Efterreaktioner

Artikel i SVD

"Världshälsoorganisationen (WHO) anklagas för att ha överdrivit pandemihotet efter påtryckningar från läkemedelsindustrin – vilket lett till miljoner inköpta vaccindoser som ingen längre vill ha. Igår förhördes WHO av Europarådet om svininfluensan i en historisk hearing."

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/who-pressas-om-influensa_4157933.svd

–WHO har vilselett regeringar att köpa in massvis med vaccindoser när svininfluensan i själva verket visat sig vara en mild pandemi. Detta har kostat regeringar mycket pengar som kunde ha spenderats bättre, stressat människor och skapat kaos i sjukvården. WHO har förstört mycket av sin trovärdighet då de slagit falskt alarm, förklarade Paul Flynn, vice ordförande i Europarådets hälsokommittée.

–Det fanns ett finansiellt imperativ bakom detta. Läkemedelsindustrin som investerat fyra miljarder dollar (för att utveckla vaccin) har drivit på samt haft egenintresse av att det fanns en fruktan och blev ett enormt överinköp av vaccin, fortsatte han.

Wolfgang Wodarg, Europarådsparlamentariker som anklagat WHO för att deklarera en falsk epidemi, påpekade att folkhälsoexperter måste sätta saker i rätt perspektiv.

–Det är vår skyldighet att tala om för människor när något är allvarligt och farligt. Men i detta fall har vi blåst upp något som visades sig vara en mild sjukdom, vi har skrämt människor och vi har skickat offentliga hälsomedel i fel riktning. Våra barn har vaccinerats i onödan. Detta är fel. WHO skulle ha satt saker och ting i rätt perspektiv, sade Wolfgang Wodarg.




Läs också:
http://www.sourze.se/WHO_kallade_till_f%C3%B6rh%C3%B6r_om_svininfluensan_10701293.asp



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0