Kärlekens konst

”Kärleken är en kraft som riktar strålkastarljuset mot de mörkaste skrymslena inom oss själva. Den för upp till ytan de delar av oss som vi förtvivlat söker hålla gömda. När dessa delar av oss tränger fram, slår vi ofta till reträtt och lägger skulden på kärleken och på dem som har älskat oss.”
(GAY & KATHLYN HENDRICKS i boken ”Den kloka kärleken”)


”Ju mindre man är beroende av en partner för att vara lycklig, desto rikare blir livet tillsammans. Om det är absolut nödvändigt med en relation för att livet ska ha någon mening, då förgiftas mötet mellan man och kvinna på förhand.”

(GUY CORNEAU i boken ”Kärlekskriget”)

 

"I en djup relation kan vi möta våra sår och vår smärta. Tillfälliga förbindelser är ofta ytliga och upphör när man möter smärtan första gången. Förbindelserna verkar attraktiva och lockande, men de saknar dimensionen av smärta och passar därför människor som ännu inte kan eller vill möta sitt förflutna. Ett varaktigt förhållande frigör däremot våra djupaste hemligheter och därför behöver vi varaktiga relationer. Vi behöver tid. Det här är det varaktiga förhållandets största problem. Ju djupare växelverkan är med den andra parten,
desto fler mörka sidor möter vi hos oss själva. Frestelsen att smita från det hela och byta partner finns alltid. Vi tycker att förhållandet inte fungerar och att felet ligger hos den andra.
På det sättet slipper vi att konfronteras med det nödvändiga. Men om vi flyr från oss själva och byter partner kommer vi snart igen att förvånas över att vi möter samma utmaning."
(TOMMY HELLSTEN i boken ”Föräldraskap”)



”In every relationship there are a minimum of six people: you; the person talking to you; the person you think you are; the person you think they are; the person they think they are and the person they think you are.”
(VOLTAIRE)

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Tänkavärda ord.



Jo då hon kom från Järvsö Lill-Babs. Vilken rolig grej att hitta på hoppas det blev uppskattat :-D

Fast det inte var orginalet som kom.



Vilka fina hästar du har förrseten känner igen Trollrik och det är väl säkert från travbanan, såg han sprungit in lite.

2010-03-04 @ 08:41:50
URL: http://besten.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Jessie har jag ägt sedan fyra år tillbaka men var med när hon tillverkades o kom ut samt hela hennes liv, har ju även skött pappan. Hade min fd häst hos Jessies fd ägare så på den vägen är det samt var min mamma sambo med honom förut. Tack för länken förresten. Det var kul. Fölen Morsk föddes hemma på min gård 19 April 2008 men flyttade till ägaren November 2008. Men har fortfarande kontakt.

2010-03-04 @ 10:55:14
URL: http://besten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0