Den yttre manipulationen är dock bara möjlig så länge det finns en inre manipulation av det egna jaget.

http://www.sourze.se/Frig%C3%B6r_dig_fr%C3%A5n_f%C3%A5rmentaliteten_10719426.asp

Det höga samhällstempot river djupa sår i människors nervsystem och stressrelaterade sjukdomar skördar allt fler offer. Vi tycks ha prioriterat bort självkännedomen och gjort det till en livsstil att stressa, trots att våra kroppar bönar om att vi ska stanna upp och börja ta hand om oss själva. Jag tror att det är mycket som vi gör utan att egentligen reflektera över varför vi gör det. Vi gör som vi är tränade att göra och som andra gör även när vi egentligen mår dåligt av det, för att vi inte tror oss förtjäna bättre. Vi tror dessutom att vi förlorar andra människors respekt om vi inte lever upp till deras förväntningar. Alltför ofta spelar vi rollen av den vi tror att andra förväntar sig att vi ska vara och på köpet säljer vi ut vår självrespekt.

Jag tror också vi behöver lära oss att släppa känslan av skuld och rädsla över att inte duga och istället börja träna oss i att inse vårt rätta värde. Att sluta plåga oss själva med stress, onyttig mat och fel umgänge. Att sluta konsumera all denna manipulativa sörja som väller över oss via TV, radio och tidningar och noggrannare börja prioritera vad vi stoppar in i våra hjärnor och kroppar.

Den yttre manipulationen är dock bara möjlig så länge det finns en inre manipulation av det egna jaget. När vi ser oss själva på gott och "ont" ser vi också verkligheten för vad den är och att vi inte är födda till att stressa oss igenom livet, slavande för en elit vars allt överskuggande mål är makt och profit till varje pris och vars agenda är att hålla oss kvar i konsensushagen likt väldresserade ovetande får.

Det är på tiden att vi tar oss ut ur hagen och som fria individer börjar utforska gräset längs andra vidder.

Filmtips: The Story of your Enslavement – en av de mest lysande filmer som någonsin lagts ut på nätet:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0