"Man får ta en omväg" - så sant!

Och det här tycker jag är såååå spännande, vad har man gjort tidigare i livet och hur det flätas ihop, fast man tycker det har varit så vitt skilda saker som inte tycks ha nåt gemensamt, och saker som man inte trodde man skulle få nytta av, "sidospår" eller "tidsfördriv", men som faller på plats som pusselbitar till ett mönster man ju inte såg från början =)

"Ytterligare en sak måste framhållas om de allmänna förutsättningarna för att lära sig en konst. Man börjar inte lära sig konsten direkt, utan man får ta en omväg. Först måste man ha lärt sig en hel del andra – ofta skenbart ovidkommande – saker innan man tar itu med själva konsten.

Snickarlärlingen börjar med att lära sig hantera hyveln, pianoeleven med att öva in skalor, och den som vill lära sig bågskytte enligt Zen-metoden börjar med andningsövningar.

Den som uppriktigt önskar bli mästare i en konst måste ägna hela sitt liv åt den, eller åtminstone inrätta sitt liv med tanke på den. Hela ens person blir ett instrument för utövande av konsten och måste hållas i form, alltefter de specifika funktioner den måste fylla.

Med tillämpning på konsten att älska betyder detta att var och en som tänker bli mästare i denna konst måste börja med att praktisera disciplin, koncentration och tålamod i hela sin livsföring.”

ERICH FROMM i boken ”Kärlekens konst”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0