Att vara fred

”Vägen mot fred är att göra fred till vägen – i varje cell av vår kropp och på alla sju nivåer. Samtidigt måste vi anstränga oss för att ta ett rejält steg, och handla så att vi i våra hjärtan kan ha ett gott samvete. Att sätta upp mål för förändringar i oss själva, som ligger bortom vår förmåga, kan leda till förvirring och svårigheter, både för oss själva och för andra.

För att bli en fredsarbetare behöver vi självdisciplin nog att kunna övervinna vår egen tröghet och rädsla och inse att det går att skapa fred. Vårt jobb blir sedan att inspirera andra att vakna upp och inse att det går att skapa fred och skingra okunskap, att övervinna sin brist på tillit och sin rädsla för att uppleva fred och börja varje tanke, ord och handling med kärlek och praktisera kärlek och fred i alla situationer. För att skapa fred i våra egna liv, måste vår uppfattning om hur livet ska levas överensstämma med det sätt vi faktiskt lever på. Då kan vi skapa fred genom att vara fred.



Detta var sista delen i FREDENS VÄG – jag kan VARMT rekommendera er att köpa boken ”Den 7-faldiga freden” av GABRIEL COUSENS – finns att köpa för endast 44 kr (+ frakt) på www.adlibris.se

http://rubenshalsa.se/



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0