoppningsvis är vi på väg mot en ny medvetandenivå. Det är trots allt det mänskliga medvetande som styr vad som händer i världen. Det konstiga är att det mänskliga medvetandet har så svårt att förstå det mänskliga medvetandet.
Hjärnforskaren och nobelpristagaren Roger Sperry sa en gång: Vetenskapen har hittills ignorerat en fundamental faktor i tillvaron, nästan utelämnat den helt, nämligen det mänskliga medvetandet.

Men det håller på att ändras. Medvetandeforskningen har ökat dramatiskt under senare år. Kanske är det just på det området som en ny världsbild, en ny insikt om oss själva kommer växa fram.
Då kommer också en del av slöjorna kring synkronicitetens mysterium att försvinna.

Oavsett var eller hur den stora upptäckten görs, kommer det troligen att se ut som om den kommit till av en slump. Men det kommer inte att vara en tillfällighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0