Lymfsystemet

”Ibland när arbetsbördan är för tung och avfallsprodukter produceras i snabbare takt än de kan utrensas, tillverkas en slags säck för att hålla kvar avfallsprodukterna tills lymfsystemet hinner ikapp. Dessa säckar kallas för tumörer. De flesta människor sätter likhetstecken mellan tumör och cancer, som om det var samma sak. Men så är det inte. Du skulle bli förvånad om du fick veta hur många tumörer som kommer och går genom kroppen utan att vi ens vet att de varit där. Tumörer töms och fylls på samma sätt som du fyller och tömmer slaskhinken i köket. När soptunnan är full kommer en sopbil och hämtar den. När sopbilen är full tömmer den sitt lass på soptippen och börjar sedan om igen. På samma sätt som slaskhinken fylls och töms och sopbilar lastas och lossas, blir tumörer fyllda och sedan tömda. Många människor som någonstans upptäcker en knuta i kroppen blir livrädda och tror att det är cancer, men 12 av 13 knutor är godartade. Dessa egentillverkade säckar är bara en av de tillfälliga utvägar som lymfsystemet använder för att hålla toxiner borta så att de inte gör skada någon annanstans i kroppen.”
(HARVEY DIAMOND i boken ”Lev utan smärta”)


Här kan du läsa mer om lymfsystemet:

”Lymfsystemet är inte enbart en samling lymfknutor och körtlar utspridda runtom i kroppen. Det är tvärtom ett ofattbart komplext system som omfattar hela kroppen. Förutom ett oräkneligt antal knutor och körtlar, en del stora andra små, består lymfan av tymuskörteln, stora lymfgången (bröstgången), mjälten, benmärgen, tonsillerna, blindtarmen och kilometervis med lymfkärl vilka innehåller mer än tre gånger så mycket vätska som hela blodomloppet. Detta sistnämnda faktum skulle ensamt vara mer än tillräckligt bevis för lymfsystemets betydelse.

Varje del i systemet ger sitt bidrag, lymfan filtrerar och renar blodet oavbrutet, renar alla vävnader och organ från avfallsprodukter, samtidigt som det regelbundet tillverkar lymfocyter som letar upp och förstör allt nedbrytande som kan komma in i kroppen. Varje gång du hör något om människans skyddsmekanism eller immunsystem är det alltså till lymfan man refererar.


Utan lymfan skulle vi inte kunna leva. Om du kunde se en närbild av någon del inne i kroppen skulle du upptäcka något som liknade hoptrasslad spindelväv som täckte och omgav allting. Detta är lymfsystemet. Du kan inte ens sticka in en knappnål på något ställe på kroppen utan att tränga igenom lymfsystemet. Varenda en av de 100 biljoner cellerna bildar avfallsprodukter. Lymfsystemet är omedelbart där för att rensa bort avfallsprodukterna, bryta ner och leda dem till en av de fyra kanalerna för utrensning: tarmarna, urinblåsan, lungorna eller huden. Vet du vad det mest häpnadsväckande med lymfsystemet är? Det som får dig att tvivlande höja på ögonbrynen? Det är få människor som har den minsta aning om vad lymfsystemet är, eller vad dess livsviktiga roll för att uppnå och behålla god hälsa är. Det är den helt avgörande faktorn för livslängd och livskvalitet. God hälsa och den glädje som det medför är mer värt än någonting annat. Lymfsystemet medverkar till att nå detta efterlängtade mål, men de flesta människor vet praktiskt taget ingenting om systemet. Vilken häpnadsväckande ironi

----

I det invecklade system av knutar, knölar och körtlar, varav de flesta är för små för att kunna ses, ingår det större körtlar som avfallsprodukterna strömmar igenom för att bli omhändertagna och lagrade. Det är därför dessa ibland blir svullna och ömma. De är fulla av toxiner som stannar kvar där tillsvidare, för att inte skada livsviktiga organ.”

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Har faktiskt kollat på din sida och läst en hel del på länkarna du har om KS behandling och konstatera att det skulle vara bra för mig... Men du vet hur man är... Blir väl när man rasat ihop fullständigt.. Men med tanke på hur min sommar ser ut så borde jag verkligen göra allt för att vara så "frisk" som möjligt när jag kliver på mitt sommar schema, för tid att vila, det blir när skolan börjar eller i april nästa år... ;) Ska ta mig i kragen...

Sitter just nu med henna i håret!!

2010-05-16 @ 20:54:41
URL: http://stallrosen.zoomin.se
Postat av: Kerstin

Hi hi, du skrev ju 3 timmar!! Ha ha, har suttit 2 nu, ska skölja ut nu innan jag går och lägger mig, skriver om resultatet i morgon!!

Vad kostar en KS behndling för mig?

2010-05-16 @ 22:33:58
URL: http://stallrosen.zoomin.se
Postat av: Kerstin

Halloj igen!!

Hur ger du dina alger? Blöter du dem eller ger du dem torra? Blandar du dem i maten eller har du en separat krubba till dem?

Tror mer att Prins fått en sträckning eller så, svänger vänstra bakbenet lite utåt när han går.. Verkar dock inte så irriterad när man klämmer på svullnaden.. Svullnaden har nu plattas till, ser ut som ett mega getingstick... Skumt...

2010-05-25 @ 08:39:29
URL: http://stallrosen.zoomin.se
Postat av: lucke

Tjenare! Allt bra med dig? :P

2010-05-25 @ 08:56:13
URL: http://modegrabben.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0