Från nostipp till svanstipp

Genom kroppens hela fasciasystem/bindväv har man kontakt med allt. All fascia binder mot varandra som dominobrickor. Exempel på hur nostippen sitter ihop med svansen ;o).

Om man lägger sig själv på rygg, vilar, så mycket kontakt som möjligt mellan kropp och golv, och så drar man upp knäna mot magen, ev med hjälp av armar händer som håller i knävecken, skönt för ländryggen kanske. Tanken är att svansen ska in mellan benen, dvs svanskotan. Som en hund som drar in svansen mellan bakbenen, vinkla upp svanskotan.

Och vad händer då
, beroende på hur stel/spänd, hur mycket restriktioner (stopp i vätskebanorna) man har någonstans längs baksidan i ryggraden, inne i ryggradskanalen, ligament osv, jag menar inte i första hand  muskler - vad händer i nacken, den skjuts upp för det tar emot, man måste medvetet tänka och fokusera på nacken för att räta ut den och ha hakan fortsatt mot nyckelbenen, det går inte av sig självt om man drar upp svanskotan.

Nacken /halsen skjuts upp, pannan åker bakåt och baksidan av huvudet, skallbasen  åker ner mot axlarna. Det som också händer då är kanske att munnen öppnas lite och glipar inuti käkarna, för att ytterligare ge mer eftergift åt det som drar i andra änden.

Om man inte ger efter utan försöker tänja ut hela ryggraden genom att fortsätta medvetet sträcka nacken och dra hakan neråt nyckelbenen så känner man hur det drar på olika ställen efter ryggraden. På det ställen man är stelast eller har mest problem. Det ilar liksom, och det brukar inte vara musklerna som känns utan det ilar i själva ryggraden.

Hjärnhinnorna som sitter runt huvudet har starka infästningar på vissa ställen, som i nacken, sen FORTSÄTTER de ner i ryggraden i ryggradskanalen och fäster på några ställen och slutligen i korsbenet samt med fibertrådar ända ut i svanskotan. Vilket gör att vi människor kan få kraftig huvudvärk av att slå oss på svanskotan, vi kan också få t ex en hjärntumör...... i rumpan, eller korrekt uttryckt ländryggen korsryggen t ex.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0