Symfoni - Att kunna upptäcka mönster istället för att leverera specifika svar

Min favorit, dels ett otroligt vackert och klingande ord, och dels är själva beskrivningen likadan.

Att hitta och se mönster är så läckert tycker jag. "Att se relationer mellan fält som på ytan inte verkar höra ihop", är också något fascinerande. När man ser mönstren, och SYNKRONISERINGEN, så förstår man att saker som man inte trodde hänger ihop, ändå gör det ...

Och visst är jag också lite förtjust i att här kommer både vänster och höger hjärnhalva in och samarbetar, enligt denna beskrivning, helt fantastiskt.

Symfoni
: Det har i vår informationsålder varit viktigt att kunna fokusera, specialisera och analysera, men i den kommande ”konceptuella” åldern är det än mer viktigt att kunna skapa synteser och ta till synes orelaterade delar och skapa en helhet. Symfoni handlar om att kunna föra ihop bitarna, och att se relationer mellan fält som på ytan inte verkar höra ihop.

Att kunna upptäcka mönster istället för att leverera specifika svar, och att kunna uppfinna något nytt genom att föra ihop element ingen annan tänkt på att föra ihop förut.

Symfoni kräver att vi blir bättre på att se; och att se på ett nytt sätt. Den mest kreativa av oss ser relationer där ingen annan sett det innan. Vem som helst kan skaffa information om varje element, men få kan se komplexiteten. Symfoni handlar om att använda både logik, analys, syntes och intuition, och skapa mening i vår värld för att se den stora bilden och avgöra vad som är viktigt.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Så kloka ord du skriver! <3

2010-11-07 @ 00:04:04
URL: http://stallrosen.zoomin.ses

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0