ett system som gav folk frihet och oberoende från bankirerna samtidigt som den brittiska staten behövde suga ut skatter från kolonierna var ett ofog som måste stoppas

"I samma veva hade de amerikanska kolonierna börjat trycka egna pengar i proportion till behov från handel och industri så att produkterna enklast möjligt kunde gå från producenter till konsumenter.

Genom skapandet av egna papperspengar kontrollerades också dess köpkraft och ingen ränta betalades till någon. Den berömde vetenskapsmannen, diplomaten & politikern Benjamin Franklin skrev:

"Det rådde överflöd i kolonierna och fred vid varje gräns. Det var svårt, t.o.m omöjligt, att hitta en lyckligare och mer välmående nation på jordens yta. Trygghet rådde i varje hem, folk i allmänhet hade hög moral och utbildningen var spridd. "

Detta kunde inte tolereras, ett system som gav folk frihet och oberoende från bankirerna samtidigt som den brittiska staten behövde suga ut skatter från kolonierna var ett ofog som måste stoppas. Britterna införde en lag som förbjöd kolonierna trycka egna pengar och tvingade dem betala skatter i guld och silver. Franklin skrev senare att detta var den ursprungliga och verkliga orsaken till den Amerikanska Revolutionen."

http://www.sourze.se/Hur_oligarkerna_bl%C3%A5ser_massorna_%E2%80%93_Del_2_10720985.asp



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0